Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

NGL

Member
Απ: Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

Pierre είπε:
Καλησπέρα παιδιά!
Διαβάσα διάφορα άρθρα σχετικά με την φιναστερίδη, αλλά και όλες τις συζητήσεις στο forum σχετικά με αυτή.
Δεδομένου ότι το η φιναστερίδη λειτουργεί ως καταστολέας του καρκίνου του προστάτη, αλλά και για την πρόληψη αυτού, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής(και διαίτερα τα παιδιά που το λαμβάνουν):

1. Υπάρχει κάποια επίδραση του φαρμάκου στον προστάτη των αντρών που το λαμβάνουν για την τριχόπτωση?
2. Οι άντρες που το λαμβάνουν μακροχρόνια για την τριχόπτωση, απαιτείται να κάνουν υπέρηχο για τον προληπτικό έλεγχο του προστάτη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

η φιναστεριδη σε αναλογια 5mg φιλε λειτουργει ως καταστολεας του καρκινου του προστατη!σε 1 mg αν και το φαρμακο δινει side effects σ ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο (ασχετα αν η Merκ λεει 2%)δεν προκαλει ομως ουτε σμικρυνση του προστατη ,ουτε σμικρυνση των ορχεων,ουτε μονιμες δυσλειτουργιες!
καλο ειναι να κανει τις εξετασεις σου για να σου φυγει η ιδεα κυριως!

Pierre

Member

Thanx a lot παιδια.

Συμφωνώ ότι η πρόληψη είναι άκρως σημαντική, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται φάρμακα σε μακροχρόνια βάση. Το ότι το 1mg δεν επηρεάζει τον προστάτη(ασχέτως εάν υπάρχει πρόβλημα ή οχι),είναι θετικό.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

οι εξετασεις θα διωξουν τις αμφιβολιες του καθενος
οποτε οποιος ανησυχει καλο ειναι να κανει

Άκης

Administrator

NGL είπε:
η φιναστεριδη σε αναλογια 5mg φιλε λειτουργει ως καταστολεας του καρκινου του προστατη!σε 1 mg αν και το φαρμακο δινει side effects σ ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο (ασχετα αν η Merκ λεει 2%)δεν προκαλει ομως ουτε σμικρυνση του προστατη ,ουτε σμικρυνση των ορχεων,ουτε μονιμες δυσλειτουργιες!
καλο ειναι να κανει τις εξετασεις σου για να σου φυγει η ιδεα κυριως!
Παιδιά το proscar είναι για την υπερπλασία του προστάτη και όχι για καρκίνο.
Μέγιστη ασφαλές δόση είναι το 1mg. Πολλοί παίρνουν είτε 5, είτε 1,2 και λογικό είναι να παρουσιάσουν sides.

πάντως, επειδή έχω διαβάσει σε μερικά ποστ εδώ για γιατρούς που λένε να το κόψεις για ένα μήνα κάθε 6 μήνες, το θεωρώ μεγάλη μακακία. Θα χάσεις τα μαλλιά σου σε 3-4 εβδομάδες και θα κάνεις κανα 6μηνο να τα ξαναβγάλεις.
Το είχα διαβάσει παλιά σε ένα άρθρο γιατρού αυτό, ότι χάνεις δηλαδή τα μαλλιά σου αν κόψεις την φινα για πάνω από 14ημέρες και δεν το πίστευα γιατί η Merck έλεγε για ~χρόνο.
το είδα και σε εμένα και με έπεισε...

Pathetic_Losser

New Member

Άκης είπε:
Παιδιά το proscar είναι για την υπερπλασία του προστάτη και όχι για καρκίνο.
Μέγιστη ασφαλές δόση είναι το 1mg. Πολλοί παίρνουν είτε 5, είτε 1,2 και λογικό είναι να παρουσιάσουν sides.

πάντως, επειδή έχω διαβάσει σε μερικά ποστ εδώ για γιατρούς που λένε να το κόψεις για ένα μήνα κάθε 6 μήνες, το θεωρώ μεγάλη μακακία. Θα χάσεις τα μαλλιά σου σε 3-4 εβδομάδες και θα κάνεις κανα 6μηνο να τα ξαναβγάλεις.
Το είχα διαβάσει παλιά σε ένα άρθρο γιατρού αυτό, ότι χάνεις δηλαδή τα μαλλιά σου αν κόψεις την φινα για πάνω από 14ημέρες και δεν το πίστευα γιατί η Merck έλεγε για ~χρόνο.
το είδα και σε εμένα και με έπεισε...

Ακη τοσο μεγαλη διαφορα ειδες απο τη διακοπη της φινα? :(
Πιστευεις δηλαδη οτι ακομη κ αν παρουμε θεωρητικα το μεγιστο των αποτελεσματων απο το proscar η ληψη του ειναι επιβεβλημενη? Μονοδρομος δηλαδη απο τη στιγμη που θα επιλεξουμε να το παιρνουμε?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

εγώ τρόμαξα να επανέλθω(και πάλι όχι απόλυτα)μετά την διακοπή του proscar ::)

NGL

Member

Άκης είπε:
[quote author=NGL link=topic=298.msg13167#msg13167 date=1243823311]
η φιναστεριδη σε αναλογια 5mg φιλε λειτουργει ως καταστολεας του καρκινου του προστατη!

Πολυ σωστος!Η καλοηθης υπερπλασια του προστατη δεν ειναι καρκινος!αλλα επειδη λεμε καλοηθης ή κακοηθης ογκος γενικοτερα ,σου παει στο μυαλο ο καρκινος!

sovagg

New Member

Παιδες με 1mg φινα ανα 24 ωρες υπαρχει περιπτωση να δουμε sides.Με 0,5mg(δηλ. να κοψουμε το propecia στα 2) φινα ανα 24 ωρες,υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστουν sides??Και αν οχι,τι μπορουμε να πετυχουμε στην καλυτερη με αυτη τη δοση? ???

YPOMONETIKOS

New Member

γεια σας παιδες.
ειμαι με 4 μηνες 1 μγ φινας και μπορω να πω πως ειμαι καλα οργανικα.τωρα την εβδομαδα που μας μπαινει θα παω ξανα για εξετασεις.καθε 2 μηνο κανω εξετασεις.τις προηγουμενες τις ειχα βαλει στο φορουμ και τις ειχαν δει τα παιδια ανλυτικα.μπορω να πω οτι παρατηρησα βελτιωση στο χρωμα του σπερματος,στην αρχη ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ εβγαινε νερουλο,αλλα τωρα βγαινει παχυρευστο με αυτο το ασπρο βλενογοννο υγρο μεσα.οσο αφορα τα υπολοιπα δεν εχει αλλαξει τιποτα.μονο τα μαλλια μου προς το καλυτερο αν και δεν εχω μεγαλο προβλημα.η στυση μου ειναι νορμαλ.η ορεξη μου επισης.επισης καμια φορα αυνανιζομαι κιολας αμεσως μετα απο καμια ωρα που εχω παρει την φινα με κανονικες στυσεις.καμια φορα βαραω και διπλες μετα απο ωρα που εχω παρει φινα.το μονο που δεν εχω κανει ειναι ενα σπερματοδιαγραμμα ακομα.πρεπει να παω σε ουρολογο να ου το γραψει??γραφεται σε ταμειο αυτη η εξεταση?να πω στον γιατρο οτι παιρνω φινα η δεν χρειαζεται για το σπερματογραφημα?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

είπαμε - καλό είναι να κάνεις σπερματοδιάγραμμα,αλλά μην νομίζετε ότι η εξέταση αναλύει την επίδραση της φινα στο σπέρμα => η εξέταση δείχνει ποσοστό ενεργών σπερματοζωαρίων(εξαρτάται από τις δομές του όρχι) και η φινα ενεργεί σε επίπεδο προστάτη αδένα(ουροποιητικό σύστημα)
εννοείται ότι θα αναφέρεις στον ουρολόγο για την χρήση φινα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sovagg

New Member

sovagg είπε:
Παιδες με 1mg φινα ανα 24 ωρες υπαρχει περιπτωση να δουμε sides.Με 0,5mg(δηλ. να κοψουμε το propecia στα 2) φινα ανα 24 ωρες,υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστουν sides??Και αν οχι,τι μπορουμε να πετυχουμε στην καλυτερη με αυτη τη δοση? ???

Κανεις ρε παιδες?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

κοίτα λίγο τι γράφεις,και πες ουσιαστικά τι ρωτάς...
δλδ,
αν πάρεις 2,5 μγ φινα αν θα έχεις sides,
και αν όχι,σε τι βοηθάει η μεγαλύτερη δόση;! :eek:

lalakos

Member

sovagg είπε:
[quote author=sovagg link=topic=298.msg13849#msg13849 date=1245503614]

Κανεις ρε παιδες?
[/quote]

Βασικά sovagg, σίγουρα όσο λογότερη ποσότητα φίνα παίρνεις τόσο πιο αμυδρά είναι τα sides που πιθανώς θα έχεις. Τώρα αν κάνεις δουλεια με 0,5 mg φιναστερίδης, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ναι ή όχι. Στο hairlosstalk.com υπάρχει ένα success story που το παλικάρι έπαιρνε μόνο 0,2 mg φιναστερίδης και μάλιστα το παιδί το έλιωνε σε αλκοόλη και έπαιρνε με dropper την ποσότητα που ήθελε. Σκέψου ότι με δύο χάπια proscar έφτιαχτε διάλυμα για (10mg / 0,2) για 50 μέρες. Φαντάσου ένα κουτί proscar με 14 χάπια πόσο θα πάει. Sovagg ένα μόνο μπορείς να κάνεις. Κατεβάζεις την δόση σου και βλέπεις πως πας. ::)

sovagg

New Member

Το propecia(1mg το χαπακι δηλ) μπορω να το βρω σε φαρμακειο ή πουλανε μονο το προσκαρ στην Ελλαδα?

dim74

Member

αυτο εχει λεχθει πολλες φορες στα θεματα του προσκαρ...πριν το παρεις διαβασε τα...δεν κυκλοφορει το propecia....ζητας το προσκαρ...

NGL

Member

Σπύρος είπε:
κοίτα λίγο τι γράφεις,και πες ουσιαστικά τι ρωτάς...
δλδ,
αν πάρεις 2,5 μγ φινα αν θα έχεις sides,
και αν όχι,σε τι βοηθάει η μεγαλύτερη δόση;! :eek:

Σπυρο μαλλον το propescia (1mg) που δεν κυκλοφορει Ελλαδα εννοει και οχι το το proscar.. ;)

Στο θεμα μας, και σε 10 κομματια να κοψεις το 1mg αν το εχεις στο μυαλο σου θα δεις sides (αυτο μου διδαξε η εμπειρια μου αφου με 0,8/2 ημερες ειχα sides και με 1,25/ημερα δεν εχω).
Παντως ξεκινα απο χαμηλα ,σταδιακα αυξανε ,ΑΛΛΑ μην το σκεφτεσαι συνεχεια!

arhiatros

New Member

Απλά θέλω τη γνώμη σας, εντάξει το propecia δεν κυκλοφορεί και αναγκαστηκα πρεπει να πάρω το proscar των 5mg. παω σπίτι παιρνω το μαχαιρι το κοβω σε 5 κομμάτια, αλλα ρε σεις ποτε δεν ειναι και τα 5 ισα. Θέλω να πω ότι τη μια θα παρεις πχ 0.8mg την αλλη 1.2mg κλπ... Προβληματιζομαι και λέω:Δεν ειναι επικινδυνο να μην παίρνεις ακριβως την ίδια ποσότητα φιναστεριδης καθημερινά?

Άκης

Administrator

pathetic_loser είπε:
Ακη τοσο μεγαλη διαφορα ειδες απο τη διακοπη της φινα? :(
Πιστευεις δηλαδη οτι ακομη κ αν παρουμε θεωρητικα το μεγιστο των αποτελεσματων απο το proscar η ληψη του ειναι επιβεβλημενη? Μονοδρομος δηλαδη απο τη στιγμη που θα επιλεξουμε να το παιρνουμε?
Διαφορά;;; Με πήγε πίσω στο σημείο που ήμουν μόνο με revivogen...
Το μέγιστο των αποτελεσμάτων το παίρνεις βασικά (κακά τα ψέματα) με την ντουτα. Αλλά με το προσκαρ παίρνεις βλέπεις ένα μεγάλο ποσοστό και με άλλες προσθήκες (πχ spiro) ακόμη μεγαλύτερο. Αλλά, ναι, το χάπι είναι αυτήν την στιγμή (για πύκνωση), μονόδρομος...
Επίσης, αν αποφασίσεις να παίρνεις proscar, τότε ΔΕΝ το σταματάς. Εγώ το γνώριζα αυτό, αλλά ήθελα να κρατήσω τα τοπικά με την σκέψη να μην παίρνω χρόνια proscar.
Αλλά τπτ.

sovagg είπε:
Με 1mg φινα λένε ότι το 2% των αντρών θα δει. Θεωρητικά, μειώνοντας την δόση, μειώνεις και τα sides. Πρακτικά, αναλογεί με το σώμα του καθενός.

arhiatros είπε:
Απλά θέλω τη γνώμη σας, εντάξει το propecia δεν κυκλοφορεί και αναγκαστηκα πρεπει να πάρω το proscar των 5mg. παω σπίτι παιρνω το μαχαιρι το κοβω σε 5 κομμάτια, αλλα ρε σεις ποτε δεν ειναι και τα 5 ισα. Θέλω να πω ότι τη μια θα παρεις πχ 0.8mg την αλλη 1.2mg κλπ... Προβληματιζομαι και λέω:Δεν ειναι επικινδυνο να μην παίρνεις ακριβως την ίδια ποσότητα φιναστεριδης καθημερινά?
Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ή να περιμένουμε το propecia ή να μας φτιάξουν από το φαρμακείο χάπια με φινα.
Αλλά οι περισσότεροι παίρνουν και κόβουν το proscar σε 4. Εγώ το κόβω στην μέση και μετά τα 2 κομμάτια αυτά τα κόβω ώστε να μου βγάλουν 3 χ 2 = 6 = 0.83mg

sovagg

New Member

Άκης είπε:
[quote author=pathetic_loser link=topic=298.msg13670#msg13670 date=1245100766]
Με 1mg φινα λένε ότι το 2% των αντρών θα δει. Θεωρητικά, μειώνοντας την δόση, μειώνεις και τα sides. Πρακτικά, αναλογεί με το σώμα του καθενός.

[/quote]

Δηλ. πρεπει να παιρνω το προσκαρ και να το κοβω στα 10(!) για να παρω 0.5mg???Μπορει να το κοβω και στα 8,θα δειξει..Τεσπα,δηλ. ρε Ακη εγω που ειμαι 1.80m και 77 κιλα ποση ποσοτητα φινα μου αναλογει ωστε να μην εχω sides?(Δεν με νοιαζει τοσο η λιμπιντος και το νερωμενο σπερμα,οσο η στυση μου να λειτουργει φυσιολογικα) ::) ???

Μπλουζα