Σωστή χρήση derma roller

Briner

Active Member
Τελικά, ποια είναι η σωστή χρήση του ρόλερ;

Στο eBay, αλλού το όριο για την εφαρμογή στο κεφάλι είναι τα 0.25 mm, αλλού τα 0.5 mm κι αλλού τα 0.75 μμ. Εδώ ο άλλος λέει ότι χρησιμοποιεί 1 mm:
http://www.youtube.com/watch?v=mHTdVOvnBB4

Υπάρχει κάποιος μπούσουλας, ή ρολάρει ο καθένας κατά βούληση στα όσα mm νομίζει ότι είναι καλύτερα;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Απ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, το 1.5mm δείχνει να είναι ιδανικότερο, αλλά αποτελέσματα έχω δει μόνο απ όσους κατακρεουργούν το κεφάλι τους. Οι υπόλοιποι που είτε το κάνουν χαλαρά, είτε κάνουν με μικρότερα mm, ακόμα ψάχνονται.

Serifis

Active Member
Έχουμε κάποιο μέλος, που να χρησιμοποιεί κάποιο mm για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ από 6 μήνες και πάνω); Το λέω για να δούμε αν τελικά σε βάθος χρόνου δίνει κάτι παραπάνω απ΄ότι σε 2 μήνες (εμένα πχ η μίνο, με έπιασε μεν στον δεύτερο μήνα, αλλά το μπαμ της το έκανε στον 4-5 μήνα)...

kapa

Μέλος του προσωπικού
ενα αποτελεσμα με roller σε ουλη μεταμοσχευσης.
υπαρχει βελτιωση
http://www.hairlosshelp.com/forums/messageview.cfm?catid=50&threadid=95327

Συνημμένα

• 3rdHS.jpg
    3rdHS.jpg
    55.3 KB · Προβολές: 142
  • 4thHS.jpg
    4thHS.jpg
    60.5 KB · Προβολές: 148

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Scientists at King's College London have, for the first time, identified the unique properties of two different types of cells, known as fibroblasts, in the skin - one required for hair growth and the other responsible for repairing skin wounds. The research could pave the way for treatments aimed at repairing injured skin and reducing the impact of ageing on skin function.

Fibroblasts are a type of cell found in the connective tissue of the body's organs, where they produce proteins such as collagen. It is widely believed that all fibroblasts are the same cell type. However, a study on mice by researchers at King's, published today in Nature, indicates that there are at least two distinct types of fibroblasts in the skin: those in the upper layer of connective tissue, which are required for the formation of hair follicles and those in the lower layer, which are responsible for making most of the skin's collagen fibres and for the initial wave of repair of damaged skin.

The study found that the quantity of these fibroblasts can be increased by signals from the overlying epidermis and that an increase in fibroblasts in the upper layer of the skin results in hair follicles forming during wound healing. This could potentially lead to treatments aimed at reducing scarring.

Professor Fiona Watt, lead author and Director of the Centre for Stem Cells and Regenerative Medicine at King's College London, said: 'Changes to the thickness and compostion of the skin as we age mean that older skin is more prone to injury and takes longer to heal. It is possible that this reflects a loss of upper dermal fibroblasts and therefore it may be possible to restore the skin's elasticity by finding ways to stimulate those cells to grow. Such an approach might also stimulate hair growth and reduce scarring.

'Although an early study, our research sheds further light on the complex architecture of the skin and the mechanisms triggered in response to skin wounds. The potential to enhance the skin's response to injury and ageing is hugely exciting. However, clinical trials are required to examine the effectiveness of injecting different types of fibroblasts into the skin of humans.'

Dr Paul Colville-Nash, Programme Manager for Regenerative Medicine at the MRC, said: 'These findings are an important step in our understanding of how the skin repairs itself following injury and how that process becomes less efficient as we age. The insights gleaned from this work will have wide-reaching implications in the area of tissue regeneration and have the potential to transform the lives patients who have suffered major burns and trauma.'

kapa

Μέλος του προσωπικού
ξεκινησα roller 1,5mm.χωρις λοσιον
το βουρτσισμα παραμενει,το οποιο εχει αρχισει πτωση και αυτο,το εχω παρει αποφαση οτι την τριχοπτωση μου τελικα δεν θα την σταματησω ποτε.
μονο για λιγους μηνες ειναι εφικτο,μετα επανερχεται οτι θεραπεια και να ακολουθω.
οποτε παω για λιγο regrowth.
για οσους θελουν να συνδιασουν roller 1,5mm και βουρτσισμα ειναι πολυ ευκολο.
1)πρωτα βουρτσισμα μετα ρολαρισμα.
2)κενο
3)βουρτσισμα
4)βουρτσισμα
5)βουρτσισμα
6)βουρτσισμα
7)βουρτσισμα
8)ξανα γυρναμε στην πρωτη μερα
το κενο την δευτερη μερα ειναι επειδη δεν θα μπορεσετε να βουρτσισετε,το δερμα θα ειναι τραυματισμενο

