dlazaros
Well-Known Member
Να πώ με την σειρά μου οτι και εγω ήμουν 108 κιλά και έφτασα στα 75 μετά απο 4-5 χρόνια (με τα παραδοσιακά έχασα 15 κιλά και με κέτωση τα υπόλοιπα). Το κρέμασμα στο δέρμα ήταν πολύ απογοητευτικό και μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να γίνει "τσίτα" και αυτό περισσότερο λόγο ηλικίας.Επιβεβαιωνω τα θετικα της κετογονικης διατροφης καθως και της διαλειματικης νηστειας οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο εμπειρια 2 φιλων και μαλιστα παχυσαρκων. Απο 130 κιλα μεσα σε ενα χρονο ο ενας επεσε στα 70 . Λογικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!! κρεμασε το δερμα. αλλα ηταν ο μονος τροπος με τον οποιο πετυχε να χασει τα κιλα.
Παρατηρωντας τις εξετασεις του καπα φαινεται το θετικο της κετογονικης στο καρδιαγγειακο με την αυξηση της καλης χολυστερινης με αθηρωματικο δεικτη στις δευτερες εξετασεις 3,25 . Φιλε Καπα εαν επιτρεπεται ποσα κιλα εισαι τωρα;
Τωρα ως προς το θεμα διατροφη-γυμναστικη και στοχο επιτευξη μυικοτητας η κετογονικη δεν ειναι σε καμια περιπτωση η σωστη προσεγγιση
Θα ελεγα ειναι χασιμο χρονου!!! ΟΜΩΣ!!! Στο χασιμο βαρους ομως απο ατομα τα οποια δεν επιθυμουν να χασουν 5 κιλα αλλα μεγαλα νουμερα ειναι ιδανικη. Ολα εχουν να κανουν με ορμονες και με την ινσουλινη!
Η θερμιδα εαν καποιος θελει μπορει να ψαξει πως προηλθε. Εκει θα καταλαβει οτι το σωμα προφανως δεν ειναι απλα μια φλωγα αλλα κατι πολυ πιο συνθετο .
Εγω ασχολουμαι με τον αθλητισμο και μετραω θερμιδες. Το βρισκω αρκετα βολικο για να παρατηρω που κινουμαι και ειναι χρησιμο εργαλειο οταν το λειτουργεις παρατηρωντας και οχι παιρνοντας ετοιμους αλγοριθμους υπολογισμου. Περαν της θερμιδας κοιταω και τα μακρος γνωριζοντας ποτε να φαω υδατανθρακα ποτε πρωτεινη αρα κρατοντας μεσα στη μερα μου την ινσουλινη σταθερη και ανεβαζοντας την μετα την προπονηση με απλο υδατανθρακα(φρουτο).
Εν κατακλειδι για εμενα ενας παχυσαρκος ειναι πολυ βολικο να ακολουθησει και διαλειματικη νηστεια(μεγαλα γευματα) και κετογονικη(χαμηλη ινσουλινη), μειωμενη πεινα κλπ που ειναι και το βασικο προβλημα ενος παχυσαρκου.
Η αυξητική ορμόνη και η τεστοστερόνη μου σε συνδυασμό με βάρη εκτινάχθηκαν στο διάστημα αλλά... ΔΕΝ είχα καταφέρει να βάλω πολύ μυική μάζα όσο ήμουν σε κέτωση ή σε κετογενική διατροφή. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, δεν ήξερα οτι το κάψιμο λίπους το οποίο όπως είπε ο φίλος το εκπνέουμε, το κατάλαβα στην κέτωση καθώς η αναπνοή αμμωνίας είναι ακριβώς αυτό, το κάψιμο του λίπους. Επίσης δεν ήξερα οτι το αποθηκευμένο λίπος έχει αρκετά ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ και σου κάνει τις υπόλοιπες ορμόνες να τρελαίνονται και τα μαλλιά... να πέφτουν. (η κρεατίνη επίσης μου δημιουργούσε αύξηση τριχόπτωσης).
Όταν έφτασα το λίπος μου περίπου στο 10% και το βάρος μου στα 68 κιλά, το γύρισα σε υδατάνθρακα τις μέρες που γυμναζόμουν και χαμηλούς υδατάνθρακες όταν αναπαυόμουν. Το αποτέλεσμα ήταν σε 1 χρόνο να ανέβω στα 75κιλά με μεγάλη διαφορά στην μυική μου μάζα για 52 ετών, κάτι το οποίο θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον λόγο σαρκοπενίας. (πέρα οτι πολύ το χαίρομαι να βλέπω περίγραμμα κοιλιακών κάθε μέρα... )
Νηστεία δεν κάνω πλεον καθώς κουράστηκα αρκετά και την χρησιμοποιώ μόνο σαν εργαλείο συντήρησης εάν χρειαστεί, καθώς είμαι σε διαλλειματική κάθε μέρα 16/8, με αποτέλεσμα η γνώση που έχω να μου επιτρέπει να τρώω και να προγραμματίζω το φαγητό μου και οχι να τρώω οτι μου έρθει οτι ώρα νάναι.
Επίσης εξακολουθώ εδω και 7 χρόνια να καταχωρώ τα γεύματα στο myfitnesspal με όριο τώρα τις 2000 θερμίδες με 100 πρωτείνη και 247 υδατάνθρακες και 68 λιπαρά αλλά χαλαρά στα macros, δεν είμαι πλέον τοσο αυστηρός. Όλα τζέτ και δεν θα αλλάξω κάτι αν δεν χρειαστεί καθώς έχω πετύχει ομεόσταση και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εμφάνιση μου.
Εδώ να σας πώ οτι εάν είχα μηχανή του χρόνου και μπορούσα να πάω πίσω και να βρώ το εαυτό μου και είχα 1 λεπτό να του πω τι να προσέξει για να μην χάσει χρόνο θα ήταν: " γυμναστήριο για να γίνεις δυνατότερος όχι για να αδυνατίσεις, νηστεία και κέτωση για να χάσεις λίπος, αυτοφαγία, ορμέση, ορμόνες, οιστρογόνα και έλλειψη ύπνου θα σε τρελάνουν. Μάθε να τρώς για τα πράγματα που κάνεις και μην υπνοβατείς και κάνε ΥΠΟΜΟΝΗ. Όταν φτάσεις στα κιλά που θέλεις -5 φάε + υδατάνθρακα - λιπαρά για να μεγαλώσεις και σήκωσε πολύ βαρειά βάρη"!
Τελευταία επεξεργασία: