Δεν νοειται μη ιατρος να ανοιγει τις υποδοχες στην ληπτρια και να κανει την εξαγωγη θυλακιων απο την δοτρια.Και τα δυο αυτα σταδια ειναι δουλεια γιατρου.Η τουλαχιστον θα επρεπε να ειναι.
Και αν καποιος σκεφτεται να παει σε κλινικη οπου μη ιατρος πραγματοποιει αυτα τα 2 πιο κρισιμα σταδια στην διαδικασια μεταμοσχευσης,να φυγει τρεχοντας.
Οσο εξειδικευμενο και αν ειναι ενα προσωπικο,δεν ειναι γιατροι.Και μια μεταμοσχευση δεν παυει να ειναι ενα χειρουργειο.Το σταδιο της εξαγωγης ειδικα αποτελει χειρουργικη πραξη με ιδιαιτεροτητες απο κεφαλι σε κεφαλι και απο οργανισμο σε οργανισμο,οπου κατι μπορει να παει στραβα.
Το σταδιο της τοποθετησης υπο την επιτηρηση γιατρου ναι μπορει να πραγματοποιηθει απο το προσωπικο.Μεχρι εκει ομως.Αν οντως πιστευει καποιος οτι η εξαγωγη δεν ειναι πολυπλοκο σταδιο(ισως το πιο πολυπλοκο) τοτε ας καταργησουμε και την υπαρξη ιατρων και να αφησουμε κλινικες με τεχνικους να αναλαμβανουν εξολοκληρου μεταμοσχευσεις.Ειναι επικινδυνες τετοιες αποψεις γιατι μπορει οδηγησουν πολλους σε λαθος αποφασεις με μη αναστρεψιμες επιπτωσεις.
Φυσικα το προσωπικο ειναι απολυτως χρησιμο και απαραιτητο και χωρις την υπαρξη τους το εργο του γιατρου γινεται πιο δυσκολο και κουραστικο,ειδικα στην fue που ειναι εντασεως εργασιας.Αλλα δεν μπορουν να υποκαταστησουν τον γιατρο,οσο εξειδικευμενοι και αν ειναι.
Δυστηχως το φαινομενο αυτο ,οπως και η απαξιωση του ρολου του γιατρου σε σταδια της μεταμοσχευσης παρατηρειται κατα κορον στην τουρκια ,με την συντριπτικη πλειονοτητα των κλινικων να εφαρμοζουν αυτο το δογμα.Σε σοβαρες κλινικες ο ρολος του γιατρου και αυτος των τεχνικων ειναι διακριτος και συγκεκριμενος.
Μάλιστα...
Προς στιγμήν νόμιζα ότι είσαι λάτρης της ουτοπίας μόνο στα πολιτικά/κοινωνικά,αλλά τελικά ισχύει και στα περί μαλλιών...
Αυτά που γράφεις είναι σωστά,έτσι θα έπρεπε να είναι,αλλά......δεν είναι.
Και δεν μπορείς να αγνοείς την πραγματικότητα απλά για να γράφεις ευχολόγια.
Μιας και έχεις ισχυριστεί ότι ξέρεις περί Τουρκίας γιατί δε λες στο φίλο πως αν θέλει να του κάνει όλη τη μεταμόσχευση ένας γιατρός,
η επιλογή του στην Τουρκία των χιλιάδων κλινικών και ινστιτούτων αισθητικής είναι.....μία.
Γιατί δεν του αναφέρεις ότι αν θέλει η μεταμόσχευσή του να γίνει σε όλα τα στάδιά της μόνο από γιατρούς(ιατρικό επιτελείο) οι επιλογές του είναι....δύο;
Noμίζεις πως εγώ δεν ήθελα να μου κάνει όλα τα στάδια γιατρός;
Όμως η κλινική που πήγα έχει καταγεγραμμένες, 35.000 χιλιάδες μεταμοσχεύσεις,που έγιναν χωρίς να συμμετέχει σε όλα τα στάδια γιατρός.
Αν τα πράγματα έβαιναν κατά κανόνα κακώς,κάπου στις 350 πρώτες μεταμοσχεύσεις θα είχε βάλει λουκέτο..
Το ίδιο ισχύει και για άλλες κλινικές με τόσο όγκο περιστατικών.
Τέλος,να πω ότι στην περίπτωσή μου,όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην μεταμόσχευσή μου,ήταν καταρτισμένο και πιστοποιημένο προσωπικό,
μιας και η κλινική μεταμοσχεύσεων στεγάζεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Η θέση μου λοιπόν είναι πως αν μία νοσηλεύτρια,έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως για ένα συγκεκριμένο στάδιο της μεταμόσχευσης και πριν από το κεφάλι μου έχουν περάσει με επιτυχία,επί των πλείστων, μερικές εκατοντάδες κεφάλια,τότε την προτιμώ από κάποιον ιατρό που χειρουργεί στη χάση και στη φέξη...
Και τα άνωθεν χωρίς να αναφερθώ καθόλου σε κάποιον/κάποιους ιατρούς αποφοίτους Βουλγαρο-ρουμανο βοϊδοσχολών και τις ικανότητές τους...
Υ.Γ.Προσοχή,δεν έγραψα ότι θα σχεδιάσει η νοσηλεύτρια τη Hairline ή ότι δε θα συμμετάσχει σε κανένα στάδιο γιατρός.
Αλλά αυτά που γράφεις είναι ουτοπικά,ειδικά στην Τουρκία.