Xristos87, FUE, 2530g, 21/4/2021

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έχοντας δώσει πανελλήνιες, σπουδάσει και εξωτερικό και ελλάδα στο ΕΚΠΑ, θεωρώ ότι η αλήθεια σε όσα βλέπω είναι κάπου στη μέση. Είναι γεγονός πως οι πανελλήνιες καθορίζουν που θα μπεις και μια εξέταση δεν είναι σωστό να καθορίζει τη ζωή σου, αλλά είναι σε ένα βαθμό δίκαιες γιατί υπάρχει ισότητα. Στην άγγλια ξέρω πολύ καλά, πόσο έυκολα αν απλά έχεις τα λεφτά να πας στο Eton, πας Οξφόρδη κλπ κλπ. Θεωρώ πως έχει δίκιο ο CVIAL ως προς το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν δίνουν καθόλου πρακτικές γνώσεις, όμως μαθαίνεις πολλά και το πιο σημαντικό, δωρεάν. Θυμάμαι σαν τώρα να σπουδάζω financial mathematics στο cass business school και άτομα με πρώτο πτυχίο στο cambridge να μην ξέρουν τι είναι μιγαδικός. Tragic. Ενολίγεις, υπάρχει ενα πολύ καλό υπόβαθρο γνώσεων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά λείπει το πρακτικό. Όσο για τους καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, υπάρχουν πολλοί καλοί, αλλά και τραγικοί δυστυχώς, χωρίς καμία αξιολόγηση. Τώρα σχετικά με την αγγλία που έχω απευθείας γνώση, η αλήθεια είναι πως αν κοπείς δυο φορές, χάνεις το πτυχίο σου. Όμως το να πάρεις τη βάση είναι εξαιρετικά εύκολο. Οπότε για να κοπείς πρέπει να είσαι κυριολεκτικά τουρίστας. Στην Ελλάδα το 5 είναι πάρα πολλές φόρες εκπληκτικά δύσκολο και σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε να τη λένε στο καθηγητή, όχι στους φοιτήτες. Παρόλα αυτά, αν είσαι φιλομαθής μπορείς σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια στην ελλάδα να μάθεις πάρα πολλα και σε πολλές επιστήμες είναι ανώτερα από τα μέσα της Αγγλίας, Σκωτίας, Γερμανίας κλπ. Τα πολύ καλά πχ. oxford, cambridge, imperial, insead κλπ κλπ είναι όντως πιο πρακτικά, αλλά και πάλι δεν είναι τρομερά σε υπόβαθρο γνώσεων που δίνουν όσο στην τρομερή δικτύωση για να βγεις μετά στην αγορά όπου τα ελληνικά, εκεί έχουν θέμα.

Το πιό σημαντικό απο αυτό που είπες (και δεν το ανέφερε κανείς) είναι το ΔΩΡΕΑΝ. Όντως δίνει την ευκαιρεία σε παιδιά με μυαλό αλλά όχι χρήματα να προχωρήσουν. Σήμερα που η τεχνολογία έχει δεθεί με τα ΑΕΙ, τα Ελληνικά που παρέχουν μόνο θεωρητικές γνωσεις έχουν μείνει πίσω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να η αλήθεια .Έτσι ακριβως .Είναι πιο εύκολο να περάσεις τα μαθήματα στην Αγγλία από ότι στο στην Ελλάδα

