καλημερα, πρωτη μερα εγγραφης στο φορουμ , θα ζητησω τηνκατανοηση σας γιατι χαθηκα.
Να καταθεσω και εγω την δικη μου εμπειρια σε σχεση με την τριχοπτωση. Ειμαι 45 χρονων και απο τα 40 περιπου καταλαβα οτι εχω προβλημα τριχοπτωσης στους κροταφους και μετα στο λεγομενο πιατακι στην κορυφη.. Στην αρχη οπως ειναι φυσικο με επιασε ενας πανικος , ξεκινησα να βαζω προιοντα κοσμετολογιας , χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα.... Η περιπλανηση μου στο ιντερνετ με εριξε στυο αυτο φορουμ και χρησιμοποιησα καποιες πολυ καλκες και χρησιμες συνβουλες που διαβασα εδω μεσα...
Ξεκινησα με την χρηση μινοξιδιλης 5% πρωι και βραδι πριν απο 3 χρονια... Ειδα αποτελεσματα απο την χρηση της μετα την παροδο 6 μηνων , τριχοφυεια μεν με λεπτες ομως τριχες που δεν ειχαν ουσιαστικο αποτελεσμα.. Για να αντιμετωπισω την αυξημενη τιμη των εν λογω σκευασματων επικοινωνισα με φιλο φαρμακοποιο ο οποιος μου φερνει την δραστικη ουσια σε κουτακι των 10 γραμμαριων δραστικηςειναι σκευασματα που χορηγουνται αποκλειστικα σε φαρμακοπιους για παρασκευη σκευασματων (14 ευρο το παιρνω) Χρησιμοποιησα καλυντικο οινοπλευμα 93% προπυνελογλυκολη απο το φαρμακιο και ελαχιστο απεσταγμενο νερο... Συγκεκριμενα βαζω 125 καλυντικο οινοπνευμα σε γυαλινο δοχειο (ενα μπιμπερο χρησιμιοποιο) το ζεσταινω μεχρι βρασμο με γκαζακι και ριχνω σιγα σιγα τη μιξοξιδιλη ανακατευοντα με την ακρη απο πλαστικο κουταλι μιας χρησης... στη συνεχεια βαζω 40 μλ προπυνελογλυκολη συνεχιζοντας την αναδευση (το εχω κατεβαση απο τι φωτια ) οινοπνευμα +μινοξυδιλη +προπυνελογλυκολη ειναι τωρα συνολικα 170-175 μλ...συνεχιζω με ριψη απεσταγμενου νερου μεχρι τα 200 ml ... Προσοχη οποιος θελει να το φτιαξει να το κανει με την σωστη σειρα... Ετσι εχω 200 μλ μινοξιδιλης με 20 ευρο κοστος.
Αφου ελυσα οικονομικα το ζητημα παντα με ψαξιμο αλλα και συνβουλες απο το φορουμ ... ξεκινησα να παιρνω φιναδρεστινη , μεσω εμπορικου σκευασματος για τον προστατη το οποιο εκοβα σε 6 κοματια με πολυ δυσκολια και μεγαλη φυρα, διοτι πρεπει να εισαι χειρουργος για να το καταφερεις.... αυτο ξεκινησε το καλοκαιρι του 2013... Κατα τον πρωτο καιρο και κυριως μετα απο 1 μηνα ειχα εντονη τριχοπτωση ...τον δευτερο μηνα η τριχοπτωση υποχωρησε και μετα τον τριτο μηνα και μετα πραγματικα στο μασαζ που εκανα με την μινοξιδιλη εβρισξκα δεν εβρισκα μια τριχα να εχει φυγει... Επισεις η τριχοφυεια εγινε ενφανως πιο δυνατη, η τριχα πιο υγειης.... Ειχα ομως και καποιες παρενερφιες απο την φινα... βαρια ματια, αραιωμενο σπερμα, προβληματιστικα το τι μπορει να συνβει σε μακροχρονια δραση, ετσι αποφασισα να φτιαξω λοσιον... Με τι βοηθεια του φιλου φαρμακοποιου πειραμε σκευασμα φιναδρεστινης σε 1 γραμμαριο... με την βοηθεια ειδικης ζυγαριας σπασαμε το σε 5 δοσεις των 200 mg... me thnidia analogia dhladh 125 grammaria alkoolh se brasmo meta 200 μγρ φιναδρεστινη, 40 γραμμαρια προπυνελογλυκολη και συμπηρωμα απεσταγμενο νερο μεχρι τα διακοσια μλ , φτιαξαμε λοσιον με περιεκτηκοτητα 0,1%... Ειναι ο δευτερος μηνας που την βαζω καθε μεσημερι με καλα αποτελεσματα και με πολυ μικροτερες παρενεργεις (βλεπω παλι καποια αραιωση σπερματος -αλλα απειρα λιγοτερη)...