update 9ης συνεδρίας
το ρόλερ φαίνεται σιγά σιγάοτι παραδίδει πνεύμα! Ενώ το δέρμα μου έχει γίνει πολύ πιο μαλακό δεν τρυπάει τόσο ευκολα. Σήμερα κιόλας θα παραγγείλω καινούργιο, σκεφτομαι μάλιστα να παραγγείλω και ένα 2χιλ και να κάνω εναλλαγές στη θεραπεία.
Οι πανάδες που είχα στην καράφλα όλα αυτά τα χρόνια έχουν έξαφανιστεί και το δέρμα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ειδικά το κρόουν και η μπροστά από αυτό ζώνη έχουν μαλακώσει πολύ ενώ η ζώνες 1 και 2 είναι ακόμα σκληρές.
Τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά έχουν γίνει πιο σκούρα παρότι η έκθεση στον ήλιο είναι η ίδια.
Από άποψη νέων τριχών δεν θα πώ κάτι, ισχύει ότι έγραψα στο προηγούμενο πόστ, αυτό που παρατήρησα είναι οτι οι νέες τρίχες είναι σχεδόν αποκλειστικά μονότριχες και έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους (άλλες πιο σκούρες και πιο χοντρές και άλλες οι κλασσικές velus).
Περίπου 4 με 6 ημέρες μετά την εφαρμογή παρατηρείται έντονη απολέπιση του δέρματος σε βαθμό που είναι λίγο ενοχλήτικό.
Ρολλάρω με τοπικό αναισθητό και παρόλα αυτά πόνος υπάρχει. Διαπίστωσα ότι αν η ταχύτητα είναι σχετικά χαμηλή ο πόνος μειώνεται άσχετα με το τι πίεση ασκώ.
Γενικά ασκώ πίεση σε σημείο που να εισχωρούν οι βελόνες ολοκληρες στο δέρμα και να ακουγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του βελκρο όταν ξεκολάει και να ματώνω αρκετά!
Για πρώτη φορά παρουσίασα παρενέργειες. Περίπου 12 ώρες μετά την τελευταία συνεδρία διαπίστωσα λεμφαδένες. Συγκεκριμένα 1 εμπρός από τον τράγο του αρ αυτιού και 4 στη βάση του κρανίου. Σήμερα 48 ώρες μετά την τελευταία εφαρμογή οι λεμφαδένες αρχίζουν να υποχωρούν.
Στα ξένα φόρουμ έχουν καταγραφεί οι παρενέργειες αυτές. Θα μπορούσαν να αποδωθούν σε ασηπτη φλεγμονή καθώς δεν έχω σημάδια λοίμωξης στο δέρμα και είμαι πολύ τακτικός στον καθαρισμό και στην αντισηψία.
Μετά από πολύ διαβασμα (92 σελίδες εδώ και καμιά 250αριά σε ξένο φόρουμ) έχω καταλήξει στα εξής:
1. Δεν πρέπει να συγχέουμε την χρήση του ρόλερ με την αυξηση της απορρόφησης των τοπικών διαλυμάτων.
Ο μηχανισμός δράσης του ρόλερ (αν ισχύει η θεωρία) είναι τελείως διαφορετικός και πέρα από τις παρενέργειες που μπορούν να παρουσιαστούν από την μινοξιδίλη πολλοί ισχυρίζονται οτι με την εφαρμογή του τοπικού πάυει να λειτουργεί ο κύκλος της φλεγμονής με αποτέλεσμα να μην έχεις αποτελέσματα.
2. Απουσία στανταρισμένης μεθοδολογίας.
Ο καθένας μας κάνει ότι θέλει, με ότι ρόλερ θέλει, με διαφορετικά τοπικά, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Αυτό έχει ώς συνέπεια τα αποτελέσματα να μην είναι συγκρίσιμα.
3. Αποτελέσματα πολλά δεν βρήκα στα διάφορα φόρουμ. Εξαίρεση αποτελούν τα αποτελέσματα του 2young2retired (ελληνας) και του prettyfly83 στο baldtruthtalk και του συμφορουμίτη (μου διαφέυγει το nickname ας με συγχωρέσει) τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά δεν είναι συγκρίσιμα καθώς η μεθοδολογία δεν είναι η ίδια. Ο μόνος που ακολούθησε σχεδόν πιστά το πρωτόκολο είναι ο 2young2retired (μεγεθος ρόλερ και εφαρμογή μινοξιδίλης 24 ώρες μετα τον τραυματισμό).
Αυτά τα ολίγα
Το ποστ δεν έχει σκοπό να ευλογήσει η να κατακρίνει το ρόλερ αλλά να αποτυπώσει προσωπικές παρατηρήσεις κατά τη διαρκεια της θεραπεἰας.