Σωστή χρήση derma roller

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομίζω έχει ενδιαφέρον να δούμε τις 3 φάσεις οι οποίες αφορούν την διαδικασία επούλωσης μιας πληγής.

The wound healing process has 3 phases. They are the inflammatory phase, the proliferative phase, and the remodeling phase.[2] The inflammatory phase is characterized by hemostasis and inflammation. Collagen exposed during wound formation activates the clotting cascade (both the intrinsic and extrinsic pathways), initiating the inflammatory phase. After injury to tissue occurs, the cell membranes, damaged from the wound formation, release thromboxane A2 and prostaglandin 2-alpha, potent vasoconstrictors. This initial response helps to limit hemorrhage. After a short period, capillary vasodilatation occurs secondary to local histamine release, and the cells of inflammation are able to migrate to the wound bed. The timeline for cell migration in a normal wound healing process is predictable.

Inflammatory phase

The inflammatory phase begins at the time of injury and lasts 2-4 days. The phase begins with hemostasis and formation of the platelet plug. Platelets release platelet-derived growth factor (PDGF) and transforming growth factor beta (TGF-b) from their alpha granules to attract neutrophils and macrophages. Neutrophils scavenge for bacteria and foreign debris. Macrophages are the most important mediators of wound healing. Macrophages continue to emit growth factors to attract fibroblasts and usher in the next phase of wound healing

Proliferative phase

The proliferative phase begins on approximately day 3; it overlaps with the inflammatory phase. The most important cell is the fibroblast. Fibroblasts peak approximately day 7 from injury and are responsible for initiating angiogenesis, epithelialization, and collagen formation. Epithelialization is from the basement membrane if the basement membrane remains intact (eg, first-degree burn). If the basement membrane is not intact, the epithelialization is from the wound edges. Fibroblasts produce mainly type III collagen during this phase. Granulation tissue, formed in this phase, is particularly important in wounds healing by secondary intention. When collagen synthesis and breakdown become equal, the next phase of wound healing has begun.

Remodeling phase

Increased collagen production and breakdown continue for 6 months to 1 year after injury. The initial type III collagen is replaced by type I collagen until a type I:type II ratio of 4:1 is reached, which is equal to normal skin. Also, fibroblasts differentiate into myofibroblasts, causing tissue contraction during this phase of wound healing. Collagen reorganizes along lines of tension and crosslinks, giving added strength. Strength eventually approaches 80% of the strength of uninjured tissue. Vascularity decreases, producing a less hyperemic and more cosmetically appealing wound as this phase progresses.

Οπότε, στην επισυναπτόμενη εικόνα, φαίνονται καθαρά, οι υπο φυσιολογικές συνθήκες, διαδιακασίες επούλωσης μιας πληγής.

Θεωρητικά λοιπόν, μια πληγή για να χρησιμοποιήσει πλήρως όλα τα κύτταρα που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία επούλωσης, χρειάζεται 14 ημέρες.
Επίσης, σημαντική φαίνεται η διαδικασία από την 4η (όπου σταματάει η φλεγμονή) έως και την 10η ημέρα όπου έχουμε ενεργοποίση των ινοβλαστών.

Άρα, με τη λογική πάντα, αν ρολλάρουμε για παράδειγμα 2 φορές την εβδομάδα, το μόνο που κάνουμε θα είναι να κρατάμε την περιοχή μόνιμα σε κατάσταση φλεγμονής, εφόσον θα ξεκινάμε την διαδικασία των φάσεων από την αρχή και θα τη σταματάμε ουσιαστικά στην 3η με 4η ημέρα.
Κοινώς μια τρύπα στο νερό και θα κάνουμε κακό αντί για καλό.

Νομίζω ότι ρολλερ από 1mm και πάνω οι 10 ημέρες φαίνονται σχετικά καλές, ενώ ιδανικές θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι 14. Tα μικρότερα από 1mm δεν νομίζω ότι φτάνουν τόσο βαθειά ώστε να προκαλέσουν όλη την παραπάνω διαδικασία.
Ίσως τελικά γι αυτό να μην έχουμε δει κάποια αποτελέσματα από χρήστες με ρολλερ τόσο καιρό, γιατί οι περισσότεροι, αν όχι όλοι το χρησιμοποιούσαν περισσότερο απ ότι θα έπρεπε δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.

Το ρίσκο της υπόθεσης τώρα.

The timetable for wound healing can be quite variable. Chronic wounds can stall in the inflammatory phase because of poor perfusion, poor nutrition, or a myriad of other factors causing excessive buildup of exudates in the wound base. These wounds tend to remain unhealed unless active and aggressive means are undertaken to correct the underlying comorbidities while providing proper wound care.

Αν υπάρχει ελλειπή αιμάτωση στην περιοχή, φτωχό διαιτολόγιο και διάφορα άλλα, (κοινώς δηλαδή να είσαι γκαντέμης) η περιοχή θα παραμένει μόνιμα υπό φλεγμονή χωρίς να περνάει στις επόμενες φάσεις. Εδώ μάλλον και η dht, σμήγμα, μπλοκαρισμένοι πόροι και γενικότερα φτωχή υγιεινή στην περιοχή θα μπορούσαν να συμβάλουν.

Healing may also become exaggerated in keloid and hypertrophic scar formation. Excessive type III collagen formation in the proliferative phase causes an overgrowth of scar tissue in these wounds. The etiology is multidimensional. Individuals with darkly pigmented skin are genetically prone to keloid formation. Certain areas of the body, such as the sternum and shoulder, are more prone to hypertrophic scar formation.

Phases can also be blunted as in the fetus, which has a decreased inflammatory phase and heals without scar. Experiments evaluating fetus wound healing have found a higher level of TGF-b3 than in adults.[3] This is thought to antagonize the effects of TGF-b2 and TGF-b1 found to be upregulated in keloids and hypertrophic scars. Thus, a greater understanding of the growth factors in fetus healing may lead to novel therapy for scarless wound healing and treatment of keloid and hypertrophic scars. Human trials are currently underway.

Αυτά έχουν να κάνουν λίγο πολύ με τα λεγόμενα του Κοτσαρέλη, δηλαδή μπορεί να υπάρχει προδιάθεση του οργανισμού να κινηθεί προς μια άλλη κατεύθυνση η οποία να δημιουργεί ουλώδη ιστό κατά την επούλωση που σημαίνει προφανώς ότι στο μέλλον οποιαδήποτε απόπειρα για να βγούν μαλλιά θα είναι υπερβολικά δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη.

Παρόλο αυτά νομίζω ότι αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό να ξεπεράσει την φάση της φλεγμονής, προφανώς με τοπικά κυρίως, κοντά στην 2η με 3η ημέρα θα μπορούσαν να συμβούν αξιόλογα πράγματα...

Συνημμένα

• wound1.jpg
    wound1.jpg
    68.8 KB · Προβολές: 145

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
πολυ ενδιαφερον γκομι μπραβο.. αμα καταληξουμε σε αυτο τοτε κανουμε ολοι μια τρυπα στο νερο.. δεν ξερω αν εξαιρείτε το 0,2 μμ επειδη εισχωρει ελαχιστα η οχι? παντως εγω εχω δει τριχες διασπαρτες σε κροταφους ισως ομως να υπαρχουν λογω καλυτερης απορροφησης την μινοξιδιλης αν θεωρησω τα λεγομενα σου σωστα.. πρεπει να σιγουρευτουμε και να καταληξουμε καπου.. οποτε ποια η γνωμη σου να παμε σε μεγαλα μμ με μη συχνες χρήσεις.. ?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
pano, οι minimum χρόνοι που αναφέρει, το εύρος δηλαδή, αφορούν όποιου είδους τραυματισμό - πληγή η οποία είναι ικανή να προκαλέσει φλεγμονή.
Αν δεν προκύψει φλεγμονή, δεν τραυματίσαμε αρκετά βαθιά και δεν νοούνται οι υπόλοιπες φάσεις. Γι αυτό και είπα πως κάτω από 1mm δεν νομίζω ότι έχει τόσο νόημα να το συζητάμε.
Η τελευταία φάση της αναδιαμόρφωσης αφορά σημαντικό τραύμα γι αυτό και δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτή και δεν μας ενδιαφέρει προς το παρόν σε πρώτο στάδιο. Αυτή η φάση θα έχει ενδιαφέρον πιστεύω αν δούμε αποτελέσματα ώστε να εξετάσουμε πως θα πρέπει να κινηθούμε μετά και για πόσο καιρό θα μπορούμε να τραυματίζουμε την περιοχή.

weznem είπε:
πολυ ενδιαφερον γκομι μπραβο.. αμα καταληξουμε σε αυτο τοτε κανουμε ολοι μια τρυπα στο νερο.. δεν ξερω αν εξαιρείτε το 0,2 μμ επειδη εισχωρει ελαχιστα η οχι? παντως εγω εχω δει τριχες διασπαρτες σε κροταφους ισως ομως να υπαρχουν λογω καλυτερης απορροφησης την μινοξιδιλης αν θεωρησω τα λεγομενα σου σωστα.. πρεπει να σιγουρευτουμε και να καταληξουμε καπου.. οποτε ποια η γνωμη σου να παμε σε μεγαλα μμ με μη συχνες χρήσεις.. ?

weznem, μικρά mm πιστεύω ότι έχουν να κάνουν με απορρόφηση όπως είπες κάποιου τοπικού όπως και στο να ανοίξουν ίσως κάποιοι πόροι που είναι φραγμένοι και με λίγο καλύτερη αιμάτωση στην περιοχή.
Με αυτή τη λογική μπορεί να βοηθήσει αλλά μέχρι ένα σημείο πιστεύω.
Για μεγάλα αποτελέσματα θα πρέπει να μπει η περιοχή στις 3 φάσεις που αναφέρει το άρθρο.
Επίσης κάτι που αφορά τα mm.
Αν κάποιος έχει σχετικά μακρύ μαλλί, σίγουρα θα χρειαστεί αλλα mm από κάποιον που έχει πολύ κοντό η δεν έχει καθόλου μαλλιά στην περιοχή.
Άρα σ΄αυτό θα πρέπει ο καθένας να κινηθεί σύμφωνα με τον τύπο μαλλιών του. Κάτι ακόμα που ενδεχομένως να παίζει ρόλο είναι το πάχος του δέρματος. Εμένα, όπως πιστεύω και στους περισσότερους το δέρμα σε όλο το άνω μέρος είναι εντελώς τσιτωμένο και λεπτό σε σχέση με το δέρμα πλάι και πίσω.
Αν κάποιος θέλει να το τσεκάρει μπορεί να προσπαθήσει να τσιμπήσει το δέρμα πίσω και πλάι στο κεφάλι και μετά να προσπαθήσει να τσιμπήσει και στην περιοχή που έχει αραίωση.
Το δεύτερο δεν πιάνεται με τίποτα.
Γι αυτό που λες για το πως πρέπει να κινηθούμε, ψάχνω ακόμα σίγουρες αποδείξεις ότι δεν θα προκύψει καμία περίπτωση αποκατάστασης ουλώδες ιστού στην περιοχή καθώς και κάποια τοπικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αντιφλεγμονώδες την 2η και 3η ημέρα.
Και ένα αξιόλογο dht blocker που έχω στο μυαλό μου ίσως να βοηθήσει επίσης.
Η αλισίνη που είχα αναφέρει πιο πίσω μοιάζει πολύ καλή προσθήκη γιατί μειώνει την φλεγμονή στα κύτταρα και παρέχει σημαντικούς growth factors παράγοντες, αλλά δεν μπορώ να βρω με τίποτα συγκέντρωσή της σε 5mg/ml όπου φαίνεται να έχει σημαντική δράση...
Μια τραβηγμένη σκέψη είναι και η βολταρέν με την οποία κάποιοι λένε ότι βλέπουν αποτελέσματα αλλά δεν ξέρω...έχει πολλά έκδοχα και δεν είναι και για πολλά. Αν κατέληγα πάντως σε αυτή θα την εφάρμοζα μόνο 2η και 3η ημέρα ώστε να βοηθούσε την περιοχή να ξεπεράσει την φλεγμονή και να πάει στις επόμενες 2 φάσεις...
Ίσως ακόμα και σετιριζίνη....θα δούμε.
Νομίζω όπως αναφέρουν και κάποιοι χρήστες στο εξωτερικό ότι οι Aderans, Replicel, Histogen κλπ αλλά ειδικότερα η folica έχει βρει τον τρόπο απλά δεν μπορεί να πατεντάρει τις ουσίες που χρησιμοποιεί με το ρολλερ γιατί κυκλοφορούν ήδη και κερδίζει χρόνο γράφοντας μας όλους στα @@ τους με σκοπό μόνο το κέρδος.
Απόδειξη είναι πως από το 2007 (κάπου εκεί πάνω κάτω) το ρολλερ δεν έχει βγει από την μέση σε καμία έρευνά τους - φάση δοκιμών. Προφανώς είναι το βασικό στοιχείο για το όποιο regrowth.
Ειλικρινά θα τους άξιζε να βρούμε κάτι που θα βοηθήσει το ρολλερ και να τους γράψουμε εμείς μετά με την σειρά μας στα @@ μας!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
When a foreign body such as a splinter is inserted into the epidermis, there is no inflammation. But, when this splinter reaches the dermis where the capillaries lay, there is inflammation. Vascular leak is a common feature of inflammation. It can be caused by direct damage such as by a foreign body, burn or necrosis. Whatever the cause of the leak, this results in the leakage of red blood cells, leukocytes, and plasmatic proteins. These proteins will, in turn, be broken down into smaller pieces by the metabolic enzymes. This partial digestion will release a larger amount of osmoles, further increasing the extracellular osmolarity. The electrophoresis shown on figure ​figure11 confirms that hypothesis. In the inflammatory fluid caused either by BCG or CFA, there is an increased concentration of proteins.

The outer layer of skin is the epidermis. This layer is less than a millimeter in thickness and is composed of dead cells that are in a constant state of sloughing and replacement. As dead cells are lost, new ones from the growing layer below replace them.

Beneath the epidermis is the dermis, a tough layer of connective tissue (collagen) that is about 2 to 3 mm thick on the scalp. This layer gives the skin its strength, and contains both sebaceous glands and sweat glands.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2709204/

http://www.bernsteinmedical.com/hair-loss/faq-myths-more/hair-anatomy/

Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη γκαστρωμένη

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ότι για να καταφέρουμε στην περιοχή φλεγμονή, που είναι το ζητούμενο, πρέπει να φτάσουμε στο χόριο (dermis) το οποίο απ΄οτι λέει έχει πάχος 2 με 3mm.
To να τραυματίζουμε την επιδερμίδα, δεν προκαλεί φλεγμονή και απλά έχει να κάνει μόνο με το κολλαγόνο.
Εμείς, ακόμα και με ένα ρολλερ όπως αυτού που συζητιέται τελευταία του 1.5mm να φτάσουμε σε βάθος 0,75, το πολύ 1mm? Γιατί όλο σίγουρα δεν διεισδύει.
Άρα δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε τελικά τίποτα, εκτός αν κάποιοι από εμάς έχουν πάρα πολύ λεπτό δέρμα στην περιοχή.
Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι....

gianniskritikos2

Active Member
ναι ρε σι ομως ο αλλος γεμισε μαλλια με το 1.5....

στην ερευνα που ειχες ανεβασει ο αλλος με μινοξ και ρολλερ 1.5 γεμισε μαλλια κανωνικοτατα απο εκει που ηταν αδιος

gianniskritikos2

Active Member
και αυτο κατι ειναι γιατι αμα δινει τετοιο ρεγκ φιλε γεμιζει και ο beggos μαλλια... αρα μπορει να ειναι μια λυση για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
ναι ρε σι ομως ο αλλος γεμισε μαλλια με το 1.5....

στην ερευνα που ειχες ανεβασει ο αλλος με μινοξ και ρολλερ 1.5 γεμισε μαλλια κανωνικοτατα απο εκει που ηταν αδιος

Όπως ανέφερα παραπάνω, το στρώμα της επιδερμίδας στην επιφάνεια του κεφαλιού είναι 1mm.
Λογικά αυτό αναφέρεται σε φυσιολογική επιδερμίδα, ενώ όλοι όσοι έχουμε αραίωση, η συγκεκριμένη περιοχή είναι λεπτότερη σε σχέση με το πλαι και πίσω. Το πόσο λεπτότερη, δεν ξέρω, όπως επίσης αν είναι το ίδιο λεπτή σε όλους.
Οπότε εδώ έχουμε ένα συν. Από την άλλη, η έρευνα έγινε με τα κεφάλια τους ξυρισμένα, άρα καλύτερη διείσδυση ενώ δεν ξέρουμε τελικά πόσο βαθιά έφτανε το ρολλερ.
Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα μας έχει 0.7mm πάχος τότε με διείσδυση του 1mm θα κάνουμε δουλειά...(αλλά για να μπει το ρόλλερ 1mm και πάνω, νομίζω θέλει κότσια)
Το καλό είναι ότι φαίνεται η αιτία σύμφωνα την οποία όσοι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν ρολλερ, δεν είχαν αποτέλεσμα. Γιατί απλά τραυμάτιζαν την επιδερμίδα και όχι το χόριο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
καταληγουμε οτι το 1,5 ειναι το καταλληλο?
εγω θα αναφερω κατι πολυ περιεργο
με το 0,75 πονουσα πολυ λιγοτερο απο το 0,5 αλλα ο τραυματισμος ηταν μεγαλυτερος.
με 0,5 πονουσε το δερμα μονο την επομενη μερα και με το 0,75 λιγο και την μεθεπομενη.
υποψιαζομαι οτι συνηθισα τον πονο απο ενα σημειο και μετα.
η αρχες με 0,5 ηταν πολυ επωδυνες.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa, αν καταφέρνουμε να διεισδύει περισσότερο από 1mm νομίζω είναι μια χαρά. Διαφορετικά θα παίζουμε το περνά περνά η μέλισσα....
Κάποιοι χρήστες, όχι όλοι, ανέφεραν με την εφαρμογή του ότι τους πιάνει συνεχόμενο φτέρνισμα. Άρα προφανώς με το πέρασμα του ρολλερ ερεθίζουν κάποια νεύρα που προκαλούν αυτό το φαινόμενο, οπότε τραυματίζουν κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας...

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
kapa, αν καταφέρνουμε να διεισδύει περισσότερο από 1mm νομίζω είναι μια χαρά. Διαφορετικά θα παίζουμε το περνά περνά η μέλισσα....
Κάποιοι χρήστες, όχι όλοι, ανέφεραν με την εφαρμογή του ότι τους πιάνει συνεχόμενο φτέρνισμα. Άρα προφανώς με το πέρασμα του ρολλερ ερεθίζουν κάποια νεύρα που προκαλούν αυτό το φαινόμενο, οπότε τραυματίζουν κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας...

σε εμενα απο ενα σημειο και μετα με 0,5 ετρεχε η μυτη μου,οχι αιμα,νερο.
οταν λεω πονουσα το εννοω.
αλλα η μειωση τριχοπτωσης με μικρα mm και η ενισχυση της μινοξιδιλης ειναι υπαρκτη

crossfire

Well-Known Member
GOMI είπε:

επομενως με το βουρτσισμα κανουμε μια τρυπα στο νερο?

panoslydios

New Member
crossfire είπε:
GOMI είπε:

Μια χαρα ειναι το βουρτσισμα απλως θελει χρονο.
Προσωπικα θα εκανα καποιους βαθεις καθαρισμους με μεγαλυτερα mm
και μετα μονο βουρτσισμα καθε μερα η ανα δυο μερες ή ρολλερ με λιγα Mm.

gianniskritikos2

Active Member
οχι και το βουρτσισμα βοηθαει αλλα με αλλο τροπο οπως να αιματωνει καλυτερα να καθαριζει το τριχωτο και δεν τα ξερω αναλυτικα με το ρολλερ πανω του 1mm οπως λεει σωστα ο γκομι αφου τα λεει απο ερευνες δεν παμε να κανουμε αιματωση η απλα οτι λεγαμε για το κολαγωνο αλλα να βαλουμε τον οργανισμο στην διαδικασια τις επουλωσεις μαζι και δημιουργιας μαλλιων μεσω αυτου του τραυματισμου γιατι εκει παιζονται τα μεγαλα αποτελεσματα τα λεω λιγο μπακαλικα μπορει και λιγο λαθος αλλα ας διορθωσει κανεις ενα κατατοπισμο παω να δοδω .

kapa

Μέλος του προσωπικού
crossfire είπε:
GOMI είπε:

δεν φαινεται για τρυπα στο νερο.
η αιματωση μειωνει την τριχοπτωση (ειτε βουρτσα ειτε roller)και μαλιστα πιο αποτελεσματικα απο τις λοσιον.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kapa είπε:
σε εμενα απο ενα σημειο και μετα με 0,5 ετρεχε η μυτη μου,οχι αιμα,νερο.
οταν λεω πονουσα το εννοω.
αλλα η μειωση τριχοπτωσης με μικρα mm και η ενισχυση της μινοξιδιλης ειναι υπαρκτη

kapa, το δέρμα σου πάνω είναι λεπτότερο από το υπόλοιπο (πλαι και πίσω) κεφάλι?
Εγώ που πίεσα όσο πιο πολύ γινόταν με το 0.75, καθόλου αίμα, μόνο έτρεχαν τα μάτια μου

panoslydios είπε:
Μια χαρα ειναι το βουρτσισμα απλως θελει χρονο.
Προσωπικα θα εκανα καποιους βαθεις καθαρισμους με μεγαλυτερα mm
και μετα μονο βουρτσισμα καθε μερα η ανα δυο μερες ή ρολλερ με λιγα Mm.

Συμφωνώ...κάπως έτσι θα το κάνω και το κάνω και τώρα με το .75

Προσπαθώ να ανοίγω τους πόρους και με το καθημερινό βούρτσισμα να κρατάω την περιοχή καθαρή.
Επίσης την τελευταία φορά που πίεσα πάρα πολύ με το .75 για 2 ημέρες μετά το δέρμα μου ξεφλούδιζε...και τα μάζευε όλα η βούρτσα...

Το βούρτσισμα το έχουμε πει...είναι must. Πάει με όλα!!!

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
kapa, το δέρμα σου πάνω είναι λεπτότερο από το υπόλοιπο (πλαι και πίσω) κεφάλι?
Εγώ που πίεσα όσο πιο πολύ γινόταν με το 0.75, καθόλου αίμα, μόνο
τωρα που το ενεφερες τσιμπησα την δοτρια πανω και πλαγια,το δερμα της δοτριας και πλαγια εχει το διπλασιο παχος

Μπλουζα