TheodosisK, FUE, 2750g, 30/10/2024

TheodosisK

Member
Καλησπέρα σε όλους,

Πριν 2 εβδομάδες ταξίδεψα στην Αθήνα από Κρήτη όπου πραγματοποίησα την ΜΜ στον κ.Αναστασάκη. Αυτή είναι η εμπειρία μου.

Για εμένα

Είμαι 40. Η τριχόπτωση πρώτη φορά ξεκίνησε γύρω στα 27 μου, σε πολύ ήπιο βαθμό. Έπειτα από τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, περίπου δηλαδή γύρω στο 2021 οι κρόταφοι άρχισαν να μπαίνουν προς τα μέσα, ενώ το 22, έπειτα από τη γέννηση του δεύτερου μου, άρχισα να χάνω μαλλιά στο crown. Ελπίζω το ηθικό δίδαγμα να μην ειναι πως τα παιδιά φέρνουν την τριχόπτωση :p

Δεν έχω πάρει κανένα σκεύασμα αναστολής/καθυστέρησης της τριχόπτωσης.

Έρευνα & Consultations

Είδα 5 διαφορετικές κλινικές, όλες online. Θα μου πείτε γιατί online τη στιγμή που o @CVIAL τονίζει την σημαντικότητα των δια ζώσης consultations; Λόγω έλλειψης χρόνου. Με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι και πρακτικά 1+ δουλειά, οι χρόνοι ήταν και είναι ελάχιστοι. Σε αυτό το σημείο να τον ευχαριστήσω για την ενδελεχή ανάλυση που έχει αναρτήσει εδώ και με βοήθησε αρκετά. Επίσης, μίλησα και με δυο φίλους μου Παναγιώτης Κ (2600g) και Χριστόφορος Π (repair) που έκαναν επέμβαση στον κ.Αναστασάκη καθώς επίσης και με διάφορους φίλους που πήγαν είτε τουρκία είτε σε άλλη κλινική. Αυτές οι οποίες μου έκαναν το click ήταν ο Αναστασάκης και η HDC στην Λευκωσία. Δεν κοίταξα καθόλου τουρκία, για ιδεολογικούς αλλά και για λόγους ασφάλειας. Παρεμπιπτόντως οι δυο αυτές κλινικές ήταν και οι πιο ακριβές επιλογές από όσες είχα.

Ζυγίζοντας λοιπόν της επιλογές και τις προσωπικές παραμέτρους επέλεξα τον κ.Αναστασάκη, τον οποίο όμως δεν είδα πριν παω στην Αθήνα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρότεινα στο γιατρό να το προσέξει για περιστατικά εκτός Αθηνών. Βοηθάει πολύ ο ασθενής να μπορεί να μιλήσει μαζί του και να πάρει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Consultation (στον κ. Αναστασάκη)

Η όλη συμφωνία επήλθε ύστερα απο συνομιλία/consultation με μια ευγενική βοηθό του γιατρού. Η συνομιλία μας διήρκησε περίπου στα 35-40 λεπτά, η οποία αφού εξέτασε τις φωτογραφίες που της έστειλα αλλά και ύστερα από βιντεοκλήση όπου της έδειξα περεταίρω το τριχωτό μου, μου είπε τα παρακάτω.

1. Έχω χοντρή και σγουρή τρίχα, ενώ τα μαλλιά μου είναι γκρίζα κάτι που σημαίνει οτι η κάλυψη θα ειναι πιο εύκολη.
  2. Μου είπε ότι για πλήρη κάλυψη χρειάζομαι περίπου 3500g, ενώ για μερική μέχρι τη μέση περίπου 2600g. Μου είπε οτι για ακριβή νούμερα, θα έπρεπε να με δουν απο κοντά. Φυσικά. της είπα οτι θα ήθελα τα 3500g για να έχω πλήρη κάλυψη της κεφαλής, όμως τα διαθέσιμα χρήματα δεν φτάνουν καθώς πρέπει να συνυπολογίσω διαμονή και εισιτήρια μετάβασης. Βέβαια μου ανέφερε πως ο γιατρός είναι θαυματουργός κι ότι με τόσα υπάρχει μια περίπτωση να μπορεί να καλύψει και πίσω.
Αφού τελικά πήρα την απόφαση κι κατέθεσα μια προκαταβολή, την επόμενη ημέρα έλαβα οδηγίες σε σχέση με τις εξετάσεις τις οποίες έπρεπε να προχωρήσω έτσι ώστε να εξασφαλιστεί οτι δε θα τινάξω τα πέταλα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτές ήταν καρδιολογικές και βιοχημικές. Ταυτόχονα μου δόθηκαν κι αναλυτικές οδηγίες του τι πρέπει να αποφύγω και πως πρέπει να προετοιμαστώ για τη μεγάλη ημέρα. Αφού τα αποτελέσματα τους ήταν καλά, περίμενα να περάσει ο καιρός και να έρθει η πολυπόθητη ημέρα.

Πριν την επέμβαση

Έφτασε λοιπόν ο καιρός κι ανέβηκα στας Αθήνας μια ημέρα πριν την επέμβαση για να κάνουμε ένα ραντεβού, αγχολυτικής φύσεως. O χώρος καλαίσθητός κι άνετος. Αφού περίμενα αρκετή ώρα στην αναμονή, όπου έφτασαν κι άλλα δυο περιστατικά ήρθε η ώρα να πάω στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε περί τα 25 λεπτά. Ήταν αρκετά προσιτός. Μιλήσαμε και για το forum, όπου η αλήθεια ειναι οτι αν και δεν πέταξε τη σκούφια του που είμαι μέλος του, με ρώτησε γιατί οι φιλοι μου που έχουν κάνει μεταμόσχευση σε αυτόν δεν γράφουν για να πουν τη δική τους εμπειρία. Του είπα πως εγώ σκοπεύω να το κάνω και δεν με απέτρεψε ούτε πήγε να μου πει τι να γράψω. Επίσης του δήλωσα οτι κι αυτός είναι ορισμένες φορές εριστικός και πρέπει να το μετριάσει γιατί χάνει το οποίο δίκιο έχει κι ότι το forum είναι selling point κι οχι εχθρός του, κι ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζει κατά τη γνώμη μου. Τεσπα, αυτά είναι ανούσια, αλλά είπα να τα καταγράψω επειδή στο προηγούμενο thread έγινε θέμα το ότι "πήρα το μέρος του".

1. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός είδε πιο επιστάμενα τη δότρια περιοχή μου με ένα φακό που κατέληγε το output του σε ένα PC. Αφού λοιπόν είδε τη δότρια και μου ειπε πως είναι υγιέστατη και πλούσια, λέγοντας μου ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν για ένα καλό αποτέλεσμα, προσθέτοντας επίσης εκτός από το πάχος τρίχας, το χρώμα, κλπ ότι βοηθάει ακόμα και το γεγονός ότι δεν έχω λιπαρότητα.
  2. Τον ρώτησα αν μπορεί να καλύψει με τον συμφωνηθέντα μας αριθμό των 2600g και το crown. Mου επιβεβαίωσε μερικώς όσα μου είχε πει κι η βοηθός του αναφορικά με την κάλυψη. Συγκεκριμένα, πως με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που συμφωνήσαμε, μπορεί να καλύψει μεχρι την μέση του κεφαλιού. Αν παει πίσω στο crown, δεν υπόσχεται ότι θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω γιατί θα αναγκαστεί να τα απλώσει περισσότερο από όσο θέλει. Επί της ουσίας, συμφωνήσαμε να μείνει ως εκεί κι αναλόγως την ανταπόκριση που θα έχει στην φαρμακευτική αγωγή το τριχωτό μου, θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία είτε για μελλοντική επέμβαση είτε τελείως.
  3. Προφανώς, ένεκα της εικόνας μου, με προέτρεψε για διήμερη συνεδρία. Όμως δεν προχωρήσαμε προς αυτή τη κατεύθυνση, για οικονομικούς λόγους.
  4. Εντέλει έκανε ένα πρώτο το σχέδιο του hairline. Χαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη το πρωί.
Οικονομικό

Προς απογοήτευση μου, παρόλη την κουβέντα μας, δεν μου έκανε κάποια έκπτωση. Η αλήθεια ειναι βέβαια ότι δεν το ζήτησα κι εγώ. Το πόσο που μου χρέωσε ήταν λίγο παραπάνω από όσα χρέωσε τους δυο φίλους μου. To γιατί, μάλλον έχει να κάνει και με το κεφάλι μου καθώς σχολίασε ότι ειναι λιγο μεγαλύτερο από το Μ.Ο. Θεωρώ ότι επειδή είναι hot όνομα, προσπαθεί και καλά κάνει ως επαγγελματίας να ανεβάσει τις τιμές του. Απλά, για λόγους μάρκετινγκ δεν το κάνει ευθαρσώς κι ανοικτά με αποτέλεσμα χωρίς λόγο να δημιουργούνται παρερμηνείες.

Όμως, για τους άπιστους θωμάδες που πιστεύουν ότι μου έκανε έκπτωση για να κάνω θετικό review, μπορώ να μοιραστώ το αποδεικτικό κατάθεσης από την τράπεζα μου, ώστε να δείτε τη τιμή για του λόγου το αληθές. ΓΙα την ακριβή τιμή, είναι όσα ειπε στο αμέσως προηγούμενο post o @tetris88 .

Ημέρα της Επέμβασης

Την επόμενη το πρωί, έφτασα στη κλινική στις 8.30. Γύρω στις 9.20 ξεκίνησε η διαδικασία. Αρχικά, με είδε ένας ευγενικότατος κύριος ο οποίος μάλλον ήταν γιατρός και λέω μάλλον διότι δεν μου δήλωσε την ειδικότητα του και μου πήρε το ιστορικό μου και κατέγραψε πιθανές αντενδείξεις.

Έπειτα, γνώρισα τρεις νοσηλεύτριες και μια εξ αυτών, η οποία αφού έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες με πήγε για βάψιμο, ελέω λευκών τριχών, και ξύρισμα. Κάπου εκεί μου δώσανε κι ένα μείγμα από διάφορα φάρμακα. Έπειτα, αφού το ήπια με έβγαλε εκ νέου φωτογραφίες και ξεκίνησε η όλη διαδικασία.

Στην φάση της εξαγωγής, μια κοπέλα έβγαζε τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και τουλάχιστον άλλη μια δούλευε πάνω σε αυτά. Ίσως να ήταν όμως και δυο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί ήμουν ξαπλωμένος με το κεφάλι προς τα κάτω. Έπειτα από αρκετή ώρα, ανέλαβε μια δεύτερη κοπέλα για να ξεκουραστεί η πρώτη. Σε αυτή τη φάση κοιμήθηκα. Γενικά η μοναδική ενόχληση ήταν κατά τη διαδικασία της αναισθησίας. Έπειτα από περίπου μισή ώρα ύπνου, κι αφού ξύπνησα πιασμένος, διαπίστωσα πως η διαδικασία συνεχιζόταν. Σε κάποια φάση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κι ήταν ώρα για φαγητού. Τότε, μου παράγγειλαν ότι ζήτησα και αφού έφαγα στα γρήγορα, συνεχίσαμε.

