Σύνοψη
Σε αυτό το ποστ θα περιγράψω τί μου άρεσε και τί δε μου άρεσε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός παρουσιάζοντας στοιχεία μακριά από συναίσθημα και υπερβολικούς ή απρεπείς χαρακτηρισμούς.
Στα θετικά
Σε αυτό το ποστ θα περιγράψω τί μου άρεσε και τί δε μου άρεσε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν αντικειμενικός παρουσιάζοντας στοιχεία μακριά από συναίσθημα και υπερβολικούς ή απρεπείς χαρακτηρισμούς.
- Φυσικότητα αποτελέσματος.Στο μέρος του κεφαλιού που αναπτύχθηκε όπως αναμενόταν το αποτέλεσμα φαίνεται ιδιαίτερα φυσικό. Αυτό δε το βλέπω μόνο εγώ αλλά και φίλοι που είχα να δω καιρό και μου σχολίασαν ότι δείχνω πολύ νεότερος χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν αμέσως την αιτία. Αυτό δείχνει ότι τα εμφυτευμένα μαλλιά έχουν τοποθετηθεί με ένα τρόπο που κάνουν blend in με τα υπάρχοντα. Το ίδιο και για άτομα που γνώρισα μετά τη μμ. Οι περισσότεροι/-ες με έκαναν για πολύ νεότερο σε σχέση με πέρυσι και εκτός από τη μμ δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο δραστικά στην εξωτερική μου εμφάνιση.
- Ιδίως όταν ανακατεύω τα μαλλιά μου ("δανείζοντας" κάποιες τρίχες στις περιοχές που δεν αναπτύχθηκαν σωστά, το αποτέλεσμα φαίνεται καλύτερο). Βλ. τις παρακάτω φωτογραφίες που έβγαλα σήμερα:
Προβολή συνημμένου 55867Προβολή συνημμένου 55868Προβολή συνημμένου 55869Προβολή συνημμένου 55870
Προσπάθησα επίσης να κάνω μία σύγκριση του πριν με το τώρα. Όχι και πολύ πετυχημένη προσπάθεια αλλά προσπάθησα να
μαρκάρω τις περιοχές που "γέμισαν" με τη μμ. Είναι εμφανές ότι πριν δεν είχα καθόλου μαλλιά στο μπροστινό της κεφαλής. Σήμερα η εικόνα είναι πολύ διαφορετική.
Προβολή συνημμένου 55871 Προβολή συνημμένου 55872
Προβολή συνημμένου 55873 Προβολή συνημμένου 55874
Προβολή συνημμένου 55875
- Επικοινωνία με γιατρό. Η επικοινωνία με τον κ. Τυρκαλά από τον Ιούλιο και έπειτα (όπου διαπιστώθηκε η μη αναμενόμενη ανάπτυξη). Έκτοτε επικοινωνώ μόνο μαζί του και απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις.
- Εγγύηση αποτελέσματος. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η μη αναμενόμενη πορεία, ο κ. Τυρκαλάς εγγυήθηκε 100% ικανοποιητικό αποτέλεσμα με διορθωτική επέμβαση που θα αναλάμβανε εξολοκλήρου με δικά του έξοδα.
Στα αρνητικά
- Μετρήσεις. Κατά τις πρώτες επισκέψεις έγιναν μετρήσεις, αλλά όλα μου παρουσιάστηκαν ιδανικά. Ότι έχω και πολύ καλή δότρια και καλή (χοντρή) τρίχα που θα έδινε ένα πάρα πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Προφανώς δεν έγινε διάγνωση του τί ακριβώς έφταιξε αλλά δεδομένου ότι δεν εντοπίστηκε η ημισέληνος στη δότρια (κατά τις μετρήσεις) με βάζει σε σκέψεις αν υπήρχε και μία δόση μάρκετινγκ στις αρχικές αναλύσεις.
