Μετά από καιρό, το ξαναδοκίμασα σήμερα.
Ίδιο σκηνικό πάλι, ξανάδωσε sides και ξαναήταν άκρως αποτελεσματικό (δυο τρίχες χαμένες στο λούσιμο).
Σίγουρα επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο εφαρμογής, το νιώθω, το θέμα είναι τι σχέση έχει η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος τοπικά με την τριχόπτωση.
@GOMI τι λες; θα μπορούσε να έχει προεκτάσεις αυτό;
Απ όσο θυμάμαι την όλη θεωρία της αιμάτωσης την είχαμε αναλύσει στο αντίστοιχο θέμα του βουρτσίσματος. Δύο φορές, έχω δει γρήγορα αποτελέσματα από τέτοιες τεχνικές. Η μία με ρολλερ 0.75 και στο καπάκι φρέσκο έλαιο σκόρδου, όπου φυσικά γινόταν ο κακός χαμός από κάψιμο, αλλά το κεφάλι γινόταν κατακόκκινο και η άλλη όταν έκανα για πρώτη φορά βούρτσισμα. Υπήρξε πραγματικό boost, αλλά για επανέκφυση διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Το θέμα όμως είναι πως και στις 2 περιπτώσεις, τα αποτελέσματα είτε συνέχιζα είτε όχι, υποχωρούσαν.
Μέσα στις πολλές θεωρίες που είχαμε επισημάνει, εγώ κράτησα ένα απόσπασμα από μια Ιαπωνική έρευνα που λέει πως σε νεανικά φαλακρά κεφάλια, η κυκλοφορία του αίματος ήταν μειωμένη κατά 2.6 φορές σε σχέση με τα μη φαλακρά.
Οπότε, μιας και λόγω κήλης της μέσης κατά καιρούς δημιουργείται φλεγμονή που κάνει μήνες να υποχωρήσει, αυτό που βοηθάει στη μείωσή της, είναι η αύξηση της παροχής αίματος στο σημείο αυτό. Είτε με μαλάξεις είτε με διαθερμίες.
Κάτι αντίστοιχο φαντάζομαι συμβαίνει και στο κεφάλι, με το να καταλαγιάζει για λίγο η φλεγμονή με την αύξηση της παροχής του αίματος. Παρόλο αυτά, είναι απορίας άξιο το γιατί ενώ συνεχίζεις την όποια τεχνική, τα αποτελέσματα υποχωρούν. Σίγουρα πάντως δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά θα το έβαζα περίπου μια φορά το μήνα στο πρόγραμμα....