Τότε ανέλαβε ο γιατρός. Ξεκίνησε κάνοντας μου τις υποδοχές στη λήπτρια περιοχή. Εκεί πιάσαμε λίγο τη κουβέντα και μου σχολίασε ότι τον δυσκολεύει σε κάποια σημεία το κεφάλι μου, φαντάζομαι λόγω των αυλακώσεων που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από αυτή τη διαδικασία ανέλαβαν οι κοπέλες να μου βάλουν τα τριχοθυλάκια στην λήπτρια.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, δεν θυμάμαι πότε, αλλά εικάζω πριν αρχίσουν να μου δουλεύουν τη λήπτρια, ο γιατρός έδωσε οδηγία να βγάλουν αλλα 150 τριχοθυλάκια. Προσωπικά το βρήκα θετικό καθώς λειτούργησε όπως ο σωστός προπονητής που κάνει διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απλώς δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς προέβησαν σε αυτή την ενέργεια. Ήμουν και ζαλισμένος βλέπετε.

Εντέλει, κάπου στις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία. Ο γιατρός ήρθε, αρκετά ικανοποιημένος κι μου μίλησε για τον αριθμό των τριχοθυλακίων, πόσες τρίχες ανα τριχοθυλάκιο βγήκαν (3.03). Έπειτα έλαβα ένα σακίδιο με διάφορα φάρμακα κι άλλα καλούδια (πχ ένα καπέλο, μου είχαν πει και για μαξιλάρι αλλά δεν μου έβαλαν). Παράλληλα, μου έδωσαν καμία 30αρια σελίδες με μετεγχειρητικές οδηγίες αλλά και σύνδεσμο για βίντεο όπου οι οδηγίες δίνονται υπό την μορφή βίντεο. Έπειτα μου ανατέθηκε μια προσωπική νοσηλεύτρια, την οποία καλό θα ήταν να είχα γνωρίσει από κοντά, έτσι ώστε για να ενισχυθεί το στοιχείο της οικειότητας, με την οποία θα επικοινωνούσα καθημερινά για την πρώτη εβδομάδα έτσι ώστε αφενός να αξιολογεί την πρόοδο μου κι αφετέρου να μου παρέχει βοήθεια σε περίπτωση που τη χρειαζόμουν. Τέλος, μου κάλεσαν ταξί που μεπήγε στο Airbnb.

Αυτά έλαβαν χώρα στην Αθήνα στην κλινική του κ.Αναστασάκη. Θα προσπαθήσω να κάνω τακτικά updates. Σας παρακαλώ θερμά, αν θέλετε να σχολιάσετε να μου πείτε για το αποτέλεσμα μου, όχι για τα αποτελέσματα άλλων ή για τις πιθανές διαφωνίες σας με τον γιατρό.

Εδώ είμαστε, κι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Καλό ή κακό! Εύχομαι βέβαια να ειναι καλό :p

Συνημμένα

• 1 Ημέρα Μετά.jpg
    1 Ημέρα Μετά.jpg
    961 KB · Προβολές: 249
  • 4η ημέρα μετά το 1ο Λούσιμο α.jpg
    4η ημέρα μετά το 1ο Λούσιμο α.jpg
    827.7 KB · Προβολές: 213
  • 4η ημέρα μετά το 1ο Λούσιμο β.jpg
    4η ημέρα μετά το 1ο Λούσιμο β.jpg
    887 KB · Προβολές: 208
  • 4η ημέρα Πριν το 1ο Λούσιμο α.jpg
    4η ημέρα Πριν το 1ο Λούσιμο α.jpg
    974.1 KB · Προβολές: 200
  • 4η ημέρα Πριν το 1ο Λούσιμο β.jpg
    4η ημέρα Πριν το 1ο Λούσιμο β.jpg
    1 MB · Προβολές: 215
  • Κατάσταση 1.JPG
    Κατάσταση 1.JPG
    508 KB · Προβολές: 216
  • Κατάσταση 2.JPG
    Κατάσταση 2.JPG
    549.8 KB · Προβολές: 220
  • Κατάσταση 3.JPG
    Κατάσταση 3.JPG
    531.2 KB · Προβολές: 221
  • tk.jpg
    tk.jpg
    296.7 KB · Προβολές: 245
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε και καλη επιτυχια,

Εχεις φωτο απο τον σχεδιασμο της χερλαιν με μαρκαδορο, μια τη δοτρια μετα την εξαγωγη και μια πανοραμικη να φαινεται η περιοχη που βαλατε τριχοθυλακια οπως ησουν πριν;

Η ηλικια σου ειναι ιδανικη, η τριχα σου οντως βοηθαει πολυ στην ψευδαισθηση της καλυψης, το κραουν σου ειναι ψηλα, η δοτρια καλη και η κλινικη που διαλεξες ειναι αξιολογη οποτε ολα συνηγορουν στο να παρεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα, βεβαια αποψη μου ειναι οτι ιδανικα ηθελες λιγα παραπανω τριχοθυλακια για την περιοχη που καλυφθηκε αλλα αφου δεν ηταν δυνατο δεν υπαρχει νοημα για περαιτερω συζητηση επ'αυτου, ισως και να μη χρειζοταν καν αν εχεις αρκετες δικες σου τριχες εκει, γι αυτο σου ζητησα παραπανω φωτο πανοραμικη.

Επισης κατι που πρεπει να σχολιαστει που η συγκεκριμενη κλινικη το κανει πολυ καλα ειναι τα irregularities στην hairline με τα μικρα τριγωνακια που δινουν μεγαλο boost στη φυσικοτητα του αποτελεσματος. Κατι που δεν κανει καλα η κλινικη γενικα και εχω δει σε πολλα αποτελεσματα ειναι οτι για καποιο λογο αφηνει ενα κενο στον κροταφο που απ'οτι βλεπω σε εσενα δεν ισχυει και εχει κλεισει κανονικα και σωστα.

Ελπιζω να συνεχισεις μεχρι το τελος την παρουσιαση με σωστες και αποκαλυπτικες φωτο.

Τελευταία επεξεργασία:

theoblue

Well-Known Member
Καλη επιτυχια φιλε! Τα παιδια σιγουρα επιβαρυνουν την αλωπεκια γτ γινεται περισσοτερη η καθημερινη ταλαιπωρια και λιγοτερη η καλοπεραση! :D

Sansiro

Member
Πάντως από το excel βλέπω οτι τα περισσοτερα πάρθηκαν από το φιλέτο της δότριας και δεν απλώθηκε τόσο η εξαγωγή στοχεύοντας πάλι σε ολα τα πολύτριχα για να αυξηθεί ο λόγος σε 3.03..! Κάτι που ειχαμε δει και στον @edyuser1 και η δοτρια του ειχε κακή εικόνα μετά τη μεταμόσχευση. Βέβαια εκει ειχαν παρθεί και περισσοτερα σαν διήμερη επέμβαση αλλά ακολουθείται η ιδια τακτική βλέπω. Θα έπρεπε να είχε απλωθεί περισσότερο η εξαγωγή στη δότρια για να γινει καλύτερη ομογενοποίηση.

Επίσης δεν βλέπω στο excel να αναφέρεται ουτε το εμβαδό τοποθέτησης ουτε η πυκνότητα στη λήπτρια για κάποιο λόγο, ενώ στα excel του Lorenzo τα βλέπουμε κανονικά να αναφέρονται. Η πυκνότητα τοποθέτησης δεν φάινεται υψηλή αλλά μέτρια. Σίγουρα χρειαζόσουν περισσοτερα μοσχεύματα για καλύτερη πυκνότητα και θα έπρεπε να ειχαν μπει περισσότερα, και έτσι τώρα θα χρειάζεται να αφήνεις μακριά τα μαλλια για να έχεις κάλυψη λογω μέτριας πυκνότητας τοποθέτησης.
Βέβαια έχεις αρκετά ευνοϊκά χαρακτηριστικά οπως χοντρη σπαστή τριχα και μικρή αντιθεση μαλλιών δέρματος, ο υψηλός λόγος καθώς και αρκετά δικά σου μαλλιά στη περιοχή που σου δινουν ένα ευνοϊκό boost. Οπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία. Καμια φωτο με τη δότρια έχεις να βάλεις;

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλησπέρα σε όλους,

Πριν 2 εβδομάδες ταξίδεψα στην Αθήνα από Κρήτη όπου πραγματοποίησα την ΜΜ στον κ.Αναστασάκη. Αυτή είναι η εμπειρία μου.

Για εμένα

Είμαι 40. Η τριχόπτωση πρώτη φορά ξεκίνησε γύρω στα 27 μου, σε πολύ ήπιο βαθμό. Έπειτα από τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, περίπου δηλαδή γύρω στο 2021 οι κρόταφοι άρχισαν να μπαίνουν προς τα μέσα, ενώ το 22, έπειτα από τη γέννηση του δεύτερου μου, άρχισα να χάνω μαλλιά στο crown. Ελπίζω το ηθικό δίδαγμα να μην ειναι πως τα παιδιά φέρνουν την τριχόπτωση :p

Δεν έχω πάρει κανένα σκεύασμα αναστολής/καθυστέρησης της τριχόπτωσης.

Consultations (γενικά)

Είδα 5 διαφορετικές κλινικές, όλες online. Θα μου πείτε γιατί online τη στιγμή που o @CVIAL τονίζει την σημαντικότητα των δια ζώσης consultations; Λόγω έλλειψης χρόνου. Με δυο μικρά παιδιά στο σπίτι και πρακτικά 1+ δουλειά, οι χρόνοι ήταν και είναι ελάχιστοι. Σε αυτό το σημείο να τον ευχαριστήσω για την ενδελεχή ανάλυση που έχει αναρτήσει εδώ και με βοήθησε αρκετά. Επίσης, μίλησα και με δυο φίλους μου Παναγιώτης Κ (2600g) και Χριστόφορος Π (repair) που έκαναν επέμβαση στον κ.Αναστασάκη καθώς επίσης και με διάφορους φίλους που πήγαν είτε τουρκία είτε σε άλλη κλινική. Αυτές οι οποίες μου έκαναν το click ήταν ο Αναστασάκης και η HDC στην Λευκωσία. Δεν κοίταξα καθόλου τουρκία, για ιδεολογικούς αλλά και για λόγους ασφάλειας. Παρεμπιπτόντως οι δυο αυτές κλινικές ήταν και οι πιο ακριβές επιλογές από όσες είχα.

Consultation (ειδικά)

Η όλη συμφωνία επήλθε ύστερα απο συνομιλία/consultation με μια ευγενική βοηθό του γιατρού. Η συνομιλία μας διήρκησε περίπου στα 35-40 λεπτά, η οποία αφού εξέτασε τις φωτογραφίες που της έστειλα αλλά και ύστερα από βιντεοκλήση όπου της έδειξα περεταίρω το τριχωτό μου, μου είπε τα παρακάτω.

1. Έχω χοντρή και σγουρή τρίχα, ενώ τα μαλλιά μου είναι γκρίζα κάτι που σημαίνει οτι η κάλυψη θα ειναι πιο εύκολη.
  2. Μου είπε ότι για πλήρη κάλυψη χρειάζομαι περίπου 3500g, ενώ για μερική μέχρι τη μέση περίπου 2600g. Μου είπε οτι για ακριβή νούμερα, θα έπρεπε να με δουν απο κοντά. Φυσικά. της είπα οτι θα ήθελα τα 3500g για να έχω πλήρη κάλυψη της κεφαλής, όμως τα διαθέσιμα χρήματα δεν φτάνουν καθώς πρέπει να συνυπολογίσω διαμονή και εισιτήρια μετάβασης. Βέβαια μου ανέφερε πως ο γιατρός είναι θαυματουργός κι ότι με τόσα υπάρχει μια περίπτωση να μπορεί να καλύψει και πίσω.
Αφού τελικά πήρα την απόφαση κι κατέθεσα μια προκαταβολή, την επόμενη ημέρα έλαβα οδηγίες σε σχέση με τις εξετάσεις τις οποίες έπρεπε να προχωρήσω έτσι ώστε να εξασφαλιστεί οτι δε θα τινάξω τα πέταλα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτές ήταν καρδιολογικές και βιοχημικές. Ταυτόχονα μου δόθηκαν κι αναλυτικές οδηγίες του τι πρέπει να αποφύγω και πως πρέπει να προετοιμαστώ για τη μεγάλη ημέρα. Αφού τα αποτελέσματα τους ήταν καλά, περίμενα να περάσει ο καιρός και να έρθει η πολυπόθητη ημέρα.

Ζυγίζοντας λοιπόν της επιλογές και τις προσωπικές παραμέτρους επέλεξα τον κ.Αναστασάκη, τον οποίο όμως δεν είδα πριν παω στην Αθήνα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρότεινα στο γιατρό να το προσέξει για περιστατικά εκτός Αθηνών. Βοηθάει πολύ ο ασθενής να μπορεί να μιλήσει μαζί του και να πάρει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Πριν την επέμβαση

Έφτασε λοιπόν ο καιρός κι ανέβηκα στας Αθήνας μια ημέρα πριν την επέμβαση για να κάνουμε ένα ραντεβού, αγχολυτικής φύσεως. O χώρος καλαίσθητός κι άνετος. Αφού περίμενα αρκετή ώρα στην αναμονή, όπου έφτασαν κι άλλα δυο περιστατικά ήρθε η ώρα να πάω στο γραφείο του. Εκεί μιλήσαμε περί τα 25 λεπτά. Ήταν αρκετά προσιτός. Μιλήσαμε και για το forum, όπου η αλήθεια ειναι οτι αν και δεν πέταξε τη σκούφια του που είμαι μέλος του, με ρώτησε γιατί οι φιλοι μου που έχουν κάνει μεταμόσχευση σε αυτόν δεν γράφουν για να πουν τη δική τους εμπειρία. Του είπα πως εγώ σκοπεύω να το κάνω και δεν με απέτρεψε ούτε πήγε να μου πει τι να γράψω. Επίσης του δήλωσα οτι κι αυτός είναι ορισμένες φορές εριστικός και πρέπει να το μετριάσει γιατί χάνει το οποίο δίκιο έχει κι ότι το forum είναι selling point κι οχι εχθρός του, κι ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζει κατά τη γνώμη μου. Τεσπα, αυτά είναι ανούσια, αλλά είπα να τα καταγράψω επειδή στο προηγούμενο thread έγινε θέμα το ότι "πήρα το μέρος του".

1. Σε κάθε περίπτωση, είδε πιο επιστάμενα τη δότρια περιοχή μου με ένα φακό που κατέληγε το output του σε ένα PC. Αφού λοιπόν είδε τη δότρια και μου ειπε πως είναι υγιέστατη και πλούσια, λέγοντας μου ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν για ένα καλό αποτέλεσμα, προσθέτοντας επίσης εκτός από το πάχος τρίχας, το χρώμα, κλπ ότι βοηθάει ακόμα και το γεγονός ότι δεν έχω λιπαρότητα.
  2. Τον ρώτησα αν μπορεί να καλύψει με τον συμφωνηθέντα μας αριθμό των 2600g και το crown. Mου επιβεβαίωσε όσα μου είχε πει κι η βοηθός του αναφορικά με την κάλυψη. Συγκεκριμένα, πως με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που συμφωνήσαμε, μπορεί να καλύψει μεχρι την μέση του κεφαλιού. Αν παει πίσω στο crown, δεν υπόσχεται ότι θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω γιατί θα αναγκαστεί να τα απλώσει περισσότερο από όσο θέλει. Επί της ουσίας, συμφωνήσαμε να μείνει ως εκεί κι αναλόγως την ανταπόκριση που θα έχει στην φαρμακευτική αγωγή το τριχωτό μου, θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία είτε για μελλοντικά είτε τελείως.
  3. Προφανώς και με προέτρεψε για διήμερη συνεδρία αν τελικά δεν προχωρήσαμε προς αυτή τη κατεύθυνση, για οικονομικούς λόγους.
Οικονομικό

Προς απογοήτευση μου, παρόλη την κουβέντα μας, δεν μου έκανε κάποια έκπτωση. Η αλήθεια ειναι βέβαια ότι δεν το ζήτησα κι εγώ. Το πόσο που μου χρέωσε ήταν λίγο παραπάνω από όσα χρέωσε τους δυο φίλους μου. To γιατί, μάλλον έχει να κάνει και με το κεφάλι μου καθώς σχολίασε ότι ειναι λιγο μεγαλύτερο από το Μ.Ο. Όμως, για τους άπιστους θωμάδες που πιστεύουν ότι μου έκανε έκπτωση για να κάνω θετικό review, μπορώ να μοιραστώ το αποδεικτικό κατάθεσης από την τράπεζα μου, ώστε να δείτε τη τιμή για του λόγου το αληθές. ΓΙα την ακριβή τιμή, είναι όσα ειπε στο αμέσως προηγούμενο post o @tetris88 .

Εντέλει έκανε ένα πρώτο το σχέδιο του hairline. Χαιρετιστήκαμε και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη το πρωί.

Ημέρα της Επέμβασης

Την επόμενη το πρωί, έφτασα στη κλινική στις 8.30. Γύρω στις 9.20 ξεκίνησε η διαδικασία. Αρχικά, με είδε ένας ευγενικότατος κύριος ο οποίος μάλλον ήταν γιατρός και λέω μάλλον διότι δεν μου δήλωσε την ειδικότητα του και μου πήρε το ιστορικό μου και κατέγραψε πιθανές αντενδείξεις.

Έπειτα, γνώρισα τρεις νοσηλεύτριες και μια εξ αυτών, η οποία αφού έβγαλε τις απαραίτητες φωτογραφίες με πήγε για βάψιμο, ελέω λευκών τριχών, και ξύρισμα. Κάπου εκεί μου δώσανε κι ένα μείγμα από διάφορα φάρμακα. Έπειτα, αφού το ήπια με έβγαλε εκ νέου φωτογραφίες και ξεκίνησε η όλη διαδικασία.

Στην φάση της εξαγωγής, μια κοπέλα έβγαζε τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και τουλάχιστον άλλη μια δούλευε πάνω σε αυτά. Ίσως να ήταν όμως και δυο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί ήμουν ξαπλωμένος με το κεφάλι προς τα κάτω. Έπειτα από αρκετή ώρα, ανέλαβε μια δεύτερη κοπέλα για να ξεκουραστεί η πρώτη. Σε αυτή τη φάση κοιμήθηκα. Γενικά η μοναδική ενόχληση ήταν κατά τη διαδικασία της αναισθησίας. Έπειτα από περίπου μισή ώρα ύπνου, κι αφού ξύπνησα πιασμένος, διαπίστωσα πως η διαδικασία συνεχιζόταν. Σε κάποια φάση, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κι ήταν ώρα για φαγητού. Τότε, μου παράγγειλαν ότι ζήτησα και αφού έφαγα στα γρήγορα, συνεχίσαμε.

Τότε ανέλαβε ο γιατρός. Ξεκίνησε κάνοντας μου τις υποδοχές στη λήπτρια περιοχή. Εκεί πιάσαμε λίγο τη κουβέντα και μου σχολίασε ότι τον δυσκολεύει σε κάποια σημεία το κεφάλι μου, φαντάζομαι λόγω των αυλακώσεων που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, ύστερα από αυτή τη διαδικασία ανέλαβαν οι κοπέλες να μου βάλουν τα τριχοθυλάκια στην λήπτρια.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, δεν θυμάμαι πότε, αλλά εικάζω πριν αρχίσουν να μου δουλεύουν τη λήπτρια, ο γιατρός έδωσε οδηγία να βγάλουν αλλα 150 τριχοθυλάκια. Προσωπικά το βρήκα θετικό καθώς λειτούργησε όπως ο σωστός προπονητής που κάνει διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απλώς δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς προέβησαν σε αυτή την ενέργεια. Ήμουν και ζαλισμένος βλέπετε.

Εντέλει, κάπου στις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία. Ο γιατρός ήρθε, αρκετά ικανοποιημένος κι μου μίλησε για τον αριθμό των τριχοθυλακίων, πόσες τρίχες ανα τριχοθυλάκιο βγήκαν (3.03). Έπειτα έλαβα ένα σακίδιο με διάφορα φάρμακα κι άλλα καλούδια (πχ ένα καπέλο, μου είχαν πει και για μαξιλάρι αλλά δεν μου έβαλαν). Παράλληλα, μου έδωσαν καμία 30αρια σελίδες με μετεγχειρητικές οδηγίες αλλά και σύνδεσμο για βίντεο όπου οι οδηγίες δίνονται υπό την μορφή βίντεο. Έπειτα μου ανατέθηκε μια προσωπική νοσηλεύτρια, την οποία καλό θα ήταν να είχα γνωρίσει από κοντά, έτσι ώστε για να ενισχυθεί το στοιχείο της οικειότητας, με την οποία θα επικοινωνούσα καθημερινά για την πρώτη εβδομάδα έτσι ώστε αφενός να αξιολογεί την πρόοδο μου κι αφετέρου να μου παρέχει βοήθεια σε περίπτωση που τη χρειαζόμουν. Τέλος, μου κάλεσαν ταξί που μεπήγε στο Airbnb.

Αυτά έλαβαν χώρα στην Αθήνα στην κλινική του κ.Αναστασάκη. Θα προσπαθήσω να κάνω τακτικά updates. Σας παρακαλώ θερμά, αν θέλετε να σχολιάσετε να μου πείτε για το αποτέλεσμα μου, όχι για τα αποτελέσματα άλλων ή για τις πιθανές διαφωνίες σας με τον γιατρό.

Εδώ είμαστε, κι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Καλό ή κακό! Εύχομαι βέβαια να ειναι καλό :p

Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Όπως λες και έτσι φαίνεται, η τρίχα σου είναι σγουρή και χοντρή (συνήθως οι σγουρες/σπαστες είναι χοντρές). Πάντως τα 48μ του excel σημαίνουν λεπτή τρίχα. Άρα κάπου υπάρχει λάθος.

Τελευταία επεξεργασία:

TheodosisK

Member
Μακάρι παιδιά να παει καλά, γιατί η ψυχολογία είχε πέσει αρκετά εδω και 2-3 χρόνια με τη τριχόπτωση. Κι επειδή καλώς ή κακώς έβλεπα τα μούτρα καθημερινά με τα βίντεο και τις επιμορφώσεις που κάνω, αυτό που έβλεπα δεν μου άρεσε καθόλου!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Όπως λες και έτσι φαίνεται, η τρίχα σου είναι σγουρή και χοντρή (συνήθως οι σγουρες/σπαστες είναι χοντρές). Πάντως τα 48μ του excel σημαίνουν λεπτή τρίχα. Άρα κάπου υπάρχει λάθος.
Δεν έχω ιδέα! Πάντως όταν με είδε κι ο γιατρος κι η βοηθός του μου είπαν για χοντρή τρίχα. Ευχαριστώ για τις ευχές @CVIAL!

Πάντως από το excel βλέπω οτι τα περισσοτερα πάρθηκαν από το φιλέτο της δότριας και δεν απλώθηκε τόσο η εξαγωγή στοχεύοντας πάλι σε ολα τα πολύτριχα για να αυξηθεί ο λόγος σε 3.03..! Κάτι που ειχαμε δει και στον @edyuser1 και η δοτρια του ειχε κακή εικόνα μετά τη μεταμόσχευση. Βέβαια εκει ειχαν παρθεί και περισσοτερα σαν διήμερη επέμβαση αλλά ακολουθείται η ιδια τακτική βλέπω. Θα έπρεπε να είχε απλωθεί περισσότερο η εξαγωγή στη δότρια για να γινει καλύτερη ομογενοποίηση.

Επίσης δεν βλέπω στο excel να αναφέρεται ουτε το εμβαδό τοποθέτησης ουτε η πυκνότητα στη λήπτρια για κάποιο λόγο, ενώ στα excel του Lorenzo τα βλέπουμε κανονικά να αναφέρονται. Η πυκνότητα τοποθέτησης δεν φάινεται υψηλή αλλά μέτρια. Σίγουρα χρειαζόσουν περισσοτερα μοσχεύματα για καλύτερη πυκνότητα και θα έπρεπε να ειχαν μπει περισσότερα, και έτσι τώρα θα χρειάζεται να αφήνεις μακριά τα μαλλια για να έχεις κάλυψη λογω μέτριας πυκνότητας τοποθέτησης.
Βέβαια έχεις αρκετά ευνοϊκά χαρακτηριστικά οπως χοντρη σπαστή τριχα και μικρή αντιθεση μαλλιών δέρματος, ο υψηλός λόγος καθώς και αρκετά δικά σου μαλλιά στη περιοχή που σου δινουν ένα ευνοϊκό boost. Οπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία. Καμια φωτο με τη δότρια έχεις να βάλεις;
Θα κάνω σημερα αυριο update με νέες εικόνες όπου θα ανεβάσω φωτογραφία της δότριας εκτός απο τη λήπτρια. Ευχαριστώ για τις ευχές για επιτυχία. Το εκτιμω! Για το XL που λες, πραγματικά δεν έχω ιδέα πώς να το ερμηνεύσω και τι είναι επισφαλές. Αναμένω πάντως με αγωνία την εξέλιξη.

Καλησπερα φιλε και καλη επιτυχια,

Εχεις φωτο απο τον σχεδιασμο της χερλαιν με μαρκαδορο, μια τη δοτρια μετα την εξαγωγη και μια πανοραμικη να φαινεται η περιοχη που βαλατε τριχοθυλακια οπως ησουν πριν;

Η ηλικια σου ειναι ιδανικη, η τριχα σου οντως βοηθαει πολυ στην ψευδαισθηση της καλυψης, το κραουν σου ειναι ψηλα, η δοτρια καλη και η κλινικη που διαλεξες ειναι αξιολογη οποτε ολα συνηγορουν στο να παρεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα, βεβαια αποψη μου ειναι οτι ιδανικα ηθελες λιγα παραπανω τριχοθυλακια για την περιοχη που καλυφθηκε αλλα αφου δεν ηταν δυνατο δεν υπαρχει νοημα για περαιτερω συζητηση επ'αυτου, ισως και να μη χρειζοταν καν αν εχεις αρκετες δικες σου τριχες εκει, γι αυτο σου ζητησα παραπανω φωτο πανοραμικη.

Επισης κατι που πρεπει να σχολιαστει που η συγκεκριμενη κλινικη το κανει πολυ καλα ειναι τα irregularities στην hairline με τα μικρα τριγωνακια που δινουν μεγαλο boost στη φυσικοτητα του αποτελεσματος. Κατι που δεν κανει καλα η κλινικη γενικα και εχω δει σε πολλα αποτελεσματα ειναι οτι για καποιο λογο αφηνει ενα κενο στον κροταφο που απ'οτι βλεπω σε εσενα δεν ισχυει και εχει κλεισει κανονικα και σωστα.

Ελπιζω να συνεχισεις μεχρι το τελος την παρουσιαση με σωστες και αποκαλυπτικες φωτο.

1. Για τις πανοραμικές φωτογραφίες, θα πρέπει να μου τις στείλει η κλινική. Όταν το κάνουν να είσαι βέβαιος πως θα τις ανεβάσω.
  2. Εμένα μου πρόσθεσαν κι ελαφρώς στους κροτάφους, οπότε, ευτυχώς τουλάχιστον για εμένα, η εξέλιξη ειναι θετικότατη!
  3. Και φυσικά θα συνεχίσω να ανεβάζω Μήτσο. Σίγουρα όμως δεν θα γράφω τέτοια σεντόνια. Μου πήρε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα, είτε το πιστευεις είτε οχι για να θυμηθώ τα πεπραγμένα και να γράψω όλο αυτό το κατεβατό. LOL! Ευχαριστώ για τις ευχές.

Update

Παραθέτω εικόνες από δότρια και ληπτρια περιοχή 17 ημέρες μετά καθώς και μαι φωτογραφία απο τη δότρια στις 10 ημέρες μετά.

• Να σημειωθεί ότι από την 11 ημέρα, κατά το λούσιμο άρχισαν σιγα σιγά να φεύγουν οι πρώτες τρίχες στην λήπτρια, όπως ακριβώς αναφέρουν οι οδηγίες που έλαβα (10 μέρα αναφέρουν). Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο αλλά επειδή το έχουν περάσει αρκετοί δικοί μου, γνωρίζω πως πρέπει να κάνω υπομονή - και χαράς τον που την έχει :p
  • Υπάρχει ακόμα ένα ελαφρύ μούδιασμα κι κοκκίνισμα στην λήπτρια, όπως θα δείτε.
  • Το τσούξιμο στην δότρια υποχώρησε την 5η ημέρα τελείως.
  • Λαμβάνω μινο σε μορφή χαπιού 2.5mg. Και επειδή κάποιοι ισως αναρωτιούνται για παρενέργειες, δεν έχω την παραμικρή. Ειδικά σεξουαλικά :p

