Ωμεγα 3.Το Epa εμποδίζει την PGD2 και τη τριχόπτωση

giannis25

Member
Ερευνες που λενε που λενε οτι το epa και το dha βοηθανε την αντιμετωπιση της αντιστασης στην ινσουλινη που λεγεται ειναι η πραγματικη αιτια της τριχοπτωσης http://m.advances.nutrition.org/content/2/4/304.full

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

BobMnk

New Member
Εκανα εναν μαραθωνιο , εχω 3 ωρες μπροστα στον υπολογιστη, αλλα αξιζε. Διαβασα απ την αρχη ως το τελος ολο αυτο το θεμα και αυτα που ειπατε ολοι σας. Αυριο παω να ρωτησω τον φαρμακοποιο μου για Ω3 και να κανουμε κ εκει μια συζητηση γιατι θελω να δοκιμασω να παρω. Αμα παρω θα σας ενημερωσω πως παει γιατι δεν εχω ξανακανει καμια θεραπεια. Γενικα-χοντρικα συμπερασματα

1. Πρεπει να δεις περιπου τι ρυθμους ΑΑ εχεις οπως πολυ σωστα ειπε καποιος . Σε μενα που μου φαινεται πως ειναι ηπια και θα ανεβαινω ενα νοργουντ καθε 7-8 χρονια οπως λιγο εως πολυ καθε αντρας της οικογενειας ( nw 2-3 μεχρι τα 30 , 3-4 μεχρι τα 40 , 4-5 μεχρι τα 50 -60 {μετα τα 30φευγα αρχιζει να παει πιο χαλαρα } και nw 6 μετα τα 60-65 και 7 στα βαθια γεραματα) , πιστευω οτι πρεπει να γινει μια συντηρητικη προσεγγιση . DHA κατω απο 500 , EPA επισης, καπου στα 1000 mg ημερησιως συνολικα, 1 καψουλα πριν το φαι με το που ξυπναω το πρωι. Καπως ετσι θα ξεκινησω και θα περιμενω να δω αν θα εχω αποτελεσματα. Κατα τη γνωμη μου καλυτερα ξεκινα ηρεμα και αυξανε .

2. Krill oil προτιμοτερο, αν δεν υπαρχει τοσο οικονομικο θεμα. Εχει και ασταξανθινη = αντιοξειδωτικο σημαντικο

3. Καλυτερες μαρκες Now, Healthaid , Solgar και Jarrow. Προσεξτε την προελευση τους. Fish oil καλυτερο απο φυτικα. Προσεξτε να μην εχουν βαρεα μεταλλα μεσα. Καθε φορα που παιρνετε συσκευασια , ανοιξτε 1-2 καψουλες να μυρισετε το υγρο μεσα να δειτε αν εχει ταγγισει= οξειδωθει . Επισης μασηστε το υγρο να δειτε αν εχει γευση ψαριου. Ενας χρησιμος οδηγος αγορας Ω3 που ποσταρανε σε προηγουμενη σελιδα http://chriskresser.com/the-definitive-fish-oil-buyers-guide

4. Ημερησια ποσοτητα : 750 mg εκει περιπου παιζουμε, 1000 mg καλη , 1500 mg οριο , κοντα στα 2000 και πανω αντιθετα αποτελεσματα δηλαδη τριχοπτωση.

5. Αν υπαρχει δυνατοτητα, ελεγξτε αναλογια Ω3/Ω6 που παιρνετε καθημερινα γιατι εκει παιζετε το παιχνιδι. Ο οδηγος λεει δεν νοουνται κινησεις με Ω3 χωρις να λαμβανεις υποψιν τι καταναλωση Ω6 κανεις.

6. Οσον αφορα πιθανοτητες καρκινου προστατη, οι ερευνες που εγιναν ηταν πολυ μπακαλιστικες. Δεν ελαβαν υποψιν διατροφη οσων ειχαν καρκινο προστατη. Υπαρχουν πιο εμπεριστατωμενες ερευνες που λενε οτι μειωνουν πιθανοτητες καρκινου. Προσωπικη αποψη, απο αλλα πραγματα κινδυνευειες περισσοτερο να παθεις καρκινο προστατη. Δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου, προσωπικα θα δοκιμαζα και βλεποντας και κανοντας.