Μα τα περνάς γιατί αναγκάζεσαι να παρακολουθείς αφού ξέρεις ότι αν δεν περάσεις ΤΕΛΟΣ.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Έχοντας δώσει πανελλήνιες, σπουδάσει και εξωτερικό και ελλάδα στο ΕΚΠΑ, θεωρώ ότι η αλήθεια σε όσα βλέπω είναι κάπου στη μέση. Είναι γεγονός πως οι πανελλήνιες καθορίζουν που θα μπεις και μια εξέταση δεν είναι σωστό να καθορίζει τη ζωή σου, αλλά είναι σε ένα βαθμό δίκαιες γιατί υπάρχει ισότητα. Στην άγγλια ξέρω πολύ καλά, πόσο έυκολα αν απλά έχεις τα λεφτά να πας στο Eton, πας Οξφόρδη κλπ κλπ. Θεωρώ πως έχει δίκιο ο CVIAL ως προς το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν δίνουν καθόλου πρακτικές γνώσεις, όμως μαθαίνεις πολλά και το πιο σημαντικό, δωρεάν. Θυμάμαι σαν τώρα να σπουδάζω financial mathematics στο cass business school και άτομα με πρώτο πτυχίο στο cambridge να μην ξέρουν τι είναι μιγαδικός. Tragic. Ενολίγεις, υπάρχει ενα πολύ καλό υπόβαθρο γνώσεων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά λείπει το πρακτικό. Όσο για τους καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, υπάρχουν πολλοί καλοί, αλλά και τραγικοί δυστυχώς, χωρίς καμία αξιολόγηση. Τώρα σχετικά με την αγγλία που έχω απευθείας γνώση, η αλήθεια είναι πως αν κοπείς δυο φορές, χάνεις το πτυχίο σου. Όμως το να πάρεις τη βάση είναι εξαιρετικά εύκολο. Οπότε για να κοπείς πρέπει να είσαι κυριολεκτικά τουρίστας. Στην Ελλάδα το 5 είναι πάρα πολλές φόρες εκπληκτικά δύσκολο και σε αυτή τη περίπτωση θα έπρεπε να τη λένε στο καθηγητή, όχι στους φοιτήτες. Παρόλα αυτά, αν είσαι φιλομαθής μπορείς σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια στην ελλάδα να μάθεις πάρα πολλα και σε πολλές επιστήμες είναι ανώτερα από τα μέσα της Αγγλίας, Σκωτίας, Γερμανίας κλπ. Τα πολύ καλά πχ. oxford, cambridge, imperial, insead κλπ κλπ είναι όντως πιο πρακτικά, αλλά και πάλι δεν είναι τρομερά σε υπόβαθρο γνώσεων που δίνουν όσο στην τρομερή δικτύωση για να βγεις μετά στην αγορά όπου τα ελληνικά, εκεί έχουν θέμα.

Δεν έχω αρκετά λαικ να σου κάνω greg. Το κορυφαίο κομεντ εδώ μέσα. Επειδή έχω παρακολουθήσει ναυτιλιακά σε 3 διαφορετικές σχολές ( Πανεπιστημιο Αιγαιου, ΠΑΠΕΙ και τώρα βοηθώντας τη κοπέλα μου στο τμήμα που άνοιξε Ψαχνά το ΕΚΠΑ ) μπορώ να πω πως σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ γνώσεις είναι 3 επίπεδα πάνω από το Solent του οποίου τα μαθήματα παρακολουθώ εγώ. Εκεί τελειώνουν όμως όλα τα συν. ΠΡΑΚΤΙΚΑ είναι σε πολύ κακό επίπεδο και τα εργαστήρια είναι ότι πιο μέτριο ενώ στο μετέπειτα η διασυνδέσεις που σου δίνουν αυτά συγκριτικά με το αγγλικό η μέρα με τη νύχτα.

Aldo

Well-Known Member
Το πιό σημαντικό απο αυτό που είπες (και δεν το ανέφερε κανείς) είναι το ΔΩΡΕΑΝ. Όντως δίνει την ευκαιρεία σε παιδιά με μυαλό αλλά όχι χρήματα να προχωρήσουν. Σήμερα που η τεχνολογία έχει δεθεί με τα ΑΕΙ, τα Ελληνικά που παρέχουν μόνο θεωρητικές γνωσεις έχουν μείνει πίσω.
Εννοείται Δωρεάν και πρπει να παραμείνει δωρεάν, ΑΥΣΤΗΡΑ.
Δεν είναι κακό όμως να υπάρχει μια ευελιξία και mindset να προσχωρήσουμε μπροστά να βελτιωθούμε. Πολλοί τρόποι δεν θα αναφερθώ.

