Νεα ερευνα-πολυεργαλειο Κορεατων

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

somari

Active Member
Βλέπω στασιμότητα, αλλά μην βίαζομαι καλύτερα, υποτίθεται ΝΕΑ τρίχα σε θύλακα θέλει κανένα μήνα περίπου για να σκάσει μύτη...

Ας μην αποκλείουμε το γεγονός να θέλει και περισσότερο. Μήνα υπό φυσιολογικές συνθήκες ή αποδεδειγμένα τόσο, οποιοεσδήποτε κι αν είναι αυτές;

3746741

Member
Ψαχνομαι κ εγω να δυναμωσω την θεραπεια μου γιατι εδω κ 2 χρονια παιρνω μινοξιδιλη κ σπιρολακτονη αλλα το τελευταιο διμηνο εχω αρχισει κ παρατηρω αραιωση.....

Το vpa ειναι ενα σκευσμα το οποιο εχει παρει εγκριση ή απλα πειραματιζομαστε εμεις με αυτο??

3746741

Member
αρα κ απο παρενεργειες η τυχον προβληματα που μπορει να προκαλει στο δερμα δεν ξερουμε τιποτα.....??

kos1987

New Member
3746741 είπε:
αρα κ απο παρενεργειες η τυχον προβληματα που μπορει να προκαλει στο δερμα δεν ξερουμε τιποτα.....??

Δεν εχουμε ιδεα τι μπορει να βγαλει.Εχει ξαναδοκιμαστει στο δερμα αλλα οχι στο τριχωτο.
Εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι τυχον παχυνση του δερματος - ινωση.Ειναι γνωστο οτι το wnt path ενεργοποιει και τους ινοβλαστες.Βεβαια οι κορεατες ειδαν οτι με το vpa δεν υπαρχει προβλημα, αντιθετα το licl προκαλουσε τετοια φαινομενα και μαλιστα εντονοτατα.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21873331
Θα το ψαξω αλλα οχι τωρα απο δω που ειμαι γιατι δεν γινεται...βεβαια και τα ρετινοειδη προκαλουν το ιδιο πραγμα αλλα δεν ειδα καποιος να επαθε ολικη καταστροφη. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3772160

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεδομένου ότι στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα το δέρμα είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο τριχωτό (πλάι - πίσω), τότε γιατί η πάχυνση του δέρματος θεωρείται απαραίτητα κακό?

kos1987

New Member
GOMI είπε:
Δεδομένου ότι στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα το δέρμα είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο τριχωτό (πλάι - πίσω), τότε γιατί η πάχυνση του δέρματος θεωρείται απαραίτητα κακό?

Ποιος σου ειπε οτι η λεπτυνση αυτη οφειλεται σε ελλειψη κολλαγονου?
Μπακαλιστικα εαν υπαρχει υπερπαραγωγη κολλαγονου τοτε τα τριχ/κια δεν θα μπορουν να τραφουν και θα ψοφησουν.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kos, για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Συμφωνούμε ότι στους έχοντες πρόβλημα η πάσχουσα περιοχή είναι πιο λεπτή (σαν τσιγαρόχαρτο) από την υπόλοιπη? Στο παρελθόν είχαμε κάνει ένα τεστ με φίλους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα με δερματοπτυχόμετρο που είναι για λιπομέτρηση και καμιά σχέση με το δικό μου.
Από κει και πέρα, δεν μίλησα για υπερπαραγωγή κολλαγόνου αλλά για γενική πάχυνση δέρματος. Εκτός αν το vpa μπορεί να την προκαλέσει μόνο με τον τρόπο που αναφέρεις οπότε πάω πάσο...
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος και η airol μπορεί να προκαλέσει κάποια πάχυνση....

lab_rat

Member
GOMI είπε:
kos, για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Συμφωνούμε ότι στους έχοντες πρόβλημα η πάσχουσα περιοχή είναι πιο λεπτή (σαν τσιγαρόχαρτο) από την υπόλοιπη? Στο παρελθόν είχαμε κάνει ένα τεστ με φίλους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα με δερματοπτυχόμετρο που είναι για λιπομέτρηση και καμιά σχέση με το δικό μου.
Από κει και πέρα, δεν μίλησα για υπερπαραγωγή κολλαγόνου αλλά για γενική πάχυνση δέρματος. Εκτός αν το vpa μπορεί να την προκαλέσει μόνο με τον τρόπο που αναφέρεις οπότε πάω πάσο...
Και αυξανει το κολλαγονο επισης!

kos1987

New Member
GOMI είπε:

Για να τα βαλουμε σε μια σειρα:Πραγματι το δερμα στην καραφλη περιοχη ειναι λεπτοτερο.Αυτο οφειλεται στο οτι το στρωμα που αποτελειται απο λιποκυτταρα συρρικνωνεται.Το πανεπιστημιο του yale περυσι το εδειξε αυτο.
Κοιτα προσεκτικα τις τομες απο τα ποντικια των κορεατων http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3323655/figure/pone-0034152-g001/
Στα ποντικια που εβαλαν vpa προσεξε τα μεγαλα κενα που υπαρχουν αναμεσα στα τριχ/κια κατω προς τη ριζα.Ξερεις τι βρισκονταν εκει?Λιποκυτταρα.Οποτε εχουμε μια ενδειξη οτι κατι γινεται.Επομενως εαν το vpa προκαλεσει παχυνση της λιπαρης στιβαδας του δερματος σε μας θα εχουμε κατι θετικο.Το ασχημο ειναι οτι γενικα οι gsk3b inhibitors προκαλουν ενεργοποιηση των ινοβλαστων.To licl ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα.Τωρα το vpa στις συγκεντρωσεις αυτες δεν προκαλει κατι τετοιο συμφωνα με τα μεχρι τωρα ευρηματα.

