Λοιπόν έκλεισα 20 μήνες ντούτα και προσπάθησα να είμαι πολύ προσεκτικός πριν γράψω αυτό το μήνυμα. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αραίωσης και ακόμα και οι κρόταφοι μου γέμισαν (αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά τριχάκια τα οποία μπορεί να γίνουν και αυτά κάποια στιγμή τρίχες). Μπορώ να πω ότι δεν έχω δει τα μαλλιά μου έτσι από τα 30 και μετά. Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη και είχε αρκετά εμπόδια που με επηρέασαν ψυχολογικά αλλά ήμουν βέβαιος ότι ήμουν στον σωστό δρόμο και δεν άλλαξα τίποτα για σχεδόν 2 χρόνια. Τώρα περιμένω με ευκολία την συντήρηση μου με το σχήμα 3χ την εβδομάδα το οποίο μπορεί στο μέλλον να κατεβάσω σε 2χ.
Το ταξίδι είχε απότομη ανηφόρα με το ξεκίνημα καθώς με χτύπησε στην χερλαίν αρκετά τους πρώτους 6 μήνες με αποτέλεσμα να αμφιβάλλω για την απόφαση μου να εγκαταλείψω την φίνα (προφανώς χτυπάει τα αδύναμα σημεία πρώτα πιο δυνατά και οι κρόταφοι τον "ήπιαν").
Οι επόμενοι 6 μήνες ήταν σκατά... με ολόκληρα σημεία που άδειαζαν σε άσχετα μέρη στο κεφάλι κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να κάνω κάθε φορά. Σκέψεις διάφορες, μήπως το ένα μήπως το άλλο μήπως να γυρίσω στην φίνα? Οδυσσέας στο κατάρτι εγώ...
Στον χρόνο άρχισα να βλέπω σημάδια εποχικής αλλά ήταν πολύ διαφορετικά από παλιά και η ανάκαμψη ήταν στον μήνα πάνω. Το κεφάλι σαν να πάλεψα με αρκούδα οπότε κούρεμα κοντό με νούμερο 3 στα πλάγια και 5 πόντοι πάνω (συνήθως τα έχω μέχρι την άκρη της μύτης κοντά στους 20 πόντους παντού). Τώρα στους 20 μήνες μπορώ να κάνω ότι θέλω στο κεφάλι, δεν φαίνεται καμία αραίωση (πλην μιας στρογγυλής ουλής που έχω δίπλα στο κράουν) ή είναι στεγνά ή είναι βρεγμένα. Η ποιότητα της τρίχας είναι σούπερ μαλακή αλλά χονδρή και δεν πέφτει σχεδόν τρίχα στον νιπτήρα. Ο σβέρκος και πίσω από τα αυτιά με την ρέτρο είναι παρελθόν, σαν να μην υπήρχε. ΣΔ ούτε για δείγμα και τα μαλλιά λαδώνουν σε 3-4 μέρες. Το λάδι στο κούτελο υπάρχει αλλά είναι το μισό και δεν έχω βγάλει ούτε ένα σπυρί ενάμιση χρόνο +.
Σωματικά εξακολουθώ να νομίζω ότι δεν παίρνω θεραπεία σε σχέση την φίνα. Τίποτα απολύτως, ούτε νερούλο σπέρμα ούτε πτώση λίμπιντο (πρωινές στύσεις ΚΑΘΕ μέρα) ούτε πονοκέφαλος ούτε νύστα ούτε βλαμένες σκέψεις ούτε τίποτα. Να τονίσω πολύ έντονα, το μυαλό ξυράφι, καμία σχέση με την φίνα σε αυτό. Προφανώς δεν έχω καλή αναπλήρωση νευροστεροειδών στον εγκέφαλο και μετά απο μερικούς μήνες η φίνα με αργοχαζεύει...
Την δόση μου την παίρνω στις 12 το μεσημέρι πλέον νηστικός και όχι με το φαγητό καθώς παρατήρησα ότι μου ανεβάζει τα τριγλυκερίδια, και το βάρος τσιμπάει 2-3 κιλά όταν το παίρνω μετά το φαγητό και το γλυκό.
Αυτά τα... λίγα από εμένα φίλοι συνοδοιπόροι και σας εύχομαι και εσάς τα ίδια και καλύτερα.