gregkont13

Verified MM member

Θα συμφωνήσω σε όλα. Επίσης το δωρεάν των ελληνικών πανεπιστήμιων δεν εκτιμάται όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα. Για να μάθω εγώ τον προγραμματισμό που έμαθα εδώ θα είχα δώσει 150.000 στην Αγγλία.

gregkont13

Verified MM member
Δεν έχω αρκετά λαικ να σου κάνω greg. Το κορυφαίο κομεντ εδώ μέσα. Επειδή έχω παρακολουθήσει ναυτιλιακά σε 3 διαφορετικές σχολές ( Πανεπιστημιο Αιγαιου, ΠΑΠΕΙ και τώρα βοηθώντας τη κοπέλα μου στο τμήμα που άνοιξε Ψαχνά το ΕΚΠΑ ) μπορώ να πω πως σε ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ γνώσεις είναι 3 επίπεδα πάνω από το Solent του οποίου τα μαθήματα παρακολουθώ εγώ. Εκεί τελειώνουν όμως όλα τα συν. ΠΡΑΚΤΙΚΑ είναι σε πολύ κακό επίπεδο και τα εργαστήρια είναι ότι πιο μέτριο ενώ στο μετέπειτα η διασυνδέσεις που σου δίνουν αυτά συγκριτικά με το αγγλικό η μέρα με τη νύχτα.

Έτσι, ακριβώς.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Μιλάμε και για το Σολεντ τώρα έτσι ; Που είναι και στην 112η θέση των πανεπιστημίων στο UK. Τίποτα φοβερό δηλαδή. Έχει απλά καλή φήμη στα ναυτιλιακά. Τα πανεπιστήμια ακόμα πιο πάνω να φανταστούμε την ποιότητα πρακτικής και τη δύναμη χαρτιού που θα αφήνουν στους αποφοίτους.

alex7

Well-Known Member
Μα τα περνάς γιατί αναγκάζεσαι να παρακολουθείς αφού ξέρεις ότι αν δεν περάσεις ΤΕΛΟΣ.
Εμένα μου περιέγραφαν πάντως φίλοι στην Αμερική στο Χαρβαρντ και στο Brown ότι το κόψιμο είναι αδιανόητο .Σου τραβάνε ένα C στη βαθμολογία και περνάς αλλά γίνεσαι ξεφτίλα .Που να πας με C στη βαθμολογία ; Αυτά μου έλεγαν και όλοι είχαν πάει με υποτροφία .Ήταν βέβαια και μερικοί που πήγαν με δωρεές των γονέων τους

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα συμφωνήσω σε όλα. Επίσης το δωρεάν των ελληνικών πανεπιστήμιων δεν εκτιμάται όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα. Για να μάθω εγώ τον προγραμματισμό που έμαθα εδώ θα είχα δώσει 150.000 στην Αγγλία.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και σε άλλες χώρες όπως πχ Γαλλία. Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί είναι ότι ο σκοπός ενός Αμερικάνικου ή Αγγλικού Πανεπιστημίου δεν είναι να σε κόψει (όπως κάνουν στην Ελλάδα οι καθηγητές για να δείξουν ότι έχουν επίπεδο) αλλά να σε περάσει και να σε βγάλει στο εργασιακό περιβάλλον με τις βασικές γνώσεις. Τα υπόλοιπα τα παίρνεις από την αγορά.

vlafo

Well-Known Member
Τα πολύ καλά πχ. oxford, cambridge, imperial, insead κλπ κλπ είναι όντως πιο πρακτικά, αλλά και πάλι δεν είναι τρομερά σε υπόβαθρο γνώσεων που δίνουν όσο στην τρομερή δικτύωση για να βγεις μετά στην αγορά όπου τα ελληνικά, εκεί έχουν θέμα.
Ξέχασες το κορυφαίο όλων το city.
Μπορώ άνετα να μιλήσω για το δικό μου πανεπιστήμιο,που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας,το είδα και το έζησα πρακτικά πόσο μετράει και εδώ και στην Αγγλία.
Για το Μετσόβιο επίσης έχω άποψη και ίδια γνώση,όταν εξίσου ο αδερφός μου έβρισκε άνετα δουλειά σε παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα αλλά προτίμησε να πάει Αμερική επειδή πήρε υποτροφία και φυσικά και εκεί πήγε όπου μπορεί να φανταστείς για δουλειά.
Ναι σε ερευνητικά προγράμματα,σε χρηματοδοτήσεις και σε άμεση σύνδεση με την αγορά πάσχουμε,αλλά αυτό δεν αναιρεί σε καμία των περιπτώσεων την αξία που έχουν.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Για να περάσεις Ιατρική στην Ελλάδα πρέπει να εισαι αριστούχος, το οποίο απαιτεί τόσο ευφυΐα όσο και διάβασμα...Όποιος δεν μπορεί να περάσει Ελλάδα πάει σε άλλες χώρες που μπαίνει έτσι χωρίς κριτήρια εισαγωγής αρκεί να πληρώσει. Υπάρχουν βέβαια τα σοβαρά πανεπιστήμια σε Αμερική-Αγγλία τα οποία δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχουν υψηλό επίπεδο.

Γενικά στις Ιατρικές στα Βαλκάνια παίρνουν όποιον να ναι χωρίς κανένα κριτήριο εισαγωγής (παρά μόνο να δώσει λεφτά) και ας ήταν ο χειρότερος μαθητής στο σχολείο και να μη σκάμπαζε μια, αρκεί να πληρώνει, καταλαβαίνεις πόσο χαμηλό ειναι το επίπεδο των Ιατρικών σχολών σε αυτές τις χώρες. Είναι τραγικό που το ελληνικό κράτος δέχεται και αναγνωρίζει τέτοια πτυχία και τους κάνει Ιατρούς μετά.

Εχεις δικιο...
Καλες Εορτες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gregkont13

Verified MM member
Το ίδιο ισχύει βέβαια και σε άλλες χώρες όπως πχ Γαλλία. Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί είναι ότι ο σκοπός ενός Αμερικάνικου ή Αγγλικού Πανεπιστημίου δεν είναι να σε κόψει (όπως κάνουν στην Ελλάδα οι καθηγητές για να δείξουν ότι έχουν επίπεδο) αλλά να σε περάσει και να σε βγάλει στο εργασιακό περιβάλλον με τις βασικές γνώσεις. Τα υπόλοιπα τα παίρνεις από την αγορά.

Ναι έτσι είναι και αν ένας καθηγητής κόψει πάνω από το 15% των φοιτητών, τον διώχνουν. Τα πανεπιστήμια στην Αγγλια θέλουν μετά να βγεις στην αγορά και αν μπορείς να παίρνεις 100.000. Αυτή είναι η διαφήμιση τους. Στην Ελλάδα συνάντησα κόσμο με πολύ μεράκι να σε μάθει πράγματα και όντως έμαθα από αυτούς τους καθηγητές εδώ. Όμως ειναι πολλοί που απλά τη βρίσκουν να κόβουν επειδή έχουν χίλια κόμπλεξ. Εμετικοί οι περισσότεροι.

Τελευταία επεξεργασία:

Aldo

Well-Known Member
Πες τα ρε Aldo! Εγώ τα βλέπω (έβλεπα) κάθε μέρα. Παρακαλάς να συνεργαστείς με ένα ίδρυμα να χρηματοδοτήσεις μια έρευνα και δεν υπάρχει τρόπος γιατί φοβούνται να τους πουν ότι συνδεόνται με την αγορά.

ΕΕ δυστηχως, συμβαίνει και είναι πολύ λυπηρό.
Είναι πολλά, οι θέσεις, οι ρεμούλες ο ωχ αδέρφισμος …που να μπλέκω τώρα.
Βέβαια υπάρχουν και καθηγητές που γνώρισαν και αλλά μοντέλα εκπαιδεύσεις και έρευνας (μιλάω για αυτούς που ξέρω σε συναφή κλάδο), και εργάζονται να φέρουν αυτό στην Ελλάδα.

