Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούργιο μέλος στο forum, ονομάζομαι Κωνσταντίνος και είμαι από την Κύπρο
Bλέπω εδώ και αρκετό καιρό τα σχόλια στο "Ρινοπλαστική ξανά (tropheus). Θα ήθελα να σας πω και την δική μου ιστορία αν μπορείτε να την ακούσετε θα το εκτιμούσα πολύ! Λοιπόν, είμαι σχεδόν 27 χρονών και όταν ήμουν πολύ μικρός φαίνεται να χτύπησα την μύτη μου και να στράβωσε. Αυτό επηρέασε και το λειτουργικό κομμάτι και μετά από εξέταση διαπιστώθηκε ότι είχα στραβό διάφραγμα. Έτσι όταν ήμουν 20 περίπου χρονών υποβλήθηκα σε εγχείρηση διόρθωσης ρινικού διαφράγματος και μείωση των ρινικών κογχών. Εντωμεταξύ, κατάλαβα ότι ο γιατρός μου αφάιρεσε ένα μέρος του διαφράγματος (χόνδρο) επειδή αυτό έξεχε από το δεξί μου ρουθούνι, και από αυτή την πλευρά έχω τομές του διαφράγματος. Αρχικά, το πρώτο διάστημα μετά την εγχείρηση ένιωθα καλύτερα αλλά με το πέρασμα των χρόνων καταλάβαινα πως δεν ανάπνεα τόσο καλά (ειδικά από το αριστερό μου ρουθούνι). Ακολούθως, μετά από 4 περίπου χρόνια πήγα σε δεύτερο ωριλά και μου είχε πει ότι ο πρώτος γιατρός είχε αφήσει ένα κομμάτι πίσω που μπορούσε να κάνει και πως οι ρινικές μου κόγχες ξανά διογκώθηκαν. Οπότε υποβλήθηκα σε δεύτερη εγχείρηση (διάφραγμα - κόγχες). Ξανά το ίδιο σενάριο, στην αρχή ανάπνεα καλύτερα αλλά με το πέρασμα του χρόνου ένιωθα όπως πρώτα. Και τις δύο εγχειρήσεις τις έκανα σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Πρόσφατα επισκέφθηκα ένα τρίτο ωριλά και εξετάζοντάς με με το ενδοσκόπιο (βιντεοκάμερα), μου είπε ότι το διάφραγμα μου είναι αρκετά ίσιο, οι ρινικές κόγχες είναι μια χαρά και πως το πρόβλημα μου εναπόκειται στο ότι υπάρχει στένωση ρινικής βαλβίδας με χαλαρό πλάγιο ρινικό χόνδρο στην αριστερή πλευρά. Κάνοντάς μου και ένα τεστ που λέγεται cottle test κατέληξε στο ότι για να ανοίξει η δίοδος του αέρα χρειάζεται μόσχευμα στηρίζοντας την περιοχή και ότι όλο αυτό χρήζει ρινοπλαστικής. Επίσης μου είπε ότι έχω bulbous tip. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το ότι πρόκειται για 3ο χειρουργείο ενδεχόμένως να μην υπάρχει χόνδρος για μόσχευμα από το διάφραγμα ως αποτέλεσμα να πρέπει να πάρουν από το αυτί ή το πλευρό. Μου εξήγησε ότι σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές με το μόσχευμα , π.χ. να μην το δεχτεί η μύτη ή να μετατοπιστεί και γι' αυτό το λόγο ήταν επιφυλακτικός και δεν σύστησε 3ο χειρουργείο. Πιο πρόσφατα επισκέφθηκα και ένα γενικό πλαστικό που κάνει και ρινοπλαστικές. Εξετάζοντάς με μου είπε και αυτός ότι το διάφραγμα και οι κόγχες μου είναι εντάξει και πως έχω στένωση των ρινικών βαλβίδων και μου είπε πως θα έπαιρνε χόνδρο για μόσχευμα από το αυτί (μου έκανε και αυτός το cottle test). Παράλληλα θα μου ίσιωνε το ρινικό οστό και θα μείωνε λίγο τους κάτω πλευρικούς χόνδρους επειδή είπε ότι έχω boxy tip (αυτά για αισθητικούς λόγους). Τέλος μου είπε πως θα μου σήκωνε λίγο το tip γιατί θα διευκόλυνε την αναπνοή αλλά και για θέμα αισθητικής και ότι θα μου ίσιωνε το columella (το κάτω μέρος του ακρορινίου) που έχει κλίση στα δεξιά. Τον βρήκα αρκετά σίγουρο και θετικό στο ότι θα υπάρξει βελτίωση, όμως όταν τον ρώτησα για ποσοστό επιτυχίας μου είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με ποσοστά. Σκέφτομαι να πάρω και άλλες γνώμες και να έρθω και σε γιατρούς στην Ελλάδα.
Παρακαλώ αν μπορείτε να μου συστήσετε κανένα καλό γιατρό από εμπειρία ή αν γνωρίζετε κάποιο άλλο άτομο που να είχε παρόμοιο πρόβλημα και έκανε επανορθωτική και έμεινε ευχαριστημένος θα μου ήταν όλα καλοδεχούμενα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια σε όλους!