Σωστή χρήση derma roller

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
dk, το 1,5mm το έχω ελαττώσει γιατί δοκιμάζω κάποια δυνατά αντιφλεγμονώδη. Αντίθετα κάνω 0,75mm καθημερινά, με ελαφρά πίεση μέχρι να έρθει το 0.5mm που έχω παραγγείλει.
Η αραίωση στο crown φτιάχνει, αλλά παραμένει στην κορυφή...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
mikipitri είπε:
Gomi τι αντιφλεγμονωδη χρησιμοποιεις;

Είναι αλοιφή που την φτιάχνω εγώ. Είναι νωρίς να πω τι και πως, γιατί εκτός του ότι τα υλικά κοστίζουν περίπου 130 ευρώ, την χρησιμοποιώ 2 εβδομάδες και ακόμα αναπροσαρμόζω ποσότητες.
Επίσης ερεθίζει κάπως το δέρμα και κατά την εφαρμογή νιώθεις τσιμπήματα και φαγούρα η οποία μπορεί να συνεχίζει ακόμα και μέχρι την επόμενη ημέρα. (αυτό θα μπορούσε να ήταν αρνητικό, αλλά ελπίζω στο αντίθετο μιας και τα συμπτώματα δείχνουν ότι δουλεύει) Είναι ιδιαίτερα λιπαρή και δεν βγαίνεις έξω με αυτό σίγουρα.
Στόχο έχω συγκεκριμένους εκφραστές της φλεγμονής, τις ελεύθερες ρίζες και το κολλαγόνο.
Αν κάνει κάτι, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Συνημμένα

• aloifi.jpg
    aloifi.jpg
    93.1 KB · Προβολές: 62

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
φοβερά αποτελέσματα από το μέλος 2young2retire, post #4213

http://www.hairlosstalk.com/interact/showthread.php/69374-New-Dermaroller-Study-Thoughts-comments/page422

Γιατί το ρολλερ απαξιώνεται τόσο από το δικό μας φόρουμ?

Για τον πόνο (όχι του άλλου :p) χρησιμοποιεί αυτή 50 λεπτά πριν

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/xylocream

Αν αποτύχουν κάποια που δοκιμάζω, θα φορτσάρω φουλ ρολλερ

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:

http://www.hairlosstalk.com/interact/showthread.php/69374-New-Dermaroller-Study-Thoughts-comments/page422

κατι μου λεει οτι και εγω σε λιγο θα δειξω αποτελεσματα.
το ματι μου δεν με ξεγελα.
παω για επανεκφυση σε κροταφους και χωρις λοσιον.
βεβαια το παρακανα σε καταχρηση ρολαρα 3 φορες μεσα σε 12 μερες,με πολυ αιμα τις 2 τελευταιες

pazuzu

New Member
GOMI είπε:
attachment.php

http://www.hairlosstalk.com/interact/showthread.php/69374-New-Dermaroller-Study-Thoughts-comments?p=1155230#post1155230

Γατάκια...7SFGSFA

Κλασική περίπτωση που για να συντηρηθούν ή και να δυναμώσουν τα αποτελέσματα ο χρήστης αυξάνει την ένταση της θεραπείας. Το απλό ρολάρισμα (που στην αρχή δίνει από μόνο του αξιοθαύμαστα αποτελέσματα) καταλήγει σε γδάρσιμο. Και όταν η τριχόπτωση και η αραίωση επανέλθουν (εφόσον πάντα έτσι γίνεται), ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον τύπο της φωτογραφίας; Να αρχίσει να βαράει πρόκες στο κεφάλι του; Για τα θέματα μόλυνσης, πόνου, κ.λπ. δεν μιλάω καν.