Γι αυτό έφυγα, γι αυτά κι αλλά πολλά.
Το σκέφτομαι μερικές φορές ποσό θα ηθελα να μπορούσα να συνεγαστω με πανεπιστήμια στην Ελλαδα, αλλά να φέρω τεχνογνωσία και μηχανήματα απ έξω ως επιχείρηση.. αλλά που.

**Η τελευταία παραγραφος φρεντσ Και φρενεμιζ ,είναι υποθετική/φανταστικη διότι είμαι απλά ενασ Αγρότης- σιδερας :)

Τελευταία επεξεργασία:

gregkont13

Verified MM member
Ξέχασες το κορυφαίο όλων το city.
Μπορώ άνετα να μιλήσω για το δικό μου πανεπιστήμιο,που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας,το είδα και το έζησα πρακτικά πόσο μετράει και εδώ και στην Αγγλία.
Για το Μετσόβιο επίσης έχω άποψη και ίδια γνώση,όταν εξίσου ο αδερφός μου έβρισκε άνετα δουλειά σε παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα αλλά προτίμησε να πάει Αμερική επειδή πήρε υποτροφία και φυσικά και εκεί πήγε όπου μπορεί να φανταστείς για δουλειά.
Ναι σε ερευνητικά προγράμματα,σε χρηματοδοτήσεις και σε άμεση σύνδεση με την αγορά πάσχουμε,αλλά αυτό δεν αναιρεί σε καμία των περιπτώσεων την αξία που έχουν.

στο business school του city πηγα. Πλέον, λέγεται bayes business school και δεν το μετανιώσα. Για την ακρίβεια μου κλείσαν 10 interview οι ίδιοι για να βρω δουλειά.

gregkont13

Verified MM member
Ναι, διοτι ειμαι πολυ περηφανος για αυτο!
Να σου πω και το πιο αστειο?
Στην πρωτη ευκαιρία, δλδλ στο 5ο εξαμηνο εδωσα εξετασεις για μεταγγραφη στην ιατρική Αθηνών και ΠΕΡΑΣΑ!
6ος μαλιστα, βασει βαθμολογιας.
Ηρθα Ιατρική Αθηνων, γραφτηκα Τριτη, εκατσα 13 μερες, ουτε 14, και ζητησα απο τον πατερα μου αν μπορει να
στηριξει οικονομικα να επιστρεψω πισω γιατι το σοκ που επαθα οταν ειδα τι γινεται, με καταληψεις, εκλογες, παραταξεις, απεργειες καθηγητων
κτηριακη κατασταση και overcrowded αιθουσες και εργαστηρια ήταν too much.
Ευτυχως, επειδη ειχε τεέιωσει την ΙΑτρική Αθηνων μια άλλη εποχη, τον πηρα μαζι, τα ειδε και συμφωνησε.
Οποιος έχει σπουδασει εξωτερικό γνωριζει....
Επισης γνωριζει και ολες τις κλασσικες ατακες που θα του πουν, ποιου μορφωτικού επιπεδου άτομα θα της πουν και για ποιο λογο...

