Αδιάφορο το εάν ψεύδεται μια φαρμακευτική εταιρεία? Μάλιστα... Απέχω πολύ από φανατικούς συνομωσιολόγους αλλά το ποσοστό της Merck είναι εντελώς ψεύτικο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί υπόλογη για αυτό.
Το όποιο αντεπιχείρημα τύπου "κάνε επίσημη έρευνα" είναι τελείως κενό. Τι πάει να πει επίσημη? Ποιος καθορίζει την "επισημότητα"? Το πλήθος των συμμετεχόντων? Αυτός που την διεξάγει?
Εσύ πως ακριβώς ξέρεις με τι κριτήρια και ποιες ακριβώς λεπτομέρειες διεξήχθη η έρευνα της Merck για τα συμπτώματα?
Θέλω να σου πω ότι οποιαδήποτε μικρή έρευνα και αν σου δείξω από τις διάφορες στο google μπορείς κάλλιστα να την απορρίψεις, και αυτό οδηγεί σε ένα loop της κουβέντα
Πότε ακριβώς αναφέρθηκα στη συγκεκριμένη έρευνα της Merk ονομαστικά? Ποτέ. Άρα τα ανωτέρω σχολιά σου μάλλον αναφέρονται στους υπολοίπους. Η δική μου λογική και τοποθέτηση έχει αναλυθεί ανωτέρω.
Αυτό που είπες είναι τελείως λάθος και hoax. Είναι σαν να λες ένας άνθρωπος δεν έχει ερυθρά αιμοσφαίρια ή αδρεναλίνη.
http://www.belgraviacentre.com/blog/native-americans-and-hair-loss/
Ποτέ δεν γράφω κάτι αν δεν το έχω διερευνήσει ή δεν έχω σοβαρή πληροφόρηση. H σελίδα της Belgravia που αναφέρεις είναι από τα πρώτα αποτέλεσμα ενός απλού google search. Αυτό που ανέφερα είναι η πληροφόρηση που είχα από τους Dr. Shapiro & Wong σε κατ' ιδίαν συζητήσεις στο workshop του Ιουνίου. Αυτοί οι 2 μαζί με μια σειρά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγων, γενετιστών, κλπ) διεξάγουν μια πολύ μεγάλη έρευνα στην Αμερική που έχει σχέση με τα χαρακτηριστικά διαφόρων ινδιάνικων φυλών. Η έρευνα είναι στα τελικά στάδια και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε επίσημο ιατρικό περιοδικό το 2018. Παρολαυτα, έχουν καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα τα οποία μοιράστηκαν μαζί μου και η διαπίστωση είναι η παντελής απουσία DHT σε αρκετές φυλές ινδιάνων ή οι πολύ μικρές ποσότητες ανάλογα με την επιμειξία τους με Καυκάσιους. Πάντως χαίρομαι που το σχολίασες γιατί το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για προφανείς λόγους
Τελευταία επεξεργασία: