Όταν τον ρώτησα για πυκνότητα μου ανέφερε 50/Τμ.
Φιλε μου, μια παρατηρηση...
Αν οντως αληθευει αυτο που εγραψες (και δεν παρανοησες τα λεγομενα του γιατρου), απορω πώς μια κορυφαια κλινικη λεει τετοιες υπερβολες στους πελατες της.
Μας εχουν συνηθισει οι ελληνικες στο να "ταζουν λαγους με πετραχηλια", "να πουλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες", αλλά δεν περιμενα οτι και κορυφαιοι γιατροι θα ακολουθουσαν την ιδια τακτικη.
50 grafts/cm2 στη δικη σου περιπτωση δεν μπορει ουτε ο ιδιος ο θεος να βαλει. Μη σου καλλιεργουνται τετοιου ειδους προσδοκιες και απογοητευτεις.
Εκτος εαν αφησεις μια μεγαλη περιοχη χωρις καλυψη (Δ ζωνη).
Αν θελησεις να καλυψεις ολη την επιφανεια, αυτη ειναι πανω απο 200 cm2.
Με αλλα λογια, για να πραγματοποιηθει πληρη καλυψη θα ηθελες 50×200=10000 grafts...Η δικη σου δοτρια στην καλυτερη περιπτωση μπορει να δωσει περιπου 6000.
Επομενως δυο επιλογες υπαρχουν:
Καλυπτεις Α και Β ζωνη (περιπου 100 cm2) με μια καλη πυκνοτητα των 40 grafts..και Γ και Δ ζωνη (περιπου 100 cm2) με μια μετρια πυκνοτητα 20 grafts...συνολο 6000 grafts (σε δυο φυσικα μεταμοσχευσεις των 3000 η καθεμια)
Ή επιλεγεις την μερικη καλυψη της επιφανειας...Α, Β, Γ ζωνη με καλη πυκνοτητα (μεσο ορο 40 grafts) και αφηνεις ακαλυπτη τη Δ ζωνη (κυριως το πισω μερος του crown που ειναι αδειο, οπως φαινεται στις φωτογραφιες).
Οπως καταλαβαινεις, όποια απο τις δυο επιλογες και αν κάνεις, δεν προκειται ποτέ να φθασεις στην πυκνοτητα που σου υποσχεθηκαν.
Σου ευχομαι να κάνεις την καλυτερη δυνατη επιλογη με αναλογο αποτελεσμα.
ΥΓ Αν σε ενδιεφερε η προσωπικη μου αποψη, θα επελεγα την πρωτη περιπτωση. Προσωπικα θεωρω αντιαισθητικο να υπαρχει στο κεφαλι μια εντελως γυμνη περιοχη. Θα θυσιαζα την πυκνοτητα στις μπροστινες ζωνες, αρκει να ειχα μαλλι, εστω και αραιο, πισω και να μην εδειχνε παραταιρη η εικονα.