Μιας και εχουμε μπει για τα καλα στο καλοκαιρι και η ανοιξη τελειωσε εχω να τονισω κατι.Εχω αλλεργικη ρινιτιδα.Φετος ενω εβαζα μινοξ παρατηρησα μια μειωση των συμπτωματων, σε σχεση με τα προηγουμενα 10 χρονια που πρωτοεμφανιστηκε.Αυτο συνεχιστηκε και με το vpa και μαλιστα σε πιο μεγαλο βαθμο.Ετσι για πρωτη φορα δεν πηρα αντισταμινικα....
Τωρα πως γινεται να συνδεονται τα καραφλοφαρμακα ακριβως με αυτο δεν ξερω...ακομα.
Εκεινο που ξερω ειναι οτι η λυση για την καραφλα που προτεινε ο Κωτσαρελης pgd2 inhib. εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με τις αλλεργιες.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11778458

MANKAR

Active Member
kos1987 είπε:
GOMI είπε:

Για να τα βαλουμε σε μια σειρα:Πραγματι το δερμα στην καραφλη περιοχη ειναι λεπτοτερο.Αυτο οφειλεται στο οτι το στρωμα που αποτελειται απο λιποκυτταρα συρρικνωνεται.Το πανεπιστημιο του yale περυσι το εδειξε αυτο.
Κοιτα προσεκτικα τις τομες απο τα ποντικια των κορεατων http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3323655/figure/pone-0034152-g001/
Στα ποντικια που εβαλαν vpa προσεξε τα μεγαλα κενα που υπαρχουν αναμεσα στα τριχ/κια κατω προς τη ριζα.Ξερεις τι βρισκονταν εκει?Λιποκυτταρα.Οποτε εχουμε μια ενδειξη οτι κατι γινεται.Επομενως εαν το vpa προκαλεσει παχυνση της λιπαρης στιβαδας του δερματος σε μας θα εχουμε κατι θετικο.Το ασχημο ειναι οτι γενικα οι gsk3b inhibitors προκαλουν ενεργοποιηση των ινοβλαστων.To licl ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα.Τωρα το vpa στις συγκεντρωσεις αυτες δεν προκαλει κατι τετοιο συμφωνα με τα μεχρι τωρα ευρηματα.

Μιας και εχουμε μπει για τα καλα στο καλοκαιρι και η ανοιξη τελειωσε εχω να τονισω κατι.Εχω αλλεργικη ρινιτιδα.Φετος ενω εβαζα μινοξ παρατηρησα μια μειωση των συμπτωματων, σε σχεση με τα προηγουμενα 10 χρονια που πρωτοεμφανιστηκε.Αυτο συνεχιστηκε και με το vpa και μαλιστα σε πιο μεγαλο βαθμο.Ετσι για πρωτη φορα δεν πηρα αντισταμινικα....
Τωρα πως γινεται να συνδεονται τα καραφλοφαρμακα ακριβως με αυτο δεν ξερω...ακομα.
Εκεινο που ξερω ειναι οτι η λυση για την καραφλα που προτεινε ο Κωτσαρελης pgd2 inhib. εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με τις αλλεργιες.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11778458

αυτο σημενει οτι ειμαστε αρκετα κοντα οσο ποτε στην οριστικη λυση??????το μονο που μενει ειναι αν θα το δηξει ο χρονος με τη χρηση του vpa??

xDante

Member
παιδιά εγώ βλέπω εξέλιξη και μάλιστα θετική... τα null hair άρχισαν και μου μένουν στα χέρια..... να δώ τι θα βγεί απο κάτω.... βλέπω πάντως αρκετές ένα κλικ ποιο παχιές ... :14m: τώρα μένει να δούμε περαιτέρω εξέλιξη..

επίσης παρενέργειες 0

kos1987

New Member
@mankar εγω βλεπω το vpa σαν μια δυνατοτερη εκδοση της μινοξ.Στα ποντικια και φιδελαια να βαλουν παλι μαλλι βγαζουν χαχαχα...τωρα πως θα εξελιχθει δεν ξερουμε, υπομονη...και τα μεταμοσχευμενα μαλλια που δεν εχουν καποιο θεμα με τα ανδρογονα αργουν κατι μηνες μεχρι να παρουν παλι μπροστα.

Georgex6

Well-Known Member
κωστα ριξε μια ματια και σε αυτο http://www.freepatentsonline.com/y2012/0121693.html
ειναι καινουργια πατεντα του κωτσαρελη πανω σε παλια του ερευνα
παλι wounding και Epidermal Growth Factor (EGF) inhibitors χρησιμοποιει καποια αντικαρκινογονα φαρμακα(nimotuzumab) και πολλα αλλα κλασικα!!

kos1987

New Member
Για να δουμε τι λεει παλι αυτος.Τωρα με τα αντικαρκινικα κατι θυμηθηκα.Πιο πριν που εψαχνα εντατικα στις βιβλιοθηκες σχετικα με την καραφλα ειχα δει ενα περιστατικο με εναν που εβγαλε μαλλι σε ακανονιστο πατερν ενω ηταν σε θεραπεια με ενα φαρμακο(δεν θυμαμαι ομως με ποιο γμτο) αμα το ξαναβρω θα το ανεβασω.

Μπλουζα