Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

Corona

Active Member
ολα στη ζωη εχουν ενα κοστος. καποιοι εδω περα νομιζετε οτι μπορειτε να σταματησετε κατι που ειναι γραμμενο στο DNA απλα με ενα χαπι χωρις να πληρωσετε καποιο τιμημα. θα δουμε στο τελος ποιος γελαει φιλε
…Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να παίρνεις ένα χάπι που αλλάζει τισ ορμονικές σου ισορροπίες…. Κάθε ορμόνη στον οργανισμό παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο, και όταν προσπαθεις να αλλάξεις τις ορμονικές σου ισορροπίες και το DNA σου, θα πληρώσεις και το ανάλογο τίμημα…. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει τι είναι πιο σημαντικό οι τρίχες του ή η σεξουαλικη υγεια του και οι σχέσεις του με τις γυναίκες και πράττει ανάλογα….
Δεν αποτρέπω κάποιον να δοκιμάσει, μπορεί να είναι τυχερός και να μην τον επηρεάσει τόσο….

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα διαφωνήσω. Η άποψη αυτή έχει κάποια ψείγματα αλήθειας αλλά τα συμπεράσματα είναι αυθαίρετα και ως εκτούτου λανθασμένα. Από που και ως που θα αλλάξει το DNA σου και γιατί κάθε ορμόνη στον οργανισμό παίζει οπωσδηποτε κάποιο σημαντικό ρόλο που θα επηρεάσει την υγεία σου; Με το ίδιο σκεπτικό και η χολή ή η σκωληκοειδής απόφυση είναι όργανα και όταν τα βγάλουμε θα πληρώσουμε τα ανάλογο τίμημα. Η επιστήμη έχει δείξει όμως ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά και χωρίς κάποιο πρόβλημα.

theoblue

Active Member
Ε όχι και να αλλάζει το DNA :)
Σίγουρα η DHT δεν είναι άχρηστη (μεταξύ άλλων μαζί με την τεστοστερόνη λειτουργεί σαν αγχολυτικο, με ότι αυτό συνεπάγεται) και η μείωση της μπορεί σε άλλους να δημιουργήσει προβλήματα μεγαλύτερα, σε άλλους ανεπαίσθητα και σε άλλους να εξαλειφθούν εντελώς με την πάροδο του χρόνου και την προσαρμογή του οργανισμού.

Προσοχή σε όσους είχαν ή έχουν θέματα ψυχικής υγείας και ακολουθούν ή δεν ακολουθούν κατάλληλη θεραπεία.
Καλό ειναι να ξεκινήσουν τη φινα σε μικρή δοσολογία και σταδιακά να την αυξάνουν παντα υπό την παρακολούθηση συμβούλου ψυχικής υγείας.

Corona

Active Member
Η DHT δεν παιζει μόνο σημαντικό στη σεξουαλικη υγεία του άντρα αλλά επηρεάζει και γενικά και τη ψυχολογία σου…. Γιαυτο η φιναστεριδη εκτός από σεξουαλικές παρενέργειες οπως μειωμένη λίμπιντο, στυτική δυσλειτουργία και μειωμένο όγκο εκσπερμάτισης έχει και παρενέργειες όπως brain fog, κατάθλιψη, απότομες εναλλαγές διάθεσης…. Σίγουρα δεν είναι καραμέλες ένα χάπι που αλλάζει το ορμονικό σου προφίλ… Μακαρι να υπήρχε μια θεραπεία χωρίς αυτές τις παρενέργειες και χωρίς να αλλάζει το ορμονικό σου προφίλ …. Τόσα χρόνια θα μπορούσαν να βγάλουν αλλα προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα δεν το επιτρέπουν…

Απλά φίλε είναι κρίμα να δημιουργείτε μια τόσο "εκρηκτική" ατμόσφαιρα περί φίνας, ειδικά για όλα αυτά τα μέλη που σκέφτονται να ξεκινήσουν φίνα, και είναι και πάρα πολλά!
Για μένα ότι θες πες, δεν έχω πρόβλημα, είμαι χρόνια στις θεραπείες και μινόξ και φίνα και ξέρω τις επιδράσεις του κάθε φαρμάκου.
Σίγουρα γιατρός δεν είμαι, δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω μια καλή εικόνα πλέον.
και γω επελεξα την λυση της τοπικης καθως το χαπι με ισοπεδωσε. και η τοπικη εμφανιζει παρενεργειες αλλα κυριως ψυχολογικες. θεωρω το trade off οτι αξιζει για μενα κ κανω κ μικρα διαλειμματα καμια φορα. αλλα το να αρνεισαι πληρως οτι δεν χανεις κατι αλλα μονο κερδιζεις ειναι τρελα. η μινοξ πχ αφυδατωνει το δερμα

Ε όχι και να αλλάζει το DNA :)
Σίγουρα η DHT δεν είναι άχρηστη (μεταξύ άλλων μαζί με την τεστοστερόνη λειτουργεί σαν αγχολυτικο, με ότι αυτό συνεπάγεται) και η μείωση της μπορεί σε άλλους να δημιουργήσει προβλήματα μεγαλύτερα, σε άλλους ανεπαίσθητα και σε άλλους να εξαλειφθούν εντελώς με την πάροδο του χρόνου και την προσαρμογή του οργανισμού.

Προσοχή σε όσους είχαν ή έχουν θέματα ψυχικής υγείας και ακολουθούν ή δεν ακολουθούν κατάλληλη θεραπεία.
Καλό ειναι να ξεκινήσουν τη φινα σε μικρή δοσολογία και σταδιακά να την αυξάνουν παντα υπό την παρακολούθηση συμβούλου ψυχικής υγείας.
μπορει να προκαλεσει ακραια κριση πανικου η μειωση της ναι, οπως και αδυναμια ελεγχου συναισθηματων

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η DHT δεν παιζει μόνο σημαντικό στη σεξουαλικη υγεία του άντρα αλλά επηρεάζει και γενικά και τη ψυχολογία σου…. Γιαυτο η φιναστεριδη εκτός από σεξουαλικές παρενέργειες οπως μειωμένη λίμπιντο, στυτική δυσλειτουργία και μειωμένο όγκο εκσπερμάτισης έχει και παρενέργειες όπως brain fog, κατάθλιψη, απότομες εναλλαγές διάθεσης…. Σίγουρα δεν είναι καραμέλες ένα χάπι που αλλάζει το ορμονικό σου προφίλ… Μακαρι να υπήρχε μια θεραπεία χωρίς αυτές τις παρενέργειες και χωρίς να αλλάζει το ορμονικό σου προφίλ …. Τόσα χρόνια θα μπορούσαν να βγάλουν αλλα προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα δεν το επιτρέπουν…
και γω επελεξα την λυση της τοπικης καθως το χαπι με ισοπεδωσε. και η τοπικη εμφανιζει παρενεργειες αλλα κυριως ψυχολογικες. θεωρω το trade off οτι αξιζει για μενα κ κανω κ μικρα διαλειμματα καμια φορα. αλλα το να αρνεισαι πληρως οτι δεν χανεις κατι αλλα μονο κερδιζεις ειναι τρελα. η μινοξ πχ αφυδατωνει το δερμα
Δεκτά όλα αυτά, απλά ξεκινήστε με το εξής: ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΙΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, κλπ, κλπ. Μετά μπορείτε να γράψετε ότι άλλο πιστεύετε. Γενικεύσεις μέσα από προσωπικές εμπειρίες οι οποίες καλύπτονται πίσω από ανωνυμία χωρίς πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό, κλπ είναι άνευ επιστημονικής βαρύτητας. Για του λόγου το αληθές καλό είναι να κοιτάξετε το ποστ 195. Όπως θα δείτε πολλές από τις παρενέργειες που αποδίδονται στην φίνα εμφανίστηκαν (και μάλιστα σε μεγαλύτερο πλήθος) στο placebo group, οι οποίοι θεωρούσαν ότι παίρνουν φίνα.

Δεκτά όλα αυτά, απλά ξεκινήστε με το εξής: ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΙΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, κλπ, κλπ. Μετά μπορείτε να γράψετε ότι άλλο πιστεύετε. Γενικεύσεις μέσα από προσωπικές εμπειρίες οι οποίες καλύπτονται πίσω από ανωνυμία χωρίς πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό, κλπ είναι άνευ επιστημονικής βαρύτητας. Για του λόγου το αληθές καλό είναι να κοιτάξετε το ποστ 195. Όπως θα δείτε πολλές από τις παρενέργειες που αποδίδονται στην φίνα εμφανίστηκαν (και μάλιστα σε μεγαλύτερο πλήθος) στο placebo group, οι οποίοι θεωρούσαν ότι παίρνουν φίνα.
Οπότε την χρησιμοποιώ έρχονται τα συμπτώματα και οπότε σταματάω φεύγουν. Όσες φορές και αν το επαναλάβω. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείς ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες; Από κει και πέρα συμφωνώ ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει άλλη αντίδραση

theoblue

Active Member
Οπότε την χρησιμοποιώ έρχονται τα συμπτώματα και οπότε σταματάω φεύγουν. Όσες φορές και αν το επαναλάβω. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτείς ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες; Από κει και πέρα συμφωνώ ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει άλλη αντίδραση
Θεωρω πως ο @CVIAL δεν εννοει οτι εσυ προσωπικα δεν εχεις παρενεργειες ή οι παρενεργειες οφειλονται στην αυθυποβολη.

Εννοει πως αρκετοι δεν εχουν σοβαρες παρενεργειες, ενω για καποιους οι παρενεργειες μπορει να οφειλονται στην αυθυποβολη.

Κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια σε καποιον που νιωθει οτι εχει παρενεργειες, οτι ολα ειναι στο μυαλο του, οπως και κανεις δεν μπορει να πει σε καποιον που εχει αμελητεες παρενεργειες οτι στο μελλον περιμενε και θα δεις τι θα παθεις.

Ειναι φαρμακο επισημα εγκεκριμενο, δεν ειναι μαγικος ζωμος.
Και καλώς ή κακώς είναι η πιο αποτελεσματική μέχρι σήμερα θεραπεία για την ΑΑ.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Παρόλο που με κάλυψε ο @theoblue το κάνω ακόμη πιο λιανά. Αυτό που σου έγραψα είναι ότι δεν μπορείτε να γενικεύετε, όχι να μην λέτε την αποψή σας. Π.χ να λέτε ότι η DHT επηρεάζει την ψυχολογία σου, κατάθλιψη, κλπ. γενικά και αόριστα επειδή εσείς έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. Αλλιώς θα έβγαινε ο καθένας και κατα δήλωση θα έλεγε οτιδήποτε. Ειδικά τώρα με τα social media έχει χαθεί η μπάλα. Εγώ πχ έχω δώσει φίνα στους 2 γιούς μου και σε 4 ανίψια μου, όλοι από 21-26 και με χοντρό πρόβλημα. Κανείς τους δεν έχει κανένα πρόβλημα και κανείς τους δεν ασχολείται κάθε μέρα να διαβάζει το φόρουμ (δεν είναι μέλη) και τι μπορεί να πάθει από τι φίνα. Τι έπρεπε να πω; Ότι δεν υπάρχουν και παρενέργειες; Ναι υπάρχουν αλλά είναι συγκεκριμένες και σε συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο λίγο πολύ είναι γνωστό.

Τελευταία επεξεργασία:

tsilas

Member
Παρόλο που με κάλυψε ο @theoblue το κάνω ακόμη πιο λιανά. Αυτό που σου έγραψα είναι ότι δεν μπορείτε να γενικεύετε, όχι να μην λέτε την αποψή σας. Π.χ να λέτε ότι η DHT επηρεάζει την ψυχολογία σου, κατάθλιψη, κλπ. γενικά και αόριστα επειδή εσείς έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ. Αλλιώς θα έβγαινε ο καθένας και κατα δήλωση θα έλεγε οτιδήποτε. Ειδικά τώρα με τα social media έχει χαθεί η μπάλα. Εγώ πχ έχω δώσει φίνα στους 2 μου γιούς και σε 4 ανίψια μου, όλοι από 21-26 και με χοντρό πρόβλημα. Κανείς τους δεν έχει κανένα πρόβλημα και κανείς τους δεν ασχολείται κάθε μέρα να διαβάζει το φόρουμ (δεν είναι μέλη) και τι μπορεί να πάθει από τη φίνα. Τι έπρεπε να πω; Ότι δεν υπάρχουν και παρενέργειες; Ναι υπάρχουν αλλά είναι συγκεκριμένες και σε συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο λίγο πολύ είναι γνωστό.
Και πως ανταποκρίθηκαν στην φίνα στο θέμα τριχόπτωσης ;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Άριστα γιάτι το πιάσαμε στην αρχή. Έχει τεράστια σημασία να αντιμετωπίσεις την ΑΑ σε αρχικά στάδια με φαρμακευτική αγωγή και όχι σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι δόσεις διαφέρουν από 2,5mg/week μέχρι 7mg/week. Να πω ότι όλοι νόμιζαν ότι δεν έχουν πρόβλημα και όλοι είχαν και μάλιστα χοντρό.

kollaps

Active Member
@Corona

Οικονομικά συμφέρονται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν γιατί η φιναστερίδη είναι φθηνό και γενόσημο φάρμακο. Όταν (με το καλό) βγουν νέες αποτελεσματικές θεραπείες που θα είναι πατενταρισμένες, εκεί ναι, θα δούμε και οικονομικά συμφέροντα.

Η επίδραση της DHT στον εγκέφαλο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μπορεί να υπάρχει, μπορεί και όχι, προς το παρόν η μόνη σχετική έρευνα που έχει γίνει αφορά ποντίκια.

