Απ: Μεταμὀσχευση στο Βανκούβερ με τον Dr Hasson - Φωτογραφ
geofish, αρχικά έστειλα τις φωτογραφίες μου με email. Στο site των H&W εξηγεί τις απαραίτητες γωνίες και φωτισμό, και ἐχει ενα προγραμματάκι για να αλλάξεις το μέγεθος αν χρειάζεται. Συμπλήρωσα μια φορμα με διάφορα προσωπικά στοιχεία και ιστορικό(προβλήματα υγείας, φάρμακα, παλιές μεταμοσχεύσεις, κτλ.), έκανα attach τις φωτογραφίες και έστειλα το email. Στην φόρμα αυτη ζητούν να περιγράψεις οσο γίνεται τις προσδοκίες σου από την επέμβαση. Εγώ ανέφερα οτι θα ήθελα ολική κάλυψη με μια συντηρητική hairline, με πιο χαμηλή πυκνότητα στην κορυφή.
Tην επόμενη μέρα αν δεν κάνω λάθος, έλαβα την απάντηση με τον προτεινόμενο αριθμό. Ο Dr Hasson μου είπε οτι με 4000 ἐως 4500 θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους στόχους μου, χωρίς να εγγυηθεἰ κάλυψη στη κόρυφή, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί και για αυτό το σημείο.
Ύστερα απάντησα, ζητώντας να μου δώσουν ελεύθερες ημερομηνίες για τη περίοδο που ήθελα. Μου έδωσαν κάποιες επιλογές και αφού τσέκαρα τιμές για εισιτήρια, διάλεξα μια από αυτἐς, και πλήρωσα 500 δολλαρια Αμερικής ως προκαταβολή. Αφου είχα κλείσει την ημερομηνία (28/02/2009), έκλεισα το εισιτήριο και ζήτησα να μου κλείσουν ξενοδοχείο. Σ᾽ αυτό το σημείο, σκόπευα να μεινω 4 νύχτες(θα πλήρωνα τις 2 σε τιμή 100 ευρώ η κάθε μια), φευγοντας την επόμενη της επέμβασης.
Υστερα από μερικες μέρες, παρουσιάστηκε ένα κένο στο πρόγραμμά μου που θα μου επέτρεπε να μεινω 2 εβδομάδες και ετσι ζήτησα να αλλαξω την ημερομηνία της επέμβασης για τέλη Μαρτίου. Αφού μου έκλεισαν την καινούργια ημερομηνία (31/03/2009), και άλλαξα το εισιτήριο μου . Αφού θα έμενα συνολικά 15 νύχτες, δεν ήθελα να πληρώσω 100 ευρώ τη βραδιά, οπότε ζήτησα αντι για τις 2 νυχτες που καλύπτουν να μου δώσουν μια ανάλογη εκπτωση και βρήκα ένα πιο οικονομικό ξενοδοχείο.
Δυο εβδομάδες πριν την επέμβαση, έστειλα με έμβασμα 12 χιλιάδες δολλάρια, και σιγά σιγά ετοιμαζόμουν για το ταξίδι. Έφτασα στο Βανκουβερ το προηγούμενο βραδυ και αμέσως πήγα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Παρὀλο που ήμουν κουρασμένος(16 ώρες ταξίδι) δεν κοιμηθηκα καλα, γιατι είχα αγχος μήπως παρακοιμηθώ!
Το πρωί στις 7 και μισή πήγα στην κλινική και αφου γνώρισα το γιατρό, συζητήσαμε για το τι ακριβώς θα κάνουμε και σχεδιασε στο κεφἀλι μου. Στις 8 και μισή περίπου, ξαπλωσα στην καρέκλα και ξεκινήσαμε. Το απόγευμα, αφού ξέραμε τον ακριβή αριθμό μοσχευματων με ρώτησαν πως θα πληρώσω και τους είπα πως θα πληρώσω το υπόλοιπο με έμβασμα την επόμενη το πρωί.
Η όλη επικοινωνία πριν πάω έγινε μεσω email, στα αγγλικά, καθώς και η συννενόηση με το γιατρό, τα κορίτσια και όλους τους υπολοίπους στην κλινική. Πιστεύω κάποιες βασικές γνωσεις χρειάζονται αλλά σίγουρα το να γνώρίζεις πολύ καλά δεν είναι απαραίτητο. Φυσικά μιλάνε και αλλες γλώσσες και διαθέτουν διερμηνείς αλλά δεν γνωρίζω εάν έχουν κάποιον για ελληνικά. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τους H&W και διστάζει λόγω αγγλικών, δε θα είχα κανενα πρόβλημα να βοηθήσω.
Θα θέλατε να περιγράψω τη διαδικασία του χειρουργίου?