Shockloss

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Αthens2021

Active Member
Αν μπει παλι μεσα σ αυτα τα μαλλια να κανει πυκνωση, δεν υπαρχει ο κινδυνος για shockloss ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

F1ght3r

Well-Known Member
Αν μπει παλι μεσα σ αυτα τα μαλλια να κανει πυκνωση, δεν υπαρχει ο κινδυνος για shockloss ?
Φυσικά και υπάρχει πιθανότητα να έχει shock loss, Και εμενα που έκανα mm μου έδωσαν 2% gel φιναστερίδη για τον πρώτο μηνα και ύστερα 1% φιναστερίδη με 5% μινοξιδίλη μικτό σε gel και τα δυο. Η φιναστερίδη βοηθάει στο shock loss για αυτό μου είπαν να την πασαλείβω μονο εκεί που μπήκαν τα τριχοφιλακια. Τώρα αν βοηθήσει δεν ξέρω ακόμα.

aeratos28

Just aeratos
Μην λέτε ανακρίβειες .σοκ Λος εκεί που έχουν μπει μεταμοσχευμενα μαλλιά δεν παίζει.αν μιλάμε μόνο για μεταμοσχευμενα.το σοκ Λος γίνεται στα φυσικά μαλλιά τα οποία είναι χτυπημένα από την dht και δεν αντέχουν στο στρεσαρισμα της επέμβασης .η φίνα καλό ήταν αφού πήρες που πήρες να την έπαιρνες σε χάπι ένα χρόνο πριν την επέμβαση ώστε να έχεις δυναμώσει και τη δοτρια αλλά και τη ληπτρια και να την συνεχίσεις στην πορεία.το τοπικό πασαλημα που κάνεις κατόπιν εορτής νομίζω δεν βοηθάει κάπου.

aeratos28

Just aeratos
Για να υπάρξει λοιπόν σοκλος στον φίλο του m3 θα πρέπει να πάει σε τυφλό γιατρό που θα καρφώνει το νέο τριχοθυλάκιο ακριβώς πάνω στο προηγούμενο μεταμοσχευμενο.τοτε ναι θα υπάρχει θέμα.σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα υπάρξει σοκλος.

Ronaldo

Well-Known Member
Από shock loss κινδυνεύει αυτός που έχει αδύναμες δικές του τρίχες χτυπημένες από την DHT, και του τοποθετήσει ο γιατρός μοσχεύματα δίπλα σε αυτές, όχι αν του τοποθετήσει μοσχεύματα δίπλα σε μεταμοσχευμένα μαλλιά που είναι υγιή. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνεται η λήψη φιναστερίδης 6 μήνες πριν την επέμβαση αν έχει αδύναμες τρίχες ο ασθενής, ώστε να δυναμώσουν αυτές οι τρίχες και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν και να μην υποστούν shock loss.

F1ght3r

Well-Known Member
Μην λέτε ανακρίβειες .σοκ Λος εκεί που έχουν μπει μεταμοσχευμενα μαλλιά δεν παίζει.αν μιλάμε μόνο για μεταμοσχευμενα.το σοκ Λος γίνεται στα φυσικά μαλλιά τα οποία είναι χτυπημένα από την dht και δεν αντέχουν στο στρεσαρισμα της επέμβασης .η φίνα καλό ήταν αφού πήρες που πήρες να την έπαιρνες σε χάπι ένα χρόνο πριν την επέμβαση ώστε να έχεις δυναμώσει και τη δοτρια αλλά και τη ληπτρια και να την συνεχίσεις στην πορεία.το τοπικό πασαλημα που κάνεις κατόπιν εορτής νομίζω δεν βοηθάει κάπου.
Ναι μπήκαν τριχοφιλακια ενδιάμεσα στα φυσικά μου μαλλιά, για αυτό μου έδωσαν φιναστερίδη για να μην έχω shock loss στα φυσικά μου μαλλιά.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού

Η επιστημονική βιβλιογραφια διαφωνει με αυτα που γραφεις και εσυ και ο @Ronaldo με περισσεια σιγουρια όσον αφορα το "shock-loss".
Δεν ειναι ένα απλο φαινόμενο και σιγουρα δεν ειναι τόσο απλοικοί οι μηχανισμοί του.
Κάποια στιγμη να αναλύσω τα επιστημονικά ευρηματα ώστε να μην διαιωνιζονται μύθοι και ανακριβειες.

witcher

Well-Known Member
@CVIAL εσένα ποια η γνώμη σου για το "shock loss" ? Μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα shock loss αν μπει ο γιατρός ανάμεσα σε μεταμοσχευμένα υγιή μαλλιά όπως θα συνέβαινε αν έμπαινε ανάμεσα σε αδύναμα μαμά μαλλιά ή τα μεταμοσχευμένα είναι πιο ανθεκτικά? Και αν συνέβαινε θα ήταν μόνιμο όπως θα συνέβαινε στα αδύναμα μαλλιά ή παροδικό για κάποιους μήνες ?

aeratos28

Just aeratos
Αναλυσε το αυτό λοιπόν και πες που έχουμε λάθος σε αυτό που λέμε .πάντως όσοι έκαναν επαναληπτική, στο ίδιο ακριβώς σημείο ,κανείς μέχρι τώρα, στο φόρουμ τουλάχιστον και είναι πάρα πολλοί αυτοί, δεν είχε πρόβλημα με σοκλος..να φοβάται ένας γιατρός τα μαμά μαλλιά πες πάει στο καλό,να φοβάται όμως και τα μεταμοσχευμενα?τι διάολο?
Η επιστημονική βιβλιογραφια διαφωνει με αυτα που γραφεις και εσυ και ο @Ronaldo με περισσεια σιγουρια όσον αφορα το "shock-loss".
Δεν ειναι ένα απλο φαινόμενο και σιγουρα δεν ειναι τόσο απλοικοί οι μηχανισμοί του.
Κάποια στιγμη να αναλύσω τα επιστημονικά ευρηματα ώστε να μην διαιωνιζονται μύθοι και ανακριβειες.

Gianney

Well-Known Member
Αναλυσε το αυτό λοιπόν και πες που έχουμε λάθος σε αυτό που λέμε .πάντως όσοι έκαναν επαναληπτική, στο ίδιο ακριβώς σημείο ,κανείς μέχρι τώρα, στο φόρουμ τουλάχιστον και είναι πάρα πολλοί αυτοί, δεν είχε πρόβλημα με σοκλος..να φοβάται ένας γιατρός τα μαμά μαλλιά πες πάει στο καλό,να φοβάται όμως και τα μεταμοσχευμενα?τι διάολο?
Αφού χωρίς να ναι σίγουρος στο shock loss τα μαλλιά επανέρχονται μετά από 6 μήνες η παραπάνω, γιατί τόσος ντόρος και φόβος;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@CVIAL εσένα ποια η γνώμη σου για το "shock loss" ? Μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα shock loss αν μπει ο γιατρός ανάμεσα σε μεταμοσχευμένα υγιή μαλλιά όπως θα συνέβαινε αν έμπαινε ανάμεσα σε αδύναμα μαμά μαλλιά ή τα μεταμοσχευμένα είναι πιο ανθεκτικά? Και αν συνέβαινε θα ήταν μόνιμο όπως θα συνέβαινε στα αδύναμα μαλλιά ή παροδικό για κάποιους μήνες ?

To shock loss μπορεί να συμβεί σε όλα τα μαλλιά είτε είναι υγιή είτε μη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν είναι αναστρέψιμο φαινόμενο ή όχι, δηλαδή αν είναι παροδικό (telogen effluvium). Αν θα επανέλθει το τριχοθυλάκιο και θα ξαναδώσει τρίχα. Στα υγιή (και σε αυτά που είναι υπο την επήρεια φίνας) οι πιθανότητες (τουλάχιστον με αυτά που ξέρω) είναι να επανέλθει. Τα μη υγιή (σε φάση thinning) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν μη αναστρέψιμες βλάβες. Αυτό ισχύει βεβαίως και για μη υγιή τριχοθυλάκια που μεταμοσχέυονται από την δότρια (περίπτωση DUPA). Οι πιθανότητες για φύτρωση είναι σημαντικά λιγότερες από τα υγιή.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

aeratos28

Just aeratos
Επανέρχονται αν δεν έχει γίνει ζημιά.αν έχει γίνει χάνονται φίλε μου.δεν είναι νόμος ότι επανέρχονται.
Αφού χωρίς να ναι σίγουρος στο shock loss τα μαλλιά επανέρχονται μετά από 6 μήνες η παραπάνω, γιατί τόσος ντόρος και φόβος;

aeratos28

Just aeratos
Να ,ωραίος ρε Ρονάλντο βρήκες και εσύ επιστημονική βιβλιογραφία ..ο feriduni το έχει γράψει κιόλας.συμφωνουν οι αποφάσεις μας.χαχαχααχα.γιατρε πολύ βιαστικος είσαι στο να κρίνεις, πετώντας επιστημονικές βιβλιογραφίες κτλ συνεχώς.πάρε και μια επιστημονική απάντηση από τον αερατο χωρίς να ξέρω καν ότι έχει γραφτεί από τον συνάδελφο feriduni κάτι τέτοιο..

witcher

Well-Known Member
To shock loss μπορεί να συμβεί σε όλα τα μαλλιά είτε είναι υγιή είτε μη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν είναι αναστρέψιμο φαινόμενο ή όχι, δηλαδή αν είναι παροδικό (telogen effluvium). Αν θα επανέλθει το τριχοθυλάκιο και θα ξαναδώσει τρίχα. Στα υγιή (και σε αυτά που είναι υπο την επήρεια φίνας) οι πιθανότητες (τουλάχιστον με αυτά που ξέρω) είναι να επανέλθει. Τα μη υγιή (σε φάση thinning) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν μη αναστρέψιμες βλάβες. Αυτό ισχύει βεβαίως και για μη υγιή τριχοθυλάκια που μεταμοσχέυονται από την δότρια (περίπτωση DUPA). Οι πιθανότητες για φύτρωση είναι σημαντικά λιγότερες από τα υγιή.
Οπότε τα υγιή μεταμοσχευμένα μαλλιά ή τα μαμά υπό την επήρεια φίνας μπορούν να υποστούν παροδικό (για λίγους μήνες) αλλά όχι μόνιμο shock loss εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε αντίθεση με τα αδύναμα μαμά που το πιο πιθανό είναι να συμβεί μόνιμο shock loss, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής (φιναστερίδης). Το παροδικό shock loss μπορεί να συμβεί και στην δότρια από ότι έχω δει.
Στην ουσία από ότι καταλαβαίνω αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το shock loss στα υπάρχοντα μαμά μαλλιά καθώς αυτά κινδυνεύουν από το μόνιμο shock loss, όταν δεν έχουν την βοήθεια της φινας.

aeratos28

Just aeratos
Τα υγιή μεταμοσχευμενα δεν χρειάζονται φίνα ,η φίνα είναι για τα μαμά μαλλιά τα χτυπημένα από την dht ρε φιλαράκι.αν τα μεταμοσχευμενα είναι από ασφαλές σημείο της δοτριας το οποίο δεν έχει καμια ένδειξη ότι είχε πρόβλημα εννοω.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οπότε τα υγιή μεταμοσχευμένα μαλλιά ή τα μαμά υπό την επήρεια φίνας μπορούν να υποστούν παροδικό (για λίγους μήνες) αλλά όχι μόνιμο shock loss εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε αντίθεση με τα αδύναμα μαμά που το πιο πιθανό είναι να συμβεί μόνιμο shock loss, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής (φιναστερίδης). Το παροδικό shock loss μπορεί να συμβεί και στην δότρια από ότι έχω δει.
Στην ουσία από ότι καταλαβαίνω αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το shock loss στα υπάρχοντα μαμά μαλλιά καθώς αυτά κινδυνεύουν από το μόνιμο shock loss, όταν δεν έχουν την βοήθεια της φινας.

Θα έβγαζα το «πιο πιθανό» και θα έλεγα «έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα». Μπορεί να μην πάθουν και τίποτα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτά τα δεν έχω γνώμη γτ δεν είμαι γιατρός από πού είναι δασκαλεμενα?σε φόρουμ είσαι που γίνονται αυτές οι συζητήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια .μήπως να νιώθουμε άσχημα επειδή τα συζητάμε?ρε cvial εσύ τι γνώμη έχεις για αυτό?κακώς έχουμε αυτή την κουβέντα επειδή δεν είμαστε γιατροί?
Υ.γ επίσης ,καλο βράδυ,καλή ξεκούραση mike

Ανοιχτή συζήτηση κάνουμε, κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο. Όποιος έχει μια αντίθετη γνώμη μπορεί να την εκφέρει και ει δυνατόν και να την τεκμηριώσει. Προφανώς σε όλα αυτά υπάρχει ένα ποσοστό αβεβαιότητας. Πολύ χρήσιμη είναι και η συμβολή του γιατρού που σίγουρα έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε πηγές, δημοσιεύσεις και μακάρι να μας ποστάρει κάτι σχετικό για να μας διαφωτίσει περισσότερο.

Αthens2021

Active Member
To θεμα ειναι περα απο τα προληπτικα μετρα (πχ ληψη φιναστεριδης κτλ) εαν ο εκαστοτε γιατρος μπορει κατα την εξεταση να διαπιστωσει εαν σε ενα κεφαλι με x αραιωση μπορει να επεμβει σε πυκνωση η οχι (λαμβανοντας υποψιν τις αποστασεις των τριχων που υπαρχουν , τα εργαλεια που χρησιμοποιει κτλ) χωρις να υπαρχει ο κινδυνος να φυγει ο ασθενης εχοντας χασει κι αυτα που ειχε απο τυχον μη αναστρεψιμο shock-loss. Γιατι σε μια ιδια περιπτωση διαχυτης αραιωσης αλλος γιατρος εκτιμα οτι μπορει να μπει, αλλος το σκεφτεται κι αλλος σε απορριπτει..και δεν ξερεις τι να εμπιστευτεις ως πελατης-ασθενης τη στιγμη που δεν εχεις ιατρικες γνωσεις.

alex7

Well-Known Member
To θεμα ειναι περα απο τα προληπτικα μετρα (πχ ληψη φιναστεριδης κτλ) εαν ο εκαστοτε γιατρος μπορει κατα την εξεταση να διαπιστωσει εαν σε ενα κεφαλι με x αραιωση μπορει να επεμβει σε πυκνωση η οχι (λαμβανοντας υποψιν τις αποστασεις των τριχων που υπαρχουν , τα εργαλεια που χρησιμοποιει κτλ) χωρις να υπαρχει ο κινδυνος να φυγει ο ασθενης εχοντας χασει κι αυτα που ειχε απο τυχον μη αναστρεψιμο shock-loss. Γιατι σε μια ιδια περιπτωση διαχυτης αραιωσης αλλος γιατρος εκτιμα οτι μπορει να μπει, αλλος το σκεφτεται κι αλλος σε απορριπτει..και δεν ξερεις τι να εμπιστευτεις ως πελατης-ασθενης τη στιγμη που δεν εχεις ιατρικες γνωσεις.
σωστός ο προβληματισμός.Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κινηθείς σε κάποιο κορυφαίο όνομα αλλά και με το ανάλογο κόστος

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα