Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστό αλλά οι φοιτητές και οι μαθητές είναι flexible και ακούνε,οι γέροι δυστυχώς είναι αγύριστα μυαλά λες και είναι αθάνατοι ενώ θα έπρεπε να τρέξουνε πρώτοι να πάνε.
Οπότε αναγκαστικά στράφηκες σε αυτούς μήπως και σώσεις την παρτίδα και αντιστρέψεις την κατάσταση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί είναι ότι σε καταστάσεις κρίσης σημασία έχει τι μπορείς να πετύχεις και όχι τι θα ήταν σωστό να πετύχεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Τέτοιου είδους παρατηρήσεις είναι χρήσιμες εν καιρώ ειρήνης. Τώρα έχουμε πόλεμο και εν ώρα πολέμου αυτό που μας απασχολεί είναι πως θα τον κερδίσουμε. Αν θες να προσφέρεις κάτι τώρα, πείσε έναν ανεμβολίαστο να εμβολιαστεί. Έτσι θα έχεις συνεισφέρει και εσύ στην κοινή προσπάθεια.

Βεβαίως και προσπαθώ αλλά και η πολιτεία δεν βοηθάει καθόλου επικοινωνιακά. Επίσης εν μέσω πολέμου εμείς έχουμε από καπρίτσιο 7,000 υγειονομικούς παρκαρισμένους στα σπίτια τους.

vlafo

Well-Known Member
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί είναι ότι σε καταστάσεις κρίσης σημασία έχει τι μπορείς να πετύχεις και όχι τι θα ήταν σωστό να πετύχεις.
Ακριβώς σε τέτοιες στιγμές θέλεις άμεση δράση για να έχεις αποτέλεσμα,και όχι εκ των υστέρων που είναι αργά.
Είναι δυστύχημα όταν βλέπεις νέους ειδικά ανθρώπους να φεύγουνε και να αφήνουν πίσω τους οικογένειες.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Βεβαίως και προσπαθώ αλλά και η πολιτεία δεν βοηθάει καθόλου επικοινωνιακά. Επίσης εν μέσω πολέμου εμείς έχουμε από καπρίτσιο 7,000 υγειονομικούς παρκαρισμένους στα σπίτια τους από καπρίτσιο.

Βλέπω ότι σε κάθε σου ποστ βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο (θα έχεις τους λόγους σου). Ξέχνα (προς το παρόν) την πολιτεία και τα σφάλματά της, επικεντρώσου στο έργο σου (να πείσεις ανεμβολίαστους) και τις τα ψέλνεις διπλά (της πολιτείας) όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε.

Mizerix

Active Member

@vlafo Ρε συ ποιά παρτίδα να σώσεις? Ξαναλέω τα εμβόλια παρέχουν ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία! «Τείχος ανοσίας» ΔΕΝ υπάρχει! Είναι ένα μπουρδοαφήγημα! Με το να εμβολιάσεις όλους τους νέους και να αφήσεις μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων ανεμβολίαστο δεν πετυχαίνεις απολύτως τίποτα!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@vlafo Ρε συ ποιά παρτίδα να σώσεις? Ξαναλέω τα εμβόλια παρέχουν ΑΤΟΜΙΚΗ προστασία! «Τείχος ανοσίας» ΔΕΝ υπάρχει! Είναι ένα μπουρδοαφήγημα! Με το να εμβολιάσεις όλους τους νέους και να αφήσεις μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων ανεμβολίαστο δεν πετυχαίνεις απολύτως τίποτα!

Το Ισραήλ από τον Ιούνιο μέχρι και τώρα που μιλάμε τι είχε?

Mizerix

Active Member
Βλέπω ότι σε κάθε σου ποστ βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο (θα έχεις τους λόγους σου). Ξέχνα (προς το παρόν) την πολιτεία και τα σφάλματά της, επικεντρώσου στο έργο σου (να πείσεις ανεμβολίαστους) και τις τα ψέλνεις διπλά (της πολιτείας) όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε.

Δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο, αλλά τί να κάνουμε τώρα που εσείς τα βλέπετε όλα καλά ενώ εγώ τα βλέπω όλα λάθος? Ενοχλεί που ως εμβολιασμένος βλέπω όλα τα στραβά και τα λέω, το ξέρω.

Kostas97

Well-Known Member
Δηλαδή για την κατάντια των νέων φταίνε οι «υψηλές» συντάξεις των γέρων? Και για ποιά εφάπαξ μιλάμε εν έτει 2021?
Απο τη στιγμη που οι συνταξεις δεν ηταν ανταποδοτικες εννοειται. Παιρνουν παρα πολλοι παραπανω απο οσα τους αναλογουν.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο, αλλά τί να κάνουμε τώρα που εσείς τα βλέπετε όλα καλά ενώ εγώ τα βλέπω όλα λάθος? Ενοχλεί που ως εμβολιασμένος βλέπω όλα τα στραβά και τα λέω, το ξέρω.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, το timming είναι λάθος. Όταν γίνεται σεισμός δεν αρχίζεις κριτική για την θωράκιση του κτιρίου, τρέχεις και προσπαθείς να σώσεις και κάποιους. Αυτή είναι η καλύτερη προσφορά για τον εαυτό σου και την κοινωνία εκείνη την ώρα.

vag25

Well-Known Member
Ουσιαστικα δεν αμφισβητει κανεις οτι μπορει να εχεις δικιο στην κριτικη σου για την κυβερνηση. Για μενα εχεις. Αλλα αυτη τη στιγμη προηγειται ο εμβολιασμος.
Ειναι σαν να εισαι σε πολεμο, να σε πυροβολει ο εχθρος και εσυ πισω απο την καλυψη να σκεφτεσαι την πιθανη διπλωματικη αποτυχια της κυβερνησης που προηγηθηκε.