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa, απ ότι διαβάζω στο hlt και απ ότι βλέπω και σε εμένα τις 2 τελευταίες φορές, αν δεν κάνεις αρκετή ζημιά στο δέρμα, δηλαδή να τραυματίσεις μέχρι να βγαίνει αίμα, αποτέλεσμα δεν φαίνεται.
Εχθές παρήγγειλα ένα καλύτερης ποιότητας ρολλερ 1.5mm

Στο hlt ένα μέλος (2young2retire) o οποίος φαίνεται να είναι και από Ελλάδα, (δεν ξέρω αν είναι και μέλος εδώ) φαίνεται να έχει τρελαθεί από τα αποτελέσματα που βλέπει.
Βέβαια αν κάποιος δει το πως ρολλάρει μοιάζει με ταινία τρόμου και είχε αναφέρει και πρόβλημα στους λεμφαδένες εξαιτίας της φλεγμονής που προκαλούσε.
Αν τελικά το ρολλερ μπορεί να δουλεύει κατ αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι έχει κάποια σχέση με αυτό που είχαμε αναφέρει στις πίσω σελίδες, δηλαδή ότι τραβάει στην τραυματισμένη περιοχή τους φλεγμονώδης παράγοντες που βρίσκονται γύρω από το θύλακα, ώστε να συμβάλλουν στην αποκατάσταση.
Κατ αυτόν τον τρόπο, αφήνει για κάποιο διάστημα τους θύλακες ήσυχους να αναπτυχθούν.

Επειδή από μελέτες έχει φανεί πως η φλεγμονή δεν ξεκινάει από τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης, γι αυτό και το regaine σε κάποιους δουλεύει και σε κάποιους όχι, την ίδια πιθανότητα έχει και το ρολλερ.

Ανεξάρτητα από τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν μακροχρόνια από μια τέτοια βάναυση χρήση του ρολλερ στο κολλαγόνο, κακώς δεν το δοκιμάζουν κατ' εμέ όσοι έχουν χρόνια και προχωρημένη τριχόπτωση...

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
kapa, απ ότι διαβάζω στο hlt και απ ότι βλέπω και σε εμένα τις 2 τελευταίες φορές, αν δεν κάνεις αρκετή ζημιά στο δέρμα, δηλαδή να τραυματίσεις μέχρι να βγαίνει αίμα, αποτέλεσμα δεν φαίνεται.
Εχθές παρήγγειλα ένα καλύτερης ποιότητας ρολλερ 1.5mm

απο οτι φαινεται εχω λεπτη επιδερμιδα.
αφηνει πολλες κυλιδες αιματος

GOMI είπε:
Ανεξάρτητα από τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν μακροχρόνια από μια τέτοια βάναυση χρήση του ρολλερ στο κολλαγόνο, κακώς δεν το δοκιμάζουν κατ' εμέ όσοι έχουν χρόνια και προχωρημένη τριχόπτωση...

υπαρχει περιπτωση να κανουμε ζημια με μακροχρονια χρηση 1.5mm?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Όσον αφορά το κολλαγόνο νομίζω ναι.

Ένας παράγοντας είναι σίγουρα η ηλικία του καθενός και δεύτερος η δυνατότητα που έχει ο καθένας ξεχωριστά ως οργανισμός για ανασύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου

Changes to the thickness and composιtion of the skin as we age mean that older skin is more prone to injury and takes longer to heal.

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:

Όσον αφορά το κολλαγόνο νομίζω ναι.

Ένας παράγοντας είναι σίγουρα η ηλικία του καθενός και δεύτερος η δυνατότητα που έχει ο καθένας ξεχωριστά ως οργανισμός για ανασύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου

Changes to the thickness and composιtion of the skin as we age mean that older skin is more prone to injury and takes longer to heal.

η αραιωση χρησης θα μπορουσε να αποτρεψει την ζημια?
εννοω ανα 3 εβδομαδες η ανα μηνα χρηση.
εχει να κανει μονο με πιο αργη αποκατασταση?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Λογικά ναι, αλλά όταν άφησα 2 εβδομάδες χωρίς ρολλερ, πάνω κάτω η ποιότητα των μαλλιών επανήλθε στα ίδια.

Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να καταφέρω να δω αίμα και όταν είδα, αμέσως υπήρξε διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών.

Αν αφήνουμε μεγάλο διάστημα, η φλεγμονή φαίνεται να εδραιώνεται ξανά γύρω από το θύλακα, ενώ αν ρολλαρουμε για παράδειγμα ανα εβδομάδα, κατά κάποιο τρόπο την κρατάμε στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί λύση γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να ρολλαρουμε για μια ζωή.

