Καλησπέρα, ήμουν κι εγώ ένας εκ των υποψηφίων για το consultation. Καταρχάς, πολλά συγχαρητήρια στον
@CVIAL που αρχικά κατάφερε και έπεισε έναν κορυφαίο γιατρό να έρθει στην Ελλάδα και δεύτερον οργάνωσε άριστα το εγχείρημα.
Αναφορικά με την δίκη μου περίπτωση, όντας 27 χρονών και προδιάθεση για μεγάλο Norwood ο γιατρός ήταν κάθετα αντίθετος στο να προχωρήσω σε μεταμόσχευση. Τώρα είμαι Norwood II-III και μου συνέστησε να του στέλνω κάθε χρόνο φωτογραφίες προκειμένου να βλέπουμε την εξέλιξη της ΑΑ. Μου το είπε ξεκάθαρα ότι χωρίς την χρήση φιναστερίδης δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε έστω κι ένα συντηρητικό πλάνο. Προ 3ετίας είχα κάνει χρήση για 7 μήνες αλλά είχα σοβαρές παρενέργειες τις οποίες κάποιες εξ’ αυτών δεν έχω ξεπεράσει ακόμα.
Αν και ήμουν προετοιμασμένος ότι θα ακούσω ό,τι ακριβώς είχα στο μυαλό μου, εν τέλει όταν στο επιβεβαιώνει ένας κορυφαίος γιατρός ότι μέχρι τα 35 είναι σχεδόν αδύνατο να προχωρήσω σε οποιοδήποτε πλάνο, αισθάνεσαι μια «ανακούφιση».
Κλείνοντας θα ήθελα να προτρέψω όλους τους ενδιαφερόμενους προς μεταμόσχευση να ψάχνουν και να αναλύουν διεξοδικά το θέμα σε συνεργασία με κορυφαίους γιατρούς προκειμένου να μην χαλάνε πρωτίστως την ψυχολογία τους. Είναι θεωρώ προτιμότερο να αποδεχόμαστε κάποια πράγματα όσο σκληρά κι αν είναι, παρά να είμαστε «μαλλιάδες» με ημερομηνία λήξης και μετά να καταντάμε χειρότερα κι από όταν ήμασταν πριν ξεκινήσουμε μεταμοσχεύσεις. Ο νοών νοείτο.