Avodart 0,5mg(Ντουταστερίδη) για Υπερπλασία προστάτη και μαλλιά με low dose

dlazaros

Well-Known Member
Λαζαρε αν κάποιος χρησιμοποιεί υγρη μινοξιδιλη και βγαλει ζαλαδες η ταχυπαλμιες σαν παρενέργεια αν την κοψει γνωριζεις σε ποσες μερες αφου θα την κοψει θα φυγουν τα συμπτώματα?
Η πίεση έρχεται στα ίσια της σε 2 μέρες. Αλμυρά και μπανάνες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

David155

Member
Κλείσαμε 1 χρόνο στην ντουταστερίδη και είπα να κάνω μια ενημέρωση. Η φωτό απο κάτω είναι απο δέξια προς τα αριστερά, πρίν την φίνα, στην μέση φίνα 3χ την εβδομάδα για 1 χρόνο και αριστερά ντούτα 3χ την εβδομάδα για 1 χρόνο. Τίποτα άλλο, σαμπουάν Head and Shoulders caffeine και για styling ζαχαρόνερο σπιτικό (το αλατόνερο είναι καταστροφή στα γκρίζα) που μου τα κάνει πολύ μαλακά και κρατάει 3 μέρες.

Συνεχίζω κανονικά και δεν μου έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα πλήν της προστατίτιδας/ουρολοίμωξης που με χτύπησε πρίν κάποιους μήνες. Ο προστάτης δεν με έχει ενοχλήσει και η γενική μου υγεία συνεχίζει ευτυχώς πολύ καλά. Η λίμπιντο πλέον είναι η νέα μου κανονικότητα να είμαι πορνόγερος στα 54 με ορέξεις 30άρη (δεν έχουν κατατεθεί παράπονα ακόμα...). Το δέρμα στο πρόσωπο έχει αλλάξει εμφανώς και καταλαβαίνω πλέον γιατί η ντούτα είναι και φάρμακο για την ακμή. Έχει γίνει αρκετά πιο ελαστικό και φωτεινό και δεν βγάζω καθόλου λάδι στην μύτη και το κούτελο που ήμουν χωριάτικη σαλάτα. Ο ύπνος μου δεν έχει επηρεαστεί καθόλου μα καθόλου όλο τον 1 χρόνο και δεν είχα κανένα σημάδι θολούρας στο κεφάλι ή βλαμένων σκέψεων που να δηλώνουν αλλαγή στην βιοχημεία του μυαλού. Στα συγκριτικά μπορώ να πω οτι η φίνα δουλεύει διαφορετικά απο την ντούτα στον προστάτη, η φίνα μου κάνει νερουλό το σπέρμα και η ντούτα το έχει φυσιολογικό αλλά υπάρχουν πολλές φορές παλίνδρομης εκσπερμάτισης. Χρειάζεται ταμσουλοσίνη να χαλαρώσει ο σφικτήρας στην ουροδόχο αλλά η άτιμη με ενόχλησε πολύ όταν την πήρα. Θα πάρω θάρρος κάποια στιγμή και θα ξαναδοκιμάσω κανένα Dualgen μιας και εχω ολόκληρο κουτί.

Τα μαλλιά τώρα έχουν προβλήματα που δεν είναι και πολύ ωραίο να τα συζητάμε εδώ αλλά έχω θέματα που έχουν όσοι έχουν πολλά μαλλιά...
Πλέον δεν περνάει η βούρτσα και αν την ζορίσω σπάω μπόλικα μαλλιά. Ενώ είχα χωρίστρα για πάνω απο 30 χρόνια πλέον αρνούνται να χωρίσουν και είναι ενα καταράκτης απο μαλλιά και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Λες και είναι άλλου τα μαλλιά. Αυτή μου η έλλειψη γνώσης με έκανε να τα κόψω κοντά μέχρι να μάθω πως να τα χειρίζομαι στην νέα τους κατάσταση και μετά να τα μακρύνω πάλι όπου πρέπει να μάθω προϊόντα όπως μαλακτικές κρέμες και προϊόντα χωρίς σιλικόνη και άλλα τέτοια. Προσωπικά δεν νομίζω να πάρω ξανά φιναστερίδη εκτός και εαν κάτι αλλάξει. Την καλησπέρα μου σε όλους.

υγ. για όσους βλέπουν τις φωτό, δεν έγινε έτσι απο την μια μέρα στην άλλη και ούτε η βελτίωση ήταν ανηφόρα. Είχε πολλά πάνω κάτω και είχαν γίνει σαν να μην πω τι αρκετές φορές που σκεφτόμουν την ξούρα και χρειάστηκαν περίπου 6 κουρέματα για να αρχίσει να φαίνεται η διαφορά. Αν δεν πιστεύεις στην θεραπεία και τα παρατήσεις στον 8-9 μήνα τότε χάνεις αυτό που μπορεί να σου δώσει.

Προβολή συνημμένου 59287
Τρομερό αποτέλεσμα Μέχρι να φτάσεις εκεί είχες shedding?

Boldy J

New Member
@dlazaros Λαζαρε αν ασχολεισαι ακομα με το φορουμ θελω τα φωτα σου.. Τον άλλο μήνα κλεινω ενα χρονο Avodart (3 πρωτοι μηνες χρηση καθε μερα και τους επομενους σε σχημα Δε-Τε-Πα). Ειμαι κοντα στους 11 μηνες συνεχους χρησης τωρα που σου γραφω και το μαλλι ειναι στα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ του (πηγα Ν3 Vertex) δεν ξερω τι να κανω.. Μου προτεινεις να συνεχισω για άλλο ενα χρόνο το σχημα Δε-Τε-Πα και να δουμε τότε ή να το αλλάξω απο τωρα σε 7/7 καθε μερα μπας και δω αποτελεσμα? (Ειμαι 31 ετων)

kollaps

Active Member
@dlazaros Λαζαρε αν ασχολεισαι ακομα με το φορουμ θελω τα φωτα σου.. Τον άλλο μήνα κλεινω ενα χρονο Avodart (3 πρωτοι μηνες χρηση καθε μερα και τους επομενους σε σχημα Δε-Τε-Πα). Ειμαι κοντα στους 11 μηνες συνεχους χρησης τωρα που σου γραφω και το μαλλι ειναι στα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ του (πηγα Ν3 Vertex) δεν ξερω τι να κανω.. Μου προτεινεις να συνεχισω για άλλο ενα χρόνο το σχημα Δε-Τε-Πα και να δουμε τότε ή να το αλλάξω απο τωρα σε 7/7 καθε μερα μπας και δω αποτελεσμα? (Ειμαι 31 ετων)

Καλησπέρα φίλε. Έχεις φωτογραφίες πριν-μετά;

Προσωπικά πήγα από φιναστερίδη κάθε μέρα σε ντουταστερίδη 5 μέρες/βδομάδα πριν 8 μήνες και δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο.

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι Ο Νίκος είμαι 25 διαβάζω εδώ και μέρες Αυτά που ανεβάζετε και πραγματικά υπάρχει πολλή γνώση από πίσω που ούτε στους δερματολόγους Δεν βρίσκεις
Λοιπόν θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω έχω ξεκινήσει από 15 Φεβρουαρίου 2024 φίνα 1,25 σπάω το προσκαρ στα 4 Το παίρνω κάθε μέρα δεν το έχω σταματήσει καθόλου σε συνδυασμό με regaine 5% πρωί βράδυ Στον τέταρτο μήνα έχει σταματήσει τριχόπτωση και για δύο μήνες δεν έχω τριχόπτωση από τον Ιούλιο όμως έως και σήμερα χάνω συνέχεια μαλλιά και δεν βλέπω να βγαίνουν νέες Τρίχες ούτε βέβαια να αραιώνω και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω δουτα Τι δοσολογία να πάρω ; να πάρω το avodart ;
να παρω φίνα κ δουτα Συνδυαστικά για δύο μήνες μέχρι να ξεκινήσει να δρα η δουτα; Ο Δερματολόγος μου είπε να πάρω vencil hair nail βιταμίνες να τις πάρω η τζάμπα 90€ ;;; παρακαλώ δώστε μου απαντήσεις ευχαριστώ είμαι σε απόγνωση

Jerom

Member
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι Ο Νίκος είμαι 25 διαβάζω εδώ και μέρες Αυτά που ανεβάζετε και πραγματικά υπάρχει πολλή γνώση από πίσω που ούτε στους δερματολόγους Δεν βρίσκεις
Λοιπόν θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί δεν καταλαβαίνω έχω ξεκινήσει από 15 Φεβρουαρίου 2024 φίνα 1,25 σπάω το προσκαρ στα 4 Το παίρνω κάθε μέρα δεν το έχω σταματήσει καθόλου σε συνδυασμό με regaine 5% πρωί βράδυ Στον τέταρτο μήνα έχει σταματήσει τριχόπτωση και για δύο μήνες δεν έχω τριχόπτωση από τον Ιούλιο όμως έως και σήμερα χάνω συνέχεια μαλλιά και δεν βλέπω να βγαίνουν νέες Τρίχες ούτε βέβαια να αραιώνω και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω δουτα Τι δοσολογία να πάρω ; να πάρω το avodart ;
να παρω φίνα κ δουτα Συνδυαστικά για δύο μήνες μέχρι να ξεκινήσει να δρα η δουτα; Ο Δερματολόγος μου είπε να πάρω vencil hair nail βιταμίνες να τις πάρω η τζάμπα 90€ ;;; παρακαλώ δώστε μου απαντήσεις ευχαριστώ είμαι σε απόγνωση

O Λάζαρος που είναι πολύ καλός γνώστης αυτών των ζητημάτων δεν έχει εμγανιστεί στο φόρουμ εδώ και έξι μήνες. Τώρα, δε ξέρω αν κάποιος άλλος μπορέι να σε βοηθήσει;

theoblue

Well-Known Member
Φίλε μου είσαι πολύ μικρός για να πας σε ντουτα έχοντας μόνο λίγους μήνες σε φίνα.
Δεν είναι στραγάλια. Έχεις τόσο επιθετική τριχόπτωση;

Stradlin

Member
Αναφορικά με βιταμίνες κ.α., σχετικά καλύτερα κράτα τα λεφτά σου.
Σε ότι αφορά φίνα/ντούτα, είναι όντως οι δραστικότερες αγωγές και μακράν οι πιο VFM αλλά μην περιμένεις θαύματα, ιδιαίτερα αν έχεις τάσεις Βέγγου. Το σενάριο "πήρα φίνα ή ντούτα και καθάρισα" δεν είναι καν ο κανόνας. Συνήθως παγώνουν την εξέλιξη της τριχόπτωσης, σε κάποιες περιπτώσεις και ΑΝ τις ξεκινήσει κάποιος νωρίς διορθώνουν την κατάσταση αλλά σε αρκετές άλλες δε δουλεύουν ικανοποιητικά ή και καθόλου. Η φάση "πέφτουν μαλλιά, δε βγάζω νέα αλλά δεν αραιώνω κιόλας" είναι η 1η και κάπου εκεί είμαι και γω (πλέον παίρνω 1 avodart/ημέρα και αν δεν δω ουσιαστική διαφορά θα επιστρέψω στο 1/4 proscar). Έχε δε επόψη πως το πρόβλημα δεν είναι τα μαλλιά που πέφτουν αλλά αυτά που δε ξαναβγαίνουν. Μη ψυχοπλακώνεσαι μετρώντας πεσμένες τρίχες γιατί αυτές αυξομειώνονται ακόμη και ανάλογα την εποχή.
Αν θες να μεταπηδήσεις στη ντούτα το κάνεις και κατευθείαν. Διάβασε επίσης για το χρόνο ημίσιας ζωής της κάθε ουσίας γιατί αν σκέφτεσαι να τεκνοποιήσεις θα πρέπει να διακόψεις τη χρήση τους (τη ντούτα για περισσότερο χρόνο από τη φίνα).
Δυστυχώς όπως διαπίστωσες και συ, οι δερματολόγοι υστερούν στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν έχει μετατρέψει εμάς σε γιατρούς όμως, καταθέτουμε απόψεις εδώ ανάλογα με την κρίση μας πάνω στο τι έχουμε διαβάσει και δει και την προσωπική μας εμπειρία οπότε κράτα και μια αμφιβολία, ιδιαίτερα για όσους τοποθετούνται με ακλόνητη βεβαιότητα. Καμία αγωγή μέχρι σήμερα δεν έχει νικήσει εγγυημένα την καράφλα ανεξαρτήτως ηλικίας και περίπτωσης, ούτε καν τα 2.5mg ντούτα ημερησίως (παρά τα καλά αποτελέσματα αυτής της έρευνας). Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμη ψαχνόμαστε. Στο τέλος της ημέρας δεν πιστεύω ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι και αυτοσκοπός. Αν σώθηκαν σώθηκαν αν δε σώνονται παράτα τα, και γλίτωσε χρόνο και λεφτά και άσε τους άλλους να κουρεύονται (pun intended).
Καλή συνέχεια.

Αναφορικά με βιταμίνες κ.α., σχετικά καλύτερα κράτα τα λεφτά σου.
Σε ότι αφορά φίνα/ντούτα, είναι όντως οι δραστικότερες αγωγές και μακράν οι πιο VFM αλλά μην περιμένεις θαύματα, ιδιαίτερα αν έχεις τάσεις Βέγγου. Το σενάριο "πήρα φίνα ή ντούτα και καθάρισα" δεν είναι καν ο κανόνας. Συνήθως παγώνουν την εξέλιξη της τριχόπτωσης, σε κάποιες περιπτώσεις και ΑΝ τις ξεκινήσει κάποιος νωρίς διορθώνουν την κατάσταση αλλά σε αρκετές άλλες δε δουλεύουν ικανοποιητικά ή και καθόλου. Η φάση "πέφτουν μαλλιά, δε βγάζω νέα αλλά δεν αραιώνω κιόλας" είναι η 1η και κάπου εκεί είμαι και γω (πλέον παίρνω 1 avodart/ημέρα και αν δεν δω ουσιαστική διαφορά θα επιστρέψω στο 1/4 proscar). Έχε δε επόψη πως το πρόβλημα δεν είναι τα μαλλιά που πέφτουν αλλά αυτά που δε ξαναβγαίνουν. Μη ψυχοπλακώνεσαι μετρώντας πεσμένες τρίχες γιατί αυτές αυξομειώνονται ακόμη και ανάλογα την εποχή.
Αν θες να μεταπηδήσεις στη ντούτα το κάνεις και κατευθείαν. Διάβασε επίσης για το χρόνο ημίσιας ζωής της κάθε ουσίας γιατί αν σκέφτεσαι να τεκνοποιήσεις θα πρέπει να διακόψεις τη χρήση τους (τη ντούτα για περισσότερο χρόνο από τη φίνα).
Δυστυχώς όπως διαπίστωσες και συ, οι δερματολόγοι υστερούν στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό δεν έχει μετατρέψει εμάς σε γιατρούς όμως, καταθέτουμε απόψεις εδώ ανάλογα με την κρίση μας πάνω στο τι έχουμε διαβάσει και δει και την προσωπική μας εμπειρία οπότε κράτα και μια αμφιβολία, ιδιαίτερα για όσους τοποθετούνται με ακλόνητη βεβαιότητα. Καμία αγωγή μέχρι σήμερα δεν έχει νικήσει εγγυημένα την καράφλα ανεξαρτήτως ηλικίας και περίπτωσης, ούτε καν τα 2.5mg ντούτα ημερησίως (παρά τα καλά αποτελέσματα αυτής της έρευνας). Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμη ψαχνόμαστε. Στο τέλος της ημέρας δεν πιστεύω ότι τα μαλλιά πρέπει να είναι και αυτοσκοπός. Αν σώθηκαν σώθηκαν αν δε σώνονται παράτα τα, και γλίτωσε χρόνο και λεφτά και άσε τους άλλους να κουρεύονται (pun intended).
Καλή συνέχεια.
αν αυτή είναι η πικρή αλήθεια
Μόλις μας έριξες το ηθικό

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Στοχος της αγωγης ειναι η σταθεροποιηση στατιστικα.
Ενας εμπειρικος κανονονας ειναι, σε οποια σημεια εχεις χασει πανω απο το 50% της διαμετρου των τριχοθυλακιων δε θα δεις επιπλεον βελτιωση, στα υπολοιπα σημεια ισως ή θα μιενουν σταθερα.

ΑΡΑ οσο νωριτερα ξεκινησεις την αγωγη τοσο περισσοτερα μαλλια θα διατηρεις σε βαθος χρονου. Για εμενα λ.χ. που ξεκινησα φιναστεριδη με full head of hair 3 4 χρονια πριν σημερα ουσιαστικα δεν εχω κανενα δειγμα τριχοπτωσης εμφανες.
Οποτε ΝΑΙ υπαρχεια αγωγη που σταματα/φρεναρει την τριχοπτωση. Οταν δε την ξεκινας απο τη φαση που η ΑΓΑ ειναι εμφανης μονο με μικροσκοπιο εχεις κανει την καλυτερη δυνατη επιλογη ως προς το τελικο αποτελεσμα.

Η αγωγη φιναστεριδης στοχο εχει να σε φρεναρει/επιβραδυνει. Εφοσον αυτο δε συμβει κοιτας αλλες εναλλακτικες-duta, αλλα δεν αλλαζεις αγωγη επειδη δεν εβγαλες νεες τριχες. Αυτο ειναι αυταπατη και δε θα γινει με καμια αγωγη απο αυτες τις 2 παραμονο με μετ.

Αν κατι μπορουσες να κανεις για αυτο ειναι να δοκιμασεις oral μινοξιδιλη ως πιο δραστικη απο την τοπικη αφου ετσι αυξανεις το συνολο των τριχων στο κεφαλι αρα και την καλυψη για οσο την παιρνεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Για να εχεις μια εικονα:
  1. Stabilization of Hair Loss: Around 80-90% of men using finasteride experience a stabilization of their hair loss. This means that hair shedding is significantly reduced or stops altogether after a few months of use.
  2. Hair Regrowth and Improvement: About 65-70% of men report some degree of hair regrowth or thickening, especially in areas like the crown. Studies show a 14-16% improvement in hair count after one to two years of consistent use.
  3. Finasteride needs to be taken continuously for these benefits to last, as stopping the medication usually leads to a reversal of the effects within 12 months

1730235577084.png

Βαλε φωτογραφιες αν θες.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Κώστα σε ποιο νήμα ;
Γεια σου Legwg παιχταρα μου. Συναντηση μεγαλες ωρες :D
1730252447323.png

Stradlin

Member
αν αυτή είναι η πικρή αλήθεια
Μόλις μας έριξες το ηθικό
Προτιμότερο από το να θρέφεις φρούδες ελπίδες, να σκορπάς λεφτά σε "θεραπείες" και να χάνεις χρόνο. Μην "πέφτεις", αν δε δεις φως με την τριχόπτωση μπορείς απλά να μην ασχολήσε με τρίχες και keep walking όπως τόσοι άλλοι. Πάντως και οι θεραπείες που όντως δουλεύουν (όταν δουλεύουν) θέλουν το χρόνο τους (μήνες+).

Προτιμότερο από το να θρέφεις φρούδες ελπίδες, να σκορπάς λεφτά σε "θεραπείες" και να χάνεις χρόνο. Μην "πέφτεις", αν δε δεις φως με την τριχόπτωση μπορείς απλά να μην ασχολήσε με τρίχες και keep walking όπως τόσοι άλλοι. Πάντως και οι θεραπείες που όντως δουλεύουν (όταν δουλεύουν) θέλουν το χρόνο τους (μήνες+).
Φρούδες ελπίδες θρέφουμε όταν βλέπουμε αποτελέσματα ερευνών να ισχυρίζονται ότι το 90% των ανδρών θα δει αναστολή της τριχόπτωσης. Εγώ παρόλο που ξεκίνησα νωρίς και στα 23 μου, έχουν περάσει 5,5 μήνες και μόνο αναστολή τριχόπτωσης ειδα. Ωστόσο ακόμα νιώθω τα μαλλιά μου λίγα. Τώρα αν στους επόμενους 6 μήνες δεν δω να δυναμώνουν ίσως τείνω προς την άποψη σου.

bobby

Well-Known Member
Φρούδες ελπίδες θρέφουμε όταν βλέπουμε αποτελέσματα ερευνών να ισχυρίζονται ότι το 90% των ανδρών θα δει αναστολή της τριχόπτωσης. Εγώ παρόλο που ξεκίνησα νωρίς και στα 23 μου, έχουν περάσει 5,5 μήνες και μόνο αναστολή τριχόπτωσης ειδα. Ωστόσο ακόμα νιώθω τα μαλλιά μου λίγα. Τώρα αν στους επόμενους 6 μήνες δεν δω να δυναμώνουν ίσως τείνω προς την άποψη σου.
Μετά το 12μηνο μην πω 18μηνο θα καταλάβεις την διαφορά. Αν δεν έχεις υπομονή ρίξε ξούρα και δεν θα σε απασχολήσουν ξανά. Αν θές μαλλιά θέλει υπομονή η αγωγή.

Μπλουζα