Update.
Είχα σταματήσει τον τραυματισμό από τέλη Μαρτίου περίπου και διατηρούσα τα αποτελέσματα μέχρι τον Ιούλιο. Συνολικά 9-10 μήνες. Τον Αύγουστο υπήρξε ολική υποχώρηση, κατά την περίοδο των διακοπών.
Θεωρώ πως ο ήλιος μου έκανε μεγάλη ζημιά μιας και βλέπω και τώρα κάποιες παρενέργειες πάνω σε αυτό που είναι οι εξής.
Μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, το αρνητικό αποτέλεσμα του καλοκαιριού παρέμενε και είχα ξεκινήσει dermaroller 0.5mm καθημερινά για περίοδο 3 εβδομάδων, ακολουθώντας μια έρευνα για συνολικά 10 κύκλους εφαρμογής.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5064188/
Στην αρχή έβαζα μόνο στο καπάκι folligen.
Είδα μια μικρή βελτίωση στο τέλος των 3 εβδομάδων που συνεχίστηκε κατά την διάρκεια που ξεφλούδιζε ελαφρά το δέρμα. Επαναλάμβανα μερικούς κύκλους 2-3 ημερών συνεχόμενα μέχρι να καταφέρω ξανά ελαφρύ ξεφλούδισμα και αυτή τη φορά πρόσθεσα serioxyl + adenogen.
Μέσα σε 2 εβδομάδες, ανέκτησα περίπου το 80% του εδάφους που έχασα το καλοκαίρι.
Για τον υπόλοιπο 1,5 μήνα παρέμενε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά το δέρμα δεν κατάφερνα να το ερεθίσω πλέον αρκετά ώστε να ανανεώνεται (ξεφλούδισμα)
Επιχείρησα να κάνω με το dermapen μια εφαρμογή με 2,5mm βάζοντας 12 ώρες πριν vpa και λίγο πριν την εφαρμογή lidocain. Μετά τον τραυματισμό στο καπάκι serioxyl και ξανά lidocain μετά από 4 ώρες καθώς και το πρωί της επόμενης ημέρας.
Το αποτέλεσμα ήταν για 5 με 6 ημέρες, τα σημάδια να είναι ιδιαίτερα εμφανής κάτι που έδειχνε πως η lidocain πάνω στο θέμα epidermal growth factor έκανε δουλειά.
Συνέχισα serioxyl+adenogen μαζί με folligen μόνο και στις 6 ημέρες που το δέρμα άρχιζε να ξεφλουδίζει το μαλλί έφτασε το ίδιο αποτέλεσμα που είχα πέρυσι.
Εμφανέστατη πάχυνση της τρίχας και πύκνωση.
Η παρενέργεια που ανέφερα στην αρχή και πιστεύω πως μου κάνει ζημιά στον ήλιο, είναι ότι το δέρμα μου 2 εκατοστά κάτω από την hairline και σε όλο το κεφάλι που κάνω το dermapen, αποχρωματίζεται σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Δηλαδή ασπρίζει, κάτι που ψάχνοντας είδα πως αναφέρεται ως hypopigmentation και αφορά καταστροφή των μελανοκυττάρων, τα οποία βρίσκονται στο τέλος της επιδερμίδας, περίπου 0,5mm βάθος.
Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, αλλά νόμιζα πως ήταν κάποια παρενέργεια από τα πολλά τοπικά που έβαζα καθώς κάποια, ως antiaging ανέφεραν το κλασσικό whitening.
Φοβούμενος για κανένα μόνιμο vitiligo, τον τραυματισμό προς το παρόν με πάνω από 0,5 δεν θα τον επαναλάβω και θα επιχειρήσω κάτι που διάβασα στο owndoc για melanocytes transfer.
http://forums.owndoc.com/dermarolli...mentation-on-chest-before-and-after-needling/
To αναφέρω ώστε αν κανείς παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο, να προσέχει.
Δυστυχώς, χωρίς να ξέρω το γιατί, σε εμένα ο βαθύς τραυματισμός με τον τρόπο που ανέφερα, δουλεύει εντυπωσιακά και με την lidocain ενδεχομένως να πετύχαινα ακόμα καλύτερα πράγματα.
Επίσης στο stopaga, "τρέχει" ένα θέμα που αφορά την απόπτωση των senescence cells με διάφορα όραλ αλλά και τοπικά σκευάσματα τύπου senolytic, δηλαδή natural killer cells (NK cells)
https://en.wikipedia.org/wiki/Senolytic
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για όποιον κάνει ρολλερ και μέσα σε αυτά είναι και το beta glucan που αναφέρω στην αρχή και που παίρνω και τώρα, ενώ θα προσθέσω και άλλα καθώς και σε τοπική μορφή.
Αντίστοιχο του beta glucan, είναι τα Cordyceps καθώς και το AHCC, αλλά ιδιαίτερα ακριβό.
Proven Benefits of AHCC
In vivo and human clinical trials have shown that AHCC modifies both the innate and adaptive immune response, by:
- Increasing the production of cytokines
- Increasing the activity of NK cells by as much as 300-800%
- Increasing populations of macrophages, in some cases doubling them
- Increasing the number of dendritic cells
- Increasing the number of T cells by as much as 200%
Επειδή στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα με μέλη που δοκίμασαν κάτι αντίστοιχο και είχαν αρνητικά αποτελέσματα, με την καινούργια προσθήκη στο φόρουμ κλειστής ομάδας, το παρόν θέμα θα κλειδωθεί και θα είναι προσβάσιμο μόνο από συγκεκριμένα μέλη, κατόπιν έγκρισης.