GOMI είπε:
mikipitri είπε:
Gomi τι αντιφλεγμονωδη χρησιμοποιεις;

Είναι αλοιφή που την φτιάχνω εγώ. Είναι νωρίς να πω τι και πως, γιατί εκτός του ότι τα υλικά κοστίζουν περίπου 130 ευρώ, την χρησιμοποιώ 2 εβδομάδες και ακόμα αναπροσαρμόζω ποσότητες.
Επίσης ερεθίζει κάπως το δέρμα και κατά την εφαρμογή νιώθεις τσιμπήματα και φαγούρα η οποία μπορεί να συνεχίζει ακόμα και μέχρι την επόμενη ημέρα. (αυτό θα μπορούσε να ήταν αρνητικό, αλλά ελπίζω στο αντίθετο μιας και τα συμπτώματα δείχνουν ότι δουλεύει) Είναι ιδιαίτερα λιπαρή και δεν βγαίνεις έξω με αυτό σίγουρα.
Στόχο έχω συγκεκριμένους εκφραστές της φλεγμονής, τις ελεύθερες ρίζες και το κολλαγόνο.
Αν κάνει κάτι, εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Μην κάνεις καμιά βλακεία και πεις τη συνταγή στο φόρουμ. Αν έχει αποτελέσματα και την πατεντάρεις θα γίνεις πλούσιος.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα pazuzu, νομίζω πως οι τρίχες που θα καταφέρουν να βγουν από το μηδέν μέσω ενός τέτοιου βάναυσου τρόπου, έχουν πολύ καλές προοπτικές να μην πέσουν. Τουλάχιστον όχι με το γνωστό τρόπο που έχουμε συνηθίσει με τις θεραπείες.
Αυτό το στηρίζω στο ότι ο παράγοντας vegf μετά από τέτοιο τραυματισμό είναι στα ύψη ώστε να δημιουργηθεί αγγειογένεση και να φτάσει το αίμα μαζί με τους αυξητικούς παράγοντες στην περιοχή για επούλωση.
Τα μαλλιά που θα καταφέρουν να βγουν μέσα σε αυτό το κανάλι, έχουν νέα υγιεί τριχοειδή αγγεία να τα τροφοδοτήσουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.
Δεν πιστεύω στην άμεση επίδραση της dht στο θύλακα, αλλά στην αρνητική δράση της στην εναπόθεση λιπιδίων στα τοιχώματα των αγγείων. Αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Για το θέμα μόλυνσης κλπ όντως υπάρχει μέγα θέμα και απ όσο διάβασα, ο συγκεκριμένος ανάφερε παρενέργεια την διόγκωση των λεμφαδένων καθώς και αίμα από τη μύτη.
Σίγουρα αυτό δεν είναι καλό και θέλει προσοχή. Επίσης η αύξηση του vegf μαζί με την πρωτεΐνη nf-kb που έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει αυξημένη στα φαλακρά κεφάλια, είναι ο τέλειος συνδυασμός για ανάπτυξη καρκίνου.

Ένα χρόνο τώρα που έχω βρει μια άκρη και ψάχνω τρόπους να βρω κάτι αποτελεσματικό, όλα μα όλα αυτά που φαίνεται να βοηθούν, φλερτάρουν με ανάπτυξη καρκίνου στα δερματικά κύτταρα.
Οπότε ή αποδεχόμαστε τη φαλάκρα μας, ή ρισκάρουμε. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Αν κάποιος παρατηρήσει μερικά γερόντια που έχουν φαλάκρα αεροδρόμιο, σε αρκετούς από αυτούς, έχω δει σημάδια από μελάνωμα. Αυτό είναι ενδεχομένως από την επίδραση του ηλίου στο γυμνό από τρίχωμα κεφάλι.

Η αλοιφή που έχω φτιάξει, είναι αποτρεπτική κυρίως.
Έχω βρει κάτι άλλο που στα μάτια μου φαίνεται σαν χρυσός για τη φαλάκρα.
Δώσε μου πρόσβαση σε ένα εξοπλισμένο εργαστήριο και σε ένα χρόνο, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι μέχρι nw3v θα έχω τη λύση...:m02:

kapa είπε:
GOMI είπε:

κατι μου λεει οτι και εγω σε λιγο θα δειξω αποτελεσματα.
το ματι μου δεν με ξεγελα.
παω για επανεκφυση σε κροταφους και χωρις λοσιον.
βεβαια το παρακανα σε καταχρηση ρολαρα 3 φορες μεσα σε 12 μερες,με πολυ αιμα τις 2 τελευταιες

Ωραίος kapa, αυτό στα υπόψη για την πορεία

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21419834

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
Ωραίος kapa, αυτό στα υπόψη για την πορεία

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21419834

ειναι το fo ti he shou wu σε τοπικο?
β12,valproic acid η αυτο?
οτι εχω επανεκφυση μεχρι στιγμης ειμαι σιγουρος,απλα δεν ειναι κατι τρελο ακομα.
το οτι ειναι ομως χωρις λοσιον ειναι εντυπωσιακο,και μαλιστα σε εντελως νεκρη περιοχη

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ναι, το fo-ti είναι, αλλά καταπίνοντας όσες πληροφορίες μπόρεσα να βρω, το μυστικό σε κάποια τοπικά που θα βάλουμε, βρίσκεται στην ποιότητα του φυτού, δηλαδή πως καλλιεργήθηκε, πως αποξηράνθηκε (παίζει σημαντικό ρόλο η θερμοκρασίας αποξήρανσης) καθώς και το διάλυμα που θα χρησιμοποιήσουμε για να πάρουμε απόσταγμα από συγκεκριμένες ουσίες που μας ενδιαφέρουν.
Απλά το έβαλα εδώ για να το τσεκάρουμε στην πορεία. Είναι σημαντικός υποκινητής της wnt/b catenin που θέλουμε μαζί με το ρολλερ.

Μερικά από τα ασιατικά φυτά, δεν είναι καθόλου φυσικά, εκτός αν πάρουμε απόσταγμα μέσα σε γλυκερίνη. Σε άλλους διαλύτες έχουν απίστευτες χημικές ουσίες που αν χρησιμοποιηθούν σωστά, κάνουν θαύματα.
H b12, αυτή τη στιγμή είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη. Έχω μπόλικες να σου δώσω αν δεν έχεις.
Α και ξέχασα, έχω ακράδαντες αποδείξεις, ότι η Α.Α. δεν είναι αυτοάνοσο νόσημα που είχαμε συζητήσει κάποια στιγμή. Αλλιώς θα στο είχα λύσει επιτόπια με ένα ταξιδάκι.

Briner

Active Member
GOMI είπε:

Έχει φωτό με το πριν και το μετά; Γιατί εγώ ένα σακατεμένο κεφάλι βλέπω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pazuzu

New Member
GOMI είπε:
Καλημέρα pazuzu, νομίζω πως οι τρίχες που θα καταφέρουν να βγουν από το μηδέν μέσω ενός τέτοιου βάναυσου τρόπου, έχουν πολύ καλές προοπτικές να μην πέσουν. Τουλάχιστον όχι με το γνωστό τρόπο που έχουμε συνηθίσει με τις θεραπείες.
Αυτό το στηρίζω στο ότι ο παράγοντας vegf μετά από τέτοιο τραυματισμό είναι στα ύψη ώστε να δημιουργηθεί αγγειογένεση και να φτάσει το αίμα μαζί με τους αυξητικούς παράγοντες στην περιοχή για επούλωση.
Τα μαλλιά που θα καταφέρουν να βγουν μέσα σε αυτό το κανάλι, έχουν νέα υγιεί τριχοειδή αγγεία να τα τροφοδοτήσουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.
Δεν πιστεύω στην άμεση επίδραση της dht στο θύλακα, αλλά στην αρνητική δράση της στην εναπόθεση λιπιδίων στα τοιχώματα των αγγείων. Αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Το «νομίζω» είναι μια λανθασμένη λέξη όταν μιλάμε για θέματα που απαιτούν επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμες, όπως η ιατρική, δεν είναι θέμα πίστης ή εικασιών, αλλά μετρήσιμων και αναπαραγόμενων αποτελεσμάτων. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε προκειμένου να μην πέφτουμε μονίμως στην παγίδα του «βρήκαμε καινούρια θεραπεία» και στο τέλος να μένουμε με άδεια χέρια, κάνοντας κύκλους. Μην το πάρεις σαν θέμα κολλήματος, αλλά αν δεν έχεις κάποια εργαλεία στα χέρια σου σαν μεθοδολογία, τότε πολύ εύκολα τα συμπεράσματα που εξάγεις καταλήγουν ανέκδοτο. Για παράδειγμα, μία μέθοδος που χρησιμοποιείται στις επιστήμες είναι η στατιστική. Θα μπορούσες λοιπόν να πεις με κάποια ασφάλεια ότι «νομίζω πως οι τρίχες που θα καταφέρουν να βγουν από το μηδέν μέσω ενός τέτοιου βάναυσου τρόπου, έχουν πολύ καλές προοπτικές να μην πέσουν επειδή οι 8 στους 10 που ακολουθούν τη συγκεκριμένη μέθοδο κατέβηκαν δύο με τρία νόργουντ σε βάθος ενός έτους και το διατηρούν».

To συγκεκριμένο θέμα, όπως και οποιοδήποτε θέμα έχει σχέση με τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι δαιδαλώδες. Είναι τόσοι οι παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με την τριχόπτωση, από growth factors και dht μέχρι κανάλια καλίου και προσταγλανδίνες, που δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο νόημα στο να προσπαθεί κάποιος να το αποκωδικοποιήσει χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, ένα εργαστήριο (όπως λες χιουμοριστικά και ο ίδιος) και μία σοβαρή ερευνητική ομάδα. Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, καθώς θεωρώ ότι το ψάχνεις και κάνεις σημαντική δουλειά (αν μη τι άλλο εγείρεις ερωτήματα), ωστόσο θα δεις ότι από κάποιο σημείο και μετά θα κουραστείς και ο ίδιος και θα παραιτηθείς.

Briner

Active Member
Υπάρχουν φωτό από το πριν και το μετά του τυπά που οργώνει το κεφάλι του; Γιατί εγώ ένα σακατεμένο κεφάλι βλέπω μόνο. Τουλάχιστον να δούμε αν αξίζει τον...πόνο και το αίμα.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε pazuzu, το "νομίζω" το τονίζω γι αυτό ακριβώς το λόγο. Γιατί δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε έχω τη δυνατότητα όπως λες να κάνω αξιόλογη έρευνα στηριζόμενη σε επιστημονικές μελέτες και παρατηρήσεις.

Αν στηριχτούμε μόνο σε αυτούς τους παράγοντες, τότε το φόρουμ μας δεν έχει νόημα και το μόνο ενεργό θέμα που θα έπρεπε να υπήρχε, θα ήταν αυτό των "ειδήσεων" όπου όλοι θα αναρτούσαμε ότι ψαρεύαμε δεξιά και αριστερά από τα βήματα χελώνας της επιστήμης.

Σε όσα αναφέρω οφείλω να τονίζω ότι είναι προσωπικές γνώμες και παρατηρήσεις με τεράστια πιθανότητα όπως λες και εσύ αστοχίας.
Παρόλο αυτά, αν τυχόν έχεις παρατηρήσει, σε πάρα πολλά θέματα, προσπαθώ όσα λέω να τα στηρίζω και με επισυναπτόμενες μελέτες.
Το μόνο που προσπαθώ να κάνω με το φτωχό μου το μυαλό, είναι να τα βάλω σε μια σειρά κομμάτι κομμάτι.

Ξεφεύγοντας λίγο από το θέμα μας θα σου αναφέρω κάτι άλλο που με βασανίζει περίπου 2 χρόνια. Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα στα δόντια και ήμουν συνεχώς με αντιβιώσεις και έχω σχεδόν καταστρέψει και το στομάχι μου από αυτές.
Όλοι οι γιατροί που πήγα και δεν ήταν και λίγοι, θέλανε να με κατακρεουργήσουν με πολλαπλές εγχειρήσεις και μοσχεύματα αρκετών χιλιάδων ευρώ στηριζόμενοι φυσικά σε στατιστικά. Δηλαδή παίζει να έχεις αποτέλεσμα παίζει και να μην κάνουμε τίποτα και να μείνει η ταλαιπωρία και η άδεια τσέπη.
Τέσπα, ο πόνος και το αίμα δεν σταμάτησε καθόλου αυτά τα 2 χρόνια με όσα και αν δοκίμασα από τους γιατρούς.
1,5 μήνα τώρα, βουρτσίζοντας τα δόντια μου με συγκεκριμένο διάλυμα οξυζενέ και με κολλοειδή άργυρο 10ppm από την 3η ημέρα το αίμα σταμάτησε και μπορώ να δαγκώσω αυτή τη στιγμή που μιλάμε και πέτρες. Πριν και με σαλάτα πόναγα.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ούτε ελπίζω ότι φυσικά και δεν θα χάσω σύντομα τα δόντια μου, αλλά για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια τρώω σαν άνθρωπος και ξέχασα για λίγο το τόσο ψυχοφθόρο πρόβλημα μου από τον συνεχόμενο πόνο.

Έχεις μεγάλη πίστη στην επιστήμη και τα έχουμε ξαναπεί σε άλλο θέμα. Για μένα η επιστήμη είναι μια μεγάλη μπίζνα σε πολλούς τομείς, χωρίς να σημαίνει ότι όλα και όλοι είναι στο ίδιο καλάθι. Και εγώ εξάλλου μέσα σε επιστημονικές μελέτες ψάχνω.

Η χρήση - εκμετάλλευσή της σήμερα είναι κυρίως προς την εξάρτηση των φαρμάκων που προωθούν και δεν έχουν τόσο θεραπευτικούς σκοπούς χτυπώντας πολλά προβλήματα στη ρίζα τους, αλλά καταστέλλοντας συμπτώματα. Με αυτήν την προσέγγιση χρησιμοποιούμε τα φάρμακά τους μόνιμα.

Τέλος, ελπίζω αρκετά απ όσα λέμε να μην περνάνε από κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, μια ανταλλαγή απόψεων κάνουμε για το πρόβλημά μας.
Έχω κουραστεί ήδη η αλήθεια είναι, αλλά αυτό που με κρατάει να συνεχίζω να ψάχνομαι, είναι ο ενθουσιασμός. Όταν αυτός φύγει, θα φύγει και η όρεξη.
Γι αυτό πρέπει λίγο πολύ όλοι μας να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο, χωρίς να σημαίνει ότι ο αντίλογος δεν είναι επιθυμητός ή οι λάθος απόψεις δεν είναι στο πρόγραμμα.

Briner είπε:
Υπάρχουν φωτό από το πριν και το μετά του τυπά που οργώνει το κεφάλι του; Γιατί εγώ ένα σακατεμένο κεφάλι βλέπω μόνο. Τουλάχιστον να δούμε αν αξίζει τον...πόνο και το αίμα.

Εδώ φαίνεται όλο το πακετάκι...

Έχει αναφέρει φυσικά και τις παρενέργειες. (διόγκωση λεμφαδένων και αίμα από τη μύτη)

pazuzu

New Member
Ίσως δεν έγινα κατανοητός ή δεν εξήγησα σωστά τη θέση μου.

Καλά κάνεις και το ψάχνεις. Καλά κάνεις επίσης και χρησιμοποιείς παραπομπές σε έρευνες και δεν πας τελείως στα κουτουρού. Όπως όμως θα έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος, πολλές από αυτές τις έρευνες είναι αντικρουόμενες, όχι επειδή είναι λανθασμένες στον τρόπο που έγιναν, αλλά ακριβώς επειδή όπως σου είπα ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα πολυσύνθετο και δαιδαλώδες εργοστάσιο όπου τα πάντα μέσα του λειτουργούν σαν αλυσίδα. Ας πούμε συγκεκριμένα για την igf1 που αναφέρεις, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι αναχαιτίζει την τριχόπτωση, υπάρχουν όμως και έρευνες που δείχνουν ότι την προκαλεί. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι η igf1 δεν είναι ένα πράγμα που λειτουργεί μόνο του αυτόνομα στον οργανισμό, αλλά σε αλληλουχία με χίλιους άλλους δυο παράγοντες. Πού θέλω να καταλήξω: ότι ακόμη και το κομμάτι των ερευνών είναι θεωρητικό, αν θέλεις απλώς ένα starting point. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το τι γίνεται in vivo. Ακόμη κι εγώ που φαίνομαι υποστηρικτής των ερευνών, τουλάχιστον για το "τυπικό" του πράγματος, έχω κουραστεί από το να μπαίνω μονίμως σε έναν λαβύρινθο που κάθε φορά με βγάζει και από διαφορετική έξοδο. Μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει και έχω δει εγώ προσωπικά, η μόνη φορά που θα πειστώ ότι κάτι λειτουργεί θα είναι όταν δω μαζικά αποτελέσματα, σε βάθος χρόνου, χωρίς υποτροπή. Και τέλος να αναφέρω ότι τοποθετήθηκα έτσι κάπως γενικά σε αυτό το νήμα με αφορμή τη φωτογραφία: ένα κεφάλι βουτηγμένο στο αίμα, λες και πρόκειται για θύμα από τροχαίο, το οποίο πολλοί είναι διατεθειμένοι να αποκτήσουν και μόνο στην ιδέα ότι θα βγάλουν μαλλιά, ενώ κατά 99,9% τα αποτελέσματα θα φύγουν όσο γρήγορα ήρθαν. Δεν είναι το in vivo που έχω κατά νου.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστός και συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Αυτό που ψάχνω στις μελέτες δεν είναι τα τελικά τους συμπεράσματα, γιατί όντως εκεί υπάρχουν αντικρουόμενα πράγματα, αλλά τα κοινά τους σημεία και κυρίως από που ξεκινάνε ως πρόβλημα.
Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω, είναι την αφετηρία.

Όταν το πρόβλημα ξεκινήσει οι παράγοντες που αναπτύσσονται και συνάμα επηρεάζονται μετά, είναι ένα κουβάρι δίχως τέλος. Εκεί 100 χρόνια να ψάχνουμε άκρη δεν θα βρούμε.

Με τα όσα έχω συλλέξει έως τώρα, όλα μα όλα ταιριάζουν σε έναν παράγοντα. Ενδοθηλιακά κύτταρα.
Η βλάβη-δυσλειτουργία αυτών, ξεκινάνε όλη την αλυσίδα των παραγόντων που εμφανίζονται ως πρόβλημα της φαλάκρας.

Τεράστιο θέμα και συμφωνώ πως θέλει ιατρικές γνώσεις και πρόσβαση σε έρευνα. Αλλά αν στην αναζήτησή σου το ψάξεις λίγο, θα δεις πόσο γάντι ταιριάζει σε όλα.

Για το θέμα του ρόλλερ, τόνισα τις παρενέργειες που αναφέρει το μέλος του hlt καθώς και το ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, οπότε ο καθένας μας κρίνει μόνος του. Φυσικά σε τέτοιο βαθμό τραυματισμό του κεφαλιού, δεν συμφωνώ όπως και να χει.

pazuzu

New Member
Φίλε, Gomi, εδώ δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τον ακριβή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μινοξιδίλη, τι να πούμε από εκεί και πέρα...

Όπως και να'χει, πιστεύω ότι -σχετικά- σύντομα θα βγει κάτι με τα βλαστοκύτταρα, που γενικά πρόκειται για σημαντική εξέλιξη συνολικά στο χώρο της ιατρικής. Ίδωμεν.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pazuzu είπε:
Φίλε, Gomi, εδώ δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τον ακριβή τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μινοξιδίλη, τι να πούμε από εκεί και πέρα...

Να που μέσα από διαφορετικό τρόπο σκέψης, συναντηθήκαμε στο τέλος στο ίδιο σημείο...^-^

le2der

Active Member
GOMI είπε:
Σωστός και συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Αυτό που ψάχνω στις μελέτες δεν είναι τα τελικά τους συμπεράσματα, γιατί όντως εκεί υπάρχουν αντικρουόμενα πράγματα, αλλά τα κοινά τους σημεία και κυρίως από που ξεκινάνε ως πρόβλημα.
Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω, είναι την αφετηρία.

Όταν το πρόβλημα ξεκινήσει οι παράγοντες που αναπτύσσονται και συνάμα επηρεάζονται μετά, είναι ένα κουβάρι δίχως τέλος. Εκεί 100 χρόνια να ψάχνουμε άκρη δεν θα βρούμε.

Με τα όσα έχω συλλέξει έως τώρα, όλα μα όλα ταιριάζουν σε έναν παράγοντα. Ενδοθηλιακά κύτταρα.
Η βλάβη-δυσλειτουργία αυτών, ξεκινάνε όλη την αλυσίδα των παραγόντων που εμφανίζονται ως πρόβλημα της φαλάκρας.

Τεράστιο θέμα και συμφωνώ πως θέλει ιατρικές γνώσεις και πρόσβαση σε έρευνα. Αλλά αν στην αναζήτησή σου το ψάξεις λίγο, θα δεις πόσο γάντι ταιριάζει σε όλα.

Για το θέμα του ρόλλερ, τόνισα τις παρενέργειες που αναφέρει το μέλος του hlt καθώς και το ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου, οπότε ο καθένας μας κρίνει μόνος του. Φυσικά σε τέτοιο βαθμό τραυματισμό του κεφαλιού, δεν συμφωνώ όπως και να χει.

Μιας και ανέφερες πιο πριν και τα αντιφλεγμονώδη μια ερώτηση να σου κάνω αν μπορείς να απαντήσεις. Όταν μιλάμε για φλεγμονή στο τριχωτό τι ακριβώς εννοούμε? Ρωτάω γιατί κοιτούσα την ανατομία στο τριχωτό της κεφαλής και παρατήρησα οτι στις περιοχές που δεν παρουσιάζει ο άνθρωπος ΑΑ(Πλάγια και πίσω) έχουμε μύες, ενώ στην η υπόλοιπη περιοχή έχουμε ένα τένοντα. Στα γράφω αυτά γιατί κάπου έχω μπερδευτεί. Επίσης ψάχνοντας κάποια σχετικά με τένοντες κτλ είδα οτι χρησιμοποιούσαν αυτό το PrP για τις φλεγμονές των τενόντων που είχε συζητηθεί εδώ μέσα για την ΑΑ . Και ένα last.... κάπου είχα διαβάσει οταν φλεγμένει ο τένοντας διαταράσσεται το κολαγόνο( Αλλη θεραπεία για ΑΑ που ακούστηκε). Είμαι εκτός της συζήτησή σας και ζητώ συγνώμη για αυτό

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
le2der, η ερώτησή σου είναι σύνθετη και σηκώνει πολύ κουβέντα. Πολλά από αυτά τα θέματα τα έχουμε αναλύσει σε διάφορα θέματα του φόρουμ αλλά, είναι όντως λίγο δύσκολο να βρεις άκρη.

Αρκετά τα έχω περιγράψει αναλυτικά εδώ

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8742.html

αλλά και αυτό το thread έχει γίνει μεγάλο και θέλει πολύ ώρα να το διαβάσεις.

Σε γενικές γραμμές, από έρευνες που αφορούν τη φαλάκρα καθώς και από το γνωστό φίλο μας τον Κωτσαρέλη, έχουν φανεί αρκετοί προφλεγμονώδη αλλά και φλεγμονώδη παράγοντες να είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι - ενεργοποιημένοι στα φαλακρά κεφάλια σε σχέση με τα μη φαλακρά.

Οι προσταγλανδίνες επίσης με κυριότερη την pgd2 που αν θυμάμαι καλά εκφραζόταν στους φαλακρούς 3 φορές περισσότερο.
Άλλοι παράγοντες που έχουν επισημανθεί είναι πρωτεΐνες nf-kb, dkk-1, tnf-a-b, IL 1 έως 6, TGFβ, κυτοκίνες, μακροφάγα, λευκοκύτταρα και αρκετά άλλα.

Όλα αυτά δείχνουν πως στον τένοντα όπως αναφέρεις που εμείς το μεταφράζουμε ως περιοχή nw6 η βασική αιτία της πτώσης των μαλλιών προέρχεται από περιθυλακική φλεγμονή. Οι παράγοντες αυτοί που σου ανέφερα καθώς και άλλοι φυσικά, εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών και σιγά σιγά εξασθενούν το φυσιολογικό τους κύκλο.

Αυτό που αναφέρεις για τους μύες το έχω επισημάνει επίσης στο θέμα της ινσουλίνης και πως οι μυες παρέχουν μια προστασία σε αυτή τη φλεγμονή, ενδεχομένως μέσω του διαφορετικού εσωτερικού των αγγείων που τους τροφοδοτούν.

Η τενοντίτιδα γενικότερα όντως μπορεί να ξεκινήσει από εκφυλισμό του κολλαγόνου μέσα στον τένοντα.

Το κολλαγόνο στα φαλακρά κεφάλια επίσης φαίνεται να έχει υποστεί φθορές ενώ έχει φανεί αυξημένη περιθυλακική ίνωση.

Γενικότερα είναι ένα τρελά σύνθετο πρόβλημα γι αυτό και ακόμα παραμένει στο σκοτάδι...και απ ότι φαίνεται, θα παραμένει για πολύ.

Μπλουζα