zotrix είπε:
Και εγώ μια από τα ίδια με το ριγκειν. Το μείωσα σε 1 φορά τη μέρα και παρατηρώ λίγο αυξημένη τριχόπτωση (όχι πολύ όμως). Αλλά η φάτσα μου ξαναένιωσε μόλις το μείωσα. Πρέπει να βρω τη χρυση τομή μεταξύ παρενεργειών και τριχόπτωσης. Ενας στο γυμναστηριο μου είπε ότι με το τρέξιμο μειώνει την κατακράτηση υγρων.
Η χρυσή τομή φίλε είναι δύσκολο να βρεθεί, δυστυχώς. Εγώ, βέβαια, παρότι βάζω μόνο μία φορά την ημέρα μινόξ, δεν έχω καθόλου τριχόπτωση, αλλά φαντάζομαι αυτό οφείλεται κυρίως στο δαφνέλαιο, γιατί παλιότερα έβλεπα τριχόπτωση και με δύο ψεκασμούς την ημέρα.
Πολλοί (μεταξύ τους και εγώ) την πατάνε με τις παρενέργειες της μινοξιδίλης κάνοντας παραπάνω ψεκασμούς από όσους πρέπει (ειδικά άμα έχεις λίγο μακρύ μαλλί και δυσκολεύεσαι να την απλώσεις παντού, είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις και να αδειάσεις πάνω σου το μισό μπουκάλι). Νομίζω πως ένας σίγουρος τρόπος για να μετριάσει κανείς τις παρενέργειες της μινοξιδίλης είναι να φροντίζει να μην υπερβαίνει τους 6-7 ψεκασμούς. Άμα βέβαια βάζεις αφρό αντί για υγρή μινόξ, τότε είναι πολύ δύσκολο να μην υπερβείς την ενδεδειγμένη δοσολογία.
Για τις παρενέργειες της μινοξιδίλης το τρέξιμο και η αερόβια γυμναστική είναι η καλύτερη λύση, όντως. Παλιότερα που έβαζα μινόξ 2 φορές τη μέρα, για να μην έχω πρήξιμο στο πρόσωπο και «σωσίβιο» στη μέση, έπρεπε να κάνω οπωσδήποτε διάδρομο (μισή ώρα κάθε φορά) και μπόλικους πλάγιους κοιλιακούς (εκτός από τις άλλες ασκήσεις). Όταν τύχαινε κατά περιόδους λόγω δουλειάς μην προλάβω να πάω γυμναστήριο για κάνα-δυο βδομάδες, άρχιζαν αμέσως να επανεμφανίζονται οι παρενέργειες. Επίσης, έπρεπε να προσέχω τη διατροφή μου (να αποφεύγω αλάτια κλπ) ενώ γενικά είμαι αδύνατος και δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα μεταβολισμού. Μόλις διέκοψα τη μινοξιδίλη για δύο μήνες το καλοκαίρι, οι παρενέργειες εξαφανίστηκαν (αλλά μαζί εξαφανίστηκαν και τα μαλλιά...). Τώρα, που βάζω μόνο μια φορά την εβδομάδα, οι παρενέργειες είναι σαφώς λιγότερο έντονες.
Υπάρχει ένα τσαγάκι που είχα δοκιμάσει παλιότερα, το ταραξάκο, που είναι διουρητικό, και θυμάμαι με 3 τσάγια τη μέρα, σε μια βδομάδα το πρήξιμο είχε φύγει τελείως. Μετά βέβαια ο οργανισμός συνήθισε το ταραξάκο (εδώ συνήθισε τη μινοξιδίλη, τι να λέμε...), και έπαψε να είναι τόσο αποτελεσματικό.
Ο Άκης ή ο Chs, δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο, είχε πει ότι είχε πάρει Diuren για μια βδομάδα και οι παρενέργειες της μινόξ είχαν κοπεί μαχαίρι. Βέβαια, το να πάρει κανείς διουρητικά που παίρνουν οι ηλικιωμένοι δεν είναι κάτι που αποφασίζεται έτσι εύκολα, και αν θυμάμαι καλά, ο Άκης ή ο Chs είχε πει ότι είχε επισκεφτεί ενδοκρινολόγο πιο πριν και του 'το χε γράψει.
poseidonas7 είπε:
το ξανατσεκαρα τωρα..δεν συνισταται λεει για παθολογικη τριχοπτωση...φτου ρε γαμωτο..10 ευρω το πηρα 100 μλ...
παντως η δερματολογος της αδερφης μου της ειπε να βαζει απο αυτο στην ξαφνικη τριχοπτωση που εχει απο τον αυγουστο..
@ειμαι στο 3μηνο με μινοξ ....ακομα παρενεργειες με κατακρατηση δεν εχω...εχω τριχοφυια στο μετωπο...βαρεθηκα να ξυριζομαι..
στην αραιωση που θελω να μου κανει δουλεια..μπαρμπουτσαλα....κατι τριχακια που μεγαλωνουν βασανιστικα..βεβαια το σημειο ειναι ετσι πανω απο 11 χρονια....θα την δουλεψω κανα 2μηνο ακομα και μετα 3 φορες την εβδομαδα .....
σε αυτο το τριμηνο η διαθεση μου εχει πεσει στα ταρταρα....για λιμπιντο ουτε για αστειο....ευτυχως δεν εχω σχεση αυτο το διαστημα..θα ειχα μεγαλο προβλημα...τα λεω αυτα με μεγαλη ειλικρινεια..σαν να περναω καταθλιψη ενα πραμα....ποιος ξερει εαν φταιει το κολοφαρμακο..παλιοτερα που την ξαναδοκιμασα δεν θυμαμαι τετοια θεματα.....
ειμαι πολυ ατυχος ρε παληκαρια!!!!δεν υπαρχει κανενας στην οικογενεια με προβλημα μαλιου ουτε απο την μανα μου ουτε απο τον πατερα μου και σε μενα βγηκε αα!!!!το μονο παρηγορο ειναι οτι κοιταω φωτος απο το 04 και μετα και το μαλι ειναι ιδιο....
Η αδερφή σου προφανώς δεν έχει ΑΑ, οπότε το δαφνέλαιο της Apivita που της πρότεινε η δερματολόγος της θα κάνει δουλειά. Εσένα όμως, που έχεις όπως λες ΑΑ, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιο δαφνέλαιο πιο «στάνταρ», που ενδείκνυται για περιπτώσεις μόνιμης τριχόπτωσης (δηλ. ΑΑ).
Προσωπικά, πτώση λίμπιντο στα 7 χρόνια χρήσης μινοξιδίλης δεν έχω δει. Δεν θυμάμαι επίσης να έχει αναφέρει κανείς στο φόρουμ κάτι τέτοιο ποτέ (ίσως βέβαια κάνω λάθος).
Κατά τ' άλλα, κουράγιο. Όλοι περνάμε τις φάσεις μας. Είναι και η εποχή τέτοια λόγω οικονομικής κρίσης κλπ που τα συμπτώματα που περιγράφεις τα έχει ένα σωρό κόσμο, καράφλες ή μη.