Γιατρέ, θα σου απαντήσω και τα δυο ποστ σου εδώ. Εγώ προσωπικά στο λέω με όλη μου την ειλικρίνια, δεν έχω κανένα σκοπό να σε μειώσω σε κανένα τομέα. Επίσης εγώ στο δηλώνω κατηγορηματικά ότι εδώ μέσα είμαι άνετα ο πιο άσχετος από ιατρική, από όλους. Να ξέρεις και νομίζω ότι αυτή η άποψη είναι κοινή για πολλά μέλη, ότι κανένας δεν νομίζει ότι ξέρει περισσότερα από σένα πάνω στην ιατρική ή στη μμ. Ούτε σε θεωρητικό, ούτε σε πρακτικό επίπεδο. Αυτό που λένε στην πραγματικότητα και δεν το γράφουν σωστά ίσως, είναι πως οι τακτικές άλλων γιατρών στη μμ είναι καλύτερες στα μάτια τους. Πάνω σε όσα έχουν δει πολλά μέλη από άλλους γιατρούς ασκούν κριτική σε σένα. Δεν είναι ότι θεώρουν ότι ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι, λόγω γνώσεων. Εγώ δεν υποβαθμίζω καμία σχολή γενικά και είναι τιμή σου που και διδακτορικό έκανες και δείχνεις άνθρωπος που ψάχνεσε και έχεις πολύ μεράκι. Στα δίνω αυτά και καλά έκανες και σπούδασες στην Ουγγαριά και όχι στην Ελλάδα, αν αυτό προτιμούσες. Αυτό που λέω είναι πως σε έχω δει, όταν κάποιος σου ανέφερε πως έκανες λάθος διάγνωση στον Jacksmith, να λες ότι σύμφωνα με τα metrics δεν θα έπρεπε να βλέπουμε τους άλλους που διέγνωσαν retro. Είμαι σίγουρος πως αν είχες τον Bisanga μπροστά σου δεν θα του λέγες, σύμφωνα με τα metrics εσύ δεν υπάρχεις. Αυτό δεν μου φαίνεται σωστό. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο ή άδικο στη διάγνωση, όμως θα μπορούσες να πεις διαφωνώ με τον συνάδελφο. Να στο πω και αλλιώς. Αν έλεγες έχω άδικο και έκανα λάθος (δεν σου λεω οτι έκανες, αν είχες κάνει) είναι προτιμότερο στα μάτια μου, από το να πεις για metrics. Ξέρεις πόσα λάθη έχω κάνει στον τομέα μου? Έμαθα από αυτά. Επίσης μου χουν έρθει για interview graduates και με 8 χρόνια εμπειρία, σπουδές και δημοσιευσεις και έτυχε να μου βάλουν τα γυαλία. Δεν σου λέω να αποδεχτείς τη στρατηγική του καθενός στο φόρουμ, αλλά θεωρώ ότι ορισμένες εκφράσεις σου δεν αρμόζουν στο επίπεδο σου και στο λεώ καλοπροαίρετα. Άλλωστε, όπως λες πως καποιοι στο φόρουμ δεν έχουν το επίπεδο για να κρίνουν (μορφωτικά) τις στρατηγικές σου, είμαι βέβαιος πως το ίδιο ισχυεί και για αρκετούς υποστηρικτές σου. It is what it is. Να στο πω και άλλιως όποιος ξέρει ποια είναι η springer θα καταλάβει, όποιος δεν ξέρει, δεν ξέρει. Για μένα ένας άνθρωπος με τα πτυχία σου δεν θα έπρεπε να λέει ορισμένες εκφράσεις. Οπως λες τα μέλη είναι ανώνυμα. Εσύ δεν είσαι και είσαι πολύ μορφώμενος άνθρωπος.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos-3

Well-Known Member
Τα πες όλα περιεκτικά....

oreo

Well-Known Member
Ξεκινήσαμε με διαφωνίες περί των μαλλιών και τεχνικών '' less is more '' αλλά και το attitude του γιατρού. Συνεχίζουμε για το επίπεδο γνώσεων και τα πανεπιστήμια. Σύντομα θα κοπούν καλημερες για το μεγαλύτερο δίλημμα από όλα. Βυζια η κωλος; Ε Ε ΈΡΧΕΤΑΙ.
Βοth :cool:

Kostas97

Well-Known Member
Συνηθως στην Ουγγαρια και Βουλγαρια πηγαιναν και πανε παιδια γιατρων προκειμενου να συνεχισουν το επαγγελμα των γονεων τους.
Ηταν επισης συνηθες πολλοι να παιρνουν μεταγραφη και επειδη γνωριζω περιστατικα επαιζε ΚΑΙ το μεσον... Ναι και το μεσον!!!
Ο @CVIAL θα γνωριζει οτι και πολλοι μηχανικοι βγηκαν απο την Ιταλια στο παρελθον και αρκετοι τα πτυχια τα πηραν και απο ΕΜΠ ή Αριστοτελειο.

