Μια σημαντική εμπειρική διαπίστωση για την αλόη. Αποφεύγω να την χρησιμοποιώ αυτούσια στο κεφάλι γιατί είναι μεγάλος μπελάς, δεν αφήνει καλή αίσθηση.
Εγω μια χρόνια φλεγμονή στυλ εκζέματος σε ενα σημείο στο δέρμα και όταν υπάρχουν εξάρσεις χρησιμοποιώ ανάλογα τη σοβαρότητα συνήθως κορτιζονούχα σκευάσματα.
Οπως ξέρετε η κορτιζόνη είναι οτι δυνατότερο, δουλεύει άμεσα και άκρως αποτελεσματικά, με τις ανάλογες παρενέργειες και μειονεκτήματα. Επειδή έχω κουραστεί απο αυτή την εξάρτηση, έχω δοκιμάσει και ποιό ελαφριές θεραπείες, με πενιχρά αποτελέσματα. Εχω δοκιμάσει για παράδειγμα και απλό ελαιόλαδο καθημερινά με σαφώς φτωχά αποτελέσματα οπότε το απέρριψα, έχει επίδραση αλλα είναι μικρή και αργεί να εκδηλωθεί.
Δοκίμασα και αλόη καθαρή με σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα, αλλα
εκεί που έτριβα τα μάτια μου ήταν όταν δοκίμασα ενα τοπικό μείγμα ελαιολάδου, σησαμέλαιου και αλόης (λάδια 50% - αλοή 50%).
Αυτό το μείγμα με καθημερινή εφαρμογή έφτασε το 85-90% των αποτελεσμάτων της κορτιζόνης. Για να δώσω ενα σημείο σύγκρισης, η κορτιζόνη
εξαφάνιζε την φλεγμονή σε 2-3 μέρες και το μείγμα που αναφέρω
σχεδόν τη θεράπευε σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Η αλόη μόνη της καλή, το ελαιόλαδο μόνο του αδύναμο, και τα δύο μαζί με σησαμέλαιο αποτέλεσμα εντυπωσιακό.
Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να εφαρμόσω κατι πάρομοιο στο σκάλπ, αλλα δοκιμάζω τόσα που πρέπει να περιμένω.