Kostas97

Well-Known Member
Αυτο που προσπαθουν να σου πουν ειναι πως οταν εχεις πολεμο επικεντρωνεσαι να νικησεις και δεν συζητας αυτα που δεν ειναι της παρουσης.
Ο στοχος ειναι να φυγει η κορωνα. Μετα απαιτεις βελτιωση του συτηματος υγειαας.

Εκτος αν νομιζουμε πως το πρωτοβαθμιο συστημα υγειας θα δημιουργουταν σε μια νυχτα και δεν το καναμε :D

Κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, το timming είναι λάθος. Όταν γίνεται σεισμός δεν αρχίζεις κριτική για την θωράκιση του κτιρίου, τρέχεις και προσπαθείς να σώσεις και κάποιους. Αυτή είναι η καλύτερη προσφορά για τον εαυτό σου και την κοινωνία εκείνη την ώρα.

Προφανώς και δεν είναι σεβαστή η άποψή μου όταν με αναγκάζει κάποιος να συμφωνήσω μαζί του με το ζόρι υπαινισσόμενος μάλιστα ότι ίσως έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ωραία γίνεται σεισμός κι εμείς πέρα από τον εμβολιασμό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς και δεν είναι σεβαστή η άποψή μου όταν με αναγκάζει κάποιος να συμφωνήσω μαζί του με το ζόρι υπαινισσόμενος μάλιστα ότι ίσως έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ωραία γίνεται σεισμός κι εμείς πέρα από τον εμβολιασμό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Δεν είπα ότι συμφωνώ, είπα ότι είναι σεβαστή. Επίσης δεν σου ζήτησα να συμφωνήσεις με το ζόρι, απλά επιχειρηματολογώ.

george_hatzi

Well-Known Member
Πάντως και το να αφαιρείς δοκάρια από το κτίριο σε περίοδο σεισμού δεν το λες και πολύ σώφρων. Επίσης έχουν προηγηθεί άλλοι 2 σεισμοί πριν και αυτός είναι ο 3ος μετασεισμός. Θα μπορούσες να έχεις κοιτάξει και την θωράκιση όλο αυτό το διάστημα, δεν νομίζεις;

Kostas97

Well-Known Member
Χθες σε συζήτηση που ειχα με αντιεμβολιαστη ο οποίος είναι σε άλλα θέματα λογικός αλλα και κολλημένος με υη θρησκεία, καταλαβα ότι δεν μπορεις να βγάλεις άκρη με αυτά τα άτομα.

Όταν τον ρώτησα γιατί οι χώρες με μεγαλύτερη εμβολιαστεί κάλυψη έχουν λιγότερους νεκρούς, ξεκίνησε να μου λέει ότι τα νούμερα είναι στημένα.

Δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα τελικα μαζί τους αφου λείπουν οι βάσεις για συζήτηση.
Είναι σαν να πας να μιλήσεις για μαθηματικά με κάποιον που δεν αποδέχεται ότι το 1+1 κανει 2.

Mizerix

Active Member
Δεν είπα ότι συμφωνώ, είπα ότι είναι σεβαστή. Επίσης δεν σου ζήτησα να συμφωνήσεις με το ζόρι, απλά επιχειρηματολογώ.

Κι εγώ επιχειρηματολογώ αλλά μου βγάζεις κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα σε καθετί στραβό που βλέπω. Εν κατακλείδι, έχουμε πολύ δρόμο που θα κηνυγάμε την ουρά μας ακόμα, μακάρι να βγω ψεύτης.

Kostas97

Well-Known Member
Πάντως και το να αφαιρείς δοκάρια από το κτίριο σε περίοδο σεισμού δεν το λες και πολύ σώφρων. Επίσης έχουν προηγηθεί άλλοι 2 σεισμοί πριν και αυτός είναι ο 3ος μετασεισμός. Θα μπορούσες να έχεις κοιτάξει και την θωράκιση όλο αυτό το διάστημα, δεν νομίζεις;
Έγιναν ορισμένα πραγματάκια για αυτο και τωρα είσαι ανοιχτός με 700 διασωληνομενους.

Mizerix

Active Member

Πες τα βρε άνθρωπε! Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα, αλλά στο τέλος θα με βγάλουν τυφλό ή βαλτό!

george_hatzi

Well-Known Member
Έγιναν ορισμένα πραγματάκια για αυτο και τωρα είσαι ανοιχτός με 700 διασωληνομενους.
Έχει τύχει να επισκεφτείς νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Κώστα, ή έστω να περάσεις απ'έξω τελευταία; Εύχομαι να μην χρειαστεί.

Μπλουζα