Madis είπε:
Και κατι τελευταίο, αν δουμε καποιο αποτέλεσμα και μετα απο καιρο το αφησουμε, πιστεύετε ότι θα υπαρξει προβλημα ? Ευχαριστώ.
Από αυτά που έχω ακούσει από άλλους (ή για άλλους) που το χρησιμοποίησαν με συνέπεια και κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα, μόλις είχαν το μεγάλο «μπαμ» σε regrowth και επανήλθαν στην προ-ΑΑ κατάσταση, δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να το χρησιμοποιήσουν.
Προσωπικά, πριν από 7 χρόνια, το 2007, έβαζα σκέτο δαφνέλαιο 3 φορές την εβδομάδα επί 1-2 ώρες τη φορά για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Τότε όμως ήμουνα nw1 και δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανές το πρόβλημα, οπότε δεν μπόρεσα να διακρίνω αν και κατά πόσο είχα βοηθηθεί. Έτσι λοιπόν, στο εξάμηνο απάνω σταμάτησα το δαφνέλαιο και άρχισα regaine. Το ότι το regaine σε μένα δρούσε αποτελεσματικά επί 5 ολόκληρα χρόνια ενώ σε άλλους χάνει δυνάμεις από τα 1-2 χρόνια κιόλας,
ίσως και να οφείλεται στην δουλειά υποδομής που είχε κάνει το δαφνέλαιο ως DHT-blocker τότε, διαλύοντας δηλαδή ως ένα βαθμό τη συσσωρευμένη DHT στα τριχοθυλάκια, οπότε ήρθε το regaine και «κούμπωνε» μια χαρά για όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια, το γεγονός ότι η ΑΑ με «θερίζει» εδώ και δύο χρόνια σημαίνει σαφώς ότι τα ενδεχόμενα οφέλη λόγω του δαφνέλαιου για τους 6 μόνο μήνες που το έβαζα τότε, δεν κράτησαν για πάντα (και ουδείς ξέρει τι θα γινόταν τελικά αν το χρησιμοποιήσει για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα από 6 μήνες).
Πάντως, τώρα πια,
αν ποτέ κατάφερνα με το συνδυασμό δαφνέλαιου και μινοξιδίλης που χρησιμοποιώ να αναστρέψω την κατάσταση και να φτάσω σε προ-ΑΑ επίπεδα (που δεν το νομίζω όμως, μιας και η ΑΑ έχει σε μένα προχωρήσει πολύ), το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να προσπαθήσω να διακόψω (σταδιακά) τη μινοξιδίλη, ενώ το δαφνέλαιο θα το συνέχιζα για πολλούς μήνες (ή και χρόνια) ακόμα, κάνοντας πιο αραιή χρήση βέβαια (1-2 φορές την εβδομάδα), ως
αγωγή συντήρησης πλέον, μέχρι να δω ότι σταθεροποιείται η νέα κατάσταση.
Madis είπε:
Ευχαριστω΄Φιλε. Δεν ξερω αν οντως εχω θεμα με τριχοπτωση. Ειχα απο μικρος αδυναμα μαλλια, αλλα τον σεπτέμβρη που κουρευτηκα παρατηρησα διακριτα κενα στο πανω δεξι μερος του κεφαλιου κι μια σχετικη αραίωση. Θα δειξει αν οντως πρεπει να ανησυχω.
Τότε σου συνιστώ ανεπιφύλακτα δαφνέλαιο ως αγωγή, τουλάχιστον για αρχή. Και ΑΑ να μην έχεις, καλό θα κάνει στα μαλλιά σου. Και εννοείται, εφόσον δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις ΑΑ, δεν θα σου πρότεινα με τίποτα να μπλέξεις με μινοξιδίλη και λοιπές πρεζο-ουσίες.