Σωστή χρήση derma roller

kapa

Μέλος του προσωπικού
vag25 είπε:
Δωσε χρονο Kapa για να καταλαβουμε τι γινεται.
Καλο θα ηταν να πειραματιστουμε αρκετοι και σε 0.5 και σε 0.75 και να γραφουμε εντυπωσεις.
Εγω ειμαι στο 0.75 δυο μηνες και κατι.
Μονο ρολλερ.Τιποτα αλλο.Κατι κανει,πρεπει να εχει μειωσει λιγο την τριχοπτωση και μετα απο το ρολλερ για 2 μερες δεν εχω φαγουρα.Οποτε σιγουρα κατι κανει.
Σκοπευω καποια στιγμη να δοκιμασω και 0.5.

ναι το ιδιο και σε εμενα εχει μειωσει την τριχοπτωση το 0,75,δεν εχω την κανονικη μου 200 χωρις θεραπεια που ειχα.
αλλα κατι μου λεει οτι ολοι τελικα θα εχετε καλυτερα αποτελεσματα με 0,5
νομιζω οτι ειναι η χρυση τομη

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Για να δουμε.Μεσα απο την εμπειρια αυτα.Μπας και βρουμε το ιδανικο.
Και μετα να δουμε πως βαζουμε το βουρτσισμα στο παιχνιδι.

Prosim

Member
Πρέπει να έχω κάνει γύρω στις 5 - 6 εφαρμογές ρολλερ 0.75. ανά 3 με 4 ημέρες. Μέχρι στιγμής το μόνο που βλέπω είναι ότι από την επόμενη ημέρα προκαλεί τριχόπτωση.
Είχα φύγει για διακοπές 6 ημέρες και δεν το είχα πάρει μαζί, παρά μόνο έκανα βούρτσισμα κάθε βράδυ και τις 2 τελευταίες ημέρες δεν έφευγε πάλι τρίχα.
Αρχίζω και πιστεύω πως είτε το 0.75 μπορεί να κάνει και κακό ή είναι καλό μόνο για να βοηθήσει με 2 - 3 περάσματα στην απορρόφηση κάποιου ενδεχομένου τοπικού...
Πιστεύω πως για το λόγο που το θέλουμε το βούρτσισμα είναι καλύτερο και με διαφορά...
Βέβαια δεν έχω πειραματιστεί με κάποιο άλλο εκτός του 0.75, οπότε μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο...

Gomi, το 0.75mm απ' ό,τι έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι για μια φορά τη βδομάδα, μήπως το παρακάνεις ανά 3-4 μέρες; Πάντως, το περιμένω και γω ώστε να αρχίσω. Θα μεταφέρω εντυπώσεις. Δεν έχω δοκιμάσει άλλο, κατευθείαν 0.75.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
prosim, ναι παίζει να είναι υπερβολή, αλλά από την δεύτερη ημέρα νιώθω το κεφάλι μου ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως από το ρολλερ γι αυτό το πάω 2 φορές την εβδομάδα. Σίγουρα αν συνεχίσει η τριχόπτωση θα αραιώσω όχι την συχνότητα αλλά τα περάσματα ανά εφαρμογή...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ψαχουλεύοντας λίγο την όλη θεωρεία του Κοτσαρέλη, σχετικά με την fgf9 βρήκα και αυτό

http://www.regrowth.com/hair-loss-forums/topic/cotsarelis-new-patent-application-and-follicas-clinical-trials/

Cotsarelis, an expert in epithelial stem cells such as those found in the skin, was studying how skin heals and noticed that new hair follicles seemed to be forming in the middle of some of some wounds. He learned that when the skin’s top layers were removed, some cells within the wound revert to a more primitive state (what he calls an “embryonic window”) from which they can develop into either hair or skin. With more research, says Zohar, Cotsarelis found that he “could actually push them to one direction or another.” In a widely read Nature paper published last May, Cotsarelis showed for the first time that it’s possible to create new hair follicles in adult mammals—and to shut down hair growth. He could even grow thicker, darker hair.

Zohar says Follica has further developed this work and filed additional patents to protect the technology. What’s so beautiful about the approach, she says, is that translating it into a treatment for humans involves only devices and drugs that are already on the market. A doctor would first use a microdermabrasion tool, say, or a laser to remove the top layers of the skin—as is already commonly done in a number of dermatologic and cosmetic procedures—knocking some cells back into a primitive state. The doctor can then use this newly created therapeutic window to inject drugs that push the cells to develop along one pathway or another and grow hair or skin. Zohar won’t reveal what drugs Follica is using, except to say that they are small molecule drugs normally taken orally for purposes with no relation to hair growth.

Ουσιαστικά μας λέει πως με τον μικροτραυματισμό και εφόσον επιτύχουμε να αφαιρέσουμε ένα μικρό επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας, τα κύτταρα κατά την επούλωση μετατρέπονται στο πρωταρχικό τους στάδιο κατά το οποίο μέσω των φυσικών gf αναπτύσσουν είτε δέρμα είτε μαλλιά.
Μια απορία που μου δημιουργείται είναι πως με το ρολλερ που εφαρμόζουμε εμείς τι μας εγγυάται ότι τα κύτταρά μας κατά την διαδικασία επούλωσης δεν θα αναπτύξουν δέρμα και μάλιστα σε σημεία που βλέπουμε κάποιες τρίχες να φεύγουν?
Εννοώ πως αρκετοί με το ρόλλερ είδαμε μια σχετική τριχόπτωση. Οπότε αν ο οργανισμός μας αντί για μαλλιά μας καλύψει την περιοχή με δέρμα τι γίνεται?
Απ ότι λέει ο κοτσαρέλης, χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα gf τα οποία διοχετεύει στην περιοχή κατά την επούλωση και οδηγεί τα κύτταρα εκεί που θέλει αυτός και πιστεύω χωρίς αυτά δουλειά δεν θα κάνουμε, εκτός αν είμαστε από τους τυχερούς που τα κύτταρά μας οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση, κάτι για το οποίο δεν μας έχουν πείσει έως τώρα...

gianniskritikos2

Active Member
πολυ σωστα τα λες γκομι αλλα δεν νομιζω να μην βγαλουμε μαλλια ο θυλακας δεν πεθαινει με το ρολλερ αν κλισει το δερμα και δεν βγει η τριχα θα βγει σπιρακι.. οπως γιρνανε οι τριχες δεν θα πεση μια τριχα χοντρη και μεγαλη με το ρολλερ και ξαφνικα δεν θα ξαναβγει επηδει εκλισε το δερμα αμα δει κανεις σπιρακια τοτε ναι μπορει να κανει κακο αλλα μεχρι τωρα κανεις δεν ανεφερε κατι τετοιο... ο οργανισμος κατα την επουλοσει δεν νομιζω να φραξει την τριπιτσα που βγαινει η τριχα.. οποτε δεν ειπαρχει θεμα με αυτο το θεμα ειναι ως προς το αποτελεσμα που για να δει κανεις μαλλια θα χριαστει μαλλον αυτο που αναφερεις .

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianni, δεν είναι ακριβώς έτσι. Την "τρυπίτσα" ουσιαστικά που αναφέρεις, την τραυματίζουμε με το ρολλερ, που σημαίνει ότι κατά την επούλωση κινητοποιούνται αυξητικοί παράγοντες στην περιοχή από τα κύτταρα οι οποίοι σύμφωνα με τα παραπάνω οδηγούν προς 2 κατευθύνσεις.
Επίσης, τα μαλλιά που φεύγουν τις επόμενες ημέρες και εφόσον όσοι έχουμε πρόβλημα έχουμε και ανωμαλία - καθυστέρηση - λήθαργο κλπ του φυσιολογικού κύκλου της τρίχας, αυτή η καθυστέρηση μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε επούλωση της περιοχής μέσω δέρματος και με τον παραπάνω συνδυασμό θα μπορούσε να γίνει πολύ γρηγορότερα.
Κάτι άλλο τώρα.
Σύμφωνα με τα όσα λέει αυτός, η συγκεκριμένη προσέγγιση θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει οπουδήποτε στο σώμα.
Εννοώ πως αν για παράδειγμα τραυματίσουμε μια περιοχή οπουδήποτε, πχ στο χέρι μας, σε ένα σημείο που δεν έχουμε τρίχες και δοκιμάσουμε κάποιο τοπικό με fgf9 τότε θα έπρεπε τα κύτταρα να οδηγήσουν την διαδικασία επούλωσης βγάζοντας τρίχες....:chinscratch

gianniskritikos2

Active Member
δεν νομιζω να συμβει αυτο διοτι ο οργανισμος επουλωνει βασει του φυσιολογικου του... οπως ο αλλος πηρε πισω το δαχτυλο του το πηρε οπως... δηλαδει αν τωρα σε μια περιοχη τραυματιστει που εχει τριχες απανο και αυτη η περιοχη χωρις φγφ9 δεν θα βγαζε τριχες με την φγφ9 θα πρεπει να βγαλει επουλωνει δεν δημιουργει δημιουργει εφοσων υπαρχει σπιθα ενας θυλακας ακομα και νεκρος αυτο νομιζω μπορει να κανω λαθος αλλα ποιο λογικο ακουγεταιι δεν μπορει να δημιουργησει ολοκλυρο θυλακα απο την αρχη ακουγεται απιθανο

το δαχτυλο το πηρε οπως ηταν

panoslydios

New Member
H θεωρια του κωτσαρελη ειναι λαθος.
Ο οργανισμος εχει ακριβως τις πληροφοριες για να επουλωσει
ολοκληρη τη κανονικη δομη(δερμα,θυλακα,σμηγματογονοι αδενες).
Ελπιζω κανενας ''επιστημονας'' να μην νομιζει οτι ο οργανισμος
κατα την επουλωση ''αναπτυσσσει ειτε δερμα ειτε τριχα''.

gianniskritikos2

Active Member
αρα οι ερευνες που εχει κανει ειναι λαθος και εσυ τα ξερεις καλυτερα? δεν το λεω με επιθετικοτιτα φιλικα παντα απλα εσυ εχεις διαβασει 5 πραμματα και ο αλλος πειραματιζεται μια ζωη και σιγουρα εχει διαβασει περισσοτερα αμα ηταν τοσο απλο θεμα στο οτι ο ανθρωπος εχει την ικανωτιτα να το κανει αυτο δεν θα μπαινε καν στον κοπο να το ψαξει...

panoslydios

New Member
Oι ερευνες δεν λενε πολλα γιατι δεν λαμβανουν υποψη την ατομικοτητα
του οργανισμου.
Οταν η τεραστια πλειοψηφια του συγχρονου ανθρωπου βρισκεται
σε ανισορροπια ιχνοστοιχειων ,θα επουλωνει πλημμελως.

Και παλι αυτο που φερνεις δεν ειναι επιχειρημα.
Και αλλοι εψαχναν τη dht απο το 1990 για να ερθει μετα καποιος
να δει περισσοτερα αποτελεσματα με μια βουρτσα και ενα λαδι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
το δερμα δεν κλεινει,ακομα και αν κλεισει μπορει να ξανα βγαλει χνουδι,το εχω δει σε εμενα.
βεβαια χρειαζεται κατι πολυ δυνατο για να συμβει αυτο

panoslydios

New Member
kapa είπε:
το δερμα δεν κλεινει,ακομα και αν κλεισει μπορει να ξανα βγαλει χνουδι,το εχω δει σε εμενα.
βεβαια χρειαζεται κατι πολυ δυνατο για να συμβει αυτο

Γι αυτο ειναι λαθος η θεωρια του.Γιατι μιλαει για μικροτραυματισμο.
Παντως και σε μεγαλυτερους τραυματισμους(εγκαυματα) ολη η δομη
του δερματος εχει ξαναβγει και με τριχες .

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παιδιά, αν ο κοσταρέλης τελικά είναι λάθος, που όσο και λαμόγιο αν φαίνεται θεωρητικά είναι ένας από τους τοπ δερματολόγους παγκοσμίως, τότε θα έπρεπε όλοι με μικροτραυματισμό να βγάλουμε μαλλιά...Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο από μόνο του όσο και αν το θέλουμε...κάτι λείπει στο όλο θέμα.
Σίγουρα ο οργανισμός θα μπορούσε από μόνος του να επουλώσει την περιοχή βγάζοντας μαλλιά, αλλά μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε αποκτήσει σημαντικό πρόβλημα το οποίο απ ότι φάνηκε ο οργανισμός δεν μπορεί να αποκαταστήσει. Γι αυτό και ψαχνόμαστε...
Για το έγκαυμα που αναφέρει ο panos βέβαια ιδού...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1351889/pdf/bmjcred00266-0059b.pdf

Και βρήκα απλό και φυσικό τρόπο να προκαλέσω μικροέγκαυμα στο δέρμα, το οποίο το δοκίμασα μόνο για 4 λεπτά, δεν το άντεξα παραπάνω, απλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ για το τι τοπικό να εφαρμόσω κατά την διάρκεια επούλωσης η οποία πιστεύω θα χρειαστεί γύρω στις 10 ημέρες...

panoslydios

New Member
GOMI είπε:
Παιδιά, αν ο κοσταρέλης τελικά είναι λάθος, που όσο και λαμόγιο αν φαίνεται θεωρητικά είναι ένας από τους τοπ δερματολόγους παγκοσμίως, τότε θα έπρεπε όλοι με μικροτραυματισμό να βγάλουμε μαλλιά...Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο από μόνο του όσο και αν το θέλουμε...κάτι λείπει στο όλο θέμα.
Σίγουρα ο οργανισμός θα μπορούσε από μόνος του να επουλώσει την περιοχή βγάζοντας μαλλιά, αλλά μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε αποκτήσει σημαντικό πρόβλημα το οποίο απ ότι φάνηκε ο οργανισμός δεν μπορεί να αποκαταστήσει. Γι αυτό και ψαχνόμαστε...
Για το έγκαυμα που αναφέρει ο panos βέβαια ιδού...

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1351889/pdf/bmjcred00266-0059b.pdf

Και βρήκα απλό και φυσικό τρόπο να προκαλέσω μικροέγκαυμα στο δέρμα, το οποίο το δοκίμασα μόνο για 4 λεπτά, δεν το άντεξα παραπάνω, απλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ για το τι τοπικό να εφαρμόσω κατά την διάρκεια επούλωσης η οποία πιστεύω θα χρειαστεί γύρω στις 10 ημέρες...

Πολλα λειπουν ,δυστυχως GOMI,και ειναι αυτα που μας γερνανε μια ωρα αρχιτερα.
Με τι το προκαλεσες το εγκαυμα?Πιστευω οτι ειναι λιγο επιφοβο.
Για αλλα εγκαυματα απο εμπειρια ξερω οτι το βουτυρο απο κακαοδντρα και απο πανω ελαιολαδο το επουλωνουν πολυ γρηγορα.

gianniskritikos2

Active Member
αμα ηταν λαθως οντως θα βγαζαμε μαλλια και δεν μπορει να πεταει τετοιο ψεμα... δηλαδει οτι μειωνοντας την φγφ9 ειδε τεραστια διαφορα στην αναπτυξη των τριχων στα ποντικια... ας ειναι ποντικια αυτο κατι διχνει...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pano, όχι λίγο, πολύ επίφοβο...γι αυτό θα το αφήσω να δείξει σιγά σιγά πριν αναφέρω οτιδήποτε ώστε να είμαι σίγουρος αν έχει να προσφέρει κάτι...Προς το παρόν το δέρμα από χθες είναι κατακόκκινο και δεν μπορώ να το βουρτσίσω καν και αυτό με εφαρμογή μόνο για 4 λεπτά...ενώ απ ότι βρήκα θέλει γύρω στα 15...αν υπάρξει κάτι θετικό πάντως στην πορεία θα το αναφέρω εννοείται...
thx για το tip...

panoslydios

New Member
gianniskritikos2 είπε:
αμα ηταν λαθως οντως θα βγαζαμε μαλλια και δεν μπορει να πεταει τετοιο ψεμα... δηλαδει οτι μειωνοντας την φγφ9 ειδε τεραστια διαφορα στην αναπτυξη των τριχων στα ποντικια... ας ειναι ποντικια αυτο κατι διχνει...

γιαννη μαλλια βγαζουμε ,αλλα παιρνει χρονο.

http://immortalhair.forumandco.com/t9138-15-year-pics-buzzed-hair-vs-buzzed-hair

Δεν μπορουμε να το καταλαβουμε οταν παρακολουθουμε καθε 3 ωρες
τα μαλλια μας. Γιαυτο εκεινο που μενει ειναι να προσπαθουμε και τουλαχιστον να μην κανουμε περαιτερω βλαβη,

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα ποστ

http://www.ijtrichology.com/article.asp?issn=0974-7753;year=2013;volume=5;issue=1;spage=6;epage=11;aulast=Dhurat

ρολλερ 1,5mm μια φορά την εβδομάδα + minox 5% αλλά η μίνοξ εφαρμογή μετά από 24 ώρες...

αυτό κάπως κολλάει με την θεωρία του τρελοεπιστήμονα κοτσαρέλη ως προς το σκέλος που είπε ότι η όποια εφαρμογή gf θα πρέπει να γίνει εφόσον περάσει κάποιο μικρό χρονικό διάστημα από τον μικροτραυματισμό μιας και τότε σύμφωνα με τα λεγόμενα του βρίσκονται σε μεγάλη κινητοποίηση οι μηχανισμοί του οργανισμού για επούλωση και αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να έχουμε τα όποια οφέλη...
Οπότε θεωρητικά η άμεση εφαρμογή μίνοξ μετά τον τραυματισμό φαίνεται να μην έχει κανένα αποτέλεσμα + το ότι μπορεί και να δρα αρνητικά.
Αν έβαζα ακόμα μίνοξ θα το εφάρμοζα έτσι....από κει και πέρα, όσον αφορά το ρόλλερ, ίσως τελικά πρέπει να σκεφτούμε το 1,5mm αλλά υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο για ακόμα πιο έντονη τριχόπτωση, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια...

Μπλουζα