7. Οσοι εχουν σκοπο να το πανε για καιρο και περνουν καθημερινα μια ή και παραπανω καψουλες , καντε διαλειμματα. Παλι βλεποντας και κανοντας. Προσωπικα θα δοκιμαζα διαλειμμα καπου στο 1/3 του χρονου που επαιρνα . Πχ αν επαιρνα εξαμηνο και ηθελα να διακοψω απο αγχος μην μου ρθουν και αρνητικες δρασεις ή αν ειχα αυξημενη λαδιλα προσωπου οπως ανεφερε ο kapa θα εκανα ενα διμηνο διαλειμμα και μετα ξανα , παντα βλεποντας . Kapa πιστευω οτι εδωσες πολυ δυναμη και συντομα γι αυτο ειχες αυτο το αποτελεσμα.

Επισης μια ερωτηση προς Kapa για κατι που με μπερδεψε. Ενω σ ολη τη συζητηση λεγαμε καλυτερα να χουν προελευση απο ψαρια , σε καποια φαση λες " οχι ιχθυελαια , πολυ epa και πολυ dha μεχχρι 1000 -1250 mg "....μπορεις να το εξηγησεις ?

Ενεργειες : Περιμενουμε να δουμε δυναμωση παχυνση τριχας αρα και να μακραινει περισσοτερο, πιο σκουρο - εντονο χρωμα, μειωση τριχοπτωσης εως και σταματημα σε μερικους, κατα γενικη ομολογια οχι regrowth , ρυθμιση ισορροπιας ξηροτητας λαδιλας στο κεφαλι (δηλαδη αν καποιος εχει ξηρο το κανει λιγο πιο λιπαρο και το φερνει πιο κοντα στα φυσιολογικα. αλλιως το αντιθετο ) . Επισης πιο λαμπερο καθαρο δερμα και προσωπο, πιο δυνατα γενια βλεφαριδες σε μερικους, μειωση φλεγμονων και πονων σε αλλα σημεια του σωματος . Ολα τα παραπανω εκδηλωνονται σε διαφορετικο βαθμο στον καθε οργανισμο

Παρενεργειες : Κατα γενικη ομολογια ελαχιστες εως καθολου. Το καλυτερο απ οτιδηποτε αλλο για ΑΑ σ αυτον τον τομεα. Καποιος ανεφερε εντονο πονοκεφαλο. Αλλοι δυο τρεις ανεφεραν αυξημενη λαδιλα μετα απο μηνες καθημερινης χρησης.

Αποτελεσματα : Εμφανιζονται απο 2 βδομαδες μετα μεχρι 3-4 εως και 6 μηνες μετα. Ο kapa που εχει οργανισμο καυστηρα ειδε μεσα στην πρωτη βδομαδα πρωτα αποτελεσματα και στη δευτερη σιγουρα . Τον κρατησε ενα τριμηνο τετραμηνο και μετα εκοψε καπως σε αποδοση αλλα τα σταματησε λογω αυξημενης λαδιλας στο προσωπο (ελπιζω να μου επιτρεπεις να σε χρησιμοποιω ως παραδειγμα γρηγορης αντιδρασης αλλα και γρηγορα τελειωνει η δραση , το χεις πει και συ σε αλλα σημεια, παντα με την καλυτερη διαθεση τα λεω ). Απ την αλλη , ο giannis25 παιρνει κοντα 2 χρονια τωρα και του χει σχεδον σταματησει τριχοπτωση ( μπορει και να συνεπεσε σε φαση στη ζωη του που δεν θα χανε ουτως ή αλλως αλλα ποιος ξερει). Νομιζω αυτοι οι δυο ειναι τα αντιθετα στη δραση. Ο kapa πολυ γρηγορα, ο giannis25 αργα και σταθερα . Τους αναφερω ενδεικτικα να δει καποιος ποσο λιγο ή ποσο πολυ μπορει να τον παει.

Ολα αυτα ηταν μια ανακεφαλαιωση 54 σελιδων με μερικες προσωπικες αποψεις. Εγιναν μονο και μονο για να ναι πιο συγκεντρωμενα. Ελπιζω να σας βοηθησαν.

Να θυμαστε, παντα με μετρο και ηπια και κυριως βλεποντας και κανοντας. Ακουστε τον οργανισμο σας και να βλεπετε τα σημαδια που σας δινει. Μην του πατε κοντρα

kapa

Μέλος του προσωπικού
BobMnk είπε:
Επισης μια ερωτηση προς Kapa για κατι που με μπερδεψε. Ενω σ ολη τη συζητηση λεγαμε καλυτερα να χουν προελευση απο ψαρια , σε καποια φαση λες " οχι ιχθυελαια , πολυ epa και πολυ dha μεχχρι 1000 -1250 mg "....μπορεις να το εξηγησεις ?