Corona

Active Member
@Corona

Οικονομικά συμφέρονται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν γιατί η φιναστερίδη είναι φθηνό και γενόσημο φάρμακο. Όταν (με το καλό) βγουν νέες αποτελεσματικές θεραπείες που θα είναι πατενταρισμένες, εκεί ναι, θα δούμε και οικονομικά συμφέροντα.

Η επίδραση της DHT στον εγκέφαλο δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μπορεί να υπάρχει, μπορεί και όχι, προς το παρόν η μόνη σχετική έρευνα που έχει γίνει αφορά ποντίκια.

Μια έρευνα του Reuters το 2019 έδειξε ότι η Merck βρήκε ενδείξεις επίμονων παρενεργειών στις αρχικές κλινικές δοκιμές τους και δεν τις αποκάλυψε στην προειδοποιητική τους ετικέτα
εδώ η έρευνα….

Ποιος σου εγγυάται ότι αυτά που έδειξε σαν αποτελέσματα είναι και τα υπαρκτά και όχι αυτά που έπρεπε να δείξει προκειμένου να περάσει το φάρμακο τον έλεγχο ??

Φθηνο φάρμακο δεν είναι το Propecia…Αντίθετα είναι ακριβό…. Και έχει βγάλει ήδη πολλά λεφτά με αυτά τα φάρμακα… Γενόσημα υπάρχουν σε πολλά φάρμακα…Επίσης Οικονομικά συμφέροντα μπορεί να μη αφορούν μόνο το φάρμακο αλλά τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών…

Έχουν γίνει έρευνες που αναφέρουν και συμπτώματα καταθλιψης και αυτοκτονικές τάσεις σε ασθενείς που λάμβαναν φιναστεριδη.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φθηνο φάρμακο δεν είναι το Propecia…Αντίθετα είναι ακριβό…. Και έχει βγάλει ήδη πολλά λεφτά με αυτά τα φάρμακα… Γενόσημα υπάρχουν σε πολλά φάρμακα…Επίσης Οικονομικά συμφέροντα μπορεί να μη αφορούν μόνο το φάρμακο αλλά τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών…

Η συντριπτική πλειοψηφία παίρνει επίσημο proscar κομμένο. Μιλάς για κάποια λεπτά τη δόση. Τι σχέσεις έχουν οι μμ?

Corona

Active Member
Η συντριπτική πλειοψηφία παίρνει επίσημο proscar κομμένο. Μιλάς για κάποια λεπτά τη δόση. Τι σχέσεις έχουν οι μμ?

Το τι παίρνει η πλειοψηφία δεν το ξέρεις. Εγώ πιστεύω το αντίθετο συμβαίνει στο εξωτερικό, οι περισσότεροι παίρνουν το propecia... Οι μεταμοσχεύσεις θα σταματούσαν να υπάρχουν αν έβγαινε το φάρμακο που έλυνε το πρόβλημα χωρίς τις παρενέργειες της φιναστεριδης…

Wanderer

Active Member
η φινα σταματαει τελειως την τριχοπτωση ή απλα την επιβραδυνει? σε τι περιπτωσεις δεν πιανει η φινα?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το τι παίρνει η πλειοψηφία δεν το ξέρεις. Εγώ πιστεύω το αντίθετο συμβαίνει στο εξωτερικό, οι περισσότεροι παίρνουν το propecia... Οι μεταμοσχεύσεις θα σταματούσαν να υπάρχουν αν έβγαινε το φάρμακο που έλυνε το πρόβλημα χωρίς τις παρενέργειες της φιναστεριδης…
E πως δεν το ξέρω. Τόσα χρόνια στον χώρο είμαι, μιλάω με διάφορους. Στην Ισπανία πχ μόνο proscar παίζει. Το ΄ίδιο και σε άλλες χώρες. Φυσικά και πολύ γενόσημο.

Corona

Active Member
E πως δεν το ξέρω. Τόσα χρόνια στον χώρο είμαι, μιλάω με διάφορους. Στην Ισπανία πχ μόνο proscar παίζει. Το ΄ίδιο και σε άλλες χώρες. Φυσικά και πολύ γενόσημο.
Ναι απλά λέω ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να λέει πόσοι παίρνουν το ένα πόσοι το άλλο….Εγώ πάντως έχω δει σε φόρουμ οπωσ στο Reddit στο εξωτερικό να παίρνουν πολλοί το propecia επειδή φοβούνται να κόβουν το χάπι ότι χάνει δραστικότητα και οτι δεν θα είναι ίσες οι δόσεις…Και δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα δηλαδή για να παίρνουν το φτηνό προσκαρ ενώ άλλοι παίρνουν το propecia για να το κόβουν εύκολα σε 0.5 mg λόγω παρενεργειών με τη κανονική δόση…

Μπλουζα