Η ζωη με Covid-19

oreo

Well-Known Member
Θα ήθελα να κάνω μια τελευταία ερώτηση και να μου απαντήσετε με πάσα ειλικρίνεια μιας κ σκοπεύω όπως σε προηγούμενο νήμα που σταμάτησα τον αντίλογο να σταματήσω κ εδώ. Έχω αναφερθεί πάλι σε αυτό κ επειδή η απάντηση που πήρα δεν είχε υπόβαθρο τεκμηριωμένο, σκέφτομαι να επαναδιατυπώσω.
Αν τελικά αποδειχθεί(το απεύχομαι) κατα ένα μεγάλο ποσοστό φιάσκο ο εμβολιασμός(όπως το φιάσκο του εμβολιασμού το 1976 στην Αμερική, παρενέργειες - αναποτελεσματικότητα - θάνατοι) πια θα είναι η θέση σας μετά ως υπέρμαχοι του εμβολιασμού ? Θα ζητήσετε ένα απλό συγνώμη, σαν τον Πορτοσάλτε που αφόριζε για τον εμβολιασμό κ μετά μυξοκλαιγόταν live στην tv, λέγοντας οτι έπεσε θύμα κοροϊδίας ?
Για το Astrazeneca κ to Johnson που έγιναν τα γνωστά ευτράπελα, τι αποφανθήκατε ? Οτι ευτυχώς που τα δοκίμασαν οι x κάποιοι , έτσι ώστε καταλήξατε με ευκολία στις δύο δόσεις του Pfizer ?
Παρακαλώ θα ήθελα απάντηση επι των ερωτήσεων κ όχι τα γύρω γύρω όλοι και γενικότητες.
Ρωτάω καθαρά προς δική μου ενημέρωση, ευχαριστώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια ξανά και ξανά .....που είναι η ευαισθησία σας για τους χιλιάδες ετήσιους θανάτους από την πεινα και δίψα σήμερα; το 2021; Τους εκαντοντάδες χιλιάδες θανάτους στα τροχαία ; Τους πρόσφυγες που πνίγονται στην Μεσόγειο και το Αιγαίο αφού έφυγαν από την χώρα τους που βομβαρδίζεται; Δεν βλέπω το ίδιο πάθος ...το ίδιος σθένος να στηρίξετε το "δίκαιο".... Βασικά καν αναφορά δεν έχει γίνει στο φόρουμ όχι να ανοίξει κάποιο νήμα αφού μου γίνατε όλοι ξαφνικά τόσο ευαίσθητοι...τι πάθατε με τον κορονοιο; Μήπως μου γίνατε τόσο ευαίσθητοι επειδή αυτός ο κίνδυνος σας χτυπά την πόρτα ; Είναι δίπλα σας ; Άραγε ποιος είναι τελικά ο παρτακιας ο ελληναρας και όλα τα διακοσμητικά που χρησιμοποιείτε; Μηπως να κοιτάχτουμε και λίγο στο καθρέφτη να και να κάνουμε καμιά αυτοκριτική; Σταμάτηστε να λέτε ψεκασμενους και φαντασμένους όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν και δείξτε τον απαραίτητο σεβασμό στην απόφαση τους όπως κάνουν και αυτοί για εσάς ...αν δεν το κανετε απλά τους φανατιζετε και τους αυξάνετε σε αριθμό....

aeratos28

Just aeratos
Για αυτό φίλε μου tol (καλώς ήρθες και πάλι,πολύ ευχάριστη η παρουσία σου στο φόρουμ,χαίρομαι που ξανασυζητώ μαζί σου) δεν θα έπρεπε να υπήρχε η μονιμότητα στο δημόσιο και μόλις δεν υπακούσει ειδικά σε κάτι τέτοιο ο υπάλληλος να του έδιναν μαζί και την απόλυση ,να σου λεγα εγώ μετά το θα έλεγε ο θου βου ξάδερφος με την επιχειρηση γης Μαδιάμ..
Αληθεια, φιλε Γιωργο;
Ειναι λογικα ολα αυτα;

Απειλες για πανηγυρια και συλλαλητηρια;

Αν καποιος δε θελει να εμβολιαστει, να τον αφησουμε ησυχο;

Μηπως ειναι καλυτερο να μας αφησει ησυχο αυτος ο δηθεν σκεπτομενος αρνητης των εμβολιων;

Αφου αρνειται να συμμορφωθει σε κοινωνικους κανονες, μηπως ειναι προτιμοτερο να παψει να αποτελει μελος του κοινωνικου συνολου;

Αφου επιλεγει να συμπεριφερεται ατομικα, εγωιστικα, με ιδιοτελεια....αφου επιλεγει να θετει σε κινδυνο την υγεια των συμπολιτων του, οντας μια "κινουμενη βομβα" υπερμεταδοσης του κορωνοϊου, μηπως ειναι προτιμοτερο να απομονωθει απο τους υπολοιπους;

Δυστυχως, πολλοι αδυνατουν να καταλαβουν οτι σε μια κοινωνια δεν κανει ο καθενας αυθαιρετα και ανεξελεγκτα ο,τι γουσταρει. Απο τη στιγμη που οι πραξεις του εχουν θετικο ή αρνητικο αντικτυπο στους υπολοιπους, πρεπει, επιτελους, να μαθει τι σημαινει συλλογικη υπευθυνοτητα και να σταματησει να σκεφεται με γνωμονα αποκλειστικα τον εαυτουλη του.

Ειλικρινα απορω με ολους εκεινους που σηκωνουν το μπαϊρακι της ελευθεριας και το παιζουν επαναστατες. Αληθινος επαναστατης ηταν ο Μακρυγιαννης. Ο αγραμματος αγωνιστης που εγραψε για το "εμεις", για την αναγκαιοτητα να θυσιαζουμε την προσωπικη μας βολή (καλοπεραση) για χαρη του κοινωνικου συμφεροντος.

Προχθες συζητουσα με τον πρωτο μου ξαδερφο. Εργαζεται (βυσματικα, οπως χιλιαδες Ελληναρες) στον τομεα υγειας (βοηθεια στο σπιτι). Με εβγαλε απο τα ρουχα μου. Με εφτασε στα ορια μου.

Επικαλουμενος τις θεωριες συνωμοσιας (που του εχουν εμφυτευθει στο "σταφιδομυαλο" του χρονια τωρα) καυχοταν για την "εξυπναδα" του να κανει καθε εβδομαδα πλαστα self test. Χαιροταν που ξεγελουσε το κρατος. Απειλουσε οτι, αν τον υποχρεωσουν να εμβολιαστει, θα τα κανει ολα "γης Μαδιαμ".

Αυτος ειναι ο νεοελληνας...ενας ανευθυνος, υπεροπτης, θρασυς εγωιστης που αδιαφορει για ολους τους αλλους με τους οποιους συναναστρεφεται καθημερινα.

Το παιζει "εξυπνακιας"...απεκδυεται τις προσωπικες ευθυνες...κατηγορει παντοτε τους αλλους...αρνειται να κοιταξει καταματα τον καθρεπτη και να επωμιστει το μεριδιο ευθυνης που του ανηκει.

Τετοια ατομα υποσκαπτουν τα θεμελια του κοινωνικου βιου. Ειναι μονο κατ' ονομα πολιτες...στην πραγματικοτητα ειναι οπορτουνιστες, συμφεροντολογοι, ατομιστες.

Πότε, επιτελους, θα καταλαβουμε οτι δεν ανηκουμε μονο στον εαυτο μας; Αν θελουν καποιοι να ανηκουν μονο στον λατρεμενο εαυτουλη τους, ας φυγουν απο την κοινωνια. Ας ανεβουν στα κατσαβραχα, να απομονωθουν, να ζησουν σαν τα αγρια θηρια.

Αλλιως, πρεπει να συνειδητοποιησουν οτι η ομαλη κοινωνικη συμβιωση προϋποθετει κοινωνικη υπευθυνοτητα, περιορισμο της ανεξελεγκτης ατομικης ελευθεριας, υπακοη σε κοινωνικους κανονες συμβιωσης.

Και ναι...οταν το "φτωχο" μυαλουδακι καποιων δεν μπορει να λειτουργησει κοινωνικα και υπευθυνα, πρεπει καποιοι αλλοι να τους επιβαλλουν αυτο που οικειοθελως θα επρεπε οι ιδιοι να κανουν. Αφου δεν μπορουν μονοι τους να αντιληφθουν την υψιστη σημασια της κοινωνικης ευθυνης, πρεπει να εξαναγκαστουν να μαθουν να λειτουργουν ως υπευθυνα ελλογα ατομα.

• Like
Reactions: tol

Georgie

Well-Known Member
Ετοίμαζομαι για ποτάρα (με εμβολιασμένους) κ αφιερώνω στους Σαλονικιούς φίλους : Χρήστος Σαρλάνης - Θα ξαναπάς στην Σαλονίκη π' αγαπάς.
Εχεις ρίξει πολυ γαρύφαλο σε πίστα εσυ !

Έβαζες και spor fm στο αμάξι σε επιστροφή μετα απο ξενύχτι ?
Αν ναι, εισαι αδελφός .

vlafo

Well-Known Member
Ετοίμαζομαι για ποτάρα (με εμβολιασμένους) κ αφιερώνω στους Σαλονικιούς φίλους : Χρήστος Σαρλάνης - Θα ξαναπάς στην Σαλονίκη π' αγαπάς.
Δεν τα ξέρω αυτά είναι πολύ soft για μένα .
Εγώ άκουγα μόνο κυανόκρανους,σκύλους που τους ξέρανε λίγοι.
Αυτά είναι για εσάς.

Nik.Mos

Well-Known Member
Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια ξανά και ξανά .....που είναι η ευαισθησία σας για τους χιλιάδες ετήσιους θανάτους από την πεινα και δίψα σήμερα; το 2021; Τους εκαντοντάδες χιλιάδες θανάτους στα τροχαία ; Τους πρόσφυγες που πνίγονται στην Μεσόγειο και το Αιγαίο αφού έφυγαν από την χώρα τους που βομβαρδίζεται; Δεν βλέπω το ίδιο πάθος ...το ίδιος σθένος να στηρίξετε το "δίκαιο".... Βασικά καν αναφορά δεν έχει γίνει στο φόρουμ όχι να ανοίξει κάποιο νήμα αφού μου γίνατε όλοι ξαφνικά τόσο ευαίσθητοι...τι πάθατε με τον κορονοιο; Μήπως μου γίνατε τόσο ευαίσθητοι επειδή αυτός ο κίνδυνος σας χτυπά την πόρτα ; Είναι δίπλα σας ; Άραγε ποιος είναι τελικά ο παρτακιας ο ελληναρας και όλα τα διακοσμητικά που χρησιμοποιείτε; Μηπως να κοιτάχτουμε και λίγο στο καθρέφτη να και να κάνουμε καμιά αυτοκριτική; Σταμάτηστε να λέτε ψεκασμενους και φαντασμένους όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν και δείξτε τον απαραίτητο σεβασμό στην απόφαση τους όπως κάνουν και αυτοί για εσάς ...αν δεν το κανετε απλά τους φανατιζετε και τους αυξάνετε σε αριθμό....
Προσωπικα μπορω να καταλαβω το μηνυμα που θελεις να περασεις Γιωργο και χτυπας φλεβα με τα ερωτηματα που θετεις σχετικα με την απουσια ευαισθησιας σε αλλα σοβαρα ζητηματα περα της υγειονομικης κρισης covid.Δυστυχως τα αντανακλαστικα των συχρονων κοινωνιων ειναι "βραδειας καυσεως" ,τις περισσοτερες φορες δεν θα ασχοληθουμε με κατι παρα μοναχα οταν ο κινδυνος φτασει στο κατωφλι του σπιτιου μας.Ας ειναι αυτη η ιστορικη προκληση που βιωνουμε που θα σημανει την απαρχη μιας περισσοτερο ευαισθητοποιημενης κοινωνιας απεναντι σε ζητηματα κοινωνικης αδικιας,ελλειψης ισοτητας κτλ.Πραγματικα το ελπιζω και το ευχομαι!
Η αποδοχη αυτης της λογικης βασης δεν αναιρει ομως την επιτακτικη αναγκη του μαζικου εμβολιασμου,ισα ισα που την ενισχυει.Το κανουμε οχι επειδη μας το ζηταει η κυβερνηση αλλα ακριβως επειδη ειμαστε κοινωνικα ευαισθητοι και σκεφτομαστε με το εμεις και οχι με το εγω,επειδη ξερουμε οτι αν δεν γινει αυτο τοτε το συνολο της κοινωνιας θα επωμιστει το αρνητικο βαρος της επιλογης της αδρανειας απο ενα μικρο μερος της.

vag25

Well-Known Member
Για το Astrazeneca κ to Johnson που έγιναν τα γνωστά ευτράπελα, τι αποφανθήκατε ? Οτι ευτυχώς που τα δοκίμασαν οι x κάποιοι , έτσι ώστε καταλήξατε με ευκολία στις δύο δόσεις του Pfizer ?

