Vlafo. FUE, 4158g, 09-10/01/2021

vlafo

Well-Known Member
vlafo, για το shockloss ξεκινα φινα καθε μερα, μινοξιδιλη 2 φορες τη μερα, μεχρι να ολοκληρωθει η φυτρωση σου και βιταμινες αν δεν παιρνεις ηδη.... Οσο για το crown δεν επρεπε να το αφησεις και αφου ο γιατρος ηταν σιγουρος καλα εκανες και το εφτιαξες. Ειναι και θεμα αυτοπεποιθησης του γιατρου, να μη διστάζει κτλπ....και να σου δινει τη σιγουρια οτι μπορει.
Αύριο τα ξεκινάω όλα, αυτό είναι το πρόγραμμα και βιταμίνες του Lorenzo τις pilhood αν θυμάμαι καλά πήρα.
Ακριβώς αυτό ήθελα μεν αλλά σε καμία περίπτωση να ρισκάρω,αλλά το πήρε όλο πάνω του και τελικά κινήθηκε συντηρητικά αφού έβαλε 600g που τόσα(μετρημένα σιγουρα αυτά)χρειαζόντουσαν με ασφάλεια.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Aldo

Well-Known Member
Η πικρή μου η αλήθεια είναι ότι το crown ήθελα να το φτιάξω αλλά το φοβάμαι μην έχω shock loss.
Με το Γιατρό αρχικά είχαμε πει να το φτιάξουμε αλλά θα το έβλεπε στο ξύρισμα και μόλις το κάναμε,μου λέει έχει κενά δουλεύουμε πολύ άνετα.Σε ερώτηση μου αν χάσω ότι υπάρχει και αυτές τις τρίχες που είναι σε λέπτυνση,μου ανέφερε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αλλά η αποκατάσταση θα γίνει με πολλά νέα πολυτριχα υγιή που θα δώσουν εντελώς διαφορετική εικόνα.
Για αυτό άμα δεις στα στατιστικά έχει βγάλει 1600 τρίτριχα.
Αυτό μου το είχε πει και κάποιος άλλος.
Για αυτό έκανε 3 ομόκεντρους κύκλους και εστίασε στον πρώτο που εκεί φεγγιζει και αντανακλάει το φως.
Τους άλλους ούτε που τους ακούμπησε.
Οπως λεει και μια ψυχη "παρτε μινοξ για ενα εξαμηνο τουλαχιστον" , δεν το λεει μονο για να φενονται μπομπα στο 12 μηνο τα μαλλια! Το προτεινει για να βοηθησει την φυτρωση απο την πρωτη στιγμη αλλα και να προστατεψει με την αιματωση της περιοχης τα προυπαρχοντα μαλλια με σκοπο να μην επικρατησει ο ΄΄δυνατοτερος'' εισ βαρος των αδυνατισμενων μαλλιων της περιοχης. Οπωσ σου ειπαν και τα αλλα παιδια ξεκινα αμεσα αφρο, σε 5 μερες !

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ελπίζω το ποστ που έκανα για τον αριθμό των grafts να μη γίνει αιτία να μπουκωσει το νήμα με άσχετο υλικό. Περισσότερο το είπα ως γενικότερο προβληματισμό για να είμαστε επιφυλακτικοί. Επίσης όταν είδα την επιφάνεια χωρίς να την έχω μετρήσει φυσικά σκέφτηκα...που τα χώρεσε ο μάστορας? Περίμενα να δω λοιπόν ένα κεφάλι με υπερβολικα πολλές μικρές οπές εισαγωγηςκαι πολύ πυκνά τη μια δίπλα στην άλλη που όμοιο δεν έχω ξαναδεί . Εγώ αυτό που βλέπω μου φαίνεται κοντά σε αυτο... που για εμένα είναι πολύ δυνατό ούτως η άλλως.

Και σαν πατερν και σαν πυκνοτητα τοποθετησης. Για εμβαδόν φυσικά δε γνωρίζω δε μπορώ να συγκρίνω τα 2 κεφαλια.

Πάντως και αν ο vlafo αντί για 55 gts / cm2 έχει 50 η 51 δε θα χαθεί και ο κόσμος. Πάλι τούμπανο θα γίνει. Απλα είναι γεγονός ότι αυτό με τον αριθμό των grafts είναι ένα σημείο που οι γιατροί μπορούν να παίξουν και με την τσέπη μας και με την ψυχολογία μας. Ας έχουμε κατά νου ότι και κάποια από τα κακαδάκια μπορεί να έφυγαν, κάποια να μη τα βλέπουμε η δε ξέρω τι αλλο...εγώ πραγματικά πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να δει κανείς πόσα μπήκαν είναι να έχει κατά την εισαγωγη μια "spy" camera καθόλη την διαρκεια. Και μετά να κάτσει και σιγά σιγά να δει πόσες τρύπες κάνανε στο σουρωτηρι.:p Πάντως ακόμα και αν υπάρχει διαφορά στα grafts που θα μετρήσουμε εδω από τα 4158 που έχει δηλώσει η κλινική το πιο πιθανό πιστεύω είναι η να τα χάνουμε λίγο στο μετρημα η να μην έχουμε υπολογίσει το εμβαδό με μεγάλη ακρίβεια. Δε νομίζω ότι υπάρχει δόλος από τον συγκεκριμένο γιατρο... Άλλωστε απόλυτα ορθη τιμή με αναγωγική μεθοδο δε μπορει να προκύψει...η λύση είναι μέτρημα όλα ένα προς ένα...

Αν ήταν μικρή η διαφορά θα είχες δίκιο. Είναι δύσκολο να είσαι ακριβής όταν μιλάμε για 200-300g πάνω κάτω στα 4168. Εδώ όμως δεν είναι έτσι. Ορθώς ο Tol πιο πάνω λέει ότι στην περιοχή υπήρχαν και πάρα πολλά μαμίσια. Ειδικά στο κέντρο και στις δύο άκρες πάνω η περιοχή έχει καλή πυκνότητα. Εκεί λοιπόν είναι ζήτημα αν μπορούν να μπουν 30g (ίσως λέω και πολλά). Αν λοιπόν μετρήσω στην εντελώς άδεια περιοχή 50g, η μέση πυκνότητα δεν είναι 50g αλλά το (30g x εμβαδά πύκνωσης + 50g x εμβαδά κενού) / 65. Με βάση των υπολογισμό μαμίσιας/συνολική περιοχή (δες παρακάτω), έχουμε 30g x (65cm2 x 0.5) + 50g x (65cm2 x 0.5) = 975 + 1625 ~ 2600g ή 40g/cm2. Προσωπικά αυτό θεωρώ ότι με βάση της μετρήσεις είναι και το ανώτατο πλαφόν που μπορεί να έχει μπει. Αν φυσικά η περιοχή είναι 65cm2.

Υπολογισμός μαμίσιας/συνολικής περιοχής. Παρακάτω έχω κυκλώσει με μπλε την συνολική περιοχή και με κίτρινο την περιοχή που υπήρχαν μαμίσια. Δεν μπορώ να υπολογίσω κατευθείαν τα εμβαδά γιατί δεν έχω reference μήκους αλλά μπορώ να υπολογίσω την αναλογία. Η αναλογία λοιπόν είναι 74726/122748=60%. Δηλαδή το 60% της περιοχής που καλύφθηκε έχει μαμίσια graft. Θεωρώντας ότι οι άδειες περιοχές είναι στα πλάγια και εκεί έχω υποεκτίμηση της περιοχής λόγω καμπυλότητας θα κάνω το 60%, 50% δηλαδή το μισό ήταν άδειο και το άλλο μισό είχε μαμίσια. Αυτή νομίζω ότι είναι μια ρεαλιστική αποτίμηση της αναλογίας.
IMG_0831RR.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το reference μήκους για ακριβείς μετρήσεις πρέπει να είναι πάνω στην φωτογραφία που μετράς.

alex7

Well-Known Member
αν έχετε φωτο πριν την επέμβαση θα πρέπει να μετρήσετε τα μαμίσια πριν την επέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια μετά την επέμβαση τα συνολικά(μαμίσια και μμ).Ετσι από την διαφορά θα προκύψουν τα μεταμοσχευμένα με ακρίβεια

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είναι λίγο παρακινδυνευμένο γιατί και το σφάλμα καμπυλότητας είναι μεγαλύτερο και η μονάδα μέτρησης δεν έχει ακρίβεια. Πάντως για να σου απαντήσω έβαλα το 4cm στο περίπου και μου βγάζει το συνολικό εμβαδόν 51cm2. Με την μέτρηση ακριβείας είχα πάρει το 46cm2. Βέβαια και οι περιοχές δεν είναι ακριβώς οι ίδιες. Πάντως όπως και να το δεις τα νούμερα κάπου εκεί κοντά είναι στο 50 + σφάλμα καμπυλότητας.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
αν έχετε φωτο πριν την επέμβαση θα πρέπει να μετρήσετε τα μαμίσια πριν την επέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή και στη συνέχεια μετά την επέμβαση τα συνολικά(μαμίσια και μμ).Ετσι από την διαφορά θα προκύψουν τα μεταμοσχευμένα με ακρίβεια

Αν υπήρχαν υψηλής ανάλυσης πριν την μμ θα γινόταν. Με αυτές που έχει ποστάρει ο vlafo δεν γίνεται.

Xristos87

Verified MM member
vlafo η κλινικη π λογικα μιλησες αυτες τις μερες αλλα κ η κλινικη π λογικα παρακολουθει το νημα σουυ εχει πει τπτ;;; ρωτησες τι εχει γινει κ στο φορουμ τα νούμερα ειναι αλλα;;;;γιατι τα πραγματα μπορουν να γινουν παααρα πολυ σοβαρα για την κλινικη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
vlafo η κλινικη π λογικα μιλησες αυτες τις μερες αλλα κ η κλινικη π λογικα παρακολουθει το νημα σουυ εχει πει τπτ;;; ρωτησες τι εχει γινει κ στο φορουμ τα νούμερα ειναι αλλα;;;;γιατι τα πραγματα μπορουν να γινουν παααρα πολυ σοβαρα για την κλινικη.
δεν παρακολουθει η κλινικη το νημα του....

gerassis

Well-Known Member
Το χειρότερο απο όλη την επέμβαση ήταν εκτός από το τεστ covid όταν είχα τελειώσει,που σε όλη τη δότρια με περιέλουσε με bedadin αυτό έχω να σου πω μόνο.
Στην πληγή φωτιά.
Απερίγραπτο τα είδα όλα.
Στην 1η επέμβαση μου με 2450gfrats και όχι λεπτό εργαλείο ο μεγαλύτερος πόνος που έιχα νιώσει ηταν όταν μου περιέλουσε και μένα τη δότρια με Bedadin. Έβγαλα μια κραυγή με άκουσε όλο το τετράγωνο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Στη 2η μμ ο ιδιος γιατρός 1500 grafts λεπτότερο εργαλείο 0.8 όταν αφτασε η ώρα για το bedadin δε κατάβα τπτ. Και δεν ηταν απο το bedadin που δεν καίει. Παραξένο. Καλή φύτρωση φίλε. Δείχνει πολύ πυκνή τοποθέτηση. Καλή υπομονή μέχρι το καλοκαίρι.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μια macro άποψη της αρχής της hairline. Φαίνεται η κατανομή των graft με διαφορετικό χρώμα όπου είναι εφικτό. Στην επόμενη επίσκεψη χωρίς scrub θα έχουμε καλύτερες φώτο.

vlafo hairline.jpg

Αthens2021

Active Member
Αύριο τα ξεκινάω όλα, αυτό είναι το πρόγραμμα και βιταμίνες του Lorenzo τις pilhood αν θυμάμαι καλά πήρα.
Ακριβώς αυτό ήθελα μεν αλλά σε καμία περίπτωση να ρισκάρω,αλλά το πήρε όλο πάνω του και τελικά κινήθηκε συντηρητικά αφού έβαλε 600g που τόσα(μετρημένα σιγουρα αυτά)χρειαζόντουσαν με ασφάλεια.
Καλησπερα, καλη φυτρωση ευχομαι και να μεινεις ευχαριστημενος φιλε! Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει. Το να παρει κανεις φινα, ξεκινωντας τουλαχιστον ενα εξαμηνο πριν τη μεταμοσχευση και συνεχιζοντας και μετα, δινει βοηθεια στο να μη γινει sockloss, οταν επιχειρηθει και μεταμοσχευση αναμεσα στα υπαρχοντα μαλλια για πυκνωση ? Ρωταω συγκεκριμενα για φινα , καθοτι μινοξ κ βιταμινες ηδη παιρνω, και προκειται να κανω κι εγω μεταμοσχευση σε 6 μηνες.

Giorgos-3

Well-Known Member
αφου δουλευω εκει!χααχαχα..... :p σε πειρζω φυσικα φιλε μου....το χω συζητησει....δεν ασχολουνται λογο φορτου εργασιας με το φορουμ αλλα και οτι πιστευουν οτι δεν εχει καποιο νοημα και να ειχαν χρονο να το κανουν....

vlafo

Well-Known Member
Στην 1η επέμβαση μου με 2450gfrats και όχι λεπτό εργαλείο ο μεγαλύτερος πόνος που έιχα νιώσει ηταν όταν μου περιέλουσε και μένα τη δότρια με Bedadin. Έβγαλα μια κραυγή με άκουσε όλο το τετράγωνο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Στη 2η μμ ο ιδιος γιατρός 1500 grafts λεπτότερο εργαλείο 0.8 όταν αφτασε η ώρα για το bedadin δε κατάβα τπτ. Και δεν ηταν απο το bedadin που δεν καίει. Παραξένο. Καλή φύτρωση φίλε. Δείχνει πολύ πυκνή τοποθέτηση. Καλή υπομονή μέχρι το καλοκαίρι.
Σε ευχαριστώ gerasis,με τη δεύτερη μμ το bedadin το συνηθίζεις μετά δεν σου κάνει αίσθηση. :)

vlafo

Well-Known Member
Καλησπερα, καλη φυτρωση ευχομαι και να μεινεις ευχαριστημενος φιλε! Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει. Το να παρει κανεις φινα, ξεκινωντας τουλαχιστον ενα εξαμηνο πριν τη μεταμοσχευση και συνεχιζοντας και μετα, δινει βοηθεια στο να μη γινει sockloss, οταν επιχειρηθει και μεταμοσχευση αναμεσα στα υπαρχοντα μαλλια για πυκνωση ? Ρωταω συγκεκριμενα για φινα , καθοτι μινοξ κ βιταμινες ηδη παιρνω, και προκειται να κανω κι εγω μεταμοσχευση σε 6 μηνες.
Σε ευχαριστώ νασαι καλά.
Ξεκίνα την για να μπορέσεις να αποφύγεις οποιδήποτε shock loss και να δυναμώσεις τις υπάρχουσες.
Όσες είναι δυνατές επανέρχοται μετά από το shock loss και χωρίς φίνα όσες είναι αδύνατες θα τις χάσεις.
Αν θέλεις να τις κρατήσεις και αυτές τότε πάρε φίνα+ όλα τα υπόλοιπα που ορθώς παίρνεις.

Αthens2021

Active Member
Σε ευχαριστώ νασαι καλά.
Ξεκίνα την για να μπορέσεις να αποφύγεις οποιδήποτε shock loss και να δυναμώσεις τις υπάρχουσες.
Όσες είναι δυνατές επανέρχοται μετά από το shock loss και χωρίς φίνα όσες είναι αδύνατες θα τις χάσεις.
Αν θέλεις να τις κρατήσεις και αυτές τότε πάρε φίνα+ όλα τα υπόλοιπα που ορθώς παίρνεις.
Σ ευχαριστω φιλε

Μπλουζα