- Επικοινωνία σχεδόν αποκλειστικά με βοηθό κατά το πρώτο εξάμηνο. Αυτό μου άφησε δυσάρεστη εμπειρία εκ των υστέρων. Και ίσως να μην το ανάφερα ως αρνητικό αν δεν είχα επιπλοκές. Για να είμαι δίκαιος, η επικοινωνία ήταν άμεση και υπήρχαν follow-ups κάθε μήνα. Περίμενα όμως μετά την παρουσίαση της αλλεργίας στο πρώτο δίμηνο την αμεσότερη εμπλοκή του γιατρού. Ίσως φταίω και γω που ήμουν πολύ διακριτικός και δεν το απαίτησα. Έχοντας ρωτήσει φίλους που έκαναν μμ στην Τουρκία, είχαν βιντεοκλήσεις με τον γιατρό που τους είχε αναλάβει κάθε μήνα και τους δόθηκε αγωγή (από την ίδια την κλινική). - Δε ξέρω ποιά είναι η εμπειρία των άλλων μελών με τους γιατρούς τους στην Ελλάδα, θα με ενδιέφερε να την ακούσω. -
Μετά την εμφάνιση της αλλεργίας μου χορηγήθηκε άμεσα συνταγή -εκεί με είδε και ο γιατρός- (αυτό στα +), αλλά πήρε άλλους 3+ μήνες για να αποκτήσω προσωπική επικοινωνία με τον γιατρό (και όταν η εικόνα στο 6μηνο έδειχνε ήδη πολύ ανησυχητική). Εν τω μεταξύ (μέχρι τον Ιούνιο), κάθε μήνα για 3 μήνες έστελνα φωτογραφίες όπου ρωτούσα για την επιμονή της ερυθρότητας και έπαιρνα πάντα την ίδια απάντηση: "ότι η κατάσταση φαινόταν βελτιωμένη και ήταν ακόμα νωρίς να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για τη φύτρωση". Εκ των υστέρων, πιστεύω ότι υπήρχε ένας υπεραισιόδοξος καθησυχασμός εκείνο το 3μηνο. Βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι δραστικά διαφορετικό εκείνο το 3μηνο που να άλλαζε το αποτέλεσμα.
Εν τω μεταξύ από τέλη Ιουνίου και μετά αποφασίστηκε μια πιο aggressive αγωγή. Μέχρι τότε έπαιρνα 1-1.25mg φινα κάθε δύο μέρες και από τότε το άλλαξα σε 1-1.25mg φινα καθημερινά, συν 2 φορές μινοξιδίλη (rogain foam) συν βιταμίνες μαλλιών. Από τότε όντως είδα και γω μεγάλη αλλαγή στην εικόνα μου. Από τον Ιούνιο (όπου το μαλλί μου φαινόταν σα βομβαρδισμένο τοπίο) σε 3-4 μήνες η εικόνα άρχισε να δείχνει αρκετά πιο καλή.
Τέλος, αν με ρωτούσε κάποιος
αν νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου σε σχέση με την προηγούμενη μου εικόνα, θα απαντήσω ειλικρινά και τίμια 100%. Πριν είχα 30 τρίχες στο μπροστινό της κεφαλής που έδειχναν πολύ περίεργα και με έκαναν να νιώθω άσχημα. Τώρα με τις όποιες ατέλειες εκεί υπάρχουν μαλλιά και φαίνεται ότι έχω κάποιο πρόβλημα αραιότητας (αλλά όχι το NW 5 ή 6 που ήμουν πριν). Αν με ρωτούσε όμως κάποιος
αν είμαι 100% ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα θα απαντούσα ειλικρινά ότι δεν είμαι. Δεδομένης της τελικής εικόνας, του αριθμού grafts που εξάγαμε, του κόστους της επέμβασης, της ταλαιπωρίας και της εικόνας περιστατικών με ανάλογο αριθμό εξαγωγής, τα πράγματα θα μπορούσαν σίγουρα να πάνε καλύτερα.
Ελπίζω όταν με το καλό αποφασίσω να κάνω τη διόρθωση, η εμπειρία μου (όσον αφορά το προσωποιημένο service) και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερα. Και εννοείται ότι θα παρουσιάσω όλα τα updates σε αυτό το νήμα.
Με εκτίμηση σε όλα τα μέλη που προσέφεραν τη γνώμη και γνώση τους μέχρι στιγμής,
jhack11