Απ: τιμες και αποτελεσματα της HDC
dancer2010 είπε:
Καλησπερα, εχω την εξης απορία: Αν εγω θεωρώ οτι το προβλημα μου ειναι σχετικα μικρο, και θελω να βοηθησω την hairline να αποκτησω περισσοτερη πυκνωση και να κλεισω λιγο περισσοτερο τους κροταφους, και θεωρω οτι θελω να επιλεξω μια μικρη επεμβαση πχ την μικροτερη σε στριπ που προσφερει η κλινικη σας, δηλαδη 1000 grafts...(ή ας πουμε οτι το θέμα ειναι οικονομικο και θελω να βαλω μονο 1000 grafts ωστε το κοστος της μεταμοσχευσης να ειναι 4500 ευρω..). Πως μπορει να ειναι βεβαιο οτι η λωριδα που θα μου αφαιρεθει θα περιλαμβανει 1000 grafts προς μεταμοσχευση και οχι περισσοτερα ή λιγότερα??? αν δηλαδη περιλαμβανει 1200...τι θα γίνουν τα υπολοιπα 200??? Αν περιλαμβανει 800....θα χρεωθώ για 1000??.....εχω κανει μεταμοσχευση με στριπ σε αλλη κλινικη και μου εμεινε η αρνητικη εντυπωση-υποψια οτι ενα μερος των τριχοθυλακιων που εβγαλαν με τη στριπ μεθοδο..απλα δεν χρησιμοποιήθηκαν καν, όταν γεμισαν τις τρυπες που ειχαν κανει στην εμπροσθια γραμμη!! ..παρακαλω δωστε μας μια εξηγηση της μεθοδου που χρησιμοποιειτε ετσι ωστε ο πελατης να ειναι βεβαιος οτι πληρωνει πχ για 1000 γραφτσ και οτι οντως του βγαζουν 1000 και του τοποθετουν 1000 και οχι περισσοτερα ή λιγοτερα ή στην τυχη. Πως γινται η αφαιρεση μιας λωριδας να μπορει να γινει με τετοια ακριβεια που να μην περιλαμβανει περισσοτερα ή λιγοτερα grafts..και αν περιλαμβανει περισοτερα και η οικονομικη συμφωνια ειναι για λιγοτερα, τι θα γινουν τα επιπλεον?? αν η λωριδα περιλαμβανει λιγοτερα, απο που θα βρειτε τα υπολοιπα??? ευχαριστω
Ο τρόπος που γίνεται ο υπολογισμός των μοσχευμάτων στη λωρίδα που θα αφαιρεθεί είναι ο ακολούθως: με μια ειδική συσκευή που ονομάζεται πυκνόμετρο, μετριέται η πυκνότητα ανά τετραγωνικό εκατοστό. Ακολούθως, υπολογίζεται πόσα τετραγωνικά εκατοστά πρέπει να αφαιρεθούν για να εξασφαλίσουμε τα 1000 μοσχεύματα (σύμφωνα με την ερώτηση).
Συνήθως βγάζουμε 5% περισσότερο για να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε τον αριθμό των μοσχευμάτων.
Όταν ο πελάτης για οικονομικούς λόγους συμφωνήσει από την αρχή ότι δε μπορεί / ή δεν επιθυμεί να πληρώσει τα επιπρόσθετα μοσχεύματα που τυχών να εξαχθούν, τότε αυτά πάντα τοποθετούνται χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση. Ποτέ δεν καταστρέφονται οποιαδήποτε επιπρόσθετα μοσχεύματα.
Το κάθε μέλος του προσωπικού που διαχωρίζει μοσχεύματα, τα μετράει διαχωρίζοντας τα σε μονά, διπλά ή τριπλά και άνω. Στο τέλος προσθέτονται από όλους που διαχωρίζουν και βγαίνει ο τελικός αριθμός. Στην απίθανη περίπτωση που βγουν λιγότερα τότε ο πελάτης χρεώνεται λιγότερα, όσα δηλ του έχουν τοποθετηθεί.
Άλλες φορές, η συμφωνία μπορεί να είναι πχ 3,000 μοσχεύματα και ο πελάτης είναι δεκτός από την αρχή να πληρώσει μέχρι και 200 μοσχεύματα επιπρόσθετα. Σε αυτή την περίπτωση εάν βγουν 3,200 τα πληρώνει και εάν υπάρχουν επιπρόσθετα μπαίνουν δωρεάν.
Δίοκον, όσον αφορά τα 2α περιστατικά, ο τιμοκατάλογος είναι ο ίδιος αλλά γίνεται κάποια έκπτωση λόγω του ότι είναι υφιστάμενοι πελάτες.
Παραθέτω και μια φωτογραφία που απεικονίζει πώς φαίνονται τα μοσχεύματα για σκοπούς υπολογισμού.