Εαν ρωτησεις ατομα στα νοσοκομεια για γιατρους απο Βουλγαρια θα γελασουν...Η διαφορα επιπεδου φαινεται στις ειδικοτητες. Στο παρελθον ηταν χαοτικη..
Προσωπικα ξερω και εξαιρεσεις.
Γενικοτερα οποιος εχει το μερακι φαινεται...Γνωριζω ατομα , αθλητες που μπηκαν χωρις πανελληνιες Ιατρικη και μεσα ειναι εξαιρετικοι.
Οι πανελληνιες θεωρω δεν ειναι για ολους.

Επισης μη ξεχνατε οτι καποιος αν το χει τοσο καημο μπορει να δωσει και πανω απο μια φορα και να περασει.

Εδω γιναν τα ΤΕΙ πανεποστημια και απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ εχεις πτυχιο μηχανικου.. Τι να συζητησουμε τωρα...

bobby

Well-Known Member
Ναι, διοτι ειμαι πολυ περηφανος για αυτο!
Να σου πω και το πιο αστειο?
Στην πρωτη ευκαιρία, δλδλ στο 5ο εξαμηνο εδωσα εξετασεις για μεταγγραφη στην ιατρική Αθηνών και ΠΕΡΑΣΑ!
6ος μαλιστα, βασει βαθμολογιας.
Ηρθα Ιατρική Αθηνων, γραφτηκα Τριτη, εκατσα 13 μερες, ουτε 14, και ζητησα απο τον πατερα μου αν μπορει να
στηριξει οικονομικα να επιστρεψω πισω γιατι το σοκ που επαθα οταν ειδα τι γινεται, με καταληψεις, εκλογες, παραταξεις, απεργειες καθηγητων
κτηριακη κατασταση και overcrowded αιθουσες και εργαστηρια ήταν too much.
Ευτυχως, επειδη ειχε τεέιωσει την ΙΑτρική Αθηνων μια άλλη εποχη, τον πηρα μαζι, τα ειδε και συμφωνησε.
Οποιος έχει σπουδασει εξωτερικό γνωριζει....
Επισης γνωριζει και ολες τις κλασσικες ατακες που θα του πουν, ποιου μορφωτικού επιπεδου άτομα θα της πουν και για ποιο λογο...
Δεν ξέρω αν οι ιατρικές σε Ουγγαρίες, Ρουμανίες, Βουλγαρίες κλπ είναι καλύτερες ή χειρότερες από τις Ελληνικές ή αν περνάνε τα μαθήματα με «έναν τενεκέ λάδι» αλλά για αυτό με τις εκλογικές παρατάξεις, καταλήψεις, απεργίες κλπ έχει δικιο ο γιατρός. Στο εξωτερικό αυτά δεν υπάρχουν και έτσι θα έπρεπε να είναι και στην Ελλάδα. Τα πανεπιστήμια δεν θα έπρεπε να έχουν σχέση με πολιτική κλπ θα έπρεπε να είναι χώροι αποκλειστικά για την ανάπτυξη της επιστήμης και τίποτε άλλο. Δυστυχώς στην Ελλάδα με το αιτιολογικό της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών» τα έχουμε κάνει «άντρο» κομμάτων, αναρχικων και εγκλήματος….. Έχοντας περάσει 8ος Χημ Μηχ στο ΕΜΠ έκατσα 1 χρονο και πήγα σε στρατιωτική σχολή γιατί αυτό που έβλεπα εκεί δεν μου άρεσε, σπούδασα αργότερα και στο ΕΚΠΑ οποτε τα έχω δει από πρώτο χέρι, με αξίωσε ο Θεός να κάνω μεταπτυχιακό Αμερική και εκεί είδα πως πρέπει να είναι τα πανεπιστήμια. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι ντροπή…… και είναι κρίμα γιατί και καλούς καθηγητές έχουμε (όχι όλοι βέβαια..) και εξαίρετους φοιτητές (ως πρώτη ύλη γιατί μετά την εισαγωγή αμφιβάλω για την εξέλιξη…).

Τελευταία επεξεργασία:
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα