Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Όπως βλέπεις ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός στην διατύπωσή μου και καμία λέξη δεν ήταν τυχαία.
Δεν δέχομαι να αφήνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι το χάπι έχει παρενέργειες σε ένα τόσο μικρό ποσοστό χρηστών όσο αναφέρεται επίσημα, ενώ σε ένα κάρο polls σε τόσα πολλά forums να προκύπτει μία άλλη πραγματικότητα. Και όχι, δεν πιστεύω ότι ο πληθυσμός των χρηστών που εμφανίζει παρενέργειες τείνει να είναι τόσο πιο δραστήριος στην έκφραση της δυσαρέσκειας του, όπως πολλοί λένε!
Ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι η συνεχής καταστολή της DHT σε ποσοστό σχεδόν 70-75% μπορεί να θεωρείται τόσο αθώα.
Θαυμάζω γενικά την συνεισφορά σου στο φόρουμ, τις γνώσεις σου και τον τρόπο σκέψης σου αλλά στο συγκεκριμένο θέμα με εκπλήσσει η άποψή σου και διαφωνώ κάθετα.
Εμένα με λυπεί κυρίως το ότι κάποιοι άνθρωποι παρά τις παρενέργειες συνεχίζουν την φίνα για να σώσουν τα μαλλιά τους χάνοντας το πιο ωραίο πράγμα της ζωής απλά και μόνο για μερικές τρίχες που δεν παίζουν και τόσο ρόλο πια για καμία γυναίκα.
Το ιδανικο θα ηταν οι της DHI να γραψουν οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος παρενεργειων, αλλα διπλα να ενημερωνουν οτι αν δεν παρεις fina θα χρειαστεις-λεμε τωρα- ...3-4 μεταμοσχευσεις τουλαχιστον.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Το θεμα ειναι οτι η ανικανοτητα [ED] (στις διαφορες διαβαθμισεις της) ειναι εκ φυσεως πιο συχνη απ οτι νομιζουν οι περισσοτεροι. Ειναι προφανες λοιπον οτι ενα ποσοστο ατομων που ασχετα απο την φινα θα εμφανιζαν ED ετσι κι αλλιως, να κατηγορησουν το φαρμακο για αυτην και οταν το κοψουν αργοτερα και η ανικανοτητα παραμεινει να μιλησουν για μονιμο προβλημα. Ας μην ξεχναμε οτι το κυριο αιτιο ανικανοτητας ειναι το καπνισμα! Σημαντικο ρολο παιζουν και καρδιαγγειακα νοσηματα, ο διαβητης, η παχυσαρκια και διαφορα αλλα που ομολογουμενως με τις συγχρονες συνηθειες των ανθρωπων δεν ειναι επισης σπανιες. Το να καπνιζει καποιος αλλα απο πανω να αποφευγει τη φινα ειναι τερμα υποκριτικο (ακομα κ αν δουμε το τσιγαρο μονο ως προς τις παρενεργειες ως προς τη στυση). Αυτη ειναι και η αιτια που οι δηλωσεις της μερκ εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο τις προσωπικες δηλωσεις του καθενος στο ιντερνετ... οτι δλδ δεν μπορουμε να ξερουμε το ακριβες ιστορικο του καθενος, ουτε να λαβουμε υποψη ξεκαθαρα τη στατιστικη επιρροη πκυ ειχε το συγκεκριμενο φαρμακο σε σχεση με το ιδιαιτερο περιβαλλον του, τη διαθεση και τη διατροφη του.
Για να δωσω και το προσωπικο στοιχειο, πριν δυο τρια χρονακια (πριν ξεκινησω φινα και πριν καν εχω θεμα με τριχοπτωση) ειχα μια περιοδο που ημουν πιο αγχωμενος και ετυχε παρα πολλες φορες να εχω θεματα που η "σημαια" δεν σηκωνοταν. Σε σημειο που σκεφτηκα μηπως υπηρχε καποιο οργανικο προβλημα πανω μου. Ωστοσο μετα απο μερικους μηνες και με τη διατροφη και τη γυμναστικη μου να ειναι στην εν τελεια, εχοντας ξεκινησει τον τελευταιο 1+ χρόνο τακτικά φίνα, έχω επανέλθει πληρως. Ειναι λογω της φινας? Προφανως οχι. Ηταν καθαρα θεμα διαθεσης. Αν ομως χρησιμοποιουσα την λογικη πολλων θα επρεπε να ισχυριστω οτι αποτελω περιπτωση οπου η φινα θεραπευσε την ED μου! Και αντιστοιχα αν εκεινο το διαστημα ειχε τυχει να ειχα ηδγ ξεκινησει φινα, δεδομενης και της τρομολαγνικης πληροφορισης που θα επαιρνα ειν πολυ πιθανο να αποτελουσα αλλη μια απο τις "μαρτυριες" οτι η φινα καταστρεφει τη στυση και οτι τα "ποσοστα της μερκ ειναι ψευδη".
To ιδανικό θα ήταν να κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι γιατροί καθημερινά (δεν θα γράψω σοβαροί γιατροί γιατί θα παρεξηγηθώ). Να χορηγήσουν το εγκεκριμένο φάρμακο (αν εκτιμήσουν ότι χρειάζεται) και με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο να καταλήξουν στο αν μπορεί να συνεχίστει ή όχι η χρήση του. Κατ΄αυτό τον τρόπο Δημήτρη θα βοηθήσουμε και τους πιτσιρικάδες στο να μην το παίρνουν ασύστολα.
Φιλε stripar για ριξε καμμια ιδεα πανω σε αυτο που ειπες.Συμφωνώ
Και να προσθέσω ότι υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να περιοριστούν οι όποιες παρενέργειες της finas,
σε τεράστιο βαθμό για το ποσοστό των χρηστών που ταλαιπωρούνται
Όπως προανέφερα και στον vag25 μου είναι αδιάφορο αν το ποσοστό είναι πολύ μικρό ή απλά μικρό. Δεν είναι καθολικό και προκύπτει από άπειρες μελέτες και δημοσιεύσεις. Προφανώς και υπάρχει και placebo effect και η λογική λέει ότι ο πληθυσμός των χρηστών που έχουν παρενέργειες είναι πιο δραστήριος γιατί ψάχνει το θέμα. Κάποιος που δεν έχει απλά δεν ασχολείται.
Αυτό που είπες είναι τελείως λάθος και hoax. Είναι σαν να λες ένας άνθρωπος δεν έχει ερυθρά αιμοσφαίρια ή αδρεναλίνη.Αυτό είναι επιχείρημα? Εγώ θα το αντιστρέψω. Γιατί να μην είναι? Το ξέρεις ότι υπάρχουν πληθυσμοί στους οποίους απουσίαζει πλήρως η DHT (φυλές Ινδιάνων) η ΑΓΑ είναι άγνωστη και ζουν φυσιολογικές ζωές για αιώνες χωρίς άλλα θέματα υγείας.
ΑγαπητέΧάπια ενάντια στα χάπια είναι ο φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των παρενεργειών?
Βέβαια υπάρχουν πολλά φυτικά σκευάσματα και φυσικοί τρόποι ,
και να προσθέσω ακόμα:-προσεκτικοτερη διατροφη με λιγοτερη ζαχαρη και λιπαρα.Αρκετα ψαρικα-λαχανικα-φρουτα-ξηρους καρπους.
-καθολου αλκοολ-τσιγαρο
-γυμναστικη καθημερινα ,και με βαρη και αεροβια