Athens2013, fut, 2751 grafts, 21/01/2011)

Hairboost

Member
Απ: Mεταμοσχευση στην ΗDC (21-01-2011)

jonn70 είπε:
οταν πηγα για την επεμβαση με ειδαν απο κοντα, μου ειπαν κανονικα χρειαζομουν 3.000.
τελικα εβαλα 2100 γιατι δεν μπορουσαν να παρουν παραπανω απο την δοτρια απο οτι μου ειπαν.
για αποτελεσματα δεν μπορω να σου πω γιατι ειμαι ακομα στους 2,5 μηνες.
περιμενουμε φωτογραφιες :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Vangelis Vagos

New Member

πιστεύω θα μπορέσεις να βγάλεις κ πάνω απο 3.000, θάναι ευχάριστη έκπληξη αυτό. από τις φώτο που στέλνεις στην κλινική γίνεται ένας συντηρητικός υπολογισμός. αυτό με επιφύλαξη βέβαια....
καλή σου επιτυχία best...

Vangelis Vagos

New Member

επίσης θα πρότεινα να είσαι συντηρητικός στη hairline σου, να βγάλεις όσα περισσότερα μπορέσεις και να προχωρήσεις και πίσω-έστω κ λίγα- θα γίνει διαφορά. Οι γιατροί θα κρίνουν που χρειάζεσαι συμπλήρωμα στο πίσω μέρος (top και crown). Επίσης δεν θα συνιστούσα να σταματήσεις τη φιναστερίδη, βοηθάει πολύ -μακάρι κ η μινοξυδίλη να έκανε το ίδιο. αν υπάρχει θέμα με παρενέργειες, παίξε λίγο με τις δόσεις. Ρώτησε τους γιατρούς σου. Η πιο ασφαλής δόση θεωρώ είναι 1 mg Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
όσο για τα κονσίλερ, συμβουλέψου την κλινική σχετικά....

koskar

Member

Curious V είπε:
επίσης θα πρότεινα να είσαι συντηρητικός στη hairline σου, να βγάλεις όσα περισσότερα μπορέσεις και να προχωρήσεις και πίσω-έστω κ λίγα- θα γίνει διαφορά. Οι γιατροί θα κρίνουν που χρειάζεσαι συμπλήρωμα στο πίσω μέρος (top και crown). Επίσης δεν θα συνιστούσα να σταματήσεις τη φιναστερίδη, βοηθάει πολύ -μακάρι κ η μινοξυδίλη να έκανε το ίδιο. αν υπάρχει θέμα με παρενέργειες, παίξε λίγο με τις δόσεις. Ρώτησε τους γιατρούς σου. Η πιο ασφαλής δόση θεωρώ είναι 1 mg Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
όσο για τα κονσίλερ, συμβουλέψου την κλινική σχετικά....

Συμφωνώ απόλυτα με την λογική σου, η μεταμόσχευση θα πρέπει κυρίως να στοχεύει σε πύκνωση των περιοχών που έχουν αραιώσει και να λαμβάνεται πάντα υπόψιν ότι η τριχόπτωση είναι μια διαδικασία που θα συνεχίζεται και "επιθετικές" παρεμβάσεις μπορεί σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν απογοητευτικό αποτέλεσμα...
Βέβαια εάν είσαι 40+ χρονών και έχει σταθεροποιηθεί η όποια τριχόπτωση μπορείς να κάνεις πιο ασφαλείς κινήσεις για την οριοθέτηση της hairline.

best1210

Member

athens καλησπερα ..
να σε ρωτησω κατι..εγω δεν διακρινω διαχυτη αραιωση..
εχεις μπροστα κ στους κροταφους κοντα..
απο το middle και περα στην φωτο φαινεσαι μια χαρα..
ξεγελαει η φωτο ή δεν ειναι ετσι?

athens2013

New Member

Καλησπερα σε ολους!