βαζω σαν παραδειγμα αυτο το συμπληρωμα http://www.ebay.com/itm/Nature-Omega-3-Purified-Fish-Oil-DHA-EPA-90-softgels-Dr-Recommened-FRESH-FREE-SH-/220848125194?pt=US_Dietary_Supplements_Nutrition&hash=item336b92f50a
2 καψουλες του εχουν μονο EPA 360mg,DHΑ 240mg
αλλα Fish Oil 2000mg
θα φερει τριχοπτωση το πιο πιθανο παρα θα την μειωσει,ειναι 2000mg

αυτο εδω πχ http://www.pharmacy4u.gr/healthaid-omega-750mg-425mg-325mg-capsules-p-4800.html#.U6JDcy-ZNXI
εχει epa 425,Dha 325 mg και ειναι συνολικα 750 mg.
πολυ πιο καταλληλο

weznem

Well-Known Member
εγω εω μπερδευτει παιδια.. θελω να παρω και δεν ξερω πια μαρκα να παρω οπως επισης δεν ξερω πως μπορω να προφυλκατω σαν καταναλωτης απο τα βαρεα μεταλλα που μπορει να εμπεριεχουν τα ω3.. καποια βοηθεια?

weznem

Well-Known Member
vag2014 είπε:
μηπως ειναι καλυτερο να τρως ενα τονο την ημερα??

o tonos την κονσερβας γνωριζω οτι πρεπει να καταναλωνεται με μετρο δοτι κατι εχει.. υδραργυρο νομιζω.. καλο εινα να το ψαξεις πριν το επιχειρησεις να δεις αν τελικα υπαρχει θεμα..

Atermon

Member
weznem είπε:
εγω εω μπερδευτει παιδια.. θελω να παρω και δεν ξερω πια μαρκα να παρω οπως επισης δεν ξερω πως μπορω να προφυλκατω σαν καταναλωτης απο τα βαρεα μεταλλα που μπορει να εμπεριεχουν τα ω3.. καποια βοηθεια?

Βαρέα μέταλλα έχουν τα ψάρια, αν έχουν, λόγω της ρύπανσης των θαλασσών.
Αυτό που μπορείς να κάνεις να αγοράζεις ψάρια ιχθυοτροφείου και από γνωστές μάρκες. Και πάλι δεν είσαι σίγουρος, αλλά τουλάχιστον μειώνεις τον κίνδυνο. Και να σου πω και κάτι άλλο, σιγά τις πολλές φορές που τρώμε ψάρι για να πάθουμε κάτι. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι στο κρέας που τρώμε κάθε μέρα.

BobMnk

New Member
Ευχαριστω για τη διευκρινιση kapa , τωρα το καταλαβα.

Weznem , γιατι δεν κανεις ο,τι θα κανω και γω ? Πηγαινε και ρωτα τον φαρμακοποιο για ενα συμπληρωμα Ω3 χωρις βαρεα μεταλλα . Ή γκουγκλαρε. Το ψαρι που λετε δεν νομιζω να μας προσφερει κατι διοτι για να παρεις τα απαραιτητα Ω3 απο καθαρο ψαρι πρεπει να τρως 3-4 φορες την εβδομαδα αρκετο. Αρα ο κουκος αηδονι λεφτα , ασε που θα παιρνεις και ο,τι αλλα εχει το ψαρι που δεν θες. Τσεκαρε αυτα που ανεφερε ο kapa στην τελευταια του αναρτηση , της health aid, ειναι χωρις υδραργυρο και μολυβδο που εχουν συνηθως τα ψαρια. Αυτα ειναι βαρεα μεταλλα.

Λοιπον μολις πηγα και πηρα αυτο που ανεφερες kapa, μιας και αυτο ειχα βαλει στο ματι και γω και ο φαρμακοποιος μου ειπε ειναι το καλυτερο που θα σου προτεινα . Omegazon omega 3 της health aid, fish oil concentrate 1250 mg, Epa 425 mg, Dha 325 mg, total omega 3 750 mg , vitamin e (d- alpha tocopherol) 7.5 mg. Σκεφτομαι ν ανοιξω τωρα μια καψουλα να δω σε τι κατασταση ειναι. Και απο αυριο ξεκιναω. Απλα δεν ειναι το μπουκαλακι συσκευασια που εδειχνε η εικονα στο λινκ σου αλλα απλα καψουλες μεσα σε θηκες οπως σε ολα τα φαρμακα σε μορφη χαπιου. Πως συντηρουνται αυτα για να μη χαλασουν ?

Α, μου λεει να παιρνεις το πρωι μετα το φαγητο για καλυτερη απορροφηση. Εγω ειχα διαβασει εδω οτι πριν το φαγητο ειναι καλυτερα . Ξερει κανεις να μας διαφωτισει ?

Επισης καναμε και μια μικρη συζητηση , μου ειπε κλασσικα οτι μινοξιδιλη για να κρατηθω του λεω δεν παιζει να παρω τετοιο πραγμα , μου λεει απλα η μινοξιδιλη ανοιγει τα καναλια των τριχοθυλακων για να μπει μεσα ο,τι θρεπτικο συστατικο πρεπει ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ( το τονιζω γιατι ειχαμε ενα θεμα με την καλη οξυγωνωση και τι μπορει να προσφερει στην τριχα ) . Γενικα μου λεει εκει παιζεται το θεμα, καλη κυκλοφορια του αιματος , καλη οξυγωνωση, να πηγαινουν τα θρεπτικα συστατικα και να περνανε μεσα, οχι φλεγμονες και λιπαροτητα/σμηγμα που εμποδιζουν. Επισης μου λεει το κληρονομικο απλα το καθυστερεις οσο μπορεις , ενταξει το ξεραμε. Και τελος για φιναστεριδη που του ανεφερα μου λεει να κανεις εναν καλο ελεγχο των σχετικων ορμονων πριν ξεκινησεις , να συμβουλευτεις πολυ σοβαρα εναν γιατρο, και ελπιζω να εισαι απ τους λιγους που δεν τους πιανουν παρενεργειες. (αληθεια ειναι κανεις που να το παιρνε για χρονια και ολα οκ ? ) . Αυτος εχει γυναικα με ανδρογενετικη αλωπεκια, πολυ σπανια περιπτωση και μου λεει ενω τωρα θα πρεπε να ηταν κουρουπα κρατιεται με οσα εχει, χωρις να χανει, με φιναστεριδη. Απλα θελει συνεχεια δεν το κοβεις. Θα μου πεις αυτη γυναικα τι παρενεργειες να χει .

kal

Member
τελικα τα δηα-500 το φορουμ τα κατηργησε??Γιατι δν βλεπω πολλες συζητησεις γ αυτα..Τι παιζει?

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
kal είπε:
τελικα τα δηα-500 το φορουμ τα κατηργησε??Γιατι δν βλεπω πολλες συζητησεις γ αυτα..Τι παιζει?

Δεν κατάργησε τίποτα το forum, μόνο εγω είπα οτι θελουμε τουλάχιστον 450 dha, η έρευνα που ανάρτησε ο Γιάννης λέει οτι θελουμε μεγάλη EPA.
Διαλέγεις μετα απο έρευνα τι θελεις και προχωράς.

giannis25

Member
διαβαζα μια ερευνα που ελεγε οτι το epa και το dha δειχνουν οτι ειναι μειωμενα τα ανδρογονα και το epa μειωνει την αναπτυξη καρκινικων ογκων αναλογα με την ποσοτητα οσο περισσοτερο τοσο μειωνεται η αναπτυξη καρκινικων κυτταρων ενω το dha αυξανει μια πρωτεινη την c-jun που οταν ειναι αυξημενη προκαλει καρκινό αλλα μειωνει 4 αλλα στοιχεια των ανδρογονων οπως το psa.η αυξηση της πρωτεινης c-jun δειχνει πολλα στοιχεια των ανδρογονων κατεβασμενα οταν καπιος παιρνει dha.το epa εχει ευεργετικη δραση η ερευνα ειναι αυτη http://carcin.oxfordjournals.org/content/22/8/1201.full.pdf?origin=publication_detail δηλαδη να παιρνουμε μονο epa?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nothinggr

Member
επειδη μπερδευτηκα (παλι) λιγο με τις ημερησιες δοσεις, παιρνω τα Super Omega EPA της now, οι 2 καψουλες την ημερα περιεχουν τα παρακατω.
ποιο θελουμε να ειναι κατω απο 2 γρ. την ημερα? το Natural Fish Oil Concentrate ή τα Omega-3 Fatty Acids?

Natural Fish Oil Concentrate 2.0 g (2,000 mg) †
Omega-3 Fatty Acids 1.2 g (1,200 mg) †
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 720 mg †
Docosahexaenoic Acid (DHA) 480 mg †

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
nothinggr είπε:
επειδη μπερδευτηκα (παλι) λιγο με τις ημερησιες δοσεις, παιρνω τα Super Omega EPA της now, οι 2 καψουλες την ημερα περιεχουν τα παρακατω.
ποιο θελουμε να ειναι κατω απο 2 γρ. την ημερα? το Natural Fish Oil Concentrate ή τα Omega-3 Fatty Acids?

Natural Fish Oil Concentrate 2.0 g (2,000 mg) †
Omega-3 Fatty Acids 1.2 g (1,200 mg) †
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 720 mg †
Docosahexaenoic Acid (DHA) 480 mg †
το Ω3 fatty acids καλό είναι να είναι κάτω από 2 gr.
Όλο το fish oil μπορεί να είναι όσο θέλει, τα Ω3 συνολικά μας ενδιαφέρουν (EPA+DHA)

trixas94

Member
μπορουν οι παλαιοτεροι χρηστες να κανουν μια ενημερωση με τα αποτελεσματα τους να δουμε τι παιζει τελικα....

arhs

Member
παιδιά Σε έμενα μόνο με ω3 δοκιμασμένες ποσότητες με 2 κάψουλες και με 1 . Μόνα τους δεν κάνουνε τπτ κ με ρεαγαιν πάλι δεν κάνουν πολλά 3,5 μίνες χρίση κοντά . Τώρα μόλις λαμβάνω ω3 έχω αυτό π έπαθε ο καπα αυξημένη λαδίλα και στα μαλλιά και στο πρόσωπο Που πριν δεν την είχα και τόσο έντονα . (3,5 μίνες κάθε μέρα επερνα σε συνδυασμό με ραιγειν . Και μια βδομάδα χωρίς ραιγειν μόνο ω3 λόγω ανεμοβλογιάς είδα πολύ κατηφόρα τιν βδομάδα π διέκοψα το ραιγειν μόνο με ω3 . Στην αρχή έκανε δουλεία , είχα δει διαφορά άλλα μετά αρχίσανε αυτά π έγραψα πιο πάνω) . Πάντως είδα επανεκφυση μπροστά π δεν την είχα . κάπου βοηθήσανε σίγουρα .. Αυτά επερνα ( Omega 3 750mg - HealthAid ) ! Τώρα έχω γυρίσει πάλι στο ρεβιβο με συνδυασμό με ρεγαιν μέχρι να περάσει ένας χρόνος να Πάω 20 και να πάρω Proscar !!!

weznem

Well-Known Member
jekinhsa kai egv exthes http://www.pharmacy4u.gr/healthaid-omega-750mg-425mg-325mg-capsules-p-4800.html
gia na doyme... δεν ξερω αν το επα και dha ειναι λιγο θελει μαγαλυτερες τιμες παιδια?

giannis25

Member
εγω που παιρνω 2 χρονια και ο soreltano δεν εχω δει κανα regrowth ελαχιστα πραγματα, ενα 5% αλλα δεν εχω γινει χειροτερα, εχει σταματησει η τριχοπτωση εκει που ημουν απο norwood 2 ειχα παει norwood 3v ειχα κατεβει 6 σκαλες σε 3 χρονια τωρα 2 χρονια που ξεκινησα να τα χρησιμοποιω ειμαι norwood 3v ακομα αντε norwood 3b οπου διαφορετικα πιστευω θα ημουν norwood 4-5 τωρα. αλλα δεν παιρνω τιποτα αλλο.αλλα οταν τα συνδυασα με κατι αλλο βιοτινη δεν δουλεψανε.εμενα μου εχει σταματησει την τριχοπτωση,εγω παιρνω απο την healthaid.ισως εχει να κανει και με τις ποσοτητες. αλλες ποσοτητες εχει στην μια εταιρια αλλες στην αλλη.εγω που παιρνω απο την healthaid ενα την ημερα εχει σταματησει η τριχοπτωση μου.εκει που 3 χρονια ειχα κατεβει 6 σκαλες 2 χρονια ειμαι στα ιδια.

Μπλουζα