Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Άκης

Administrator
Απ: Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Δεν μπορώ να σου πω για το σώμα σου, αλλά από εμπειρία δική μου, κάτω των 0,8mg δεν θα δεις το παραμικρό...
Πάντως στα ίδια είμαστε, αν και δεν πρέπει να παίζει ρόλο το ύψος/βάρος, 1.78 @ 76κ.

Επειδή δεν θυμάμαι, πήρες φινα και είδες κάτι;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sovagg

New Member

Ακη ειχα παρει πριν 1.5 χρονο περιπου φινα σε καψουλες του 1mg και δεν ειχα KΑΘΟΛΟΥ στυση.Μετα απο λιγο καιρο(οταν την εκοψα),η στυση μου επανηλθε.Γι'αυτο και ειμαι επιφυλακτικος με τη φινα για ληψη απ το στομα.Αν ομως παιρνω 0.5-0.625mg φινα/ημερα,δεν ξερω αν θα εχω sides..Εσυ τι προτεινεις?? ??? ::)

nikos76

Member

sovagg είπε:
Ακη ειχα παρει πριν 1.5 χρονο περιπου φινα σε καψουλες του 1mg και δεν ειχα KΑΘΟΛΟΥ στυση.Μετα απο λιγο καιρο(οταν την εκοψα),η στυση μου επανηλθε.Γι'αυτο και ειμαι επιφυλακτικος με τη φινα για ληψη απ το στομα.Αν ομως παιρνω 0.5-0.625mg φινα/ημερα,δεν ξερω αν θα εχω sides..Εσυ τι προτεινεις?? ??? ::)

Sovagg..για πόσο καιρό έπερνες την φίνα?Και μετα από ποιο χρονικό διάστημα άρχισες να παρατηρείς ότι κάτι δεν πάει καλά με την στύση σου?Τώρα με την τοπική χρήση σκευασμάτων dht blocker παρατηρείς προβλήματα στη στύση σου?

magic810

New Member

sovagg είπε:

Παιδες αν ειστε αποφασιμενοι να συνεχισετε με φινα δεν υπαρχει μονο το propecia υπαρχει και το finpecia που ειναι πολυ φθηνοτερο......
Γιατι το λεω αυτο.....?
Γιατι θα μπορειτε καλλιστα να κοβετε στη μεση το χαπι του 1mg.....και να παιρνετε ακριβως την ποσοτητα των 0,5mg...
Σε μια περιπτωση που διαβαζα σε ξενο φορουμ ο τυπος παρουσιασε παρενεργειες οπως ελεγε...με χρηση 1,25 mg(proskar κομμενο στα 4)
Ετσι το εκοψε και το ξαναξεκινησε με χρηση 0,5mg...χωρις να εχει δει κατι αρνητικο......
Οσο για μια ερωτηση που εγινε και απαντηθηκε στο θεμα οργανισμου....δεν νομιζω οτι παιζει με κιλα και υψος....αλλα ειναι θεμα ορμονων για τον καθε οργανισμο......
Δεν βγαινει προγραμμα διαιτας για να το υπολογιζεται 1,80 70 κιλα......... :)

sovagg

New Member

nikos76 είπε:
[quote author=sovagg link=topic=298.msg13913#msg13913 date=1245677653]

Sovagg..για πόσο καιρό έπερνες την φίνα?Και μετα από ποιο χρονικό διάστημα άρχισες να παρατηρείς ότι κάτι δεν πάει καλά με την στύση σου?Τώρα με την τοπική χρήση σκευασμάτων dht blocker παρατηρείς προβλήματα στη στύση σου?
[/quote]

Πηρα συνολικα 6 καψουλες του 1mg(δηλ 6 μερες).Δεν συνεχισα να παιρνω φινα βεβαιως,γιατι φοβηθηκα μην μου κανει κανενα μονιμο προβλημα με τη στυση.Τωρα δεν ξερω αν η δοση 1mg ειναι too much για τον οργανισμο μου,παντως δεν ειναι λιγο δυσκολο να εχω side με τη στυση μου με 0.5-0.625mg δοση/ημερα??

lalakos

Member

sovagg είπε:
[quote author=nikos76 link=topic=298.msg13916#msg13916 date=1245682862]
[quote author=sovagg link=topic=298.msg13913#msg13913 date=1245677653]

[/quote]

Πηρα συνολικα 6 καψουλες του 1mg(δηλ 6 μερες).Δεν συνεχισα να παιρνω φινα βεβαιως,γιατι φοβηθηκα μην μου κανει κανενα μονιμο προβλημα με τη στυση.Τωρα δεν ξερω αν η δοση 1mg ειναι too much για τον οργανισμο μου,παντως δεν ειναι λιγο δυσκολο να εχω side με τη στυση μου με 0.5-0.625mg δοση/ημερα??
[/quote]

Sovagg, μου φαίνεται λίγο ζώρικο σε 6 μέρες με 1mg να είδες πρόβλημα στύσης. Μάλλον ήταν θέμα ψυχολογίας.

arhiatros

New Member

Συγγνωμη αν η ερωτηση εχει ξαναειπωθει, αλλα αν καποιος που κανει μακροχροινια χρηση του proscar επιθυμει να κανει παιδια ποτε θα πρεπει να κοψει το proscar?
Δηλ. ποτε θα καθαρισει εντελως ο οργανισμος του απο τη φιναστεριδη για να τεκνοποιησει με ασφαλεια?

magic810

New Member

arhiatros είπε:
Συγγνωμη αν η ερωτηση εχει ξαναειπωθει, αλλα αν καποιος που κανει μακροχροινια χρηση του proscar επιθυμει να κανει παιδια ποτε θα πρεπει να κοψει το proscar?
Δηλ. ποτε θα καθαρισει εντελως ο οργανισμος του απο τη φιναστεριδη για να τεκνοποιησει με ασφαλεια?

To καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου.......!!!!!
Για ενα τοσο σοβαρο θεμα.....!!!!!
Και να ηξερα φιλε μου δεν θα σου απαντουσα.....sorry
Ειναι καλυτερα να συμβουλευτεις εναν ειδικο επι του θεματος.... :)

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

arhiatros είπε:
όσο και αν έψαξα,δεν βρήκα ικανοποιητική απάντηση => από "κόψ'το οπωσδήποτε για 2-3 μήνες", μέχρι "έχουμε ζευγάρια που τεκνοποίησαν, ενώ έπαιρνε ο άντρας 5 mgr καθημερινά(λόγω προστάτη)"

εγώ το σκέφτηκα και αποφάσισα να σταματήσω να παίρνω, και το γύρισα στα τοπικά (λέω για κανένα 6μηνο) - better safe than sorry ;D

arhiatros

New Member

Φίλε Σπυρο θεωρω σωστη την προσεγγιση σου! Ούτε εγω θα αρχισω φιναστεριδη, γιατρος ειμαι και απο οσο εψαξα ολα δειχνουν ότι η δοση 1 mg ειναι ασφαλης αλλα δεν υπαρχουν και μακροχρόνιες ερευνες για να το τεκμηριωνουν απόλυτα, ασε που ειναι και το ποσοστο 2-3% που θα παρουσιασει παρενεργειες.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

arhiatros είπε:

ναι φιλε αν θες την γνωμη μου επειδη το θεμα τεκνοποιησης ειναι τοσο σοβαρο
δεν θα πρεπει να υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα να κανεις ζημια στο εμβρυο

σε μια ερευνα που ειχα διαβασει στο παρελθον σαν ασφαλη χρονο για να μπορεσει να τεκνοποιησει κανεις ειναι το 6μηνο

κατι προσφατα αναφεραν για 3 μηνες

αλλα εγω μην σου πω θα το εκοβα 7 μηνες το proscar αν ηταν να τεκνοποιησω

με καποια πραγματα δεν παιζουν !

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator

sovagg είπε:
Μπορείς να ξαναδοκιμάσεις με μικρές ποσότητες αυτήν την φορά.

magic810 είπε:
Γιατι θα μπορειτε καλλιστα να κοβετε στη μεση το χαπι του 1mg.....και να παιρνετε ακριβως την ποσοτητα των 0,5mg...
Σε μια περιπτωση που διαβαζα σε ξενο φορουμ ο τυπος παρουσιασε παρενεργειες οπως ελεγε...με χρηση 1,25 mg(proskar κομμενο στα 4)
Ετσι το εκοψε και το ξαναξεκινησε με χρηση 0,5mg...χωρις να εχει δει κατι αρνητικο......
Οσο για μια ερωτηση που εγινε και απαντηθηκε στο θεμα οργανισμου....δεν νομιζω οτι παιζει με κιλα και υψος....αλλα ειναι θεμα ορμονων για τον καθε οργανισμο......
Δεν βγαινει προγραμμα διαιτας για να το υπολογιζεται 1,80 70 κιλα......... :)
Σωστή σκέψη για το finpecia. Όσο για τον τύπο που λες, εγώ με "τέταρτα" κομμένο το προσκαρ και είχα "περεμβολές". Όταν το σταμάτησα και το ξαναξεκίνησα με κάτω του 1mg, δεν βλέπω πλέον το παραμικρό.
Ειδικά στις πρωινές στύσεις που άλλους μπορεί να μην τους ενοχλούν (ούτε και εμένα με ενοχλούσε ιδιαίτερα), αλλά με θύμιζε ότι κάτι με μπλοκάρει...
Πλέον όλα (δείχνουν να) λειτουργούν ΟΚ.

Πάντως να θυμάστε το εξής, λίγη φιναστερίδη είναι καλύτερη (για τα μαλλιά) από καθόλου φιναστερίδη. Έστω και ποσότητα πάνω των 0.25mg κάνει δουλειά. Σε διάγραμμα έρευνας, μέχρι και το 0.25mg είχε αποτέλεσμα στην τριχόπτωση, αλλά ο οργανισμός το "κάλυπτε" σε μερικές εβδομάδες και κάποια στιγμή δεν έκανε τίποτα. Με παραπάνω δόση, όλα ήταν οκ.

sovagg

New Member

Άκης είπε:
[quote author=sovagg link=topic=298.msg13923#msg13923 date=1245695614]
Μπορείς να ξαναδοκιμάσεις με μικρές ποσότητες αυτήν την φορά.

[/quote]

Ακη κανω και double A.Τωρα που θα ξεκινησω τη φινα(0,625mg/ημερα,δηλ. 1/8 του προσκαρ),μπορω να συνεχισω παραλληλα και το double A ή ειναι too much η φινα και το double A μαζι??? ??? ::)

A και κατι αλλο-Σε περιπτωση που εχω sides με τη στυση μου και συνεπως θελω να διακοψω το χαπι,σε ποσο καιρο περιπου θα επανελθω?? ::) ??? ??? ???

lalakos

Member

Άκης είπε:
Ειδικά στις πρωινές στύσεις που άλλους μπορεί να μην τους ενοχλούν (ούτε και εμένα με ενοχλούσε ιδιαίτερα), αλλά με θύμιζε ότι κάτι με μπλοκάρει...

Αυτό ακριβώς Άκη. Ως τώρα η μόνη παρενέργεια που παρατήρησα ήταν οι πρωινές, αλλά η όλη φάση μου έδινε, και δίνει ακόμα, την ιδέα ότι κάτι σε μπλοκάρει. Λέω να αρχίσω να κόβω σε 6 σιγά σιγά...

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

sovagg είπε:
Ακη κανω και double A.Τωρα που θα ξεκινησω τη φινα(0,625mg/ημερα,δηλ. 1/8 του προσκαρ),μπορω να συνεχισω παραλληλα και το double A ή ειναι too much η φινα και το double A μαζι??? ??? ::)

A και κατι αλλο-Σε περιπτωση που εχω sides με τη στυση μου και συνεπως θελω να διακοψω το χαπι,σε ποσο καιρο περιπου θα επανελθω?? ::) ??? ??? ???

ναι 1/8 του προσκαρ δεν ειναι πολυ μπορεις και το διπλο Α αλλα δεν συμφωνω με την δοση του Διπλου Α
θα σου δωσει sides

αν σου δωσει και τα κοψεις σε 10 μερες θα δεις οτι εχεις αρχισει να στρωνεις απο τα sides

Άκης

Administrator

sovagg είπε:

Όταν φύγει το προϊόν από το αίμα σου και επανέλθουν τα επίπεδα DHT.
πχ η φίνα φεύγει σε μερικές ώρες, η ντουτα σε εβδομάδες...
Υπολόγισε πάντως ότι οι περισσότεροι παρατηρούν κάτι στην αρχή που φεύγει σε λίγες εβδομάδες. Μπορεί να είδες κάτι συνηθισμένο (πλέον), το οποίο να μην το ξαναέβλεπες μετά από ημέρες.

lalakos είπε:
Αυτό ακριβώς Άκη. Ως τώρα η μόνη παρενέργεια που παρατήρησα ήταν οι πρωινές, αλλά η όλη φάση μου έδινε, και δίνει ακόμα, την ιδέα ότι κάτι σε μπλοκάρει. Λέω να αρχίσω να κόβω σε 6 σιγά σιγά...
Να θυμάσαι ότι όποια αλλαγή μπορεί να φέρει κάποια προσωρινή τριχόπτωση (μερικές ημέρες). Μην σε τρομάξει.

dim74

Member

μετα απο πολυ υπομονη και σκεψη ειμαι ενα βημα στο να κοψω το προσκαρ.το περνω 11 μηνες συνεχεια(δεν εχω χασει μια μερα...) αλλα απο αποτελεσμα ασημαντο!καμια αλλαγη στα μαλλια μου...το εχω ριξει στα τοπικα τωρα και θα αφησω να φτασουν αυτα στους 2-3 μηνες ετσι ωστε να το κοψω το προσκαρ πιο ευκολα...για μενα το αποτελεσμα του μπροστα στους κινδυνους του ειναι μηδεν!

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

α ρε dim εισαι απο τα πολυ παλια μελη του φορουμ

με στεναχωρει ρε συ που δεν εκανες σοβαρη δουλεια με την κωλο φιναστεριδη
η Ρου*** η φινα δινει αποτελεσματα ευκολα πισω αλλα μπροστα οπου μας απασχολει πιο πολυ μας τα χαλαει λιγο
με τα τοπικα ισως καταφερεις περισσοτερα !!!
αντιανρογονα και και αντι Dht

βασικα ρε φιλε οσοι την κοβουν την φινα ψιλο χαλαει η δουλεια ελπιζω με τα τοπικα να τα πας περιφημα στην διακοπη

αυτα απο μενα

take care pal

Άκης

Administrator

dim74 είπε:
μετα απο πολυ υπομονη και σκεψη ειμαι ενα βημα στο να κοψω το προσκαρ.το περνω 11 μηνες συνεχεια(δεν εχω χασει μια μερα...) αλλα απο αποτελεσμα ασημαντο!καμια αλλαγη στα μαλλια μου...το εχω ριξει στα τοπικα τωρα και θα αφησω να φτασουν αυτα στους 2-3 μηνες ετσι ωστε να το κοψω το προσκαρ πιο ευκολα...για μενα το αποτελεσμα του μπροστα στους κινδυνους του ειναι μηδεν!
Σκέφτηκες πάντως ότι πιθανών να μην έχεις ενεργούς θύλακες και γι' αυτό να μην έχεις και τριχοφυία;
Ότι μπορεί το προσκαρ να σου κρατά τα υπόλοιπα μαλλιά;
Πάντως αφού έπαιρνες 1 χρόνο προσκάρ, δεν χρειάζεται να δώσεις τόσο χρόνο στα τοπικά. ήδη τα επίπεδα σου είναι μειωμένα, οπότε μπορείς να το κόψεις και νωρίτερα.

Μπλουζα