Avodart 0,5mg(Ντουταστερίδη) για Υπερπλασία προστάτη και μαλλιά με low dose

Kostas97

Well-Known Member
Γειά σου Γιανναρε μου, σου αφήνω αυτό. Είναι από Καναδό Δερματολόγο που ασχολείται με τριχοπτωση. Τον παρακολουθουσα καιρό.

Αναζητώντας λέξεις κλειδιά θα βρεις μπόλικη καλή πληροφορία.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kollaps

Active Member
Χωρις να θελω να στρεψω την προσοχη από τα πολύ ενδιαφεροντα θεματα του φορουμ aka Αναστασακης series,θα ηθελα να ρωτησω κατι για τη γυναικεια τριχοπτωση και τη ντουτα.Η μητερα μου μετα την εμμηνοπαυση(πριν 15 χρονια περιπου)αρχισε σιγα σιγα να χανει μαλλια και τωρα είναι σε ένα σημειο καμπης,δηλαδη εχει γινει πολύ αισθητη η διαφορα αλλα ακομα δεν είναι σαν αλλα περιστατικα που είναι αρκετα αδεια.Περι αυτου ρωτησα και τον Lorenzo οπου ο τυπος προς τιμην του μου απαντησε τοσο σε αυτό οσο και στο τι παιζει με την τεκνοποιηση(για μενα να γνωριζω από τωρα όταν γινει και απαντησε πολύ αναλυτικα μαλιστα) και η απαντηση οσον αφορα τη μητερα μου ηταν αυτή…

2. If she has real thinning (female androgenetic alopecia) the best treatment is:

-Dutasteride 0.5 mg/day (or finasteride 2.5 mg/day)

- oral minoxidil, 1.5 mg/day

Για να μην τα πολυλογω αγορασα σημερα avodart (μου ειχε ζητησει και η ιδια η μητερα μου κατι για την τριχοπτωση καθως εχει αρχισει και την επηρεαζει καπως)αλλα καπως κολλησα.Αν και ειδα πολλα περιστατικα στα βιντεο του Lorenzo που παιρνουν τετοια θεραπεια,εχω ένα δισταγμο καθως η ντουτα είναι αρκετα δυνατο φαρμακο γενικα καθως κοβει και τα 2 ενζυμα(το ένα πηγαινει στον εγκεφαλο) και εχω και ένα διλημμα μηπως θα ηταν προτιμοτερο να επαιρνε proscar σαν πιο ελαφρυ.(Αν και σε συζητηση με cvial μου ειχε πει ότι δεν εχει καλα αποτελεσματα).Οποιος γνωριζει κατι ειτε από προσωπικη εμπειρια σε κοντινο του προσωπο ή εχει διαβασει κατι περιατερω καπου αλλου ας παραθεσει την αποψη του..
Σε όλες τις έρευνες που έχουν γίνει η ντουταστερίδη έχει παρόμοιο προφίλ παρενεργειών με τη φιναστερίδη. Αυτό περί DHT και εγκεφάλου δεν έχει αποδειχθεί απ'όσο ξέρω, η μόνη έρευνα αφορά σε ποντίκια που τους έδωσαν μεγάλες δόσεις.

Όσον αφορά την τεκνοποίηση τι σου είπε;

thatcher

Active Member
Επανήλθε το μαλλί σου στο φυσιολογικό μετά
Όχι.. Γενικά δεν ξέρω τι έγινε από τον Οκτώβριο του 2020 έως σήμερα. Δούλεψε θεαματικά η φίνα για 2 χρόνια. Άρχισα σχήμα 6Χ φίνα+1Χ ντουτα τον Μάρτιο του 2020. Έπειτα έκανα κι άλλες δοκιμές: τύπου φίνα χ5 + 2χ ντουτα ή μόνο ντούτα από Δεκέμβριο 2022 έως Μάιο 2023...αλλά μάλλον κάτι διέλυσα στον οργανισμό μου παίζοντας με όλα τα φάρμακα μαζί με αποτέλεσμα να μη δουλεύει τίποτα και να χειροτερεύει. Το έχω αποδεχτεί πια και όπου με βγάλει. Έμεινα με ένα πλάνο 7χ1.2 φίνα και απλά αποδέχομαι ότι γίνει ας γίνει. Την hairline και την επαναφορά των κροταφων που είχα τα πρώτα 2 χρόνια δεν πρόκειται να την ξαναδώ. Οι τρίχες έχουν γίνει απίστευτα λεπτές, μαλακές, τις παίρνει ο αέρας και δεν τις νιώθω καν. Εχω χάσει κάτω από το 50% του πάχους σε σχέση με 3 χρόνια πίσω (έχω κρατήσει φωτογραφίες/ ακόμα και μερικές τρίχες από το ίδιο σημείο για να συγκρίνω), οι κροταφοι υποχώρησαν, η hairline φαγώθηκε, όλα είναι άχαρα.

kollaps

Active Member
Όχι.. Γενικά δεν ξέρω τι έγινε από τον Οκτώβριο του 2020 έως σήμερα. Δούλεψε θεαματικά η φίνα για 2 χρόνια. Άρχισα σχήμα 6Χ φίνα+1Χ ντουτα τον Μάρτιο του 2020. Έπειτα έκανα κι άλλες δοκιμές: τύπου φίνα χ5 + 2χ ντουτα ή μόνο ντούτα από Δεκέμβριο 2022 έως Μάιο 2023...αλλά μάλλον κάτι διέλυσα στον οργανισμό μου παίζοντας με όλα τα φάρμακα μαζί με αποτέλεσμα να μη δουλεύει τίποτα και να χειροτερεύει. Το έχω αποδεχτεί πια και όπου με βγάλει. Έμεινα με ένα πλάνο 7χ1.2 φίνα και απλά αποδέχομαι ότι γίνει ας γίνει. Την hairline και την επαναφορά των κροταφων που είχα τα πρώτα 2 χρόνια δεν πρόκειται να την ξαναδώ. Οι τρίχες έχουν γίνει απίστευτα λεπτές, μαλακές, τις παίρνει ο αέρας και δεν τις νιώθω καν. Εχω χάσει κάτω από το 50% του πάχους σε σχέση με 3 χρόνια πίσω (έχω κρατήσει φωτογραφίες/ ακόμα και μερικές τρίχες από το ίδιο σημείο για να συγκρίνω), οι κροταφοι υποχώρησαν, η hairline φαγώθηκε, όλα είναι άχαρα.
Hairline και κρόταφοι για ένα ποσοστό ατόμων που έχουν ΑΓΑ δεν σώζονται με τίποτα. Λογικά αυτά τα τριχοθυλάκια έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία στην DHT ή υπάρχει κάποιος άλλος βιολογικός λόγος. Με τα πιο πίσω είναι το θέμα τι γίνεται, έχεις κι εκεί συνεχιζόμενη αραίωση; Αν η φίνα σου κρατάει middle, crown ή και forelock τότε είναι μεγάλο κέρδος, θα πας κάποια στιγμή για μια ΜΜ σε έναν καλό γιατρό και θα φτιάξεις το hairline και τους κροτάφους.

giannis1991

Well-Known Member
Σε όλες τις έρευνες που έχουν γίνει η ντουταστερίδη έχει παρόμοιο προφίλ παρενεργειών με τη φιναστερίδη. Αυτό περί DHT και εγκεφάλου δεν έχει αποδειχθεί απ'όσο ξέρω, η μόνη έρευνα αφορά σε ποντίκια που τους έδωσαν μεγάλες δόσεις.

Όσον αφορά την τεκνοποίηση τι σου είπε;

Both dutasteride and finasteride are not safe for pregnancy, but only if she takes the medication. On the other hand we have some recommendations to give for the couples that want to get pregnant:
The theory says that if your are on finasteride there is not influence in the pregnancy of your wife. Only could happen, if she take the medication on purpose. Our female patients with alopecia uses finasteirde and dutasteride , so they must schedule their fertilization, interrupting the medication pre and post pregnancy.
It is said that a pregnant woman should not have contact with the tablets (when pregnant), but I've never seen a medical article where a woman (voluntarily or involuntarily) has ingested finasteride in her pregnancy. All this is clear in the case of pregnancy of a male baby (because the medication can affect the development of the male sexual organs), not in female baby.
I have patients that they have not suspended the medication and did not have problems. On the other hand, some others, because of fear, have preferred to suspend it, did what they have to do (pregnancy), and then re start it as soon as she has been pregnant.
A last case is that of those who (and given the abundance of couples who struggle to have children), and in the case that a delayed fertilization, blame us (“ are you sure won't be that pill that you are taking are the cause of…”). it is always our fault....
Therefore any decision you make is correct, in the case of fear, suspended until you have a positive pregnancy test, and restart your medication at the next day.
Another frequent question is: what happens if I have sex with my wife during pregnancy if I am taking finasteride?
That's easy, finasteride was detected in less than 20% of the semen in patients taking finas. In the case of it, there is no vaginal absorption. But if you're so afraid, a prophylactic (condom) during sex relations when she is pregnant ended the problem.
Nothing happened for suspend the medication for 2 to 4 months, not going to be bald and probably your wife will be more relaxed, but re start when the job is done

Δεν έχεις πάει σε κάποιον δερματολόγο να σου πει τι φταίει;
Τι πήγε λάθος;

thatcher

Active Member
Δεν έχεις πάει σε κάποιον δερματολόγο να σου πει τι φταίει;
Τι πήγε λάθος;
Αμφιβάλλω αν οι δερματολόγοι ειναι αποτελεσματικοί. Από κάποιες επισκέψεις στο παρελθόν σε αυτούς.

Βρήκα ενα ενδιαφέρον περιστατικό στον Λορένζο που νομιζω έχουμε κοινά:

thatcher

Active Member
As we said in the previous video, in young patients with aggressive alopecia, finasteride, with an inhibition of only 70% of DHT, is usually not enough and the medication must be controlled and changed when necessary to achieve absolute control of the thinning. This 24-year-old patient sent us an email in 2022 . He had gone to a hair clinic where they prescribed finasteride and gave him a quote for surgery (2800 grafts, incredible). We told him to continue with finasteride and stop the idea of having surgery. We see him in consultation 6 months after starting medication. Little improvement with finasteride although could be considered stable. Was not enough, so we switched treatment to dutasteride. In the second appointment we noticed a significant change in the quality of his hair so we waited a year. At his third visit (1 year with dutasteride) we did not notice much difference in his evolution so we added oral minoxidil to the treatment. Finally, in the fourth consultation we see again important changes in coverage that satisfies us and ensures the stability we were looking for. A small procedure is now proposed to reinforce his frontal hairline (1000 grafts). Will be updated

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Ο ορισμός του ηθικού γιατρού............
Μου φαίνεται βγήκε ένας και έσπασε το καλούπι Μπόμπι... Ο άνθρωπος έχει πργραμμα και κοιτάει το καλό το δικό σου πρωτίστως και μετά της τσέπης του.

παντως ακόμα και όσοι έμαθαν δίπλα του δυστυχως δεν βλέπω να επενδύουν σε καλό υλικό βίντεο κλπ.

Υ.γ.Εντωμεταξυ απαντάει και σε μηνύματα κάτω από τα βίντεο.

Τελευταία επεξεργασία:

Stradlin

Member
As we said in the previous video, in young patients with aggressive alopecia, finasteride, with an inhibition of only 70% of DHT, is usually not enough and the medication must be controlled and changed when necessary to achieve absolute control of the thinning. This 24-year-old patient sent us an email in 2022 . He had gone to a hair clinic where they prescribed finasteride and gave him a quote for surgery (2800 grafts, incredible). We told him to continue with finasteride and stop the idea of having surgery. We see him in consultation 6 months after starting medication. Little improvement with finasteride although could be considered stable. Was not enough, so we switched treatment to dutasteride. In the second appointment we noticed a significant change in the quality of his hair so we waited a year. At his third visit (1 year with dutasteride) we did not notice much difference in his evolution so we added oral minoxidil to the treatment. Finally, in the fourth consultation we see again important changes in coverage that satisfies us and ensures the stability we were looking for. A small procedure is now proposed to reinforce his frontal hairline (1000 grafts). Will be updated
Ξέρουμε τι δόση ντούτας του έδωσε;

Ήθελα να αναλύσω την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών δόσεων ντουταστερίδης με βάση έρευνες που βρήκα και διαβάζοντας τους πίνακες κλπ. Να πω οτι όλες οι αναλύσεις μιλάνε για επίπεδα στο αίμα αλλά τα συμπεράσματα μπόρούν να χρησιμοποιηθούν και για τα μαλλιά με κάποια ανοχή. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το εξής: η φίνα μετά το 1mg δεν αναβαίνει η αποτελεσματικότητα της ουσίας οπότε ή 1 ή 5 η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια. Η ντούτα όμως έχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη καθώς μπορεί να φτάσει και το 100% με 2,5mg την ημέρα. Πάνω απο αυτη την δόση δεν έχουν βρεθεί διαφορές. Επίσης η ντούτα έχει διάρκεια στο σώμα που φτάνει και τους 6 μήνες+ αλλά χρειάζεται 1-2 μήνες για να φτάσει σε σταθερά επίπεδα στο σώμα όταν η φίνα το φτάνει σε 1 εβδομάδα.
Απο τον πίνακα παρακάτω βλέπω οτι ακόμα και 1χ την εβδομάδα χάπι ντούτας είναι ίσο με κάθε μέρα φίνα. Θα το δώ στην πράξη όταν έρθει η ώρα του.

Προβολή συνημμένου 52798
Ήθελα να αναλύσω την αποτελεσματικότητα των διαφορετικών δόσεων ντουταστερίδης με βάση έρευνες που βρήκα και διαβάζοντας τους πίνακες κλπ. Να πω οτι όλες οι αναλύσεις μιλάνε για επίπεδα στο αίμα αλλά τα συμπεράσματα μπόρούν να χρησιμοποιηθούν και για τα μαλλιά με κάποια ανοχή. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το εξής: η φίνα μετά το 1mg δεν αναβαίνει η αποτελεσματικότητα της ουσίας οπότε ή 1 ή 5 η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια. Η ντούτα όμως έχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη καθώς μπορεί να φτάσει και το 100% με 2,5mg την ημέρα. Πάνω απο αυτη την δόση δεν έχουν βρεθεί διαφορές. Επίσης η ντούτα έχει διάρκεια στο σώμα που φτάνει και τους 6 μήνες+ αλλά χρειάζεται 1-2 μήνες για να φτάσει σε σταθερά επίπεδα στο σώμα όταν η φίνα το φτάνει σε 1 εβδομάδα.
Απο τον πίνακα παρακάτω βλέπω οτι ακόμα και 1χ την εβδομάδα χάπι ντούτας είναι ίσο με κάθε μέρα φίνα. Θα το δώ στην πράξη όταν έρθει η ώρα του.

Προβολή συνημμένου 52798
καλησπέρα ! εμείς που μπορούμε να βρούμε 2,5 mg δουτα αντί για 0,5 ;;;

Μπλουζα