Η ζωη με Covid-19

vlafo

Well-Known Member
Πραγματικά όσες φορές και να διαβάζω τα σχόλια,όλα περιστρέφονται γύρω από το κράτος,την tv,τους τηλεειδικούς,το ΕΣΥ,την καλύτερη περίθαλψη που απαιτείται και σε πρωτοβάθμια μορφή και σε δευτεροβάθμια,και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό,και όλοι ένα μένος και κριτική για ποιό πράγμα.
Συζητάμε πως θα σώσει ο άλλος τη ζωή του,αυτό και τίποτα άλλο να σκεφτεί και όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει αλλά πουλάει και κουλτούρα και αμπελοφιλοσοφία και κάνει και κριτική.
Για ποιές ευπαθείς ομάδες μιλάμε,δηλαδή τι πρέπει να γίνει να πάρει το δίκανο και να αρχίσει να πυροβολεί όποιος δεν το κάνει ή να ανοίξει το κεφάλι στον καθένα να του το βάλει μέσα να καταλάβει ότι πρόκειται για τη ζωή του?
Όταν όμως φτάνουν στην εντατική λίγο πριν το θάνατο,τότε ξαφνικά αλλάζει στάση και παρακαλάει να ζήσει και γίνεται και υποστηρικτής και δίνει και συμβουλές μετά.
Γιατί πρέπει να φτάσουμε εκεί?
Ποιός ο λόγος?

Όποιος θέλει να ζήσει ας ζήσει όποιος θέλει να το παίζει μάγκας και να θεωρεί ότι κάνει την επανάσταση του,λάθος δρόμο διάλεξε.
Όταν θέλεις να πέσεις στο γκρεμό μόνος σου,τότε αρκεί να σου δώσει ο άλλος την τελική κλωτσιά.
Δεν υπάρχει σωστηρία και δυστυχώς δεν υπάρχει μυαλό.

Υ.Γ:Προσωπικά τέτοιες μαλακίες ούτε στα 20 μου δεν έκανα και από αυτές ουκ ολίγες.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Ναι η Δ ήθελε μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας αλλά όπως είπαμε το ποσοστό ανο(η)σίας ήταν αρκετά μεγάλο για να το πιάσουμε. Χώρες όπως το Ισραήλ και η Πορτογαλία απέφυγαν έγκαιρα το κύμα της Δ μέσω των εμβολιασμών και της τρίτης δόσης. Για την Ο είναι νωρίς να μιλήσουμε, θα τα πούμε σε 3 εβδομάδες. Μέχρι τότε σταματήστε τις φιλοσοφίες και τις φλυαρίες και ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ.

Δεν είναι καθόλου φιλοσοφία το να φτιάξουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης ως εμβολιασμένος (για να διαλευκάνω τυχόν καχυποψίες), δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω ότι για όλα ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι και για «τείχος ανοσίας». Καλό είναι κάποια στιγμή να βγούμε από τις ουτοπίες ότι θα εξαφανίσουμε τον ιό (τουλάχιστον με τα υπάρχοντα εμβόλια) και καλό είναι κάποια στιγμή να βγούμε από «κουτάκια» διότι θα κηνυγάμε την ουρά μας για πολύ καιρό ακόμα.

Flag17

Well-Known Member
Εννοείς να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αυτές τις ομάδες?
Το 90 φεύγα % των διασωληνομενων είναι 50+ γιατί να στοχεύσεις δηλαδή με δώρα στον εμβολιασμό των 0-30 που είναι το 1% στις μεθ και όχι στο 90 %. Ας γινόταν εμβολιασμός υποχρεωτικός στα άτομα αυξημένου κινδύνου με το κράτος να παίρνει την ευθύνη σε πιθανές επιπλοκές. Αν γινόταν αυτό και με 50% εμβολιασμού συνόλου αν ήταν 100% αυτοί που γεμίζουν τις μεθ μια χαρά θα ήταν τα πράγματα.

Georgie

Well-Known Member
Περαστικά @John_John1 ! Προφανώς αργά ή γρήγορα ΟΛΟΙ θα κολλήσουμε. Το ζήτημα είναι να μην κολλήσουμε όλοι μαζί προκειμένου όσοι χρειαστούν νοσοκομείο αφενός να μην φρακάρει το σύστημα υγείας, και αφετέρου να έχει καλύτερη περίθαλψη ο ασθενής.

Ερχόμαστε τώρα στις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα στην Όμικρον. Αν ακούσεις λίγο τα κανάλια τους «γνωστούς» τηλεειδικούς θα πιστέψεις τί κακό που μας βρήκε, κι ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική! Κάποια στιγμή τα εμβόλια θα έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα, άρα τί θα κάνουμε? Θα περιμένουμε να βγουν νέα εμβόλια? Κύριοι, όσο δεν φτιάχνουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ηλεκτρονικό φάκελο για τον κάθε ασθενή προκειμένου να γίνεται κατ’ οίκον νοσηλεία στο σπίτι και να παρακολουθείται από γιατρό κλπ και να εξοπλίσουμε το ΕΣΥ όσο καλύτερα μπορούμε (πχ να επαναφέρουμε όσους είναι σε αναστολή με τεστ κάθε μέρα) θα κηνυγάμε την ουρά μας!

Όσο για τα αφηγήματα, «τείχος ανοσίας» κλπ προφανώς καταρρέουν καθώς το εμβόλιο προσφέρει ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία! Επίσης αν δεν βγει κανένα εμβόλιο που να παρέχει προστασία 9-10 μήνες τουλάχιστον, δεν βλέπω πολύ σύντομα φως στο τούνελ.

Τελικά οι άλλες χώρες που έχουν πιάσει κάτι 80αρια+ ποσοστό εμβολιασμών η μία μετά την άλλη μπαίνει σε λοκντάουν, ακόμα και η Πορτογαλία επαναφέρει τα ραπιντ τεστ για ΟΛΟΥΣ για να μπει κάποιος σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο. Μην δακτυλοδείχνουμε λοιπόν τους Έλληνες ότι κάνουν κάτι διαφορετικό.
Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν ξεμπερδέψει με τον ιό γιατί έχουν τρομερό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ποιο lockdown φίλε μου.
Έδω στην Ιρλανδία με 4-5000 κρούσματα την ημέρα οι διασωληνωσεις και οι νοσηλείες έχουν καθοδική πορεία και οι νεκροί από τη νόσο είναι στους 40+ - την εβδομάδα !

F1ght3r

Well-Known Member
Δεν είναι καθόλου φιλοσοφία το να φτιάξουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Κύριοι, όσο δεν φτιάχνουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ηλεκτρονικό φάκελο,
Δεν είναι καθόλου φιλοσοφία το να φτιάξουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Για την ελλαδίτσα μιλάς, χάχα ποτες δεν θα γίνει.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Με υποχρεωτικότητες δεν κέρδισε ποτέ κανείς τίποτα. Με πολύ καλύτερη διαχείρηση του επικοινωνιακού κομματιού, ίσως κάτι να γινόταν.

Στα λόγια. Δοκίμασε να πείσεις κάποιον αρνητή και έλα να ξανασυζητήσουμε.

Legwg James

If you try to take it, .40 with a laser
Παίδες να σας ρωτήσω κάτι επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα του ιού. Εχθές ήρθα σε επαφή με άτομο που σήμερα βγήκε θετικός στο rapid του. Εγώ νιώθω κομπλέ και είμαι πλήρως εμβολιασμένος και με τις 2 δόσεις. Αν κάνω ραπιντ σήμερα θα δείξει κάτι ; Αν όχι στις πόσες μέρες θα φανεί αν έχω κολλήσει ; Επίσης ως τότε να μην έχω επαφή με κανέναν σωστά ;

Mizerix

Active Member
Ποιο lockdown φίλε μου.
Έδω στην Ιρλανδία με 4-5000 κρούσματα την ημέρα οι διασωληνωσεις και οι νοσηλείες έχουν καθοδική πορεία και οι νεκροί από τη νόσο είναι στους 40+ - την εβδομάδα !

Δεν μίλησα συγκεκριμένα για την Ιρλανδία. Απλά σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση που ξαναμπαίνουν πολλές χώρες σε περιορισμούς για ανεμβολίαστους και μη?

vlafo

Well-Known Member
Να πάτε στην ΑΜΕΡΙΚΗ που είναι όλα ιδιωτικά,εκεί να δείτε τι ωραία που είναι.
Γιατί εδώ είναι όλα τζαμπέ,μπαίνεις μέσα σε νοσοκομείο και δεν πληρώνεις τίποτα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Flag17

Well-Known Member
Με υποχρεωτικότητες δεν κέρδισε ποτέ κανείς τίποτα. Με πολύ καλύτερη διαχείρηση του επικοινωνιακού κομματιού, ίσως κάτι να γινόταν.
Πολλά έχει κερδίσει η κοινωνία με υποχρεωτικοτητα. Με την λογική σου δεν πρέπει να υπάρχουν νόμοι γενικά και να βασιζόμαστε στην καλή θέληση του διπλανού. Συμφωνώ απόλυτα ότι θα έπρεπε να βελτιωθεί το σύστημα υγείας ας πούμε αντί να κάνουμε προσλήψεις αστυνομίας που θα πίνει καφέ στα Έβερεστ αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο

Mizerix

Active Member
Στα λόγια. Δοκίμασε να πείσεις κάποιον αρνητή και έλα να ξανασυζητήσουμε.

Οι αρνητές είναι ένα ποσοστό 5%, απορώ πού τους συναντάτε όλοι εσείς καθημερινά. Οι υπόλοιποι φοβούνται ή είναι τόσο μικροί που δεν τους ενδιαφέρει καν.

vag25

Well-Known Member
Φίλε λόγω της φύσης της δουλειάς μου δεν εμπιστεύομαι εύκολα κανέναν, και πόσο μάλιστα τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς.

