weznem
Well-Known Member
RE: Το Epa εμποδίζει την PGD2 και τη τριχόπτωση
διαβαζω καποιες ευρενες που λενε οτι τα συμπληρωματα ελαιων ψαριου μπορει να μεταφερουν και βαρεα μεταλλα, αλλα και οτι δεν ειναι τοσο αθωα για τον οργανισμο,μαλιστα μπορει τελικα να δημιουργουν και προβλημα.. οποτε τα συμπληρωματα δεν ειναι πανάκεια.. προτεινω να το ψαξουμε λιγο καλυτερα..
γενικα ειναι μπερδεμα η ολη υποθεση η μια ερευνα αντικρουει την αλλη για να βγαλουμε ισως μια ακρη σε αυτο το λαβυρινθο χρειαζεται να αφιερωσουμε χρονο ψαχνωντας ολοι.. ενα κομματι που αναιρει τα οσα ξερουμε και επιβεβαιωνει τον gomi εδω : Γιατί είναι τα αιθέρια φυτικά έλαια, όπως το καρθαμέλαιο, βλαβερά; Επειδή το λάδι δεν είναι πλέον τροφή—στην καλύτερη είναι φάρμακο και στη χειρότερη είναι μια σοβαρή τοξίνη. Για να ληφθεί το λάδι από τα τρόφιμα (ελιές, πορτοκαλιές, καλαμπόκι, κλπ.) θα πρέπει να εξαχθεί μηχανικά. Το τελικό προϊόν είναι ένα απομονωμένο συστατικό (αιθέριο έλαιο). Ένας λόγος που τα αιθέρια έλαια προκαλούν ζημιά είναι επειδή οξειδώνονται εύκολα όταν είναι απροστάτευτα από το φυσικό τους περιβάλλον (τα συστατικά που παρέχονται από το υπόλοιπο των τροφίμων πριν εξαχθεί το έλαιο). Τα οξειδωμένα έλαια περιέχουν «ελεύθερες ρίζες», οι οποίες δωρίζουν ηλεκτρόνια που βλάπτουν τις αρτηρίες και άλλους ιστούς. Με την απώλεια του προστατευτικού τους περιβάλλοντος, τα καθαρά έλαια είναι επίσης πολύ πιο παχυντικά από την ολόκληρη τροφή. Επιπλέον, το πλημμύρισμα των κυττάρων του σώματος με απομονωμένο συμπυκνωμένο λάδι (αιθέριο έλαιο) δημιουργεί διατροφικές ανισορροπίες, που οδηγούν σε σοβαρές μεταβολικές διαταραχές όπως ο καρκίνος. Η δίαιτα McDougall συνιστά να μην καταναλώνονται αιθέρια έλαια κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «καλών» λιπαρών όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά. Το λάδι, όπως σαφώς αποδεικνύεται στην παρούσα σημαντική μελέτη, θα χαρακτηριζόταν ακριβέστερα ως δηλητήριο, παρά ως τροφή.
εδω το λινκ ολου του ποστ http://farfighter.wordpress.com/category/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%AF%CE%B1/%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
διαβαζω καποιες ευρενες που λενε οτι τα συμπληρωματα ελαιων ψαριου μπορει να μεταφερουν και βαρεα μεταλλα, αλλα και οτι δεν ειναι τοσο αθωα για τον οργανισμο,μαλιστα μπορει τελικα να δημιουργουν και προβλημα.. οποτε τα συμπληρωματα δεν ειναι πανάκεια.. προτεινω να το ψαξουμε λιγο καλυτερα..
γενικα ειναι μπερδεμα η ολη υποθεση η μια ερευνα αντικρουει την αλλη για να βγαλουμε ισως μια ακρη σε αυτο το λαβυρινθο χρειαζεται να αφιερωσουμε χρονο ψαχνωντας ολοι.. ενα κομματι που αναιρει τα οσα ξερουμε και επιβεβαιωνει τον gomi εδω : Γιατί είναι τα αιθέρια φυτικά έλαια, όπως το καρθαμέλαιο, βλαβερά; Επειδή το λάδι δεν είναι πλέον τροφή—στην καλύτερη είναι φάρμακο και στη χειρότερη είναι μια σοβαρή τοξίνη. Για να ληφθεί το λάδι από τα τρόφιμα (ελιές, πορτοκαλιές, καλαμπόκι, κλπ.) θα πρέπει να εξαχθεί μηχανικά. Το τελικό προϊόν είναι ένα απομονωμένο συστατικό (αιθέριο έλαιο). Ένας λόγος που τα αιθέρια έλαια προκαλούν ζημιά είναι επειδή οξειδώνονται εύκολα όταν είναι απροστάτευτα από το φυσικό τους περιβάλλον (τα συστατικά που παρέχονται από το υπόλοιπο των τροφίμων πριν εξαχθεί το έλαιο). Τα οξειδωμένα έλαια περιέχουν «ελεύθερες ρίζες», οι οποίες δωρίζουν ηλεκτρόνια που βλάπτουν τις αρτηρίες και άλλους ιστούς. Με την απώλεια του προστατευτικού τους περιβάλλοντος, τα καθαρά έλαια είναι επίσης πολύ πιο παχυντικά από την ολόκληρη τροφή. Επιπλέον, το πλημμύρισμα των κυττάρων του σώματος με απομονωμένο συμπυκνωμένο λάδι (αιθέριο έλαιο) δημιουργεί διατροφικές ανισορροπίες, που οδηγούν σε σοβαρές μεταβολικές διαταραχές όπως ο καρκίνος. Η δίαιτα McDougall συνιστά να μην καταναλώνονται αιθέρια έλαια κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «καλών» λιπαρών όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά. Το λάδι, όπως σαφώς αποδεικνύεται στην παρούσα σημαντική μελέτη, θα χαρακτηριζόταν ακριβέστερα ως δηλητήριο, παρά ως τροφή.
εδω το λινκ ολου του ποστ http://farfighter.wordpress.com/category/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%AF%CE%B1/%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1/