Συνημμένα

• 10 ημέρες μετά δότρια.jpg
    10 ημέρες μετά δότρια.jpg
    929.2 KB · Προβολές: 170
  • 17 ημέρα Μετά Δοτρια Πίσω.jpg
    17 ημέρα Μετά Δοτρια Πίσω.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 154
  • 17 ημέρα Μετά Δοτρια Πλαι.jpg
    17 ημέρα Μετά Δοτρια Πλαι.jpg
    1 MB · Προβολές: 159
  • 17 ημέρα Μετά Λήπτρια.jpg
    17 ημέρα Μετά Λήπτρια.jpg
    967.5 KB · Προβολές: 176
Τελευταία επεξεργασία:

LoverBoy

Well-Known Member
Λαμβάνω μινο σε μορφή χαπιού 2.5mg. Και επειδή κάποιοι ισως αναρωτιούνται για παρενέργειες, δεν έχω την παραμικρή. Ειδικά σεξουαλικά :p
Καλή επιτυχία να έχεις κ να πάρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς!
Η μίνο δεν σχετίζεται με σεξουαλικές παρενέργειες

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Καλή επιτυχία Θεοδόση, τώρα διάβασα το νήμα σου.
Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι στα λίγα μοσχεύματα που έβαλες. Ήθελε πιο πυκνή τοποθέτηση.
Τώρα ίσως βοηθήσει όμως το σγουρό μαλλί και το χρώμα τις τρίχας για την κάλυψη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

TheodosisK

Member
Καλή επιτυχία Θεοδόση, τώρα διάβασα το νήμα σου.
Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι στα λίγα μοσχεύματα που έβαλες. Ήθελε πιο πυκνή τοποθέτηση.
Τώρα ίσως βοηθήσει όμως το σγουρό μαλλί και το χρώμα τις τρίχας για την κάλυψη.
Ευχαριστώ Γιάννη! Πραγματικά βέβαια, εύχομαι να διαψευστείς στον αριθμό των μοσχευμάτων και να έχω ένα ωραίο αποτέλεσμα με τα 2750. Εδώ θα ειμαι να κάνω regular updates. Τώρα 23 ημέρες μετά είμαι σαν καραφλό βέλος βέβαια.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ευχαριστώ Γιάννη! Πραγματικά βέβαια, εύχομαι να διαψευστείς στον αριθμό των μοσχευμάτων και να έχω ένα ωραίο αποτέλεσμα με τα 2750. Εδώ θα ειμαι να κάνω regular updates. Τώρα 23 ημέρες μετά είμαι σαν καραφλό βέλος βέβαια.
Εννοείτε αυτό, άλλα και πάλι διορθώνεται αυτό γιατί θα έχεις κάβα μοσχεύματα για μελλοντικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Περισσότερο θα ανησυχούσα για τα μαμα της περιοχής που σιγά σιγά θα φύγουν.

TheodosisK

Member
Περισσότερο θα ανησυχούσα για τα μαμα της περιοχής που σιγά σιγά θα φύγουν.
Ειμαι αρκετά συνεπής με την μινο, τώρα σε μορφή χαπιού κι έπειτα σε ο,τι μορφή χρειάζεται. Λογικά, θα βοηθήσει στη συντήρηση των υπαρχόντων, σωστά; Οσο για την ηλικία που αναφέρει ο Γιάννης, νομίζω πάνω κάτω εως τα 40-45 δεν ειναι το σημείο που η τριχόπτωση σταθεροποιείται ή κανω λαθος;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η μίνο δεν σταματάει την τριχόπτωση. Σε χάπι είναι σαφώς προτιμότερη. Τα μοσχέυματα που έβαλες είναι λίγα για την περιοχή και η σχεδιαζόμενη κάλυψη σαφέστατα στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στα υπάρχοντα. Η περιοχή είναι προβληματική, άρα δεν σταθεροποιείται απλά η πτώση θα εξελιχθεί πιο αργά σε αυτή την ηλικία.

Τελευταία επεξεργασία:

TheodosisK

Member
Η μίνο δεν σταματάει την τριχόπτωση. Σε χάπι είναι σαφώς προτιμότερη. Τα μοσχέυματα που έβαλες είναι λίγα γα την περιοχή και η σχεδιαζόμενη κάλυψη σαφέστατα στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στα υπάρχοντα. Η περιοχή είναι προβληματική, άρα δεν σταθεροποιείται απλά η πτώση θα εξελιχθεί πιο αργά σε αυτή την ηλικία.
Πόσο θα βοηθούσε κι ο συνδυασμός με φίνα, εφόσον δεν προκαλεί θέματα φυσικά;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τα μέγιστα αν θες το αποτέλεσμα να κρατήσει σε βάθος χρόνου. Πιθανότατα και μόνο με φίνα. Απλά με την μινο κάνεις άλλη δουλειά και μπουστάρεις ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα αφού επιμηκύνεις την αναγενή φάση της τρίχας. Το βέλτιστο είναι φίνα και μίνο σε χάπι. Αν δεν θες δύο, τότε μόνο φίνα σε low dose για την ηλικία σου και το προβλημά σου.

Τελευταία επεξεργασία:

ΝΙΚΟΣ Κ.

New Member
Η μίνο δεν σταματάει την τριχόπτωση. Σε χάπι είναι σαφώς προτιμότερη. Τα μοσχέυματα που έβαλες είναι λίγα για την περιοχή και η σχεδιαζόμενη κάλυψη σαφέστατα στηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στα υπάρχοντα. Η περιοχή είναι προβληματική, άρα δεν σταθεροποιείται απλά η πτώση θα εξελιχθεί πιο αργά σε αυτή την ηλικία.
Κάποιος που ξεκιναει π.χ. φινα στα 32 και σταματάει για κάποιο λογο στα 40 και δν ξανα παίρνει. Σε 1-2 χρόνια θα φτάσει σε σημείο που ήταν σαν να μην έπαιρνε ποτέ ή λόγο λιγότερης dht από ότι είχε στα 30κατι του, θα χάνει πιο αργά άρα στην ουσία έδωσε έξτρα ζωή στα μαλλιά του παρόλο που την σταμάτησε?

Μπλουζα