Η αποψη του γιατρου ποια ειναι?
Η δική μου άποψη είναι λίγο διαφορετική με εκείνη του γιατρού.
Η δική μου άποψη είναι λίγο διαφορετική με εκείνη του γιατρού.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Η αποψη του γιατρου ποια ειναι?
Ο γιατρός μιλάει για ποσοστό φύτρωσης 40% ενώ εγώ για 20-25% (αν και δεν είμαι σίγουρος καθώς δυσκολεύομαι να το υπολογίσω). Φυσικά συμφωνεί ότι δεν είναι υψηλό το 40% και ότι πρέπει να φτάσει τουλάχιστον 70-80-% για να είναι ικανοποιημένος. Αν δεν το φτάσει αναλαμβάνει να κάνει touch-up δωρεάν.
Επίσης μου είπε οτι το αποτέλεσμα είναι καλό μόνο στην hairline (όπως άλλωστε φαίνεται) και ότι γενικά πάω πολύ αργά. Ωστόσο, βλέπει πολλές νέες τρίχες ακόμα και τώρα οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Τέλος, κοιτώντας τις σημειώσεις του μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία την ημέρα της επέμβασης.
Βέβαια να πω ότι έχω και εγώ κάποια αιματολογικά προβλήματα σε δείκτες που συνδέονται με τριχόπτωση π.χ. φεριτίνη, και αυτό ίσως να παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα και στην καθυστέρηση. Τώρα πλέον με full θεραπεία τα έχω σχεδόν λύσει.
Και για τα χαμένα ως τώρα 1700grafts με τους υπολογισμούς του γιατρού που του δίνουμε χίλια μπράβο χωρίς τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο??πρέπει να φτάσει λέει 70-80% φυτρωση?αν είναι για τόση φυτρωση δεν χρειάζεται να πας σε αυτόν..το κάνεις εδώ και ίσως με αρκετά μεγαλύτερη φυτρωση τελικα. ένα strip,2800grafts και κόστος 4€ το graft,μέχρι τώρα πέταξε περίπου 7500€ στον κάδο, + 1700grafts μαζί..και τι να το κάνω το δωρεάν touch up??εγώ δεν θα τον εμπιστεύομουν να με φτιάξει πάλι..όταν με την πρώτη φορά δεν κατάφερε να πιάσει φυτρωση ούτε καν αποδεκτή..μην μοιράζεται μπράβο εκεί που δεν αξίζουν και να είστε αντικειμενικοί..
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Στην ιατρική υπάρχουν και αποτυχίες ακόμα και από τους καλύτερους γιατρούς. Δεν υπάρχει γιατρός με 100% επιτυχία σε κανένα πεδίο χειρουργικής (αλλά φυσικά και γενικότερα). Κάθε φορά που επιλέγεις γιατρό, ουσιαστικά επιλέγεις ποσοστά επιτυχίας. Αυτό είναι όλο. Και δυστυχώς αν κάτι δεν πάει καλά δεν υπάρχει ούτε αποζημίωση ούτε μπορείς να φέρεις το χρόνο πίσω. Το μόνο που σου απομένει είναι η «ηθική» του γιατρού. Να τον εμπιστευτείς και εκείνος να μπορέσει να σε στηρίξει σε ό,τι χρειαστείς ανά πάσα στιγμή είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά είτε και τα δύο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα τον συγκεκριμένο γιατρό από τη λίστα των 10-20 καλύτερων γιατρών του κόσμου. Για την «στραβή». Για εκείνο το 10% της αποτυχίας (που σε άλλους γιατρούς γίνεται 30, 40 ή 50%) που όλοι ελπίζουμε να μην μας κάτσει, όμως εν τέλει, δυστυχώς, σε κάποιους θα κάτσει και πολλές φορές δεν θα φταίει καν πραγματικά ο γιατρός αλλά εμείς (π.χ. στη δική μου περίπτωση οι χαμηλοί αιματολογικοί δείκτες ). Επομένως, πάντα έτσι επιλέγω γιατρό. Δεν λαμβάνω υπόψη τα χρήματα αλλά μόνο τις ικανότητες και την ηθική τους, και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω μετανιώσει μέχρι τώρα.
Αυτή είναι η βασική διαφορά του συγκεκριμένου γιατρού με τους εγχώριους γιατρούς τους οποίους γεύτηκα πριν κάποια χρόνια από πρώτο χέρι (μιας και σε αυτούς έκανα την πρώτη μου HT) αλλά και έχοντας δει αρκετά περιστατικά και συμπεριφορές τους από φίλους και γνωστούς. Μια βόλτα δε, σε 3-4 από αυτούς πριν δύο χρόνια με έπεισε ότι «όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν».
Επομένως, σαφέστατα και τέτοιες συμπεριφορές αξίζουν μπράβο…Και το λέω εγώ από τη δύσκολη θέση που είμαι αυτή τη στιγμή.