Μόνο αν όντως όπως φαίνεται από κάποιες μελέτες δημιουργείται κατά τον τραυματισμό νέο αγγειακό δίκτυο θα μπορούσε να είναι ευεργετικό μακροχρόνια, ή αν μέσω των ινοβλαστών δημιουργεί νέους θύλακες, κάτι που παίζει ρόλο και η ποιότητα του κολλαγόνου που έχουμε.

Μαζί με ρολλερ, τοπικό που αυξάνει το κολλαγόνο μπορεί να φανεί καλή προσθήκη. Χρησιμοποιώ ήδη ένα εδώ και 2 εβδομάδες μέσα από φτιαχτή κεραλοιφή.

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
Λογικά ναι, αλλά όταν άφησα 2 εβδομάδες χωρίς ρολλερ, πάνω κάτω η ποιότητα των μαλλιών επανήλθε στα ίδια.

οταν λες επανηλθε στα ιδια,καλυτερεψε σε σχεση με μια φορα την εβδομαδα?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
όχι, επειδή έχω αραιά σχετικά μαλλιά, η όποια αλλαγή, έστω και η παραμικρή σε εμένα φαίνεται αμέσως.

Έδειχναν πιο λεπτά και άτονα. Το έχω παρατηρήσει αυτό και μετά από υπερβολή στο γυμναστήριο σε προπόνηση χωρίς διαλείμματα.

Επίσης τα πάνω μαλλιά όσο καιρό και να τα αφήσω ακούρευτα φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος. Με το ρολλερ μερικές φορές το ξεπέρασαν αυτό το μήκος. Δεν έχω παρατηρήσει όμως ίχνος regrowth παρά μόνο όταν είχα πρωτοξεκινήσει το ρολλερ που είδα μια διαφορά σε γέμισμα σε μια περιοχή στην κορυφή. Από τότε σταθερά ως προς αυτό και οι όποιες διαφορές προς το παρόν είναι μόνο στην ποιότητα της τρίχας και στο μήκος τους.

Τις 2 τελευταίες φορές μόνο κατάφερα να δω αρκετό αίμα οπότε θα περιμένω να δω αν αυτό κάνει μια πιο αισθητή διαφορά σε συνδυασμό με το τοπικό για το κολλαγόνο.

Για όσους δεν παρακολουθούν το θέμα στο hlt εδώ φαίνεται μια φοτο με μικροσκόπιο από μέλος που εφαρμόζει ρολλερ

A034-20131219_170900_zps2d1c929a.png

Χαρακτηριστικό είναι πως όπου έχει τρύπες από το ρολλερ, εκεί και μόνο εκεί φαίνεται να βγαίνουν νέες τρίχες και μάλιστα είναι περιοχή από κροτάφους.

kapa

Μέλος του προσωπικού
το μεγαλο ερωτημα τωρα.
τι χρονικο οριο βαζουμε με το 1.5?
μπορουμε να βοηθησουμε το δερμα για χρηση εφ ορου ζωης?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa, δεν ξέρω τι γίνεται ακόμα. Τις 2 τελευταίες φορές έκανα με το 1.5mm τόσο δυνατά που σχεδόν είχα αίμα σε όλο το κεφάλι και τις επόμενες ημέρες τα μαλλιά έδειχναν να είχαν πάρει τα πάνω τους.
Προχθές έκανα για 3η φορά ακόμα πιο έντονο ρολλερ με πολύ πόνο και δάκρυ και τα μαλλιά μου δείχνουν χάλια, σαν να έχασα σε μια μέρα το 20% από αυτά.
Τριχόπτωση δεν υπήρξε, αλλά το κεφάλι μου γυαλίζει τόσο πολύ που νομίζεις πως έχω ρίξει επάνω 1 κιλό λάδι.
Προφανώς πρόκειται για έντονη φλεγμονή η οποία προς το παρόν αντανακλάται και στο δέρμα αλλά και στην ποιότητα της τρίχας. Θα περιμένω τις επόμενες ημέρες να δείξει αν τελικά βγαίνει κανένα όφελος από αυτόν τον βάναυσο τρόπο όπως κάνουν στο hlt.

mikipitri

Member
Gomi το ίδιο είχα βιώσει το Νοέμβριο!!! Εγώ χρησιμοποιούσα βέβαια 0,5mm αλλά το είχα κάνει με δύναμη σε σήμείο που μάτωσα. Την πρώτη εβδομάδα ήταν σαν να είχαν αναγεννηθεί τα μαλλιά μου. Την 4η-5η φορά που μάτωσα άρχισε η κατηφόρα. Γυάλιζα ολόκληρος και άδειασε το μισό κεφάλι. Από τοτε δεν έχω επανέλθει δυστυχώς εκτός από την πολύ γυαλάδα που έχει μειωθεί αλλά οι τρίχες δεν έχουν επανέλθει, ούτε φαίνεται κάτι θετικό στον ορίζοντα...

Μπλουζα