Τα Astrazeneca-johnson μελετηθηκαν και τα αποτελεσματα δειχνουν οτι εξαιρετικα σπανια βγαζουν θεματα.
Και απο φαγητο εξαιρετικα σπανια καποιοι πεθαινουν. Με ενα προχειρο search βρηκα εναν να εχει πεθανει απο γαριδες. Ευτραπελα και με την παραγωγη γαριδων?

oreo

Well-Known Member
Εχεις ρίξει πολυ γαρύφαλο σε πίστα εσυ !

Έβαζες και spor fm στο αμάξι σε επιστροφή μετα απο ξενύχτι ?
Αν ναι, εισαι αδελφός .
Όχι ρε Τζόρτζι, μαλλιά μέχρι την πλάτη ήταν η αρχή, doors,black sabbath, jethro tull και τα συναφή η φάση. Μετά χαιλίστικα ντυσίματα και συνδυασμός rock n roll χορού στα μπαράκια κ ζεμπεκιά σε ελληνάδικα (με διάφορες επισκέψεις σε rave party). Πετάω λουλούδι και χορό στην πίστα στα μπουζούκια μου προκαλούν τον γέλωτα, αν κ πάντα "εκτιμούσα" τις λουλουδούδες. Η στροφή στο ελληνικό, είναι η ανάγκη να ακούσω κάτι που πατάει στο συναίσθημα, στην γλώσσα μου. Να πούμε για καμμιά ιδιαίτερη στιγμή να ακούσω madrugada εννοείται.
Επιστροφή απο ξενύχτι και αθλητικά??? χαχχαχαχαα , όχι ποτέ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Τα Astrazeneca-johnson μελετηθηκαν και τα αποτελεσματα δειχνουν οτι εξαιρετικα σπανια βγαζουν θεματα.
Και απο φαγητο εξαιρετικα σπανια καποιοι πεθαινουν. Με ενα προχειρο search βρηκα εναν να εχει πεθανει απο γαριδες. Ευτραπελα και με την παραγωγη γαριδων?
Δεν είδα κανέναν να μας πρήζει τα @@ να φάμε γαρίδα όμως

Georgie

Well-Known Member
Και πατσά το πρωί στην Αλεξάνδρας στο μαγαζί δε θυμάμαι πως το λένε.
Επειδή έφυγα απο Ελλαδα πριν απο πολλα πολλα χρονια εχω μείνει ακομα στο τοστ( panini) για τα after hours .
Αντε και κανένα βρωμικο στο Hilton ( θεϊκό)
Πατσά και ποδι ουτε για αστείο .

Harris_G

Well-Known Member
Αυτό είναι που θρέφει το γαστριμαργικό χάσμα Αθήνας-Θεσνίκης. Ο πατσάς. Αυτά για τις μπουγάτσες και τα σουβλάκια-καλαμάκια-σάντουιτς είναι στάχτη στα μάτια...

vlafo

Well-Known Member
Επειδή έφυγα απο Ελλαδα πριν απο πολλα πολλα χρονια εχω μείνει ακομα στο τοστ( panini) για τα after hours .
Αντε και κανένα βρωμικο στο Hilton ( θεϊκό)
Πατσά και ποδι ουτε για αστείο .
Καλό ήταν αλλά το καλύτερο βρώμικο ever σε όλη την Αττική ήταν στον Billy στη Λ Αμφιθέας φίλε.
Λουκάνικο χωριάτικο και σουβλάκι στα κάρβουνα.Άστα θεϊκό.
Έκλεισε όμως γιατί το παιδί ήταν από Καλαμάτα και όπως καταλαβαίνεις τράβηξε άλλους δρόμους.

vlafo

Well-Known Member
Ban στον Χριστόφορο για το οποίο σαφώς φταίει το εμβόλιο.
Κακώς φίλε του το έριξες,ανήκει στο 6% που δεν θα αλλαξουνε ποτέ μυαλά.
Όπως ξέρεις πολύ καλά,δημοκρατία είναι να αφήνεις τον άλλον να λέει ότι θέλει ακόμα και ότι η γη είναι επίπεδη και να χαρακτηρίζεται γραφικός.
Άστο να πέσει κάτω τι πιστεύεις ότι περνάει λάθος μήνυμα;

koumparos

Well-Known Member
Ολοκλήρωσα τον εμβολιασμό χτες.Ακουγονται φήμες για τρίτη ενισχυτική δόση μέσα στο 6μηνο.ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.Ναι έβαλα πλάτη αλλά αποφασίστε ποια είναι η οριστική λύση.Εχετε αρχίσει και κουράζετε τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο που το ποσοστό αρνητών είναι μεγάλο.

Μπλουζα