Και εγώ ταλαιρωρουμαι από σδ. Δοκίμαζα σαμπουάν κατά της δερματίτιδας αλλα το θέμα είναι ότι μετά από κάποιες μέρες, το κεφάλι μου ήταν σαν να "μάθαινε" το σαμπουάν και το έχρηζε άχρηστο. Δηλαδή, η σδ ξαναγινόταν όπως πριν. Δοκίμασα να δω τι φταίει. Υποψιάστηκα την σοκολάτα, το τυρί, το gala, το απορρυπαντικό, gates, δέντρα (γύρη κλπ), νερό κλπ. Κατέληξα στο ότι τίποτα από αυτά δεν φταίει. Το Fungoral είναι το μονο που άντεξε 1,5 μηνα και εξαφάνισε τα πάντα. Όμως, μεγαλώνοντας το μαλλί εμφάνισε και πάλι δερματίτιδα. Είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα (καμια σχέση με πριν) αλλα το πάει πάλι εκεί που ήταν κάποτε. Εν κατακλείδι, αν παίρνω τα μαλλιά με σκάλα 1η/2η, και με θεραπεία το κεφάλι συνέρχεται. Επίσης, οι τρίχες είναι πολύ πιο δυνατές και σταθερές (κάγκελο, όχι ψόφιες όπως παλιά). Είχα επίσης την ακμή (στην πλάτη) πριν κάποια χρονια (πριν αρχίσει η δερματίτιδα στο μαλλί) που βρίσκει κανεις αν googlarei τον εν λόγω μύκητα ("μαλασσεζια"). Μπορεί εκεί να οφείλεται το ότι είμαι πλέον NW4? Η' έχω και ΑΑ? Πως μπορεί κανεις να απαλλαγεί από auto τον μύκητα? Βοηθάει η θάλασσα (καθημερινά μπάνια για μήνες)? Από σαμπουάν δεν θα βρούμε άκρη, έχω βάλει ότι κυκλοφορεί. Και από διατροφή, κάνω καλή (ελαιόλαδο αρκετό, τυρί αρκετό, αλλα φρούτα, σαλάτα κλπ σε καθημερινή βάση, επίσης δεν καπνίζω πλέον και δεν πίνω). Υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις auto μέσω κομμωτηρίου/σκύλου? Πήγαινα όταν ήμουν 14-15 σε μια σάπια κοντά στο σπίτι μου που ήταν ότι να ναι από καθαριότητα. Τουλάχιστον χαλάλι αν δεν έχω ΑΑ και είναι μονο auto ο λόγος. Αν και χλωμό. Όχι τίποτα άλλο, να γλυτώσουμε τη Φίνα...
E:
http://malassezia-yeast-mystory.blo...re-recent-treatments.html?zx=4924a87baea69874 (αναφέρει την Dactarin ως αποτελεσματική για τον εν λόγω μύκητα)