Gomi είχε τύχη να διαβάσω και σε ένα άλλο forum ένα χρήστη που ανέφερε κατά πόσο η χρήση του vpa με τον τραυματισμό του roller θα είχε αποτελέσματα και από τότε είναι η αλήθεια ότι γυρίζει λίγο στο μυαλό μου να κάνω μια δοκιμή (ειδικά τώρα με το 1.5mm).
Τι λες θα άξιζε;
Έκατσα εχθές και διάβασα και τις 120 τόσες σελίδες στο θέμα με το vpa. Η αλήθεια είναι πως τόσες και τόσες ελπίδες στο ξεκίνημα και στο τέλος το αποτέλεσμα τίποτα.
Παρόλο αυτά στη θεωρία και στις έρευνες φαίνεται ιδανικό, αλλά όχι μόνο του.
Δεν πιστεύω πως κάτι μπορεί να δουλέψει μόνο του αν μιλάμε για προχωρημένο και χρόνιο πρόβλημα ΑΑ, γιατί με τα χρόνια έχουν κινητοποιηθεί και άλλοι αρνητικοί παράγοντες, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να αφορούν την ΑΑ, απλά επηρεάστηκαν, ενώ αντίθετα κάποιοι άλλοι έχουν αδρανοποιηθεί.
Σε ότι αφορά το ρολλερ τώρα, έχουμε αναφέρει (όχι εγώ, ο τρελοεπιστήμονας ο Κωτσαρέλης) πως υπάρχει φόβος, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος του μικροτραυματισμού η περιοχή να αναπληρώνεται με δέρμα και όχι με τη δημιουργία θύλακα. (η επιστημονική προσέγγιση αφορά αγγειογένεση κλπ, απλά το λέω σε ελεύθερη μετάφραση)
Πιο πάνω ανέφερα μια μελέτη που αναφέρει τι χρειάζεται ώστε να δωθεί το έναυσμα για δημιουργία θύλακα. Τα "συστατικά" όμως αυτά έρχονται στο σύνολό τους απ ότι φαίνεται από την επιδερμίδα. Όχι από το δέρμα, ούτε από το υπόδερμα. Γι αυτό ίσως πρέπει να καθυστερούμε όσο πιο πολύ γίνεται την απορρόφησή του. Για να κινητοποιηθεί το wnt μονοπάτι της επιδερμίδας.
Αυτό φαινομενικά μπορεί να δοθεί από το vpa.
Βέβαια βρήκα πως ο τραυματισμός του δέρματος από μόνος του ενεργοποιεί κάποια μονοπάτια wnt που συμβάλουν στην αποκατάσταση, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αρκετό.
Εγώ χρησιμοποιώ κάτι αντίστοιχο, αλλά θα το αναφέρω μόνο αν δω κάτι θετικό από αυτό.
Το vpa με προβληματίζουν κάποιες παρενέργειες που είδα και αφορούν τα ούλα στα οποία ηδη έχω σοβαρό πρόβλημα γι αυτό δεν μπορώ να το δοκιμάσω.
Η Βιταμίνη όμως b12 τοπικά ίσως μπει στο παιχνίδι.
Αυτό που ψάχνω προς το παρόν και έχει σημασία είναι πότε πρέπει να γίνεται η εφαρμογή, πόσο συχνά και προφανώς πρέπει να παραμένει όσο πιο πολύ γίνεται στο δέρμα. Δηλαδή να αποφύγουμε όσο γίνεται μια απότομη απορρόφηση.
Επίσης, αν δοκίμαζα vpa θα προτιμούσα όλα τα έκδοχα που το συνοδεύουν να απομονωθούν ώστε να έχουμε καθαρό διάλυμα (δεν ξέρω βέβαια πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό) γιατί ίσως ακόμα και αυτά να λειτουργούσαν αρνητικά ως προς το αποτέλεσμα.
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εφαρμογή σε δέρμα που έχει μικροτραυματιστεί.
Οπότε, με ευθύνη του καθενός προσωπικά, νομίζω ότι αξίζει, αλλά υπό προϋποθέσεις.
gianniskritikos2 είπε:
gomi τι ρολλερ χρισιμοποιεις μεγεθος βελονων? και οταν λες δεν ειπαρχει αραιωση ενοεις περετερο ετσι? γιατι ετσι οπως το λες μιαζει σαν να μην εχεις αραιωση καθολου αρα εχεις τουμπανο μαλλι...
Χρησιμοποιώ 0,75. Έχω και 1,5mm αλλά ακόμα δεν το χρησιμοποιώ.
Όμως με το 0,75, χρήση ανα εβδομάδα, το παώ πολύ αργά και βασανιστικά περνώντας το όποιο σημείο 5 φορές κάθετα μπρος πίσω και μετά οριζόντια και διαγώνια με όσο πιο μεγάλη πίεση μπορώ. Άρα πρέπει να μπαίνει σχεδόν όλο μέσα, εφόσον ακούω και ένα χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το δέρμα όταν το τραυματίζω.
Αραίωση είχα πριν 2 χρόνια σχεδόν έντονη, (τσέκαρε τις φότο που είχα ανεβάσει) τώρα έχω σταθεροποιηθεί και βλέπω και πολύ μικρές τριχούλες παντού μέσα στο κεφάλι. Αυτές έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα. Αλλά φαίνονται αρκετά λεπτές, σχεδόν άχρωμες και αδύναμες. Δεν ξέρω αν θα μεγαλώσουν ή θα εξαφανιστούν.
Θα δούμε. Οπότε ναι, αναφέρομαι στο ότι δεν είδα κάτι χειρότερο σε κανένα τομέα.
(Αν είχα μικροσκόπιο θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δείτε πως φαίνονται)