To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: To proscar μου έδωσε ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι να κάνω?

πράγματι παίζει έντονα η αυθυποβολή σε παρενέργειες όταν έχουμε ακούσει/διαβάσει τόσα πολλά :-\

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

VAMPIRIA

Member

1/10 PROSCAR ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

ρε 'συ ΉΜΑΡΤΟΝ!!!

1/10 (0,5mg) πότε να δώσει αποτέλεσμα-τζάμπα το κόψιμο και το φόρτωμα του οργανισμού!!!

το ελάχιστο είναι 1/6 - αυτό μελετήθηκε και έδωσε αποτελέσματα...

VAMPIRIA

Member

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΣΠΥΡΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΟΡΑΣΑ PROSCAR ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

ωραία-άρχισε με 1/8 και φτάσ'το 1/5 μετά από ένα μήνα
συνδύασε το με L-Arginin για να μην αντιμετωπίσεις καμία παρενέργεια - http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?products_id=3531

και μην τρελαίνεσαι - 1-2% βλέπουν παρενέργειες και αυτές είναι ελαφρά πράγματα... ;)

Άκης

Administrator

VAMPIRIA δοκίμασε το και θα δεις ότι τα περισσότερα που λένε δεν ισχύουν.
Θα δεις στην αρχή, το ποιο πιθανό, λόγω της αλλαγής του οργανισμού.
Σε μία εβδομάδα θα είσαι ξανά όπως πριν. Δοκιμασμένο...

VAMPIRIA

Member

Εχει ακουσει κανεις αν το Milk Thistle εξασθενει την δραση του proscar?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

ξαναρώτησες το ίδιο,
και η απάντηση ήταν ότι για 0,8-1 mg φινα δεν έχει νόημα το εκχύλισμα αυτό
και είπαμε - πάρε L-Arginin μαζί με φινα

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

VAMPIRIA είπε:
1/10 PROSCAR ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ?

σε εναν φιλο μου αφου του εκανα ενα ιδιαιτερο σχετικα με την ΑΑ

τον ξεκινησα απο 0,4 περιπου και σταδιακα τον ανεβασα στο 1mg την μερα

και ανταποκριθηκε πολυ καλα

πανω απο ενα μηνα χρονο πηρε ωσπου να τον φτασω στον 1mg και απο παρενεργειες δεν μου ανεφερει τιποτα

δεν χανεις να το δοκιμασεις

αλλιως τα χαπια που αγορασε καντα τοπικα

VAMPIRIA

Member

ειναι καλυτερο σε χαπια η τοπικα?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

αν ισχυει αυτη η ερευνα τοτε η τοπικη λυση ειναι προτιμότερη τουλαχιστον δεν δινει τοσα sides
εγω παντως δεν ειδα απο τοπικα κατι ιδιαιτερο

nikos76

Member

Παιδιά..

Σε μια τυχαία κουβέντα που έκανα με μια φαρμακοποιό,όχι νεαρή αλλά πιο μεγάλης ηλικίας, μου είπε κάτι που όντως δεν το είχα σκεφτεί.Η κουβέντα μας ήτανε σχετικά με το proscar και γενικότερα με τη διαδικασία της dht block.
Η συγκεκριμένη γυναίκα μου είπε να συμβιβαστώ με την εικόνα του μαλιού μου και να προσέξω καλύτερα την διατροφή,στρες κ.α. Είπε όχι στο proscar!

Μου είπε και με προβλημάτισε πως δεν είναι καλό να να πλοκάρεις την dht γιατί ναι μεν τώρα που είσαι νέος επανέρχεσαι αλλά τι θα γίνει αν σε κάποια χρόνια που θα είσαι μελύτερος δεν θα μπορεσεις να επανέλθεις ή δεν θα μπορέσεις να επανέλθεις πλήρως?

Έκανα μια αναδρομή στο παρελθόν από τα 23 μέχρι τα 33 που είμαι τώρα και παρτήρησα το εξής.Όσο πιο νέος ήμουνα τόσο ποιο γρήγορα επανερχόμουνα..όταν ήμουνα 23 ή 24 μετά από διακοπή 4 ή 5 ημερών ή μιας βδομάδας το πολύ, επανερχόμουνα στα αρχικά επίπεδα. Τώρα όμως που είμαι 33 βλέπω ότι το χρονικά διάστημα να είναι μεγαλύτερο,δηδαλή θέλω ποιο πολυ χρόνο για να ερθω στα ίσια μου..από 20 μέρες μεχρί ένα μήνα. Και να φανταστείται ότι δεν έπερνα proscar αλλά βιταμίνες οι οποίες έχουνε στοιχεία που δρουν ως dht blocker.Δεν θέλω να τρομάξω κάποιον απλά παραθέτω την εμπειρία μου.

Με λίγα λογια παιδιά ''Να σαν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατιά καμία''.. :)

Άκης

Administrator

nikos76 είπε:
Έκανα μια αναδρομή στο παρελθόν από τα 23 μέχρι τα 33 που είμαι τώρα και παρτήρησα το εξής.Όσο πιο νέος ήμουνα τόσο ποιο γρήγορα επανερχόμουνα..όταν ήμουνα 23 ή 24 μετά από διακοπή 4 ή 5 ημερών ή μιας βδομάδας το πολύ, επανερχόμουνα στα αρχικά επίπεδα. Τώρα όμως που είμαι 33 βλέπω ότι το χρονικά διάστημα να είναι μεγαλύτερο,δηδαλή θέλω ποιο πολυ χρόνο για να ερθω στα ίσια μου..από 20 μέρες μεχρί ένα μήνα.

nikos76 είπε:
Και να φανταστείται ότι δεν έπερνα proscar αλλά βιταμίνες οι οποίες έχουνε στοιχεία που δρουν ως dht blocker.
Αυτό και μόνο το κομμάτι μιλάει από μόνο του...

nikos76

Member

Άκη τι ακριβώς εννοείς?Δεν καταλαβαίνω..Αναφέρομαι σε προϊοντα που δρουν ως dht blockers..Το ίδιο κάνει και η φίνα, έτσι δουλεύει

Άκης

Administrator

Ναι, αλλά δεν έπαιρνες φινα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για παρενέργειες για την φίνα πχ, ενώ έπαιρνες κάτι άλλο που δρα σαν την φινα (άσχετα αν δεν δρα, αλλά τεσπα).

Το palmetto, το λένε ρητά όλοι. Έχει χειρότερες παρενέργειες από την φινα αν το πάρεις σε χάπι.
Δεν μπορείς να μιλάς πχ για παρενέργειες σε ποστ με φίνα, να συμφωνείς κλπ, ενώ δεν παίρνεις, αλλά παίρνεις κάτι άλλο που πιθανών να κάνει την ίδια δουλειά.

nikos76

Member

Σίγουρα...σε αυτό έχεις δίκιο.Δεν έπερνα και δεν έχω πάρει ποτέ φίνα.Ουτε palmetto, πρώτη φορά το ακούω.

Αυτά που έπερνα ήτανε οι κλασικές βιταμίνες για τα μαλλιά από τα φαρμακεία και πιο συγκεκριμένα Nurkrin και Biokap.Τίποτα άλλο.

Όμως οι παρενέργειες που είχα ήτανε ακριβώς οι ίδιες με την φίνα(άρα δρουν πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο) και γι αυτό το ανέφερα στο συγκεκριμένο θέμα του site. Συγνώμη αν έκανα λάθος,απλά ανέφερα την προσωπική μου εμπειρία..

Άκης

Administrator

Ναι, το σωστό θα ήταν να έκανες νέο θέμα και να έλεγες "το συγκεκριμένο χάπι που σας πουλάνε στα φαρμακεία ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ τις εξής παρενέργειες, οπότε προσοχή" κλπ.

Όσο αφορά την φίνα, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο να δρα όπως αυτήν (εκτός της ντουτα), άσχετα αν έχει παρενέργειες και αυτό.
Και να σου πω και κάτι άλλο; Μπορεί με την φίνα να μην έβλεπες και τόσα πολλά.

Panos1982

Well-Known Member

Γεια σας......ειμαι 27 χρονων.....και περνω φιναστεριδη περιπου 4 μηνες.....με το ματι δεν εχω δει καποια διαφορα αλλα το μονο που εχω παρατηρησει ειναι μια μειωση της τριχοπτωσεις οταν λουζω τα μαλλια...πριν την αρχισω επεφταν περισσοτερα....επισης την 3 βδομαδα ειχα πολυ τριχοπτωση για καμμια 10ρια μερες...μετα για κανα μηνα ειχα οση ειχα πριν κ τωρα εχει μειωθει...απο παρενεργειες οι εξεις
1)εχουν μειωθει ελαφρα(ισως να ειναι ιδεα μου) οι πρωινες στυσεις...νομιζω εχω λιγο λιγοτερες αλλα δεν ειμαι απολυτος...
2)επερνα φινα το πρωι κ στην αρχη τις 10-15 μερες δε με επερνε το βραδι ο υπνος...το μεσημερι με επερνε...
αρχισα να την περνω βραδι πριν κοιμιθω και τωρα ειμαι οκ....αλλα ισως κ αυτο να ηταν στο μυαλο μου....
3)επειδη παω γυμνατηριο εδω κ δυο χρονια παρατηρησα οτι την 2η βδομαδα χρησης φιναστεριδης ειδα αυξηση στη δυναμη μου στα βαρη...Αυτο δεν ειναι στο μυαλο μου ειναι στανταρ!! :)

Τελος ολα ειναι καλα δεν εχω προβλημα ουτε στυσης ουτε σπερματος ουτε τπτ προς το παρων....ελπιζω να συνεχισω ετσι....
η ποσοτητα ειναι 1mg

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

ποσο νομιζεις οτι θα σου μειωσει την διυδροτεστοστερονη σου 1 mg φιναστεριδης και δεν θα μπορεσεις να επανελθεις

επανερχεσαι και μαλιστα χαλαρα ακομη και στα 40

μικρη η μειωση της dht με 1 mg

Μπλουζα