Μετα την επιστροφη μου στην Ελλαδα, θεωρω σωστο να επιστρεψω στο φορουμ για να γραψω καποια πραγματα σχετικα με την επεμβαση που εκανα στην ΗDC, τοσο για δική σας ενημερωση σε περιπτωση που λιγο ή πολυ σας βοηθα στη δικη σας αποφαση, αλλά και προσωπικα θελοντας να ευχαριστησω δημοσίως τους ανθρωπους της HDC για την φιλοξενια τους, τον επαγγελματισμο τους και την ευγενεια και φιλικοτητα τους.
Εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις. Απο την πρωτη τηλεφωνικη επικοινωνια με την HDC, τις συνομιλιες που ειχαμε πριν την επεμβαση, εως την αφιξη μου στη Λευκωσια, την διαδικασια της επεμβασης και ολη την προεγχειρητικη και μετεγχειρητικη φροντιδα που ελαβα και συνεργασια με τους γιατρους και βοηθους, εχω να πω μονο τα καλυτερα λογια. Μαλιστα, εχοντας την εμπειρια προηγουμενης μεταμοσχευσης πριν 5 χρονια σε ελληνικη κλινικη (που απο οτι ακουσα απο το φορουμ πλεον εκλεισε) θελω να πω οτι δεν υπαρχει καμμια απολυτως συγκριση. Στο μονο που νιωθω τυχερος απο την εμπειρια μου με την ελληνικη κλινικη ειναι στο οτι δεν μου εκαναν μεγαλη ζημια, στα μαλλια και στην τσεπη. Οσο για την HDC προκειται για μια οικογενεια σωστων επαγγελματιων, ο καθενας στην ειδικοτητα του, που δουλευουν ολοι μαζι σαν ομαδα για το σωστο αποτελεσμα και την ικανοποιηση του ασθενη-πελατη. Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον γιατρο μου τον Dr. Μαρα αλλά και στον Dr. Κωνσταντινιδη, καθως και στο βοηθητικο προσωπικο, και φυσικα στον κ. Φιουρη για τη φιλοξενια του, την φροντιδα και την υποστηριξη του, απο την αρχη μεχρι το τελος! Ευχαριστω επισης τον κ. Φτελλεχα, διευθυντη της κλινικης, που μου απεδειξε οτι δεν προκειται για μια κλινικη απροσωπη αλλα για μια κλινικη υπευθυνη, προσωποποιημενη και ανθρωπινη.
Σχετικα με αυτη καθεαυτη τη μεταμοσχευση, χρησιμοποιηθηκαν με στριπ 2751 μοσχευματα για να καλυψουν την αραιωμενη περιοχη σε σχημα στεφανιου απο τον ενα κροταφο εως τον αλλο. Η hairline ουσιαστικα θεωρω οτι κατεβηκε λιγο με τη λογικη οτι μπηκαν μοσχευματα σε πυκνη τοποθετηση, εκει που προηγουμενως υπηρχαν μονο λιγες και αδυνατες τριχες που ουσιαστικα δεν φαινονταν. Η επεμβαση απο το σχεδιασμο μεχρι το τελος κρατησε γυρω στις 10 ωρες με μικρα διαλειματα για γευματα. Οι οποιες ενοχλησεις, υποχωρησαν τις επομενες μερες ακολουθωντας τις οδηγιες των γιατρων. Συγκεκριμενα ελαφρυ οιδημα παρουσιαστηκε την 2η-3η ημερα και υποχωρησε τελείως την 5η ημερα. Επισης με την προτεινομενη μετεγχειρητικη φροντιδα, η ληπτρια περιοχη καθαρισε απο πηγματα και ολα βαινουν καλως.
Επισης να πω οτι θα συνεχισω να επισκεπτομαι τις επομενες μερες το φορουμ και να απαντω σε τυχον ερωτησεις σας, αν και πιστευω οτι και απο αυτα που εγραψαν και τα υπολοιπα παιδια που επισκεφθηκαν την HDC , εχει σχηματιστει μια σαφης εικονα, και αυτα που θα ειχα να πω δεν διαφερουν με αυτα που λεχθηκαν ηδη. Εντουτοις, οφειλω να απαντησω σε τυχον αποριες καθοτι το φορουμ αυτο με βοηθησε να γνωρισω την εν λογω κλινικη, που ολα δειχνουν οτι η αποφαση μου θα αποδειχθει σωστη. Σιγουρα θελω να συνεχισω να κραταω μικρο καλαθι, να δω την δουλεια ολοκληρωμενη μετα απο 8-12 μηνες και να μοιραστω μαζι σας φωτος που θα δειχνουν την ποιοτητα της δουλειας που εγινε..ελπιζοντας οτι θα με αφησει ευχαριστημενο. Κραταω στο μυαλο μου οτι η τριχοπτωση ειναι μια συνεχη διαδικασια αλλα θελω να πιστευω οτι η δουλεια που εγινε πριν λιγες μερες θα δωσει ενα αποτελεσμα που θα βελτιωσει την εικονα για τα επομενα χρονια..και αν το αποτελεσμα με ευχαριστησει θα ξερω οτι η hdc θα μπορεσει και στο μελλον να με βοηθησει ξανα αν χρειαστει.
το συνολικο κοστος, βασει αλλωστε και του τιμοκαταλογου της κλινικης, της εκπτωσης, των δωρεαν εισιτηριων, δωρεαν διαδρομων απο και προς το αεροδρομιο και δωρεαν διαμονης (για ολες τις 7 ημερες που εμεινα εκει) ηταν 7.400ευρω.

