Λοιπόν όπως είχα πεί στο νήμα μου της φιναστερίδης είμαι έτοιμος να γυρίσω στην ντούτα. Ξεκίνησα σήμερα με
0,5mg 7χ την εβδομάδα για 1 μήνα προφόρτωση και μετά 3χ μέχρι το τέλος του χρόνου (6 μήνες) εάν δεν προκύψει κάτι διαφορετικό οπότε θα επαναξιολογήσω. Εάν όλα πάνε καλά τότε θα πάμε με 2χ-3χ για το 2023 για να πάρω οτι περισσότερο γίνεται και μετά θα πάω σε 1χ-2χ χάπι την εβδομάδα για συντήρηση εσαεί.
Για το αρχείο,
53 χρονών,
φίνα (Proscar) συνολικά 2 χρόνια με διακοπή ενδιάμεσα 1μιση χρόνο. Πρώτο 6μηνο 2,5mg κάθε μέρα και επόμενο 10μηνο 1,25mg κάθε μέρα και δεύτερο 9μηνο μετά την διακοπή, 1,25mg 3x την εβδομάδα.
Παρενέργειες απο την φίνα καμία, ελάχιστα αυξημένη λίμπιντο που τελευταία έγινε πολύ (και ήταν απο τους λόγους που αλλάζω σχήμα|) και υποδηλώνει οτι η δοσολογία του 1,25mg 3x την εβδομάδα δεν είναι αρκετή και για τα δύο. Ο προστάτης δίνει σημάδια ενόχλησης και τα μαλλιά έχουν μείνει στάσιμα 3-4 μήνες αν και είμαι περίπου στο
75% επαναφορά και σχεδόν δεν ασχολούμαι πλέον.
Το σκεπτικό για την αλλαγή: η χαμηλότερη δυνατή δοσολογία απο φάρμακο που θα μου δώσει ελευθερία ούρησης στον προστάτη με ταυτόχρονη επαναφορά των μαλλιών στο καλύτερο δυνατό σημείο. Επίσης θα ήθελα μεγαλύτερη ώθηση στην εκσπερμάτιση η οποία αυτή την στιγμή απλά ρέει, κάτι που υποδηλώνει μικρή στένωση της ουρήθρας και σύσπαση του προστάτη. (όταν εκσπερματώνουμε κλείνει ο προστάτης την κύστη και περνάει απο την ουρήθρα το σπερματικό υγρό μαζί με το σπέρμα, σαν βαλβίδα. Για αυτό δεν μπορείς να ουρήσεις μερικά λεπτά μετά την εκσπερμάτιση μέχρι να χαλαρώσει ο προστάτης). Θεωρώ πολύ σημαντικό οτι ακόμα και μήνες να μην πάρω δόση τα επίπεδα της ορμόνης δεν θα ανέβουν μαγικά όπως με την φίνα μέσα σε ενα ΠΣΚ.
Συγκριτικά φίνα και ντουταστερίδη έχουν παρόμοια δράση αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο. Το οτι δεν είναι FDA εγκεκριμένο με αφήνει αδιάφορο.
Δίπλα δίπλα η φίνα έχει
half life 6-8 ώρες - η
ντούτα έχει 4-5 εβδομάδες!
Η φίνα έχει
παρουσία στους ιστούς 30 ημέρες - η ντούτα έχει
1χρόνο!
Η φίνα μπλοκάρει
70% του τύπου 2 dht - η ντούτα
92% τύπου 1&2. (πολύ σημαντικό για την υπερπλασία προστάτη, ρίχνει το PSA περισσότερο).
Η φίνα επιτρέπει
αύξηση dht κάθε μέρα που δεν παίρνεις δόση
10% με επιστροφή σε κανονικά επίπεδα σε 1 εβδομάδα - Η ντούτα
επιστρέφει στα κανονικά μετά απο 5μήνες+!
Ενδεικτικά στα χαρτιά η
ντούτα φτάνει μετά απο 3 μήνες χωρίς χάπι εκεί που είναι το σώμα με
φίνα 5mg κάθε μέρα!
Προβολή συνημμένου 50781
Οι τελευταίες μου φωτό με
φίνα στους 10 μήνες σε σύγκριση με 1ο μήνα. 1,25mg 3χ δηλαδή
3,75mg την εβδομάδα.
Πρό φίνας
Προβολή συνημμένου 50782Προβολή συνημμένου 50783Προβολή συνημμένου 51079Προβολή συνημμένου 51080
Αρχή Ντούτα (10 μήνες φίνα)
Προβολή συνημμένου 51081Προβολή συνημμένου 51083Προβολή συνημμένου 51082Προβολή συνημμένου 51084
Το χάπι Avodart είναι μαλακή κάψουλα 0,5mg σε συσκευασία των 30 και δίνεται στο φαρμακείο χωρίς συνταγή στα 9,30€. (φωτό σύγκριση με κομματάκια 0,6mg Proscar)
Πήρα το πρώτο χάπι πριν 1 ώρα και αμέσως καταλαβαίνεις οτι δεν είναι φίνα αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Η περιοχή της κοιλιάς ζεσταίνεται αμέσως (τίποτα ενοχλητικό) που σημαίνει οτι ήδη απορροφάται και μεταβολίζεται στο συκώτι η δραστική ουσία. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι προσαρμογής. Συγκριτικά όταν πρωτοπήρα Proscar 5mg με το πρώτο χάπι "καίγανε" οι πατούσες μου, οι θηλές μου και οι όρχεις μου...
Θα κάνω συχνά ενημερώσεις για οτι παρατηρώ. Την καλησπέρα