Δεν χρειαζεται να εμπιστευτει καποιος τα MME και πολιτικους (ουτε καν να τους παρακολουθει), μπαινει στο site του WHO και ακολουθει τις επιστημονικες εισηγησεις = Εμβολιασμος για ολους (και παιδια, αρκει να εχουν κανει πρωτα αυτοι που προηγουνται).

Αλλά αυτό το πράγμα που χωρίστηκαν σε 2 στρατόπεδα οι πάντες και πλέον το κριτήριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι ο εμβολιασμός εμένα με ξεπερνάει. Φτάσαμε στο έθνος που οι διαπροσωπικές σχέσεις οποιουδήποτε επιπέδου, είχαν πάντα την επαφή ως πρωταρχική οδό, να βλέπουμε συγγενή και να αλλάζουμε δρόμο. Να πάνε να γ......ν άπαντες και αυτό είναι το τελευταίο σχολιό μου σε αυτό το νήμα.
Τα στρατοπαιδα τα δημιουργησαν οι ανεμβολιαστοι. Η επιστημονικη κοινοτητα ειναι σαφης προς μια κατευθυνση. Ιδανικα θα υπήρχε μονο ενα στρατοπαιδο κατα του κορονοιου, αλλα οι αρνητες ηθελαν τον διχασμο.

Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Οι αρνητές είναι ένα ποσοστό 5%, απορώ πού τους συναντάτε όλοι εσείς καθημερινά. Οι υπόλοιποι φοβούνται ή είναι τόσο μικροί που δεν τους ενδιαφέρει καν.
Είναι πολύ περισσότεροι δεν αποτυπώνεται στα νούμερα αυτό.
Εγώ έχω πάρα πολλούς στον επαγγελματικό μου ειδικά περίγυρο.

Mizerix

Active Member
Παίδες να σας ρωτήσω κάτι επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα του ιού. Εχθές ήρθα σε επαφή με άτομο που σήμερα βγήκε θετικός στο rapid του. Εγώ νιώθω κομπλέ και είμαι πλήρως εμβολιασμένος και με τις 2 δόσεις. Αν κάνω ραπιντ σήμερα θα δείξει κάτι ; Αν όχι στις πόσες μέρες θα φανεί αν έχω κολλήσει ; Επίσης ως τότε να μην έχω επαφή με κανέναν σωστά ;

Δεν θα δείξει κάτι σήμερα το ράπιντ τεστ. Συνήθως μέχρι τις 7 ημέρες δείχνει αν κόλλησες, αλλά καλό είναι να περιοριστείς όσο γίνεται.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι καθόλου φιλοσοφία το να φτιάξουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης ως εμβολιασμένος (για να διαλευκάνω τυχόν καχυποψίες), δεν μπορώ να κάθομαι να ακούω ότι για όλα ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι και για «τείχος ανοσίας». Καλό είναι κάποια στιγμή να βγούμε από τις ουτοπίες ότι θα εξαφανίσουμε τον ιό (τουλάχιστον με τα υπάρχοντα εμβόλια) και καλό είναι κάποια στιγμή να βγούμε από «κουτάκια» διότι θα κηνυγάμε την ουρά μας για πολύ καιρό ακόμα.

Δεν μίλησα συγκεκριμένα για την Ιρλανδία. Απλά σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση που ξαναμπαίνουν πολλές χώρες σε περιορισμούς για ανεμβολίαστους και μη?

Εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε να γίνω αρεστός ούτε να γράφω ωραίες αλλά ανέφικτες θεωρίες. ΝΑΙ οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό για το χάλι μας σε αυτή την φάση, για τις ΜΕΘ και τους θανάτους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε ότι πρέπει να διωχθούν. Πρέπει όμως ΟΛΟΙ ΜΑΣ να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι το πρόβλημα για τις ΜΕΘ και τους θανάτους. ΕΙΝΑΙ τόσο ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ που απορώ γιατί το συζητάμε ακόμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Είναι πολύ περισσότεροι δεν αποτυπώνεται στα νούμερα αυτό.
Εγώ έχω πάρα πολλούς στον επαγγελματικό μου ειδικά περίγυρο.

Εγώ με όσους μιλάω η πλειοψηφία φοβάται! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπόλοιποι συναντάτε αρνητές. Δηλαδή σας αναφέρουν ότι στα εμβόλια έχουν βάλει τσιπάκια κλπ?

vag25

Well-Known Member
Εγώ με όσους μιλάω η πλειοψηφία φοβάται! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπόλοιποι συναντάτε αρνητές.
αρνητες δεν ειναι και αυτοι?
Αρνητες επιστημονικων εισηγησεων, αρνητες ιου, αρνητες κοινης λογικης κ.α. Παλι το ιδιο αποτελεσμα εχουμε.

Μπλουζα