Βοηθεια για 2 μμ ( η Πρωτη BHR , Dr Bisanga 2017 )

vag7

Member
Αγαπητοί καλησπέρα , θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας αναφορικά με την επιλογή μου για την 2 μμ .

Η πρώτη έγινε το 2017 στις Βρυξέλες στον Bisanga.

Είμαι σίγουρος ότι τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα . Πως πήγε κτλ . Eiπα να μη σηκώσω φωτογραφίες αλλά δεδομένου ότι πολλοί θα ενδιαφέρονται δεδομένου ότι πήγα σε μια κλινική που θεωρείτε top notch τις ανεβαζω

Η πρώτη μεταμόσχευση έγινε το hairline και στα temples με 2000 grafts . Είχα αρκετά μονοτριχα , και λίγα 2τριχα , 3 τριχα κτλ .

Την επέμβαση την έκανε όλη ο bisanga εξαγωγή , άνοιγμα και τοποθέτηση (εκτός από 200 grafts στο τέλος που τα έκανε μια άλλη γιατρός .

Ο bisanga γενικά ήταν πολύ κaλος στην επικοινωνία , πήγε συντηρητικά το ύψος του hair line την σχεδίασε όμορφα και το ολο κλιμα ηταν πολύ καλο .

Η επέμβαση πήγε πολύ καλά , δεν είχα καθόλου πόνους (εκτός από τις πρώτες ενέσεις αναισθησίας ) .

Επειδή είχε αρχίσει να αραιώνει και το τοπ ρωτησα τον γιατρο μηπως το γεμίζαμε και αυτό και μου πρότεινε να μην το κάνουμε για να δούμε πως θα εξελιχθεί η τριχόπτωση και στο υπολοίπου του κεφαλιού και ότι θα μου έδινε κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθούσε να μην επεκταθεί η τριχόπτωση

Γενικά η εμπειρία μου από το consultation και την επέμβαση είναι αρίστη .

Από εκεί και πέρα αρχίζει το πρόβλημα . Φεύγοντας από την κλινική δεν μου έδωσε ποτέ την αγωγή .

Επικοινωνούσα με τον βοηθό του στέλνοντας φωτογραφίες (δεν μου το ζητησαν , εγω τις έστελνα ) κάθε μήνα ρωτώντας αν πρέπει να πάρω καποια φαρμακευτικη αγωγη και μου έλεγε ότι δεν χρειάζεται ( με μεγάλη δυσκολία η επικοινωνία , έστελνα emails και μου απαντούσανε οπότε να είναι και μετα από reminders )

Κάποιες φορές είχα και τηλεφωνική επικοινωνία ( κάλος τύπος ο βοηθός αλλά τελικά δεν βοήθησε και πολύ )

H ανάπτυξη των τριχων ηταν αργή όπως μου λέγανε αλλά με καθησυχάζανε ότι στο 12 μηνο όλα θα είναι σουπερ . Μετα από δική μου επιμονή κατά τον 5 μήνα μου δώσανε κάποιες βιταμίνες και regaine για 4 μηνες .

Το αποτέλεσμα είναι από μέτριο ως καλό . Καλό από άποψης φυσικότητας ( 100 τις εκατο φυσικό , λέω ότι εχω κάνει μμ και δεν με πιστεύουν ) αλλά η πυκνότητα ιδίως στου κροτάφους είναι πολύ χαμηλή ( πολύ αραιοί κρόταφοι πρέπει να έχει πιάσει μαξ το 20-30 τις εκατό των τρυχοθυλακιων ) .

Μετα από πολλές επικοινωνίες και πολλές οχλήσεις από εμένα παραδέχτηκαν ότι ειχε μια επιτυχία περίπου στο 70 τις εκατο ( που εγώ λεω 50-60 τις εκατο ) και μου είπαν όταν πάω για 2η μμ θα μου κάνουν ένα touch up 500 grafts free.

To after sales το χαρακτηρίζω τραγικό και το αποτέλεσμα μέτριο . Θα κρατήσω την φυσικότητα που είναι πολύ καλη .

Περίμενα τουλάχιστον από μια τοπ κλινική να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ασθενείς και να τους ενδιαφέρει αν κάτι δεν πάει καλά ( που μπορεί να συμβεί ) να δώσουνε μια λύση σοβαρή και προφανώς δωρεάν η οποία σίγουρα δεν είναι ότι στην δεύτερη μμ θα εχω 500 grafts free.

Αυτό που θα περίμενα τουλάχιστον ήταν ενδιαφέρον ( ανύπαρκτο) , σοβαρό consultation κατά την διάρκεια της φυτρωσης ( σχεδόν ανύπαρκτο) και εφόσον τελικά δεν πηγε όπως έπρεπε κατευθείαν να μου προτείνουν να ξαναπάω ( εστω με δικα μου έξοδα ) και να μου δώσουν το αποτέλεσμα που μου ειχαν υποσχεθεί , διαφημίσει και τελικα πληρωθήκαν .

Τώρα είμαι στην φαση όπου σκέφτομαι την δεύτερη ΜΜ με τις εξής επιλογές .

1)Να δωσω δεύτερη ευκαιρία στον bisanga ?

2)Έχω κάνει consultation με Αναστασακη ( την ξέρει την δουλειά αλλά έχω κάποιες διαφωνίες για το πως στήνει το hairline αλλά και για την πυκνότητα ) . Θεωρώ ότι στην Ελλάδα μάλλον είναι αν όχι ο καλύτερος από τους καλυτέρους. Γενικά είναι μια επιλογή που την σκέφτομαι τον θεωρώ σοβαρό γιατρό

Στον αναστασακη ο γιατρός κάνει τις υποδοχές και όλα τα υπόλοιπα από την ομάδα του.

Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι η χρέωση που μου είπε είναι αυξημένη κατά 1 Ε γιατί θεωρεί το περιστατικό μου repair ! Κάτι που δεν μου έχει ζητήσει κανένας άλλος γιατρός από αυτούς που εχω μιλήσει ( Lorenzo , Feriduni, Muamba , HDC, έχω στείλει στον Couto ο οποιος μου απαντησε οτι το πρωτο consultation θα ειναι αρχες 2026!)

Επισης εκανα consultation και με BHR athens αλλα μου εκανε εντυπωση οτι μαλλον ο Bisanga δεν ασχολειτε καθολου με το γραφειο στην αθηνα αυτη την στιγμη γιατι οταν μιλησα μαζι του και του ειπα οτι εκανα consultation στην αθηνα μου ειπε οτι δεν μπορει να την λαβει υποψην και χρειαζεται να κανω consultation μαζι του σε περιπτωση που προχωρησω μαζι του .

Μεταξύ των ονομάτων που έγραψα αυτή την στιγμή εχω πιο ψηλά την HDC γιατί τουλάχιστον τα αποτελέσματα που βλέπω στο διαδίκτυο ( και από μαρα και βρυωνιδου) είναι εντυπωσιακά στα δικα μου μάτια και από πύκνωση και από φυσικότητα στο hairline .Επισης το consultation process ήταν πολύ καλό ( οπως και το Lorenzo)

H επέμβαση που εχω να κάνω αφορά ενίσχυση το hairline , temples και τοπ . Με εκτιμώμενα grafts 3500-4000 (συμφωνούν όλοι οι γιατροί που εχω μιλήσει )

Θα εκτιμούσα την βοήθεια σας γιατί από την στιγμή που θα πάω για δεύτερη μμ θα ήθελα to αποτελεσμα να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο

Οι φωρογραφιες που εχω ειναι οι αρχικες πριν την πρωτη επεμβαση , 10 μερες post op , 6 μηνες post opp , 9 μηνες post opp , τελικο αποτεσμα 12-13 μηνες , και δετινες με στεγνο και βρεγμενο μαλλι ( με εντονο φως )

Σας ευχαριστώ πολύ

PS δεδομένου ότι εχω μεγάλο φορτο εργασίας μπορεί να απαντάω αργά σε κάποιες ερωτήσεις σας .Με μεγάλη χαρά να δώσω και άλλες λεπτομέρειες για την 1η ΜΜ

Προβολή συνημμένου 65057

Συνημμένα

• start 2.jpg
    start 2.jpg
    149.4 KB · Προβολές: 123
  • 10 days  post opp.JPG
    10 days post opp.JPG
    418.9 KB · Προβολές: 117
  • 6 months post opp.jpg
    6 months post opp.jpg
    42.1 KB · Προβολές: 112
  • 9 mon post opp.jpeg
    9 mon post opp.jpeg
    115.4 KB · Προβολές: 109
  • final result left .jpg
    final result left .jpg
    212.8 KB · Προβολές: 107
  • final result right.jpg
    final result right.jpg
    215.7 KB · Προβολές: 105
  • final result low light.jpg
    final result low light.jpg
    173.2 KB · Προβολές: 110
  • 2024 dry hair afte 7 years.jpg
    2024 dry hair afte 7 years.jpg
    70.9 KB · Προβολές: 125

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

theoblue

Well-Known Member
Το αποτελεσμα δεν φαινεται γενικα κακο παντως. Απο τοτε μεχρι σημερα εχεις παρατηρησει αραιωση στη Hairline?

Επισης ο Αναστασακης τι σου ειπε οτι σκεφτεται να κανει στην περιπτωση σου;

JimKan1

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε,

Ποσο χρονων εισαι; Πρεπει να βαλεις καλυτερες φωτο απο ολες τις πλευρες.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλημέρα φίλε!Με βάση τις φώτο που βλέπω ειλικρινά δεν θα πείραζα τίποτα(άποψη μου)
Φαίνεται φυσικότατο αν και όντως λίγο αραιό στους κροτάφους αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνει μεταμοσχευμένο μαλλί!
Τέλος αν όντως εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος θα επέλεγα ξανά τον ίδιο καθώς πιστεύω θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα ένα αποτέλεσμα που είχε φτιάξει ο ίδιος και με οποιαδήποτε αστοχία!Πρόσεχε πολύ την νέα σου επιλογή γιατί μπορεί να καταστραφεί η φυσικότητα που έχεις ήδη!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με 2000g και τέτοιο μαλλί από πίσω έπρεπε να φαίνεται πολύ καλύτερο στις κακές φώτο που μας έστειλες. Η φυσικότητα είναι καλή γιατί η εικόνα παραπέμπει σε άνθρωπο που πάσχει από ΑΑ και όχι κάποιον που δεν έχει (και που είναι το ζητούμενο σε μια μμ).

Corona

Active Member
Με 2000g και τέτοιο μαλλί από πίσω έπρεπε να φαίνεται πολύ καλύτερο στις κακές φώτο που μας έστειλες.
οπότε λες οτι είχε χαμηλότερη φύτρωση απο την αναμενόμενη, αφού θα έπρεπε να δειχνει πολυ καλύτερο...?? σε τι ποσοστά περίπου πιστεύεις οτι κυμάνθηκε η φύτρωση του..?

vag7

Member
Το αποτελεσμα δεν φαινεται γενικα κακο παντως. Απο τοτε μεχρι σημερα εχεις παρατηρησει αραιωση στη Hairline?

Επισης ο Αναστασακης τι σου ειπε οτι σκεφτεται να κανει στην περιπτωση σου;
Ο αναστασακης μου προτεινε επανασχεδιασμο της hairline ( που δεν το θελω ) και γεμισμα στο υπολοιπο κεφαλι . Περιπου 3500-4000 . Γενικα ο Αναστασακης ειναι υπερμαχος του καθαρου τοξοειδους σχεδιασμου που σε καποιες περιπτωσεις χαλαει την φυσικοτητα .

vag7

Member
Καλημέρα φίλε!Με βάση τις φώτο που βλέπω ειλικρινά δεν θα πείραζα τίποτα(άποψη μου)
Φαίνεται φυσικότατο αν και όντως λίγο αραιό στους κροτάφους αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνει μεταμοσχευμένο μαλλί!
Τέλος αν όντως εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος θα επέλεγα ξανά τον ίδιο καθώς πιστεύω θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα ένα αποτέλεσμα που είχε φτιάξει ο ίδιος και με οποιαδήποτε αστοχία!Πρόσεχε πολύ την νέα σου επιλογή γιατί μπορεί να καταστραφεί η φυσικότητα που έχεις ήδη!
Θα σας ανεβασω και αλλες φωτογραφιες γιται εκριμω πολυ την αποψη σας στο forum , για καποιο λογο 2 φωτογραφιες που δειχνουν την σημερινη κατασταση δεν σηκωθηκαν θα τις ανεβασω .

vag7

Member
Κοιτα περιγραφεις ολη την σκεψη μου ...Ειναι ο ο λογος που ξανασκεφτομαι τον Bisanga αν και δεν ειμαι πολυ ικανοποιημενος ( απο την αλλη σκεφτομαι μη κανω το ιδιο λαθος 2 φορες ) . Αυτους που εχω δει να ειναι στο ιδιο μηκος κυματος απο αποψη φυσικοτητας ειναι η HDC

TopBoy

Active Member
Στον αναστασακη ο γιατρός κάνει τις υποδοχές και όλα τα υπόλοιπα από την ομάδα του.

Κάτι που δεν μου άρεσε είναι ότι η χρέωση που μου είπε είναι αυξημένη κατά 1 Ε γιατί θεωρεί το περιστατικό μου repair ! Κάτι που δεν μου έχει ζητήσει κανένας άλλος γιατρός από αυτούς που εχω μιλήσει ( Lorenzo , Feriduni, Muamba , HDC, έχω στείλει στον Couto ο οποιος μου απαντησε οτι το πρωτο consultation θα ειναι αρχες 2026!)

Και χωρις το 1 ευρώ που σου ζητησε παραπάνω δεν νομιζω οτι αξιζει ο αναστασάκης τα λεφτα που ζητάει...ποσο μάλλον με την έξτρα χρέωση...πας κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού με αυτά...κοίτα προς Ισπανία-Πορτογαλία μεριά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

LoverBoy

Well-Known Member
Κοιτα περιγραφεις ολη την σκεψη μου ...Ειναι ο ο λογος που ξανασκεφτομαι τον Bisanga αν και δεν ειμαι πολυ ικανοποιημενος ( απο την αλλη σκεφτομαι μη κανω το ιδιο λαθος 2 φορες ) . Αυτους που εχω δει να ειναι στο ιδιο μηκος κυματος απο αποψη φυσικοτητας ειναι η HDC
Είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή και η HDC δεν αμφιβάλλω καθόλου προς αυτό αλλά απο την άλλη ο Bisanga πιστεύω ότι θα προσέξει καλύτερα ίσως μια δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος και δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος ο πελάτης του.....Εχεις δίκιο για τις ανησυχίες σου και τις συμμερίζομαι.....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag7

Member
Θα σας ανεβασω και αλλες φωτογραφιες γιται εκριμω πολυ την αποψη σας στο forum , για καποιο λογο 2 φωτογραφιες που δειχνουν την σημερινη κατασταση δεν σηκωθηκαν θα τις ανεβασω .
σηκωνω μερικες ακομα που πιστευω θα βοηθησουν

Συνημμένα

• 2024 wet hair.jpg
    2024 wet hair.jpg
    148.5 KB · Προβολές: 119
  • unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    161.4 KB · Προβολές: 120
  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    189.9 KB · Προβολές: 114
  • IMG_9683.jpg
    IMG_9683.jpg
    239.8 KB · Προβολές: 113
  • IMG_3179.jpeg
    IMG_3179.jpeg
    521.9 KB · Προβολές: 109
  • IMG_3186.jpeg
    IMG_3186.jpeg
    193.6 KB · Προβολές: 114

vag7

Member
οπότε λες οτι είχε χαμηλότερη φύτρωση απο την αναμενόμενη, αφού θα έπρεπε να δειχνει πολυ καλύτερο...?? σε τι ποσοστά περίπου πιστεύεις οτι κυμάνθηκε η φύτρωση του..?
θα ελεγα 50-60 τις εκατο ( χωρις μετρησεις βεβαια)

vag7

Member
Και χωρις το 1 ευρώ που σου ζητησε παραπάνω δεν νομιζω οτι αξιζει ο αναστασάκης τα λεφτα που ζητάει...ποσο μάλλον με την έξτρα χρέωση...πας κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού με αυτά...κοίτα προς Ισπανία-Πορτογαλία μεριά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Εκτος απο couto που εινια κλεισμενος για 2 χρονια και lorenzo ( που τα αποτελεσματα του εινια πολυ καλα αλλα στο ματι μου δεν στερουνται λιγο φυσικοτητας στο hair line ) εχουμε προτασεις αλλες ? ευχαριστω για την βοηθεια ( του θεωρεις καλυτερους αυτους που αναφερεις απο Bisanga , HDC ?)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η δυσκολία για φυσικότητα έχει σχέση και με τι υπολείματα hairline έχεις από τα μαμα. Η δικιά σου περίπτωση είναι πολύ καλή γιατί έχει μαμα μαλλια, δεν διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο.

LoverBoy

Well-Known Member
σηκωνω μερικες ακομα που πιστευω θα βοηθησουν
Σε αυτές τις φώτο φαίνεται η αλήθεια καλύτερα το πρόβλημα!Όπως μας είπες και παραπάνω δεν σου έδωσε να λάβεις αγωγή ο γιατρός και μέσα στα χρόνια προχώρησε η αραίωση φαντάζομαι!Ηλικία σου?

bobby

Well-Known Member
Φαίνεται ότι εκεί που είχες μαλλιά (και δεν μεταμοσχεύθηκαν καινούργια) έχεις χάσει πολύ πράγμα……ξεκάθαρα λόγω προόδου της ΑΑ και μη χρήσης αγωγής…..που (εδώ θα σε μαλώσω) είναι μόνο μία…..φίνα….που δεν χρειάζεσαι κανένα γιατρό να σου πει ποια είναι.

Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες λοιπόν ότι δεν πρέπει να έχεις θέμα με τα μεταμοσχευμένα αλλά αυτά που είχες πέσανε σταδιακά λόγω η αγωγής…..

Τώρα ως προς που να πας, 3,5€/γκραφτ για Ελλάδα είναι εξωφρενικό εκτός αν πλέον στη Ελλάδα έχουμε μισθούς Βελγίου και δεν το ξέρω (εννοώ για τους εργαζόμενους στις κλινικές ΜΜ και όχι για τους λοιπούς εργαζόμενους…)

Με αυτά τα λεφτά (και λιγότερα) μπορείς πας Κύπρο ή Ισπανία. Αξίζει πιστεύω η αναμονή αλλά αγωγή πιστεύω πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα για να σώσεις ότι σώζεται….

Disclaimer: Δεν είμαι γιατρός αλλά εγώ αυτό θα έκανα.

vag7

Member
Σε αυτές τις φώτο φαίνεται η αλήθεια καλύτερα το πρόβλημα!Όπως μας είπες και παραπάνω δεν σου έδωσε να λάβεις αγωγή ο γιατρός και μέσα στα χρόνια προχώρησε η αραίωση φαντάζομαι!Ηλικία σου?
ηλικια 48 , περαν του γεγονοτος οτι εχασα μαλλια μεσα στα χρονια παντα υπαρχει και το γεγονος οτι η πρωτη δεν επιασε καλα και ειναι η βασικη μου ανησυχια για Bisanga

TopBoy

Active Member
Εκτος απο couto που εινια κλεισμενος για 2 χρονια και lorenzo ( που τα αποτελεσματα του εινια πολυ καλα αλλα στο ματι μου δεν στερουνται λιγο φυσικοτητας στο hair line ) εχουμε προτασεις αλλες ? ευχαριστω για την βοηθεια ( του θεωρεις καλυτερους αυτους που αναφερεις απο Bisanga , HDC ?)
Ισπανία εκτός από Lorenzo, μπορείς να πας στον Dr Freitas, Ximena Vila, Hans heinicke, Espinosa Custodio, Πορτογαλια Bruno Ferreira και Pinto που ειναι πολυ γνωστοί γιατροί..Ταϊλάνδη ειναι πολυ καλος και ο Dr Laorwong (Absolute Hair Clinik) που χρεώνει γύρω στα 2 €/graft και κανει σχεδον ολη την επέμβαση ο ιδιος ο γιατρός. Γενικά έχει σημασία και η συμμετοχη του γιατρού στην επέμβαση.

LoverBoy

Well-Known Member
ηλικια 48 , περαν του γεγονοτος οτι εχασα μαλλια μεσα στα χρονια παντα υπαρχει και το γεγονος οτι η πρωτη δεν επιασε καλα και ειναι η βασικη μου ανησυχια για Bisanga
Κατανοητό....Η ηλικία σου είναι ιδανική πάντως και όπως σου είπε o bobby η αγωγή θα σε βοηθούσε να μην προχωρήσει άλλο η αραίωση!Απο ότι φαίνεται είναι διάχυτη και αν κρατήσεις τα ήδη υπάρχων και μπεις για μεταμόσχευση θα πάρεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!Mπορείς να κοιτάξεις και Freitas αλλά αν δεν έχεις υπομονή για Ισπανία μεριά μπορείς ίσως να δεις για dr Pekiner και Erdogan!

Μπλουζα