Oreo, όταν διαβάζεις ένα headline οφείλεις να το ψάχνεις περαιτέρω. Εσύ το Ισραήλ το βλέπεις από την οθόνη του πληκτρολογίου σου εγώ το ζώ live και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται. Κυκλοφορώ, μιλάω με ανθρώπους του υπουργείου υγείας για τους ανθρώπους που έχω κάτω, κλπ. Άρα έχω πλήρη επίγνωση των δεδομένων και των εξελίξεων. Αυτό που πόσταρες είναι μια καταρχήν διαπίστωση που έχει αρκετούς επικριτές ακόμα και στο Ισραήλ κατά πόσον είναι σωστή. Κάνε ένα κόπο και δες το προηγούμενο ποστ μου (το ποστάρω ξανά παρακάτω). Δεν υπάρχει κάτι πρωτόγνωρο πέραν του γεγονότος ότι η Δέλτα είναι πιο μεταδοτική και ότι πρέπει να ανέβουν από το 65% που είναι τώρα ακόμα πιο ψηλά κάτι που ήδη γίνεται. Η ζωή στο Ισραήλ συνεχίζεται κανονικά. Σήμερα γύρισα, η ίδια εικόνα. Αρνητές δεν υπάρχουν ούτε και αγωνία. Κρούσματα υπάρχουν αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι είναι πολύ χαμηλά. Φυσικά η νέα κυβέρνηση οφείλει να κάνει το καθήκον της να είναι προσεκτική και αυτό κάνει.
"Άρθρα για covid-19 με προέλευση bankingnews.gr ή resist-to-exist όπως καταλαβαίνεις τα αγνοώ γιατί δεν υπάρχει ούτε αντικειμενικότητα ούτε λογική προσέγγιση (και εξήγηση) του γεγονότος.
Είναι δεδομένο ότι αν έχουμε βαριά νοσήσαντες αυτοί θα είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και αρκετοί από αυτούς θα είναι εμβολιασμένοι αφού πλέον όλος σχεδόν ο πληθυσμός είναι εμβολιασμένος. Ως γνωστόν όσο μεγαλύτερος είσαι δημιουργείς λιγότερα αντισώματα και αυτό σημαίνει ότι οι αυξημένες μεταδοτικότητες και υψηλότερα φορτία θα οδηγήσουν και κάποιους εμβολιασμένους μεγάλης ηλικίας να νοσήσουν. Αυτό είναι προφανές και για αυτό και είναι στα σκαριά η 3η δόση για τους μεγάλους σε ηλικία που δεν έχουν επαρκή αντισώματα."
Αν θες να έχεις μια καλύτερη εικόνα δες το παρακάτω:
Recent data from Israel suggests two doses of the Pfizer shot are 64% effective at preventing infection and symptomatic Covid-19 from the Delta variant, a significant drop from earlier studies of around 90%.
www.forbes.com