Παιδία διάβασα με προσοχή όλα όσα γράφετε,και εγώ 36 ετών έχοντας σ.δερματιτιδα από τα 30 ως απλή πυτιριδα ,μετά δημιουργήθηκαν πλάκες ,και τώρα ως ξηροδερμια με αρκετή φαγούρα.δοκιμαζοντας τα πάντα (λόγω της ιδιότητας μου ακτινολογος έχω πολλούς συναδέλφους δερματολόγους πήγα σε αρκετούς 8 τον αριθμό χωρίς σοβαρο αποτέλεσμα)θέλω να τονίσω κάποια πράγματα που γράφονται που δεν τεκμηριώνονται από κανέναν γιατρό.η διατροφή παίζει ρόλο μόνο όταν είσαι παχύσαρκος ,η κάνοντας κάκιστη διατροφή (έχοντας υπερβολική υψηλή χοληστερίνη)είναι συχνή η σ.δερματιτιδα σε αυτές τις κατηγορίες)αλλάζοντας διατροφή , εντάσσοντας γυμναστική στην καθημερινότητα ω3 λιπαρά να καταπολεμησει τα ω6.υπαρχει πιθανότητα μεγάλης βελτίωσης.αλλα σε έναν υγιή οργανισμό μπορεί ο μύκητας αυτός να δημιουργήσει προβλημα(υπάρχει σε όλους μας βέβαια)λόγω υπερβολικής έκκρισης σμήγματος,η προδιάθεσης.φιλε fotis όταν γράφεις ότι με το αγγούρι είδες θεαματικά αποτελέσματα το οποίο είναι αντιοξειδωτικο και διουριτικο ,οι σπόροι του χρησιμοποιούνται για κρεμες(επίσης η έρευνα για το μέλι λέει να το βάζεις στις περιοχές που έχεις το πρόβλημα και όχι να το τρως!)θα το δεχομουν εάν έτρωγες μόνο αγγούρι χωρίς να βάζεις σκόνη για τους μύκητες.βαζοντας μικοναζολη στο κεφάλι απλώς καταστελεις την δράση του μυκητα.εγω απλώς το αναφέρω με όλη την καλή διάθεση ,εαν ίσχυε θα έτρωγα 10 αγγούρια την ημέρα.και όσο για τα λίπη και γενικώς τα κακα λιπαρά μόνο κατάχρηση (αλκοόολ κτλπ)μπορείμιουργήσει αναζωπύρωση στα συμπτώματα και όχι πάντα.το μόνο που ψάχνω λόγω ότι η ψωρίαση είναι συγγενής παθηση η λήψη βιταμίνης δ3 βοηθάει αρκετά όπως και η λήψη μουρουνέλαιου (λόγω των ωμέγα 3,βιταμίνη α ,δ και ε)αλλά όποιον δερματολόγο και να ρώτησα ακόμα και ανεπάρκεια να έχεις στην βιταμίνη δ φέρνοντας την στα φυσιολογικά επίπεδα δεν βοηθάει στην σ.δερματιτιδα...