Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

Εχετε εμφανισει παρενεργειες απο τη χρηση φιναστεριδης;

• Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 37 37.0%
  • Εχω κανει χρηση φιναστεριδης και ΔΕΝ εχω εμφανισει παρενεργειες

Ψηφοφορίες: 47 47.0%
  • Δεν εχω κανει χρηση φιναστεριδης

Ψηφοφορίες: 16 16.0%

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    100

bobby

Well-Known Member
Θεωρίες συνομωσιολογίας και εδώ.........η φίνα μάλλον χτυπάει ευαίσθητες χορδές.....γιατί δεν γίνεται το ίδιο και με την ασπιρίνη όμως? και αυτή έχει παρενέργειες πιθανώς και θανάσιμες για κάποιους.....Η αλήθεια είναι ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέγειες, όταν όμως μετά απο κλινικές μελέτες κρίνονται ασφαλή σημαίνει ότι οι παρενέγειες είναι μικρές ή/και επηρεάζουν μικρό ποσοστό χρηστών και βέβαια ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ και ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ. Πόσο μάλλον η φίνα που θεωρείται τόσο ασφαλής που δεν χρειάζεται καν συνταγή......Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα εχουν παρενέγειες (καμμιά φορά και επίμονες) αλλά με την μείωση της δόσης ή την διακοπή χρήσης οι παρενέργειες θα μειωθούν ή θα εξαφανιστούν. Ας δοκιμάσουν πρώτα αυτό (μείωση δόσης ή/και διακοπή) και να μην πανικοβάλλονται με PFS και λοιπά φαντάσματα.......

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Θεωρίες συνομωσιολογίας και εδώ.........η φίνα μάλλον χτυπάει ευαίσθητες χορδές.....γιατί δεν γίνεται το ίδιο και με την ασπιρίνη όμως? και αυτή έχει παρενέργειες πιθανώς και θανάσιμες για κάποιους.....Η αλήθεια είναι ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέγειες, όταν όμως μετά απο κλινικές μελέτες κρίνονται ασφαλή σημαίνει ότι οι παρενέγειες είναι μικρές ή/και επηρεάζουν μικρό ποσοστό χρηστών και βέβαια ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ και ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ. Πόσο μάλλον η φίνα που θεωρείται τόσο ασφαλής που δεν χρειάζεται καν συνταγή......Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν θα εχουν παρενέγειες (καμμιά φορά και επίμονες) αλλά με την μείωση της δόσης ή την διακοπή χρήσης οι παρενέργειες θα μειωθούν ή θα εξαφανιστούν. Ας δοκιμάσουν πρώτα αυτό (μείωση δόσης ή/και διακοπή) και να μην πανικοβάλλονται με PFS και λοιπά φαντάσματα.......
Συμφωνώ απόλυτα!Όλες τις κρεπάλες που κάνουν μερικοί δεν τις σκέφτονται που είναι βαρύτατες για την υγεία( κάπνισμα,ποτό,κακή διατροφή,Καθόλου άσκηση)Οι οποίες μακροχρόνια θα παρουσιάσουν χειρότερα προβλήματα απο ότι η φίνα σε μικρή δόση αλλά τελικά για όλα φταίει η άτιμη Φιναστερίδη!

ziggy

Active Member
Η μειωμενη λιμπιντο δεν ειναι παρενεργεια της φιναστεριδης.
Η φιναστεριδη συνταγογραφειται μεταξυ αλλων και για να μειωσει την λιμπιντο πχ σε μοναχους καλογερους κτλ επειδη ζητανε απο τον ουρολογο τους να μην εχουν πχ νυχτερινες στυσεις και ονειρωξεις.

Ειναι σαν να υποστηριζει καποιος το οτι η μειωση της εντασης του πονοκεφαλου ειναι παρενεργεια του ντεπον.

Παιδιά επειδή ο @CVIAL μίλησε στο νήμα του για το χάπι μινοξιδίλης και την αποτελεσματικότητά του, έχει κάποιος σχετική εμπειρία, σε σχέση με τη τοπική μινοξιδίλη, και αν γνωρίζει απο που προμηθεύεται;

bobby

Well-Known Member
OK ας το δεχτούμε αυτό (ότι δεν είναι παρενέργεια αλλά προβλεπόμενη αντίδραση δηλαδή ένδειξη του φαρμάκου και όχι αντένδειξη) ως υπόθεση εργασίας, αλλά μοναχοί στον ουρολόγο για φαρμακο κατά των νυχτερινών στήσεων και ονειρώξεων?????? Πολύ προχώ οι καλόγεροι........ Νομίζω πιο πιθανό είναι η πολύ νηστεία να μειώνει την λίμπιντο λόγω αδυναμίας......μήπως είναι από αυτό?
Στις ενδείξεις πάντως των οδηγιών του propecia (συνημμένο) δεν αναφέρει τίποτα άλλο εκτός από την τριχόπτωση.
Στις ανεπιθύμητες ενδείξεις (<=1%) τις αναφέρει, αλλα εφόσον αφορούν μέχρι το 1% των χρηστών προφανώς δεν δίνεται για αυτές.....
Για δε τις άλλες ανεπιθύμητες ενδείξεις (που έχουν "βαφτιστεί" PFS) αυτές χαρακτηρίζονται ως: "Μη γνωστές: η συχνότητα δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα" δηλαδή ακόμα μικρότερες του 1%, τόσο μικρότερες που δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο.....
Κοινώς λοιπόν, προσωπικές οι απόψεις περί μοναχών που προφανώς δεν στηρίζονται πουθενά, εκτός αν ο ίδιος είσαι μοναχός και έχεις προσωπική εμπειρία με ουρολόγο για την αντιμετώπιση των κ@βλών, οπότε πάω πάσο, αλλά λόγω του πολύ μικρού δείγματος (1) δεν είναι επιστημονικά σωστό να το γενικεύεις......

Συνημμένα

• PL_2430201_6.pdf
    132.9 KB · Προβολές: 7

Kostas97

Well-Known Member
Παιδιά επειδή ο @CVIAL μίλησε στο νήμα του για το χάπι μινοξιδίλης και την αποτελεσματικότητά του, έχει κάποιος σχετική εμπειρία, σε σχέση με τη τοπική μινοξιδίλη, και αν γνωρίζει απο που προμηθεύεται;
χρειαζεσαι ιατρικη συνταγη.

LoverBoy

Well-Known Member
OK ας το δεχτούμε αυτό (ότι δεν είναι παρενέργεια αλλά προβλεπόμενη αντίδραση δηλαδή ένδειξη του φαρμάκου και όχι αντένδειξη) ως υπόθεση εργασίας, αλλά μοναχοί στον ουρολόγο για φαρμακο κατά των νυχτερινών στήσεων και ονειρώξεων?????? Πολύ προχώ οι καλόγεροι........ Νομίζω πιο πιθανό είναι η πολύ νηστεία να μειώνει την λίμπιντο λόγω αδυναμίας......μήπως είναι από αυτό?
Στις ενδείξεις πάντως των οδηγιών του propecia (συνημμένο) δεν αναφέρει τίποτα άλλο εκτός από την τριχόπτωση.
Στις ανεπιθύμητες ενδείξεις (<=1%) τις αναφέρει, αλλα εφόσον αφορούν μέχρι το 1% των χρηστών προφανώς δεν δίνεται για αυτές.....
Για δε τις άλλες ανεπιθύμητες ενδείξεις (που έχουν "βαφτιστεί" PFS) αυτές χαρακτηρίζονται ως: "Μη γνωστές: η συχνότητα δεν μπορεί να εκτιμηθεί με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα" δηλαδή ακόμα μικρότερες του 1%, τόσο μικρότερες που δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο.....
Κοινώς λοιπόν, προσωπικές οι απόψεις περί μοναχών που προφανώς δεν στηρίζονται πουθενά, εκτός αν ο ίδιος είσαι μοναχός και έχεις προσωπική εμπειρία με ουρολόγο για την αντιμετώπιση των κ@βλών, οπότε πάω πάσο, αλλά λόγω του πολύ μικρού δείγματος (1) δεν είναι επιστημονικά σωστό να το γενικεύεις......
Ετσι εξηγείται που έχουν μαλλιά οι καλόγεροι!Φιναστερίδη μαζί με αντίδωρο!

Kostas97

Well-Known Member
Νομιζω για να υποστηριξει καποιος τα αντιθετα απο τις ερευνες για τη φινα, αλλα και τη θεωρια πισω απο την DHT πρεπει να φερει αντιστοιχα ισχυρα οπλα.

ziggy

Active Member
Νομιζω οτι οποιος εχει αμφιβολια για το αν συνταγογραφειται η φιναστεριδη ΚΑΙ για τον σκοπο τον οποιο περιεγραψα μπορει να ρωτησει τον ουρολογο του και να παρει απαντηση.

kollaps

Active Member
Νομιζω οτι οποιος εχει αμφιβολια για το αν συνταγογραφειται η φιναστεριδη ΚΑΙ για τον σκοπο τον οποιο περιεγραψα μπορει να ρωτησει τον ουρολογο του και να παρει απαντηση.
Το ότι μπορεί να στο είπε ένας ουρολόγος δεν λέει τίποτα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι γιατροί που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα paper εδώ και 40 χρόνια αφού τελείωσαν τη σχολή. Οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα έχουν 15 εικόνες της Παναγίας στο γραφείο τους.

Και ένα προσωπικό ανέκδοτο: ο ουρολόγος του πατέρα μου μου είχε πει να σταματήσω τη φίνα πριν 6-7 χρόνια (χωρίς να έχω κάποια παρενέργεια), αλλά δεν φρόντισε να παρακολουθήσει τον προστάτη του πατέρα μου που είχε υπερπλασία με αποτέλεσμα να μπει πέρυσι για χειρουργείο και να ταλαιπωρηθεί τσάμπα. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου (74 χρόνων) γιατί δεν έπαιρνε κάποιο φάρμακο τόσα χρόνια ενώ είχε θέμα και έχουμε και κληρονομικό υπερπλασίας, άρχισε να μου λέει για πιθανές παρενέργειες..

JimKan1

Well-Known Member
Η μειωμενη λιμπιντο δεν ειναι παρενεργεια της φιναστεριδης.
Η φιναστεριδη συνταγογραφειται μεταξυ αλλων και για να μειωσει την λιμπιντο πχ σε μοναχους καλογερους κτλ επειδη ζητανε απο τον ουρολογο τους να μην εχουν πχ νυχτερινες στυσεις και ονειρωξεις.

Ειναι σαν να υποστηριζει καποιος το οτι η μειωση της εντασης του πονοκεφαλου ειναι παρενεργεια του ντεπον.
Πηγη;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

theoblue

Active Member
Παντως η θεραπεια δεν πρεπει να ειναι και ιδιαιτερα αποτελεσματικη, γτ στα μοναστηρια γινεται το ελα να δεις :p
Και ειναι γνωστο πως γινεται καποιος ηγουμενος....

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Δεν χρειαζεται να γελάμε με καμια αναφορά κανενός αναφορικά με τη φιναστεριδη και το πως βίωσε εκεινος τη λήψη της, δεν εχουμε το μαγικό ραβδάκι της κρίσης επειδη εμείς δεν εμφανίσαμε κατι ενώ εκεινος βίωσε δυσάρεστες καταστασεις, και ας ακούγονται ορισμενα σενάρια βγαλμένα απο τις σημειώσεις του Ρίντλεϊ Σκοτ. Φιλε μου που ανέφερες κατι για φιναστεριδη και θηλυκή πλευρά μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι εννοεις ;
και γω επελεξα την λυση της τοπικης καθως το χαπι με ισοπεδωσε. και η τοπικη εμφανιζει παρενεργειες αλλα κυριως ψυχολογικες. θεωρω το trade off οτι αξιζει για μενα κ κανω κ μικρα διαλειμματα καμια φορα. αλλα το να αρνεισαι πληρως οτι δεν χανεις κατι αλλα μονο κερδιζεις ειναι τρελα. η μινοξ πχ αφυδατωνει το δερμα

bobby

Well-Known Member
Δεν χρειαζεται να γελάμε με καμια αναφορά κανενός αναφορικά με τη φιναστεριδη και το πως βίωσε εκεινος τη λήψη της, δεν εχουμε το μαγικό ραβδάκι της κρίσης επειδη εμείς δεν εμφανίσαμε κατι ενώ εκεινος βίωσε δυσάρεστες καταστασεις, και ας ακούγονται ορισμενα σενάρια βγαλμένα απο τις σημειώσεις του Ρίντλεϊ Σκοτ. Φιλε μου που ανέφερες κατι για φιναστεριδη και θηλυκή πλευρά μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι εννοεις ;
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το πως βιώνει π καθένας, και σέβομαι απόλυτα την προσωπική εμπειρία του καθενός, αλλά όταν γενικεύεις το προσωπικό σου βίωμα καλό είναι να το κάνεις με ντοκουμέντα ή μελέτες και όχι μου είπε κάποιος ότι του είπε κάποιος ότι η φίνα σου δίνει φτερά σαν το red bull……

Kostas97

Well-Known Member
Σε τοπική φίνα γνωρίζει/χρησιμοποιεί κάποιος κάποιο αξιόπιστο τυποποιημένο προϊόν από Ελλάδα ή Ευρώπη;
Χρησιμοποιουσα το προιον γυρω στο χρονο. Συνεχισα σε ενα με τρετινοινη.
Στο φαρμακειο που το προμηθευομουν ο φαρμακοποιος το πρωτοεφτιαξε για εμενα και παντα ηταν στην ιδια κατασταση. Καποια στιγμη σταματησε να το κανει αυτος μαλλον και εβαζε καποια βοηθο?? και το αποτελεσμα ηταν να το βγαζει υγρο απο μεσα οχι αφρο.

Τοτε σκεφτηκα οτι ισως ειναι η ωρα για Regaine. Παντως θεωρω αν βρεις φαρμακοποιο που θα προσεχει οταν το φτιαχνει ειναι καλα προιοντα. Εγω τα επαιρνα 3 4 μαζι ωστε να τα φτιαχνει μια φορα ολα και να μη πηγαινω 2 φορες το μηνα. Το ενα μπουκαλακι κανει γυρω στα 17 ευρω αλλα δε φταινει. Θελεις 2 με 3 το μηνα αν το μαλλι ειναι αρκετο καθως επισης και εξαιτιας του γεγονοτος οτι προς το τελος δεν παραγει τοσο ευκολα αφρο.

Dob31

Active Member
εμενα το mft με βγαζει 3-4 εβδομαδες....σε σχεση με το regaine μου βγαινει πολυ φθηνοτερο + οτι το regaine ειναι μονο μινοξιδιλλη
επισης προσοχη απο που προμηθευομαστε τα σκευασματα μας

Σε κανει πιο moody, μπαχαλο συναισθηματα σε αντιθεση με οταν ειμαι off. επισης αδυναμια ελεγχου συναισθηματων οπως και αδυναμια αυτοελεγχου γενικως. περισσοτερο αγχος επισης καθως και πιο tuned κοινωνικα. επισης πολλα νευρα

Τελευταία επεξεργασία:
σεξουαλικα ανεπηρεαστος παντως, θα ελεγε καποιος οτι ειναι παραπανω οι καυλες αλλα εμπιπτει στην κατηγορια οτι δεν μπορεις να τις ελεγξεις με τπτ οταν εισαι υπο φινα

Μπλουζα