καλή υπομονή φίλος , και γω στην ίδια φάση είμαι ,
σήμερα έβγαλα και τα ραμματα ,
μια φίλη μου βασικά ,
αν και τα περρισότερα πρέπει να είχαν φύγει κατά το λούσιμο..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

athens2013

New Member

...ευχαριστω πολυ παιδια, εχω πολυ υπομονη..! θα μ αρεσε να αποκτησω καποια ωραια αποτελεσματα ηδη απο τον αυγουστο, εποχη που κανω διακοπες και μπανια...αλλα πιο πολυ με ενδιαφερει το τελικο αποτελεσμα στους 12 μηνες. και ανυπομονω να κανω τα χτενισματα που θελω και να περιποιηθουν τα μαλλια μου οι κομμωτριες..που θελω ! :)
Για την ενισχυση των αποτελεσματων θα συνεχισω σταθερα με μινοξιδιλη, μετα την 14η ημερα...καθως και με φιναστεριδη (αυτη ομως μονο μεχρι τους 8 μηνες..αν δεν μου εδινε παρενεργειες θα τη συνεχιζα και περαν του 8μηνου). Ισως χρησιμοποιησω και μσμ και καποια συμπληρωματα που ουτως η αλλως λαμβανα και πριν.
ευχομαι τα καλυτερα και για εσας! :)

koskar

Member

Φίλε athens2013 πόσες περίπου ημέρες μετά την μεταμόσχευση απαιτήθηκαν στην περίπτωσή σου, για να μην είναι εμφανή τα σημάδια της επέμβασης; Για την πύκνωση της hairline χρειάστηκε να κουρέψεις κόντα τα μαλλιά σου ή αυτό δεν ήταν απαραίτητο;

athens2013

New Member

καλησπερα..τα σημαδια της μεταμοσχευσης (πισω και μπροστα) ηταν εμφανη για λιγες μερες μονο...καλο ειναι να εχεις την πολυτελεια να μεινεις σπιτι για 10 μερες μετα τη μεταμοσχευση. εγω ετσι εκανα...και απο την 12η δουλευα. ειχα αφησει τα πισω μαλλια να εχουν μηκος και ετσι η ουλη δε φαινοταν καθολου...μπροστα με λιγο μηκος και αφελειες, παλι δε φαινοταν τιποτα. το 90% των μοσχευματων τοποθετηθηκαν αναμεσα σε υπαρχοντα μαλλια χωρις να χρειαστει να τα κοψω κοντα.

koskar

Member

Μετά την επέμβαση έχεις ξαναχρησιμοποιήσει concealer, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να αναπτύσσονται τα μεταμοσχευμένα grafts ή για λόγους προστασίας (των grafts) δεν το χρησιμοποιείς πλέον;

athens2013

New Member

..λενε οτι μπορεις να τα χρησιμοποιεις...προσωπικα τα εκοψα για να ειμαι σιγουρος. τα εχω βαλει μονο 4 βραδια (ειδικες περιστασεις) μετα απο το περασμα 2 μηνων μετα τη μεταμοσχευση. και τα ξεβγαζω γυρνωντας σπιτι. ανυπομονω να βγει το τελικο αποτελεσμα , οποιο και αν ειναι αυτο, ωστε να μπορω να τα χρησιμοποιω παλι αφοβα

best1210

Member

athens γιατι θεωρεις οτι μετα την μεταμοσχευση θα πρεπει να χρησιμοποιεις concealer?
δεν θεωρεις οτι το αποτελεσμα θα σε καλυπτει?υποθετικα παντα..

athens2013

New Member

με τα κονσιλερς μπορεις να φτιαξεις μια πυκνοτητα στην hairline, που δεν την ειχες ουτε στα 15 σου. ομως για να το πετυχεις αυτο πρεπει να εχεις σαν βαση μια ικανοποιητικη πυκνοτητα μαλλιων αλλιως φαινεται λες και εβαψες το κεφαλι σου με μπογια. εγω ειχα αραιωσει αρκετα ωστε να μην μπορω να χρησιμοποιησω κονσιλερς χωρις τον φοβο να με καταλαβουν την ημερα η κατω απο φως κτλ. επισης το καλοκαιρι με τη ζεστη και τα μπανια τα κονσιλερς δεν ειναι λυση.
σε 5 μερες κλεινω τριμηνο μετα τη μεταμοσχευση και επομενως δεν ειμαι σε θεση να κρινω και να φανταστω το τελικο αποτελεσμα σε θεμα πυκνοτητας hairline κτλ. μακαρι να ειναι τοσο καλο που να εξαρτωμαι ελαχιστα η καθολου απο κονσιλερς. τουλαχιστον οι φωτος απο την δουλεια που εγινε στην τοποθετηση των μοσχευματων, αυτο υποσχονται. ομως θα περιμενω να δω και θα ανεβασω φωτος στο εξαμηνο. οσο για τα κονσιλερς, ακομα και αν εχεις μια ικανοποιητικη πυκνοτητα....σε βοηθουν να πετυχεις μια ακομη καλυτερη, ειδικα σε ειδικες περιστασεις που την απαιτεις.

Μπλουζα