Απ: Mεταμοσχευση στην ΗDC (21-01-2011)
Καλησπερα σε ολους!
Μετα την επιστροφη μου στην Ελλαδα, θεωρω σωστο να επιστρεψω στο φορουμ για να γραψω καποια πραγματα σχετικα με την επεμβαση που εκανα στην ΗDC, τοσο για δική σας ενημερωση σε περιπτωση που λιγο ή πολυ σας βοηθα στη δικη σας αποφαση, αλλά και προσωπικα θελοντας να ευχαριστησω δημοσίως τους ανθρωπους της HDC για την φιλοξενια τους, τον επαγγελματισμο τους και την ευγενεια και φιλικοτητα τους.
Εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις. Απο την πρωτη τηλεφωνικη επικοινωνια με την HDC, τις συνομιλιες που ειχαμε πριν την επεμβαση, εως την αφιξη μου στη Λευκωσια, την διαδικασια της επεμβασης και ολη την προεγχειρητικη και μετεγχειρητικη φροντιδα που ελαβα και συνεργασια με τους γιατρους και βοηθους, εχω να πω μονο τα καλυτερα λογια. Μαλιστα, εχοντας την εμπειρια προηγουμενης μεταμοσχευσης πριν 5 χρονια σε ελληνικη κλινικη (που απο οτι ακουσα απο το φορουμ πλεον εκλεισε) θελω να πω οτι δεν υπαρχει καμμια απολυτως συγκριση. Στο μονο που νιωθω τυχερος απο την εμπειρια μου με την ελληνικη κλινικη ειναι στο οτι δεν μου εκαναν μεγαλη ζημια, στα μαλλια και στην τσεπη. Οσο για την HDC προκειται για μια οικογενεια σωστων επαγγελματιων, ο καθενας στην ειδικοτητα του, που δουλευουν ολοι μαζι σαν ομαδα για το σωστο αποτελεσμα και την ικανοποιηση του ασθενη-πελατη. Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον γιατρο μου τον Dr. Μαρα αλλά και στον Dr. Κωνσταντινιδη, καθως και στο βοηθητικο προσωπικο, και φυσικα στον κ. Φιουρη για τη φιλοξενια του, την φροντιδα και την υποστηριξη του, απο την αρχη μεχρι το τελος! Ευχαριστω επισης τον κ. Φτελλεχα, διευθυντη της κλινικης, που μου απεδειξε οτι δεν προκειται για μια κλινικη απροσωπη αλλα για μια κλινικη υπευθυνη, προσωποποιημενη και ανθρωπινη.
Σχετικα με αυτη καθεαυτη τη μεταμοσχευση, χρησιμοποιηθηκαν με στριπ 2751 μοσχευματα για να καλυψουν την αραιωμενη περιοχη σε σχημα στεφανιου απο τον ενα κροταφο εως τον αλλο. Η hairline ουσιαστικα θεωρω οτι κατεβηκε λιγο με τη λογικη οτι μπηκαν μοσχευματα σε πυκνη τοποθετηση, εκει που προηγουμενως υπηρχαν μονο λιγες και αδυνατες τριχες που ουσιαστικα δεν φαινονταν. Η επεμβαση απο το σχεδιασμο μεχρι το τελος κρατησε γυρω στις 10 ωρες με μικρα διαλειματα για γευματα. Οι οποιες ενοχλησεις, υποχωρησαν τις επομενες μερες ακολουθωντας τις οδηγιες των γιατρων. Συγκεκριμενα ελαφρυ οιδημα παρουσιαστηκε την 2η-3η ημερα και υποχωρησε τελείως την 5η ημερα. Επισης με την προτεινομενη μετεγχειρητικη φροντιδα, η ληπτρια περιοχη καθαρισε απο πηγματα και ολα βαινουν καλως.
Επισης να πω οτι θα συνεχισω να επισκεπτομαι τις επομενες μερες το φορουμ και να απαντω σε τυχον ερωτησεις σας, αν και πιστευω οτι και απο αυτα που εγραψαν και τα υπολοιπα παιδια που επισκεφθηκαν την HDC , εχει σχηματιστει μια σαφης εικονα, και αυτα που θα ειχα να πω δεν διαφερουν με αυτα που λεχθηκαν ηδη. Εντουτοις, οφειλω να απαντησω σε τυχον αποριες καθοτι το φορουμ αυτο με βοηθησε να γνωρισω την εν λογω κλινικη, που ολα δειχνουν οτι η αποφαση μου θα αποδειχθει σωστη. Σιγουρα θελω να συνεχισω να κραταω μικρο καλαθι, να δω την δουλεια ολοκληρωμενη μετα απο 8-12 μηνες και να μοιραστω μαζι σας φωτος που θα δειχνουν την ποιοτητα της δουλειας που εγινε..ελπιζοντας οτι θα με αφησει ευχαριστημενο. Κραταω στο μυαλο μου οτι η τριχοπτωση ειναι μια συνεχη διαδικασια αλλα θελω να πιστευω οτι η δουλεια που εγινε πριν λιγες μερες θα δωσει ενα αποτελεσμα που θα βελτιωσει την εικονα για τα επομενα χρονια..και αν το αποτελεσμα με ευχαριστησει θα ξερω οτι η hdc θα μπορεσει και στο μελλον να με βοηθησει ξανα αν χρειαστει.
το συνολικο κοστος, βασει αλλωστε και του τιμοκαταλογου της κλινικης, της εκπτωσης, των δωρεαν εισιτηριων, δωρεαν διαδρομων απο και προς το αεροδρομιο και δωρεαν διαμονης (για ολες τις 7 ημερες που εμεινα εκει) ηταν 7.400ευρω.