5th WorldFUE Κω/πολη

Didier11

Active Member
5 χρόνια είναι πολύ λίγα ακόμα και για τη γλώσσα.
Η προφορά έχει να κάνει όπως σωστά αναφέρεις με την ηλικία.
Αν πας μικρός σχολείο στη χώρα είσαι ok
Έχω θείο που ζει 40+ χρόνια Καναδά. Αγγλικά μιλάει απίστευτα, όταν έρχεται όμως Ελλάδα και πάει να μιλήσει ελληνικά ακούγεται λες κι έχει μεγαλώσει στην τελευταία σπηλιά της Ελλάδας! Κόβει λέξεις, τρώει γράμματα, κλπ κλπ :p Του το λέμε πώς ακούγεται και μας τρολάρει κιόλας από πάνω!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Και αυτά να τα κάνεις μικρός.... πολύ μικρός... εγώ 5 χρόνια Αμερική, μεταπτυχιακό Αμερική και μερικές φορές η προφορά μου είναι χάλια... άλλες είναι πολύ καλή (όταν μιλάω αβίαστα και χωρίς να σκεφτώ από πριν τι θα πω). Η κόρη μου σε 2 χρόνια (10 ως 12) μιλάει σαν Αμερικανάκι.....

Εγώ μιλάω πάντα με κριτήριο τον B. Η Κυπαρίσου δίπλα δεν μιλάει σαν Αμερικανακι αλλά έχει καλή προφορά. Για αυτό συζητάω.

Georgie

Well-Known Member
Έχω θείο που ζει 40+ χρόνια Καναδά. Αγγλικά μιλάει απίστευτα, όταν έρχεται όμως Ελλάδα και πάει να μιλήσει ελληνικά ακούγεται λες κι έχει μεγαλώσει στην τελευταία σπηλιά της Ελλάδας! Κόβει λέξεις, τρώει γράμματα, κλπ κλπ :p Του το λέμε πώς ακούγεται και μας τρολάρει κιόλας από πάνω!
Και εμένα τα Ελληνικά μου έχουν χαλάσει
Εννοώ ότι τα λες και λίγο broken

Legwg James

Well-Known Member
Έχουν όμως μαζί με τουσ Ιταλούς απο τις πιο εύηχες γλώσσες. Για τα ελληνικά δεν ξέρω πως ακούγονται στους αλλοδαπούς.
Τα ελληνικά στους αλλοδαπούς ακούγονται σαν μια παραλλαγή των Ισπανικων, οι περισσότεροι θεωρούν τη γλώσσα μας και ευηχη όπως προειπες αλλά και πολύ sexy. Τάδε έφη legwg και από προσωπική εμπειρία αλλά και από ελάχιστο search σε διάφορα βίντεο στο YouTube που θίγουν το συγκεκριμένο θέμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Τα ελληνικά στους αλλοδαπούς ακούγονται σαν μια παραλλαγή των Ισπανικων, οι περισσότεροι θεωρούν τη γλώσσα μας και ευηχη όπως προειπες αλλά και πολύ sexy. Τάδε έφη legwg και από προσωπική εμπειρία αλλά και από ελάχιστο search σε διάφορα βίντεο στο YouTube που θίγουν το συγκεκριμένο θέμα.
Μακάρι, αν και έχω συνομιλήσει με χιλιάδες απο το 1999 και μετά, δεν την έχω κάενι αυτή την ερώτηση (για το πως ακουγόμαστε)

Georgie

Well-Known Member
Oι Γάλλοι είναι χειρότεροι.
Οι Γάλλοι όμως γνωρίζουν και δε τα χρησιμοποιούν στη Γαλλία.
Όμως στα τουριστικά θέρετρα και στις υπηρεσίες δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Αγγλόφωνος η ο Τουρίστας.
Αντιθέτως αν βρεις στο Barajas αστυνόμο να μιλάει αγγλικά θα είναι θαυμα.
Οι χειρότεροι στις γλώσσες είναι οι Βρετανοί και γενικά οι Αγγλόφωνοι.
Όμως η γλώσσα τους είναι αυτή που έχει καθιερωθεί σα την διεθνή για το εμπόριο. Όποτε δεν έχουν ζόρι να μάθουν.
Κακώς, αλλά έτσι είναι.
σαν Ισπανοι ακουγομαστε
Στο accent οι μεσογειακοί μοιάζουν.
Μου έχουν πει ότι μοιάζει η Ελληνική στο άκουσμα της και με τα Εβραϊκά.

Kostas97

Well-Known Member
Στο Παρισι η πρωτη ερωτηση που μας εκαναν ολοι ηταν, "Are you from Spain?".
Το να ακουγονται σαν Ισπανικα ειναι κομπλιμεντο. Περιμενα να ακουγονται σαν πολυ λιγοτερο ευηχες γλωσσες.

aeratos28

Just aeratos
Τζόρτζι δεν σε πέρασαν για λατινο εραστή?? Εντύπωση μου κάνει..χαχα
Οι Γάλλοι όμως γνωρίζουν και δε τα χρησιμοποιούν στη Γαλλία.
Όμως στα τουριστικά θέρετρα και στις υπηρεσίες δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο Αγγλόφωνος η ο Τουρίστας.
Αντιθέτως αν βρεις στο Barajas αστυνόμο να μιλάει αγγλικά θα είναι θαυμα.
Οι χειρότεροι στις γλώσσες είναι οι Βρετανοί και γενικά οι Αγγλόφωνοι.
Όμως η γλώσσα τους είναι αυτή που έχει καθιερωθεί σα την διεθνή για το εμπόριο. Όποτε δεν έχουν ζόρι να μάθουν.
Κακώς, αλλά έτσι είναι.

Στο accent οι μεσογειακοί μοιάζουν.
Μου έχουν πει ότι μοιάζει η Ελληνική στο άκουσμα της και με τα Εβραϊκά.

Μπλουζα