Ας μην λέμε κι ότι θέλουμε, άλλο εξυπηρέτηση άλλο business, άλλο μμ και άλλο ιεραποστολή. Δεν έρχεται Αθήνα γιατί τρέφει τρυφερά αισθήματα για το Forum, αλλά γιατί θέλει προφανώς να κάνει κάποιο άνοιγμα σε μια νέα αγορά, να διαφημιστεί σε μια νέα πλατφόρμα και να συνδυάσει τη δουλειά με τις διακοπές του. Ακόμα και κάποιος που έχει δουλειά κάνει κινήσεις για να μαζέψει κόσμο, δεν κάθεται και απολαμβάνει τη φήμη. Άλλωστε ανταγωνισμός υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο, δεν ανταγωνίζεται ο Λορέντζο ίσως την dhi και την ahc, αλλά τον Bisanga, τον Couto κλπ. Είναι ένας καλός γιατρός και ένας καλός επιχειρηματίας. Υπό αυτό το πρίσμα δεν νομίζω ότι είπε και κάτι τραβηγμένο ο νέος συνφορουμιτης για τη Θεσσαλονίκη, πολλούς θα βόλευε ωστόσο όντως δεν έχει μεγάλο κέρδος από μια τέτοια κίνηση αφού οι Θεσσαλονικείς είναι λιγότεροι από τους Αθηναίους ενδιαφερόμενους και οι πρώτοι μπορούν πάντα να έρθουν στην Αθήνα (όπως έκανα κι εγώ και για το consultation και για την επέμβαση.) Μην πέφτετε στο σφάλμα της θεοποιησης και αγιοποίησης. Αυτό το "μας κάνει χάρη" είναι πολύ λάθος κατ εμέ: το "δωρεάν consultation" ουσιαστικά συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που πληρώνεις πολύ ακριβά (ακόμα και με ειδική τιμή) όταν επιλέξεις να κάνεις την επέμβαση μαζί του. Και το να είναι ένας καλός businessman δεν είναι καθόλου κακό!
Καταρχήν χρήζει επιστημονικής έρευνας το πως καταφέρατε να κάνετε "μπουρλουτο" ακόμα και ένα τέτοιο νήμα. Στο μόνο ποστ που θα απαντήσω (πριν σβήσω τα υπόλοιπα μηνύματα και στην συνέχεια διαγράψω και το νήμα) είναι αυτό του DoctorWho γιατί είναι το μόνο που λέει κάτι, εκθέτει μια σοβαρή άποψη.
Θα συμφωνήσω σε πολλά αλλά θα εκφράσω και τις αντιρρήσεις μου σε κάποια άλλα. Ο Λορένζο δεν είναι businessman. Επειδή εγώ είμαι μπορώ να διακρίνω έναν businessman. O Bisanga που έχει ανοίξει παραρτήματα σε 10 χώρες, ο Βεκρής το ίδιο στην Ελλάδα, ο Erdo με την σουπερ κλινική του είναι businessmen. O Lorenzo είναι γιατρός πρώτης γραμμής με Γ κεφαλαίο που όμως φροντίζει να αμοίβεται πλουσιαπάροχα, με λίγα λόγια δεν πουλάει φθηνά τις υπηρεσίες του. Αυτό δεν τον κάνει όμως businessman. Ο όρος του businessman είναι κάτι άλλο.
Όσον αφορά το αν κάνει χάρη ή όχι θα πω (και ας ακουστεί λίγο ακραίο) ότι ναι μας κάνει χάρη. Οικονομικό πρόβλημα δεν έχει (χρήματα μέχρι τα δισέγγονα), πελατεία στην Ισπανία με αναμονή 6 μήνες τουλάχιστον και με τιμές σημαντικά υψηλότερες. Ο μόνος λόγος που έρχεται στην Ελλάδα είναι γιατί του τα έχω όλα έτοιμα (άρα είναι εύκολο) και το συνδυάζει με διακοπές. Επιπρόσθετα του αρέσει και το στυλ ζωής εδώ. Αν με το ίδιο setup θα του έλεγα να το κάνει πχ στην Βουλγαρία, δεν θα το έκανε (στην πραγματικότητα μου το είπε όταν κάποια στιγμή πιάσαμε την συζήτηση). Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν έχει χειρουργήσει εκτός Ισπανίας (πλην Αγγλίας για λόγους όμως εντελώς διαφορετικούς) και μιλάμε για 20 χρόνια καριέρα.
Ως προς τα δωρεάν cons είναι επίσης γνωστό ότι μπορεί να κάνουν 50 και να κάνουν μμ ελάχιστοι. Δεν μου το έχει θέσει καν σαν προυπόθεση. Έχουν έρθει πάρα πολλοί που ήξερα εκ των προτέρω ότι δεν θα κάνουν μμ (dupa, φρέσκια μμ σε άλλο γιατρό, κλπ). Δεν μου έχει παραπονεθεί. Κανονικά με την λίστα αναμονής που έχει θα μπορούσαμε να μην κάνουμε cons για τις επόμενες 3 φορές. Κάνουμε όμως γιατί έτσι είναι το σωστό. Πρέπει να προσφέρεις και όχι μόνο να παίρνεις.