GOMI είπε:Update. Εχθές είχα βγει για καφέ με μια παρέα το πρωί και ήρθε η συζήτηση σε θέματα ινσουλίνης. Μια κοπέλα από την παρέα, αφού της ανέφερα μερικά πράγματα, με έστειλε σήμερα το πρωί σε ένα γνωστό της, αφού επικοινώνησε μαζί του στο τηλέφωνο, ο οποίος έχει εργαστήρι εξετάσεων αίματος, συνοικιακό βέβαια, όχι τίποτα extreme, να μου πάρει λίγο αίμα και να μου κάνει ένα τσεκ για την ινσουλίνη.
Με κράτησε ένα 2ωρο και κατέληξε ότι υπάρχει θέμα υπερινσουλιναιμίας. Πως το διαπίστωσε αυτό? Μου πήρε αίμα 4 φορές ανά μισάωρο και όλες τις φορές μου έδινε υγρή γλυκόζη. Νηστικός δεν φαινόταν να υπάρχει θέμα. Όλα φυσιολογικά. Παρόλο αυτά με πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, είπε ότι ίσως δείξει πολύ καλύτερα πράγματα που να αφορούν την ινσουλίνη.
Κατά τη λήψη της γλυκόζης, όταν μου πήρε αίμα, η ινσουλίνη ανέβηκε πολύ πιο γρήγορα από τη γλυκόζη στο αίμα προκαλώντας υπογλυκαιμία.
Απ ότι μου ανέφερε, θα έπρεπε να ανέβει πρώτα η γλυκόζη και κατόπιν να απελευθερωθεί ινσουλίνη ώστε να ρίξει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
Εδώ φάνηκε ινσουλινοευαισθησία, με όσα μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Οπότε σιγά σιγά θα κοιτάξω να το ψάξω περισσότερο, καθόσον ο συγκεκριμένος δεν είναι ειδικός, απλά μου το έκανε ως χάρη για την κοπέλα που είναι φίλη του.
Μου είπε ότι πρέπει να το ψάξω μέσω εξειδικευμένων εργαστηρίων που κάνουν αυτό το πράγμα ή να κλείσω ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο ώστε να κάνουν σωστή διάγνωση και να μου προτείνουν σωστό τρόπο προσέγγισης.
Το καλό της υπόθεσης τώρα, μου ανέφερε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν παρόμοιες ευαισθησίες στην ινσουλίνη αλλά δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχει συμπτώματα. Αλλά στην πορεία, ίσως προκαλέσει έναρξη διαβήτη αν δεν το προσέξω.
φιλε gomi δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήμα με άπειρες εξετάσεις και να κυνηγάς δείκτες... υπάρχει ένας ποιο εύκολος τρόπος για να καταλάβεις άμα είσαι σε προδιαβητική κατάσταση και αυτός είναι να κοιτάξεις την κοιλια σου . άμα έχεις κοιλιακή παχυσαρκία είσαι σε μια προδιαβητική κατάσταση που ονομάζεται μεταβολικό σύνδρομο το οποιο πάει πακέτο με αντίσταση στην ινσουλίνη + δυσλιπιδαιμία+πιεση αλλα όχι σε όλους γιατί υπάρχουν πολλές μεταβλητές από άνθρωπο σε άνθρωπο... πχ μπορει να έχεις κοιλιακή παχυσαρκία αλλα χωρίς δυσλιπιδαιμία και με φυσιολογική πίεση.
ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την αντίσταση στην ισνουλίνη είναι η άσκηση.στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ότι αν κάποιος είναι αραχτός όλη μέρα (αριστερά) και δεν χρησιμοποιεί το γλυκογόνο από τους μύες, όταν καταναλωσει υδατάνθρακες το σώμα δεν θα ξέρει τι να κάνει την γλυκόζη και την πάει στο ήπαρ προκαλώντας λιπογενεση ... ενώ άμα κάποιος γυμνάζεται (δεξια), και έχει αδειάσει τις αποθήκες γλυκογόνου, απορροφάνε οι μύες την γλυκόζη από τους υδατάνθρακες και δεν πάει από το ήπαρ...