Εκανα εναν μαραθωνιο , εχω 3 ωρες μπροστα στον υπολογιστη, αλλα αξιζε. Διαβασα απ την αρχη ως το τελος ολο αυτο το θεμα και αυτα που ειπατε ολοι σας. Αυριο παω να ρωτησω τον φαρμακοποιο μου για Ω3 και να κανουμε κ εκει μια συζητηση γιατι θελω να δοκιμασω να παρω. Αμα παρω θα σας ενημερωσω πως παει γιατι δεν εχω ξανακανει καμια θεραπεια. Γενικα-χοντρικα συμπερασματα
1. Πρεπει να δεις περιπου τι ρυθμους ΑΑ εχεις οπως πολυ σωστα ειπε καποιος . Σε μενα που μου φαινεται πως ειναι ηπια και θα ανεβαινω ενα νοργουντ καθε 7-8 χρονια οπως λιγο εως πολυ καθε αντρας της οικογενειας ( nw 2-3 μεχρι τα 30 , 3-4 μεχρι τα 40 , 4-5 μεχρι τα 50 -60 {μετα τα 30φευγα αρχιζει να παει πιο χαλαρα } και nw 6 μετα τα 60-65 και 7 στα βαθια γεραματα) , πιστευω οτι πρεπει να γινει μια συντηρητικη προσεγγιση . DHA κατω απο 500 , EPA επισης, καπου στα 1000 mg ημερησιως συνολικα, 1 καψουλα πριν το φαι με το που ξυπναω το πρωι. Καπως ετσι θα ξεκινησω και θα περιμενω να δω αν θα εχω αποτελεσματα. Κατα τη γνωμη μου καλυτερα ξεκινα ηρεμα και αυξανε .
2. Krill oil προτιμοτερο, αν δεν υπαρχει τοσο οικονομικο θεμα. Εχει και ασταξανθινη = αντιοξειδωτικο σημαντικο
3. Καλυτερες μαρκες Now, Healthaid , Solgar και Jarrow. Προσεξτε την προελευση τους. Fish oil καλυτερο απο φυτικα. Προσεξτε να μην εχουν βαρεα μεταλλα μεσα. Καθε φορα που παιρνετε συσκευασια , ανοιξτε 1-2 καψουλες να μυρισετε το υγρο μεσα να δειτε αν εχει ταγγισει= οξειδωθει . Επισης μασηστε το υγρο να δειτε αν εχει γευση ψαριου. Ενας χρησιμος οδηγος αγορας Ω3 που ποσταρανε σε προηγουμενη σελιδα http://chriskresser.com/the-definitive-fish-oil-buyers-guide
4. Ημερησια ποσοτητα : 750 mg εκει περιπου παιζουμε, 1000 mg καλη , 1500 mg οριο , κοντα στα 2000 και πανω αντιθετα αποτελεσματα δηλαδη τριχοπτωση.
5. Αν υπαρχει δυνατοτητα, ελεγξτε αναλογια Ω3/Ω6 που παιρνετε καθημερινα γιατι εκει παιζετε το παιχνιδι. Ο οδηγος λεει δεν νοουνται κινησεις με Ω3 χωρις να λαμβανεις υποψιν τι καταναλωση Ω6 κανεις.
6. Οσον αφορα πιθανοτητες καρκινου προστατη, οι ερευνες που εγιναν ηταν πολυ μπακαλιστικες. Δεν ελαβαν υποψιν διατροφη οσων ειχαν καρκινο προστατη. Υπαρχουν πιο εμπεριστατωμενες ερευνες που λενε οτι μειωνουν πιθανοτητες καρκινου. Προσωπικη αποψη, απο αλλα πραγματα κινδυνευειες περισσοτερο να παθεις καρκινο προστατη. Δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου, προσωπικα θα δοκιμαζα και βλεποντας και κανοντας.
7. Οσοι εχουν σκοπο να το πανε για καιρο και περνουν καθημερινα μια ή και παραπανω καψουλες , καντε διαλειμματα. Παλι βλεποντας και κανοντας. Προσωπικα θα δοκιμαζα διαλειμμα καπου στο 1/3 του χρονου που επαιρνα . Πχ αν επαιρνα εξαμηνο και ηθελα να διακοψω απο αγχος μην μου ρθουν και αρνητικες δρασεις ή αν ειχα αυξημενη λαδιλα προσωπου οπως ανεφερε ο kapa θα εκανα ενα διμηνο διαλειμμα και μετα ξανα , παντα βλεποντας . Kapa πιστευω οτι εδωσες πολυ δυναμη και συντομα γι αυτο ειχες αυτο το αποτελεσμα.
Επισης μια ερωτηση προς Kapa για κατι που με μπερδεψε. Ενω σ ολη τη συζητηση λεγαμε καλυτερα να χουν προελευση απο ψαρια , σε καποια φαση λες " οχι ιχθυελαια , πολυ epa και πολυ dha μεχχρι 1000 -1250 mg "....μπορεις να το εξηγησεις ?
Ενεργειες : Περιμενουμε να δουμε δυναμωση παχυνση τριχας αρα και να μακραινει περισσοτερο, πιο σκουρο - εντονο χρωμα, μειωση τριχοπτωσης εως και σταματημα σε μερικους, κατα γενικη ομολογια οχι regrowth , ρυθμιση ισορροπιας ξηροτητας λαδιλας στο κεφαλι (δηλαδη αν καποιος εχει ξηρο το κανει λιγο πιο λιπαρο και το φερνει πιο κοντα στα φυσιολογικα. αλλιως το αντιθετο ) . Επισης πιο λαμπερο καθαρο δερμα και προσωπο, πιο δυνατα γενια βλεφαριδες σε μερικους, μειωση φλεγμονων και πονων σε αλλα σημεια του σωματος . Ολα τα παραπανω εκδηλωνονται σε διαφορετικο βαθμο στον καθε οργανισμο
Παρενεργειες : Κατα γενικη ομολογια ελαχιστες εως καθολου. Το καλυτερο απ οτιδηποτε αλλο για ΑΑ σ αυτον τον τομεα. Καποιος ανεφερε εντονο πονοκεφαλο. Αλλοι δυο τρεις ανεφεραν αυξημενη λαδιλα μετα απο μηνες καθημερινης χρησης.
Αποτελεσματα : Εμφανιζονται απο 2 βδομαδες μετα μεχρι 3-4 εως και 6 μηνες μετα. Ο kapa που εχει οργανισμο καυστηρα ειδε μεσα στην πρωτη βδομαδα πρωτα αποτελεσματα και στη δευτερη σιγουρα . Τον κρατησε ενα τριμηνο τετραμηνο και μετα εκοψε καπως σε αποδοση αλλα τα σταματησε λογω αυξημενης λαδιλας στο προσωπο (ελπιζω να μου επιτρεπεις να σε χρησιμοποιω ως παραδειγμα γρηγορης αντιδρασης αλλα και γρηγορα τελειωνει η δραση , το χεις πει και συ σε αλλα σημεια, παντα με την καλυτερη διαθεση τα λεω ). Απ την αλλη , ο giannis25 παιρνει κοντα 2 χρονια τωρα και του χει σχεδον σταματησει τριχοπτωση ( μπορει και να συνεπεσε σε φαση στη ζωη του που δεν θα χανε ουτως ή αλλως αλλα ποιος ξερει). Νομιζω αυτοι οι δυο ειναι τα αντιθετα στη δραση. Ο kapa πολυ γρηγορα, ο giannis25 αργα και σταθερα . Τους αναφερω ενδεικτικα να δει καποιος ποσο λιγο ή ποσο πολυ μπορει να τον παει.
Ολα αυτα ηταν μια ανακεφαλαιωση 54 σελιδων με μερικες προσωπικες αποψεις. Εγιναν μονο και μονο για να ναι πιο συγκεντρωμενα. Ελπιζω να σας βοηθησαν.
Να θυμαστε, παντα με μετρο και ηπια και κυριως βλεποντας και κανοντας. Ακουστε τον οργανισμο σας και να βλεπετε τα σημαδια που σας δινει. Μην του πατε κοντρα